2007-06-02 11 瀏覽
酷熱下沒有什麼胃口,但T則說要出外午餐。原本想去加籐壽司,見到這裏有全新裝修,便試試。原來新裝修也有一年了,環境很好,食物和價錢則沒大變化。叫了燒烤牛排骨餐和燒鯖魚餐。前菜有五小碗,湯是紫菜豆腐粉絲湯。牛排骨即是牛仔骨,骨多肉小,肉也很肥,為甚麼侍應說這個餐很受歡迎?鯖魚燒得皮香肉嫩,不過始終不習慣濃烈的味道,附送的冰凍菊花茶,剛好解渴。

前菜有五小碗,湯是紫菜豆腐粉絲湯。

2007-05-13 16 瀏覽
worst service restaurant with food like trash. i would rather go somewhere with better food and service.
2007-05-01 11 瀏覽
今晚食左一餐好好味ga韓國buffet,之前試過食幾次都無遇過今晚咁多人排隊ga場面! 等了約十分鐘左右就入得,環境坐得好舒服,而且每張枱都置成一角,感覺好好,張張枱都fill up左joy.感覺好peace,好難得!放假可以令人帶來無窮的happiness! 講番食物,服務和食品質素都可以俾8粒星星(10粒星滿分),感覺真係好好!
放假可以令人帶來無窮的happiness!
2007-04-27 19 瀏覽
I'm working in North Point. Some colleagues want to have Korean food nearby, so I search this web site.This restaurant is quite near our office, after I see all the comments. I decided to try last night.It's clean, the food is fresh and without adding too much source. The price is fair $110 each with tips already. Service is good also. Only the Kimchi is not hot and spicy enough.The restaurant is full last night although it's only Thursday. I think there are many people come to have dinner

The restaurant is full last night although it's only Thursday. I think there are many people come to have dinner living nearby.
2007-04-22 9 瀏覽
尋晚已經是第六、七次幫襯,住在南區特登走到來這個偏偏地的地方吃,自有佢既吸引力。108完連加一既韓燒,不大煙(起碼不像漢和漢陽食到眼澀成身成頭都bbq味道),味道好(在其他地方食韓燒,塊板好易燒焦,本人相信因為調味料太多太厚太鹹,所以燒板很易就起了一層厚漬燒乜都濃),補給快(試過收工前無晒橙,經理立即入廚房切一個俾我),前菜多,有十幾款前菜,蘿蔔絲,炒年糕,炒蓮藕片,鹹魚仔干,白雲鳳爪,酸青爪等等,這可是食韓國食物的重點啊。這裡欠的就是服務。正如上幾篇食評所言,經理幾gag,一位四眼後生哥哥侍應也很有心有趣。一位相信是新來的女侍應亦工作勤快。但其他女侍應態度極侍改善,尤其一位有鄉音,細眼,沒有化粧的大姐,去到你就會知係邊位,因為真係好無禮貌。尋晚是星期六,全場爆滿,要坐好位記住booking。照舊九時多他們開始清潔抺爐具。亦是沒有服務的時間開始。人客多忙碌可諒解,但忙於清潔不理客人就像是俾左錢"乙水"人落答然後貨不對辦一樣囉,全晚只加過兩次水,其中一次是自己叫人加的。聽到另外一台人叫侍應加水,加個沒有禮貌的女侍應自顧自的行過做自己的工作,客人就在她前面,聽到都不回應。沒有調味醬了,叫侍

這裡欠的就是服務。

沒有調味醬了,叫侍應加,又是那沒禮貌的女侍應,趁我朋友不在,特登走過來對我說:我認得你,你係上次鬧我果個丫嘛,係咪丫?

話說上次來這裡,朋友叫了料理,想叫一杯飲品,我們問她拿一個餐牌者看有什麼選擇,侍應口講了幾款飲品就想我地揀,佢死都唔肯拎個餐牌,驚行多兩步會死似的。下,拎個餐牌看看仲有乜揀都唔得?而家你識背晒出來咩! 最後佢死死地氣咁拎來,還很悔氣咁講:睇啦睇啦睇啦,睇飽佢啦你地!先後dum底個餐牌係台上。

