2022-02-10 139 瀏覽
終於一試係social media成日見到大家推介嘅驚安燒肉商店,提前訂座仲有7折,都真係幾抵食。厚切牛舌芯比預期細塊, 燒起上嚟口感味道都唔錯。 壺漬牛肋肉全部擺係一個好細嘅茶壺入面,上菜嘅時候有啲嚇親,冇諗過份量竟然咁少。好彩之後發現原來入面放咗好多條牛肋肉,肉嘅質素亦都唔錯,肉質夠淋亦都冇乜筋。柚子漬雞肉山份量超多,加埋雞肉需要燒耐啲,搞堆雞肉好似燒極都燒唔完甘😂不過係幾好食嘅,但係有幾間好似有少少騷味。燒菠蘿就梗係冇得輸啦😍 生蠔壽喜燒雜菜鍋都唔錯,我最鍾意佢個受喜燒汁,加埋啲煮到淋晒嘅菜🥬好好味😋送飯一流!不過唔知點解我食完之後好似有啲肚痛,可能之係因為我腸胃差掛🙈🥩厚切牛舌芯 HKD 78🥩壺漬牛肋肉 HKD 88🍗柚子漬雞肉山 (大) HKD 48🍍燒菠蘿 🍲生蠔壽喜燒雜菜鍋

燒菠蘿就梗係冇得輸啦😍

🥩厚切牛舌芯 HKD 78
🥩壺漬牛肋肉 HKD 88
🍗柚子漬雞肉山 (大) HKD 48
🍍燒菠蘿
🍲生蠔壽喜燒雜菜鍋
2022-01-25 131 瀏覽
🥩尖沙咀樓上燒肉店地方好寬敞 食物種類選擇都多有多款肉類同海鮮🙌🏻採用QR code落單好方便🌟Prime牛小排油脂分佈平均 入口牛味十足🌟M9和牛內裙肉內裙肉口感鮮嫩帶有咬勁帶濃厚扎實既肉香💯🌟宮崎A4和牛上蓋油花好靚 食落肥而不膩🌟日式味噌黑豚五花黑豚五花係薄片 油脂較豐富燒落油脂好香 加上甜甜香香既味噌用黎送飯幾好🍚🌟厚切牛舌芯牛舌食落爽彈又紥實 👍🏻午市而家仲有七折優惠 呢個食物質素來講都算幾抵食🙌🏻🙌🏻
🥩尖沙咀樓上燒肉店

牛舌食落爽彈又紥實 👍🏻

午市而家仲有七折優惠
呢個食物質素來講都算幾抵食🙌🏻🙌🏻
2022-01-24 121 瀏覽
聖誕節唔食唔合理貴價聖誕餐所以揀間性價比高日式燒肉驚安燒肉經常大排長龍就算平時普通日子都一定要提早預約最出名o既 九宮格盛合 一定要叫有和牛version /普通version揀左 和牛九宮格盛合熊本A5和牛封門柳M9和牛內裙肉鹿兒島A4和牛西冷宮崎A4和牛上蓋牛匠岩手A4友三角磚M9和牛牛舌牛匠岩手A5和牛貝肉和牛角切鹿兒島A4和牛西冷可以逐一品嘗靚牛的味道建議一定要叫碗飯 和牛油脂太好味啦另外叫左厚切牛舌芯 日式味噌黑豚五花自信漬雞腎 拼 阿波尾雞芯紫菜月見飯明太子月見飯雞皮餃子燒帶子食物上得好快 所以個半鐘限時都唔會太趕
聖誕節唔食唔合理貴價聖誕餐

