Happy Friday做咩好?梗係要捐窿捐罅搵下垃圾食物食,慰勞自己又完結左五日朝九晚六既打工仔生捱,迎接好快會過既weekend🤷🏻‍♀️ 今個星期五就捐左去紅磡食從台灣遠道而黎既魔法雞排😍 自從有左黃埔地鐵站,去紅磡食野真係好方便,係黃埔站行去食雞排只係需要五分鐘路程🤘🏻 舖頭好細,唔係做堂食生意而係主攻外賣,除左雞排仲有台式飲品,等你無咁dry齋食雞排🤗佢既透明度好高,你完全見証住你塊雞排既製造過程😎 真係即炸好新鮮的。魔法雞排既炸雞排主要分四種,鮮果雞排,台灣超級大雞排,拍手雞排同多力滋雞排,正當我地好迷惘唔知有咩分別既時候,店員就好親切咁解釋比我地知佢地既分別,拍手雞排會脆d,多力滋雞排會juicy d,一聽到juicy就梗係嗌多力滋啦🤣 店員仲比我地揀左兩隻味既調味粉添,海苔加孜然😍 登登登登! 主角終於出場啦!海苔加孜然多力滋雞排🐔🐔🐔外貌就好靚仔啦炸到金黃色証明唔係用千年油去炸,咬落去好脆口,至於juicy🤔🤔 就爭d啦,入面有少少乾同嚡,食到近骨位既位置有d肥膏就真係好juicy啦!調味粉都算灑得好均勻。整體黎講,呢間過江龍雞排店都值得大家黎試下既,等大家知道唔係淨係

多力滋雞扒

整體黎講,呢間過江龍雞排店都值得大家黎試下既,等大家知道唔係淨係得豪大大雞排一個選擇🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ 呢到仲有唔款唔同炸法既雞排,下次再黎紅磡我都會試埋其他😎
2017-10-27
15 分鐘 (外賣自取)
多力滋雞扒
2017-10-28 242 瀏覽
今日晏就出左去黃埔整野,行到熱熱地想買野飲,諗緊會唔會有貢X, X腳亭之類,突然見到呢間賣台灣小食/飲品,正,二話不說,即刻入去睇下有咩飲先,睇左一陣,因為想有冰凍既感覺,所以最後捨棄綠茶,揀左最簡單,應該唔會伏既檸檬可樂沙冰,落完單等左一陣,製成品就出黎,望落去都好正常係沙冰既樣,一飲...=_=" 切切實實只係凍檸樂,一D都唔係沙冰...雖然佢地係用一整罐可樂再加一殼冰,不過檸檬味實在太重,酸到我每一啖都淨係飲到檸檬味...可能間舖主打係雞排,所以我下次會再幫襯試下佢既雞排,不過飲品就免啦...

檸檬可樂沙冰

2017-10-28
3 分鐘 (外賣自取)
2017-10-18 2056 瀏覽
去到台灣夜市,M佬就鍾意右手拎住杯珍奶,左手拎住一袋二袋嘢食,而我A姐就鍾意左手拎住杯白玉苦瓜,右手拎住一支竹簽,篤M佬嗰一袋二袋嘢食,又餵吓佢食,其實去夜市都可以好sweet架!不過,除咗sweet,夜市嘅嘢食,我同M佬都好鍾意架!但我哋都有好一段時間無去過台灣喇,今日路經紅磡,發現喺台灣好出名嘅魔法雞排登陸咗香港呀!香辣多力滋雞扒配海苔呢到嘅雞扒分為四大炸法,分別係傳統台式炸皮、麵包糠炸皮嘅胖果雞扒、上兩次炸粉嘅拍手雞扒同用粟米粉漿嘅多力滋(Doritos)雞扒。我哋今日就揀咗香辣多力滋雞扒配海苔,呢個多力滋外表真係好似Doritos咁,有波浪坑紋,一咬落去,好脆口,啲肉汁咇晒出嚟,雞肉又滑又嫩,而且食落仲有淡淡粟米味!大腸包小腸 喺香港好少機會見到大腸包小腸,難得一見,一定要試試!外層係烤過嘅糯米腸,中間夾住台式香腸,加埋蒜蓉、生菜同蛋黃醬就成為了呢度嘅獨家口味,好惹味架!吉列雞扒涼拼稻庭烏冬食咗咁多煎炸嘢,不如叫多個稻庭烏冬,俾自己refresh吓!稻庭烏冬入面除咗有青瓜絲、蘿蔔絲之外,仲有最重要嘅溫泉蛋同秘製醬汁,撈勻嚟食好好味架,令油膩感大大下降!不得不提嘅係入面嘅吉列雞扒