我地全台六人即時靜晒,係度諗緊個姐姐講緊乜,回過神就搵返個姐姐話佢。四眼哥哥侍應還幫口說她那些是鄉音。

當我地傻架。

希望佢地會好好調教呢位姐姐。我對事不對人。

2007-04-15 19 瀏覽
餐廳環境幾好,燈光暗暗地,但氣氛幾好,坐位都幾舒服。食物幾多幾廣(一定吃得飽),亦都幾好味,不過無雪糕,野飲應該要加錢(我地無飲又無問)。費用係98加1,我地食個時段係星期六7點。服務也沒有大過失,叫佢地換爐都好似換到。我地一共有十幾人去食,位位108,可以接受。
餐廳環境幾好,燈光暗暗地,但氣氛幾好,坐位都幾舒服。
費用係98加1,我地食個時段係星期六7點。
服務也沒有大過失,叫佢地換爐都好似換到。

我地一共有十幾人去食,位位108,可以接受。
2007-03-25 40 瀏覽
非常好耐之前食過一兩次,朋友都話ok!直至最近0向附近返工,差不多逢星期五都去食午飯!多數日子都好旺,連學生們都會韓燒!我地多數一行8人去食晏,所以好多時好彩都安排到房俾我地坐!雖然我地唔係韓燒,但想講佢地0既午餐set!我地多數係食雜錦飯,可選擇豬牛雞;炒飯都係;亦可選擇湯麵!之後會上菊花茶/酸梅湯,蘿蔔湯同d細碟前菜俾客人,如果係老闆(男人,四眼,肥)經我地一輪發炮,佢會私人醒多一兩碟唔同款式俾我地,佢都好樂意,因為我地都欣賞佢0既食物!到正菜--飯黎時,果碗飯係好大碗,男士們都要食量大同頂得眼瞓先至食得哂!飯內都已經有前菜(為之雜錦),於是更加多份量!!老闆仲多次同我地講要加佢果d由韓國返0既醬,會令個大碗飯加多30分喎!果兜醬我地可以一次過落哂,大吉而回!飯後仲有甜品,係啫哩或涼粉,不過冇得揀!食完次次都飽到想瞓!以上都係讚;不過都有彈,就係有2,3個侍應服務態度唔係太得!好似我遇到咁,找錢返黎,我只係慢左d收錢,佢就認為我都唔想俾咁多貼士,於是佢係咁倒d散銀俾返我,唔好嘥佢時間,點知個銀就跌左落啫哩度,即係唔駛食啦...但佢並唔係換過jelly俾我,而係換隻匙羹俾我喎,我都目

食完次次都飽到想瞓!以上都係讚;不過都有彈,就係有2,3個侍應服務態度唔係太得!好似我遇到咁,找錢返黎,我只係慢左d收錢,佢就認為我都唔想俾咁多貼士,於是佢係咁倒d散銀俾返我,唔好嘥佢時間,點知個銀就跌左落啫哩度,即係唔駛食啦...但佢並唔係換過jelly俾我,而係換隻匙羹俾我喎,我都目瞪口呆!

可以話d侍應服務反應唔夠快,如果個個都係老闆親力親為,食客都會食得開心d!而且老闆都係個性情中人,皆因有次見個客人話前菜好似食過,又話唔知用咩油整,老闆即時話可以換俾佢,但唔可以咁樣講佢d食物有問題(的確係果個客略為過份)之後老闆都好nice咁換俾佢同埋同佢傾左幾句!雖然老闆話夜市都抵食,但我唔想因為加班而去食囉!!!哈哈...
2K
2007-03-18 12 瀏覽
一行10 人0黎同朋友慶祝生日, 食完個個飽到阿媽都唔認得XD選擇幾多, 個人覺得最好食係西冷牛扒, 仲有豬頸肉; 肥牛反而唔係好得, 相信打邊爐會好食d.環境少少迫夾; service 就麻麻, 男經理幾nice 幾gag, 但d 女店員無禮貌, 而且好唔醒目!題外話... 韓燒始終係油膩0野, 少食多滋味... 而且一次都唔可以食太多! 唔係就好似我咁, 食完第二朝即刻腸胃炎-_-

2007-02-15 7 瀏覽
看過之前的食評才第一次光顧此店,感覺不俗,會再光顧!裝修:不俗,光猛及乾淨企理。最緊要是連洗手間也乾淨,因帶着小朋友,最怕食肆的洗手間不潔。食品種類:很多選擇,擺放整齊乾淨,生熟食物分開,竟然還有豬腳薑。食物味道:牛肋骨較出色,其他有些肉類略嫌咸了少少,人蔘雞湯很有蔘味,整體食物質素不錯。服務:食物經常補充,無須搶食!有一次我對女兒細聲說其中一種食物剩餘很少,不如轉頭再取,旁邊的侍應聽到便立刻回應問我欠缺什麼,又立即叫人補充。其他侍應服務態度也OK,有收碟和添水。唯一要改善的是自助碗碟間中有些似乎是未洗乾淨的漬!最後,最值得一讚是正如之前的食評所說,吃完後,包括頭髮和衣服,一點油煙味都沒有, that's really nice!
看過之前的食評才第一次光顧此店,感覺不俗,會再光顧!

