2021-05-23 173 瀏覽
而家係戶外行得耐, 唔飲返杯野解下暑, 分分鐘真係會中暑.黎到大圍港鐵站一出, 就有間鮮茶道, 雖然唔係大牌子, 見個餐牌都幾多選擇, 一於試下佢.雖則係夏天, 但都唔敢飲太凍既野, 始終係唔太健康, 所以通常都會揀去冰. 近期當造既鳳梨應該好香甜, 再加埋百香果應該甜上加甜啦, 而通常手搖飲品都偏甜, 所以都會選擇半糖. 飲落去居然有少少失望, 就咁食倒鳳梨係OK甜既, 不過如果啜唔倒果肉, 茶底就會好"劫"同偏酸. 而寒天唔係我認識既寒天黎, 食落去似蒟蒻多D. 雖然麻麻, 天氣太熱既關係, 都好快啜晒成杯, 下次都係揀少甜試下先.
而家係戶外行得耐, 唔飲返杯野解下暑, 分分鐘真係會中暑.

百香鳳梨寒天
2021-05-21
3 分鐘 (外賣自取)
2021-01-15 333 瀏覽
維他奶麥精奶蓋❤️面嗰陣奶蓋好好飲❤️麥精豆奶在下邊其實係有啲豆腐花🥰溝埋一齊嗰個效果好好😆😆仲有而家大圍買緊第二杯半價🥰真係好好飲啊~大家一定要試吓~鍾意飲麥精嘅一定要!
維他奶麥精奶蓋❤️
面嗰陣奶蓋好好飲❤️
麥精豆奶在下邊其實係有啲豆腐花🥰
溝埋一齊嗰個效果好好😆😆
仲有而家大圍買緊第二杯半價🥰
真係好好飲啊~大家一定要試吓~
鍾意飲麥精嘅一定要!
2020-11-26 256 瀏覽
召集麥精迷😍😍近日見到鮮茶道出左新口味飲品,原來係麥精豆奶做主題既🤤--我見佢係期間限定,即刻試!🤤第2杯半價係好吸引,但係比平時既size細杯啲。我揀左麥精豆奶飄雪,麥精味同奶蓋都幾夾,可以一試🤤
召集麥精迷😍😍
近日見到鮮茶道出左新口味飲品,原來係麥精豆奶做主題既🤤

我見佢係期間限定,即刻試!🤤
第2杯半價係好吸引,但係比平時既size細杯啲。
我揀左麥精豆奶飄雪,麥精味同奶蓋都幾夾,可以一試🤤
@kan.teen其實我本身就好鍾意鐘飲乳製品🥚豆製品🥛呢類 所以連帶木瓜牛奶、朱奶、奶茶☕️總之任何牛奶豆漿都深得我心😻都唔係想理佢有咩功效🤣反正今次去到呢間手搖店 一心諗住買珍珠奶茶🖤🤍但竟然比我見到佢有賣少有嘅 鮮榨木瓜奶🧡要試!.👅木瓜牛奶 $32佢係沙冰黎 店員話無得少冰🧊但我就叫左走甜 想飲原汁原味✨但飲落覺得佢本身嘅木瓜唔夠熟🙈飲得岀係偏生未熟嘅木瓜味道 所以甜度又會降低~如果木瓜熟啲就好啦🧡整體上 奶香味較重 見佢都係用日本🇯🇵明治奶🥰成杯嘅質地方面都滑身幾smooth🤍.👄總結勝在夠大杯 可以慢慢飲🥭有機會下次試埋佢嘅珍珠奶茶?!👀———@presotea_global📍鮮茶道 (大圍)大圍大圍站TAW52號舖
@kan.teen