吉列雞扒涼拼稻庭烏冬

食咗咁多煎炸嘢,不如叫多個稻庭烏冬,俾自己refresh吓!稻庭烏冬入面除咗有青瓜絲、蘿蔔絲之外,仲有最重要嘅溫泉蛋同秘製醬汁,撈勻嚟食好好味架,令油膩感大大下降!不得不提嘅係入面嘅吉列雞扒,微辣又脆口!

珍珠奶綠、芒果雪碧冰沙
珍珠奶綠
芒果雪碧冰沙

兩杯飲品都好好味,綠茶味好出;而芒果雪碧就夠晒解喝。
2017-10-18
珍珠奶綠
芒果雪碧冰沙
2017-10-08 306 瀏覽
一講起台式炸雞,我就會諗起呢一間magic。之前喺呢頭返學,已經食過幾次。最鍾意嘅就係佢嘅椒鹽雞塊,$30,有蒜末,辣椒等等口味選擇。有時候佢有套餐價錢,抵d,所以都比起另一間連鎖台式炸雞店較為出色!雞塊炸得非常香口,炸粉唔多,好酥脆,最鍾意叫佢多辣椒粉,因為真係好惹味。

2017-09-12 402 瀏覽
還是新開店時經過想買但已經沒有五香味,今次經過有五香味,於是揀了手拍雞排胡椒味試試,雞排大塊,剛炸起熱辣辣,新鮮酥脆,但雞排較乾身,而且味道偏濃,吃後口很渴,一試無仿吧。
2017-01-02
下午茶
2017-08-20 390 瀏覽
看到食評都幾多讚好就去試一次, 叫了拍手雞排,五香粉+ 辣椒, 等大概6-7分鐘, 街外好熱, 終於整好..就等一會咬一口, 點知很失望, 好硬又老又幹很鞋, 比KFC還差, 可能我叫這個拍手雞排, 本身肉質是鞋, 不知道,  珍珠奶茶好淡, 沒茶味, 試一次不會再去
拍手雞排
珍珠奶茶
2017-08-19
7 分鐘 (外賣自取)
2017-07-22 2195 瀏覽
論及台式大雞排,港人定必首先想起豪大大雞排,但事實上豪大大評價一般,加上分店愈開愈多遍地開花更加令獨特性降低,想要光顧的意欲自然大大減少。曾看過不少報導推薦這間Magic魔法雞排,到底它的雞排有何魔法之處?與手掌大小相若的手掌芝心雞排($30)最適合一人獨享,去骨雞排更方便食用,中間包著豐沛流心芝士,不過芝士味淡,但從另一方面看就相對不易覺膩。多力滋雞排($30)可以先選辣度及調味粉,而我則選擇了不辣的五香雞排及胡椒調味粉,外層香脆得有如多力滋(Dorito)薯片,中間雞肉絲絲分明,亦不乾韌。炸雞沙律杯裝設計相當方便邊走邊吃,炸雞柳配上蛋黃醬加上田園沙律及雞蛋,特別適合想一嚐炸雞滋味又擔心不能獨自吃完整塊雞排的女士們,而且沙律更可中和油膩感及減低罪惡感。芒果益力多($25)味道香濃甜美,滲透陣陣乳酸香;而芒果牛奶($25)則比較遜色,奶味及芒果味亦不突出。雪糕忌廉吉拿棒底層一球意大利雪糕再加上滿滿忌廉、朱古力醬及迷你吉拿棒,一冷一熱口感豐富,吉拿棒新鮮即炸炸得香脆,不過中間過於結實不夠鬆軟。從沙律以至甜品都是炸物,雖然油膩但甚是滿足,個人覺得炸雞質素不俗,重點是款式多變百吃不厭,但當然