唯一要改善的是自助碗碟間中有些似乎是未洗乾淨的漬!

2007-01-01 10 瀏覽
我覚得哩間100蚊任食既韓國燒烤算係唔錯!而且好多日本人會去!最鍾意佢既牛肋骨、入晒味、夠軟、正!!!而我老公就最鍾意食豬。D泡菜蘿蔔GOOD啞!糖水都唔差嫁!蔘鶏湯OK嫁!不過D伙計就少D會主動幫你換網、要成日自己開声、有待改善!
不過D伙計就少D會主動幫你換網、要成日自己開声、有待改善!
2006-12-26 9 瀏覽
上個星期同男友到這裡吃dinner,勁開心架!可以慢慢嘆,點知突然間有急事呀!所以我們今晚只吃了每樣一點點牛肉,羊肉,粉絲,豬肉,雞軟骨,同埋菜,還有很多美味的食物還未品嚐添!而且幾好飲的酸梅湯仲有一大jar未飲呢!下次再食過啦! 總括而言呢間食肆坐得好舒服,而且又無咩烟味,唔錯噃!
2006-11-05 11 瀏覽
星期六中午同一大班同事黎呢間餐廳食韓燒!我地七個女仔每人叫一個餐,叫左牛、豬、雞、魷魚等等。我就覺得幾扺食除左肉食之外,還包前菜、菊花茶、白飯、甜品。一向嘴饞的我也覺得好正,最緊然係燒完頭髮都唔會有油味,唔錯唔錯!
星期六中午同一大班同事黎呢間餐廳食韓燒!

我地七個女仔每人叫一個餐,叫左牛、豬、雞、魷魚等等。

2006-10-30 9 瀏覽
男朋友自小就係北角長大, 呢間韓國燒烤亦陪伴住佢成長, 咁多年依然訖立不倒! 男朋友話小時侯偶然都會同媽媽家姐黎呢度"大飲大肉"一番!但係已經好耐冇黎過喇, 原來呢度裝修左, 靚左同光鮮左! 比起以前黑沉沉既環境真係截然不同! 今次3個人黎食, 竟然要等位! 記得以前黎呢度食係完全唔駛等位架! 不過都係等左一陣就有位, 係卡位, 坐得唔錯!野食方面算係多選擇, 唔同肉類之中亦有唔同部位選擇. 個牛肉同豬肉係最出色, 好入味同好有口感! 其他好似魚柳同雞軟骨都唔錯! 叫左好多汽水同菊花茶飲, 埋單3個人$398, 真係好抵! 抵在坐得舒服, 環境乾淨, 唔駛好似去漢x苑咁, 又污嘈又要搶食!

2006-09-19 5 瀏覽
今日一去, 發現原來轉了手裝修變為普通新式韓燒光光猛猛o個隻沒有了以前的傳統風格龜背燒都沒有了只有普通的圓形燒食物質數不俗可惜服務態度實在很差勁我用飲淨的雞湯沉油(因為韓燒很多油是不能避免的)(而且在餐館內是沒有暖開水和熱茶可以讓客人自己加常常叫侍應加開水或茶也很不便)但三位待侍應都用極不友善態度和語氣對待我們悔氣地說"唔係呀話, 人參雞湯比你地用黎沉油?, 你地晒唔晒d呀"後期我們再沉油之後, 那侍直情不讓我們再拿取雞湯
今日一去, 發現原來轉了手
裝修變為普通新式韓燒
光光猛猛o個隻
沒有了以前的傳統風格
龜背燒都沒有了
只有普通的圓形燒
食物質數不俗
可惜服務態度實在很差勁
我用飲淨的雞湯沉油(因為韓燒很多油是不能避免的)
(而且在餐館內是沒有暖開水和熱茶可以讓客人自己加
常常叫侍應加開水或茶也很不便)
但三位待侍應都用極不友善態度和語氣對待我們
後期我們再沉油之後, 那侍直情不讓我們再拿取雞湯
2006-05-19 19 瀏覽
牛肉及辣泡菜實在是太美味了。有一位後生仔侍應好好禮貌,好勤力,主動服務,值得一讚。
牛肉及辣泡菜實在是太美味了。

有一位後生仔侍應好好禮貌,好勤力,主動服務,值得一讚。