👄總結
勝在夠大杯 可以慢慢飲🥭有機會下次試埋佢嘅珍珠奶茶?!👀
———
@presotea_global
📍鮮茶道 (大圍)
大圍大圍站TAW52號舖
  • 木瓜牛奶
2020-11-11 195 瀏覽
之前路過大圍一直都未有機會試,今日終於可以試下火車站附近 <鮮茶道> 款式都有Q彈珍珠,鮮奶茶系列,抹茶系列,養身系列,等等今次我試期間限定<維他奶麥精奶蓋> 共有三個款式,我喜歡抹茶所以揀 <抹茶豆奶飄雪>味道幾特別用維他奶麥精做奶蓋,同平時出邊嘅奶蓋唔同,我唔喜歡太甜,而尼一杯唔可以微甜,店員話已經Set好甜道,驚喜嘅係一啲都唔甜,抹茶加維他奶味道好正 下次回去再飲

款式都有Q彈珍珠,鮮奶茶系列,抹茶系列,養身系列,等等

今次我試期間限定<維他奶麥精奶蓋>
共有三個款式,我喜歡抹茶所以揀 <抹茶豆奶飄雪>
味道幾特別
下次回去再飲

2020-11-09
外賣自取
2020-08-31 329 瀏覽
點咗杯珍珠奶茶,接既時候個封杯薄膜根本未封好,珍珠奶茶漏晒落隻腳同鞋到,女職員一句sorry都冇,態度奇差,沒有歉意,仲要我主動同返佢講你杯野未封好。。。。。。
2020-05-09 435 瀏覽
經e字頭訂枱網站取得半價優惠,試咗餐牌上皇牌嘅芒果芝士奶蓋珍珠,一飲就覺得好難飲,第一冇芒果味第二冇芝士味。味道就似稀釋左嘅融咗嘅芒果布甸。本來想喺訂枱網站留評價,但佢冇登出嚟。
芒果芝士奶蓋
2018-05-08
2020-03-16 312 瀏覽
第一次似鮮茶道!叫左杯抹茶紅豆白玉 (熱)真心冇誠意同吾好飲熱飲吾熱 三分甜 甜到嘔 白玉好硬成杯野好hea 冇下次!好耐未飲過咁hea ga野飲!勁失望$29杯 我寧可去對面買豆漿飲!
第一次似鮮茶道!叫左杯抹茶紅豆白玉 (熱)

真心冇誠意同吾好飲

熱飲吾熱 三分甜 甜到嘔 白玉好硬
成杯野好hea

冇下次!好耐未飲過咁hea ga野飲!勁失望
$29杯 我寧可去對面買豆漿飲!

2019-11-22 411 瀏覽
同事今日提議叫外賣手搖飲品返黎飲,見佢有熊貓珍珠,咁我就揀左杯熊貓珍珠綠茶。佢可以揀甜度、冰量同邊款奶(全脂或者高鈣低脂奶)。我揀左無糖,走冰同高鈣低脂奶。叫左二十分鐘左右,5杯野飲就送到,都幾有效率。味道方面,綠茶味好足,不過口感就唔夠滑。應該係奶既份量問題,如果再多少少奶,茶味同奶味會平衡d,同埋滑度都會再好d。熊貓珍珠就分黑白(似透明)兩款,兩款味道應該冇分別,都唔會過甜。珍珠口感都唔錯,唔會好霖,係有咬口嗰種。

叫左二十分鐘左右,5杯野飲就送到,都幾有效率。

外賣送餐
2019-04-13 573 瀏覽
大半年前係尖沙咀飲過鮮茶道既抹茶紅豆白玉,一試愛上。到終於俾我等到大圍分店開,於是開鋪第二日就再買杯黎飲。一樣係抹茶紅豆白玉,已經同店員講左走甜,等左20分鐘,可能新開張既關係,個店員好似唔識沖o甘,我見度杯野成杯得綠色,一d漸層都冇就知衰左一飲~勁甜,成口都係糖水味⋯根本甜到飲唔落,返到屋企加返1:1比例既水先叫正常,可想而知甜得幾過份。白玉同紅豆就正常既。今次真係期望愈大,失望愈大,希望下次有改進