多力滋雞排

芒果益力多
芒果牛奶

從沙律以至甜品都是炸物,雖然油膩但甚是滿足,個人覺得炸雞質素不俗,重點是款式多變百吃不厭,但當然少吃多滋味,下次再來一試其他口味款式的炸雞扒。
多力滋雞排
芒果益力多
2017-06-19 746 瀏覽
🎉魔法雞排🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🎉Magic Chicken Pie🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘百分百感覺💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀最近🇹🇼食物好似又興翻呢間魔法雞排聽朋友試過都話唔錯😎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀紅勘鋪面唔算大,但有兩部大電視自我介紹📺📺原來佢系台灣已經有二十幾間分店🤣⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀而老闆系台灣人🙇🏻‍♂️吸取左夜市既成功經驗🕵️主打多元化既自由口味配搭+有好多台灣飲料⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀年幾前黎到香港開鋪🇭🇰未得閒飛去台灣既朋友🤣有趣都可以黎試下正宗台灣味道😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘特別推介💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀1️⃣魔力辣全翼(胖果)(必食)💲30💭所謂胖果姐系麵包糠+甘梅粉💭胖果醬烤成既雞翼,香辣且甜好惹味😍😍💭皮薄餡靚,內裡超juicy🤤🤤🤤💭可能系食過最好味既街頭小食雞翼😝😝⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2️⃣魔力酥炸杏鮑菇💲25💭皮依然好香脆😝,不過整體系同菇分離🤔💭但內裡個杏鮑菇好爽甜,好Jui

🎉魔法雞排
💘💘💘特別推介💘💘💘
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣魔力辣全翼(胖果)(必食)💲30
💭所謂胖果姐系麵包糠+甘梅粉
💭胖果醬烤成既雞翼,香辣且甜好惹味😍😍
💭皮薄餡靚,內裡超juicy🤤🤤🤤
💭可能系食過最好味既街頭小食雞翼😝😝
2️⃣魔力酥炸杏鮑菇💲25
💭皮依然好香脆😝,不過整體系同菇分離🤔
💭但內裡個杏鮑菇好爽甜,好Juicy🤤🤤
💭加埋蒜蓉同辣粉一齊食,都幾惹味😍
3️⃣芒果牛奶💲25
💭開頭見佢芒果同牛奶打勻變成白色😎
💭仲以為系假味😂,點知味道都唔錯😍
💭唔會太甜,果香與奶味交融😋😋
4️⃣多力滋雞排(孜然)💲30
💭多力滋姐系用粟米粉漿炸😎
💭炸完塊雞排會有星型紋🌟🌟🌟
💭所以入口特別香脆😋
💭雞排比較乾身😥,建議都系食香辣味😝
5️⃣手掌芝心雞排💲30
💭雞排超大塊,唔算多汁,但薄中帶餡😜
💭內裡芝士爆醬,好誇張😍😍
💭好彩味道唔算超濃同膩,可保持流心質感😋
💭但如果有香辣口味,口感會豐富好多😫
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘雞排都系即炸,大概要等10分鐘🕙
🔘宜家只要系FB或IG share佢既相📸
🔘就可以免費得到一杯紅豆沙冰,送完即止!
⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🥁趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
  • 魔幻辣全翼
2017-05-13 484 瀏覽
買了大概三四次,每次都有這樣那樣問題,不然就很慢,不然就炸錯,不然就漏單,本來就想一次拿回家吃脆脆的,漏單等很久根本全部軟掉而且辣椒的辣味感覺很奇怪,弄到嘴都覺得痛
而且辣椒的辣味感覺很奇怪,弄到嘴都覺得痛
外賣自取
2017-03-26 1013 瀏覽
拍手雞排($30)👅我一般般呢啲大塊炸雞,覺得cham口又乾身🤔但見呢間啲炸雞咁得意分左四種😃有呢塊上兩次炸粉既拍手雞排,有粟米片係上面聲稱最脆既多力滋雞排,仲有胖果同超級大雞排😆😆呢個拍手雞排果然係鬆脆得有層次😳😳啲肉夠滑同埋完全唔乾幾juicy👍🏻👍🏻仲可以簡埋調味粉😝簡左孜然粉,雖然完全食唔出孜然味😂😂但個口感係有驚喜🙈忍唔住係咁食😋幾中意🤓🤓紅磡掃街既good choice😈
拍手雞排($30)
点单的长辫子服务员态度特别不好,落单很久都不做,点一份盐酥鸡等了好久,味道也不好,宁愿去吃m或者豪大大,绝对绝对不可能再来,白送都不会再来的那种,不可理解这种店怎么还没垮,负一万分
2017-03-03 776 瀏覽
正宗台灣雞排 用料非常新鮮 我叫左芝心雞排 即叫即整 好濃郁芝士 採用係車打芝士 不過過芝士雞排比較細件 但口囗都有芝士配搭 十分可口😋😋價錢都係30蚊 好抵👍外脆內嫩 肉質非常嫩滑
正宗台灣雞排 用料非常新鮮
我叫左芝心雞排 即叫即整 好濃郁芝士 採用係車打芝士
芝心雞排
外脆內嫩 肉質非常嫩滑
芝心雞排
2017-02-17 802 瀏覽
專門去紅磡食芝心雞扒,叫埋杏鮑菇。因為現叫現做,所以都需要等幾耐下。一開始無俾到杏鮑菇我,之後拿到 入咗地鐵站又發覺係辣的⋯⋯ 明明落單話唔辣⋯⋯ 但係已經入閘唔想翻出去,更加唔想再等多輪⋯
專門去紅磡食芝心雞扒,叫埋杏鮑菇。
因為現叫現做,所以都需要等幾耐下。
外賣自取
2017-01-02 1315 瀏覽
上次幫襯「魔法雞排」時,港鐵觀塘延綫還未開通,紅磡黃埔還要坐巴士兜兜轉轉才能到達。當時正值立法會選舉,街上有大量競選拉票活動在進行,雖然當吃完還要想辦法乘巴士離開紅磡,還未想過以後要來紅磡變得如此方便就手。事隔兩個月有多,「魔法雞排」受惠於港鐵通車,和上過電視臺節目宣傳,生意依然旺盛,排隊買雞排的人群不減當日的數目。老闆娘見顧客越來越多,還搞了抽獎活動,拿着票據下個月就知道中不中獎。不過對我來說,中不中獎還是其次,最重要是還要有雞排食。上次食過的「多力滋雞排」,無疑有很多醃料醃製雞排,雞排味道很香。今次乘着港鐵回到黃埔,食完餃子和芝士撻,再順路走過來紅磡,買他們另一款人氣雞排「手掌芝心雞排」試試。由於「手掌芝心雞排」內有高温的流心芝士餡,吃起來要加倍留意,以防不慎被高温流心芝士燙傷嘴巴。電視跟坊間熱話,說用口將「手掌芝士雞排」內的流心芝士餡拉出來,最長可以拉至差不多一尺有多。不過我怕拉出來的芝士會瀉倒在地上或自己身上,惹來衛生和潔淨問題,所以最後還是沒有這樣做。有了流心半熟芝士餡在裡面,「流心芝士雞排」相對於之前我食過的「多力滋雞排」,味道多了一份很濃郁的芝士味。我比較喜歡「流心芝士雞

手掌芝心雞排

我比較喜歡「流心芝士雞排」的味道和肉質,多於「多力滋雞排」,重口味的我喜歡一種帶濃郁芝士味的脆皮雞肉多點。

加上需要放流心芝士餡在裡面的關係,「流心芝士雞扒」少了一塊硬骨頭阻礙着我,讓我可以在零雞骨障礙的情況下,盡情享用濃味兼香脆的流心芝士雞排。

下次再光顧「魔法雞排」,除了考慮試食哪款食品好一點之外,也不要忘記拿出上次幫襯的單據出來,看看有沒有被抽中獎。

現在「魔法雞排」被坊間食評和電視飲食節目效應影響,加上店舖位置又偏近港鐵站的關係,只要沒有任何意外發生,「魔法雞排」想在紅磡扎根生存應該不是難事,反而要開始考慮將來業務發展,何時擴張營業規模的問題……
2016-12-26
20 分鐘 (外賣自取)
2016-12-03 1044 瀏覽
Their spicy fried chicken thigh is some of the best fried chicken I've ever had. Liked it so much after the first visit that we went back the next day again.
2016-12-02
5 分鐘 (外賣自取)
  • spicy fried boneless chicken thigh