• 和牛九宮格盛合
  • 厚切牛舌芯
  • 雞皮餃子
2022-01-24 174 瀏覽
依間人氣燒肉店環境寬闊舒適,最有特色係佢地既九宮格燒肉拼盤,午市仲有7折價惠‼️絕對係平靚正抵食之選✨❀ 九宮格燒肉盛合 🐮✧ 厚切牛舌腩、A4和牛上蓋、Prime牛小排、A4和牛腩、M9內裙肉、安格斯霜降牛、生薑燒小牛扒、壺漬牛肋肉及汁燒護心肉 ✧牛魔王必點❣️九宮格盛合有平貴兩款,一款係全部和牛,另一款就係有九款唔同牛肉,今次就揀咗平少少果款~每格有3-4件塊牛肉,啱晒兩個人share食!建議由無醃製既六款牛食起,油脂由低至高。無醃製既牛肉中最鍾意一定係兩款A4和牛,油脂分佈均勻,入口即溶,油香滿溢~Prime牛小排牛味較濃,肉質軟嫩,厚切牛舌食落爽口唔韌。而經醃製既三款肉都醃得好入味,當中最鍾意係壺漬牛肋肉,軟腍入味❀ 牛匠岩手A5和牛貝肉 (半份) 🥩半份有四塊A5和牛,和牛貝肉屬於稀有部位,油花好靚,入口即溶,油香豐富,而且肉質嫩滑又彈牙❀ 柚子漬雞肉山 🐥依款份量多又抵食,燒完雞肉仲保持到好嫩滑,亦有淡淡柚子既清香味,調味得唔錯~❀ 紫菜月見飯 🍚燒肉必配!將剛燒好既肉配埋有紫菜、生蛋黃及飯素既飯食,簡單好味,令人食得更滿足❀ 巨峰可爾必思梳打 🍇大大杯好正!巨峰味濃郁,酸甜清

❀ 九宮格燒肉盛合 🐮

❀ 牛匠岩手A5和牛貝肉 (半份) 🥩

❀ 柚子漬雞肉山 🐥

❀ 紫菜月見飯 🍚

❀ 巨峰可爾必思梳打 🍇
大大杯好正!巨峰味濃郁,酸甜清爽

❀ 焦糖菠蘿乳酸 🍍
依杯好有驚喜~杯上有一串焦燒菠蘿,菠蘿乳酸入面仲有好多香甜既菠蘿肉,鍾意食菠蘿必點!
午餐
  • 紫菜月見飯
  • 柚子漬雞肉山
  • 焦糖菠蘿乳酸
  • 牛匠岩手A5和牛貝肉
2022-01-23 181 瀏覽
🐱🐷驚安燒肉商店呢間野成日睇人食 今次終於到我喇🤪🤪門口大大隻招牌😝我地4個人食 圓枱最多可坐5-6人 但防疫關係宜家每枱最多四人~每人都有一個夾燒野食 仲有3個醬汁預先擺咗喺度 最左係蒜蓉 中間係甜甜地嘅燒肉汁 右邊係加咗青檸嘅辣燒肉汁(🤩我最鍾意呢個)枱同枱之前間都有足夠嘅位置 唔會太近呢度係手機scan QR code落單 落單已經會直接見到7折後嘅價錢 令人更有衝動叫多啲🤪-嗌咗呢個好多人推介嘅柚子漬雞肉山💓分量真係好多!而且佢係雞批肉嚟 好Juicy嫩滑🥰 大推!呢個厚切牛舌都係必食☺️呢個份量係全份 想試少少嘅可以嗌半份~有時食厚切牛舌最怕就係好難咬呢個燒完之後仲好淋💓好味過啲連鎖店☺️鍾意食牛舌唔好錯過!呢個係豬嘅五花肉 用味增漬 食落口甜甜地 不過呢款燒嘅時候要小心啲 因為比較多脂肪 所以會有啲易燶 個火要調較下 唔好掛住傾計唔記得反下佢啊🤪同埋佢有啲長 燒嗰時有少少麻煩 但味道ok的~嚟到重頭戲喇 呢度最出名就係呢個牛九宮格 有普通牛同和牛version 我地今次試嘅係普通版 店員介紹時建議食咗冇醃漬嗰兩行先 即係中間同靠近鏡頭嘅呢一行 最後先食有醃漬嘅 由淡口食到濃味~
🐱🐷驚安燒肉商店
呢間野成日睇人食 今次終於到我喇🤪🤪

門口大大隻招牌😝

枱同枱之前間都有足夠嘅位置 唔會太近

厚切牛舌

味增漬豚五花肉

九宮格燒牛盛盒

嚟到重頭戲喇 呢度最出名就係呢個牛九宮格 有普通牛同和牛version 我地今次試嘅係普通版 店員介紹時建議食咗冇醃漬嗰兩行先 即係中間同靠近鏡頭嘅呢一行 最後先食有醃漬嘅 由淡口食到濃味~入面款款都好好味 啲肉都解凍得好好👍🏻好開心又有牛舌食🤪
🐱🐷總結:食得開心坐得舒服嘅燒肉店💓午市有7折好抵食!店員亦好有禮貌 收碟都快 而且有啲食物可以叫半份好貼心
❗️注意:限時食90分鐘 都有幾多人等位㗎 所以假日嚟最好book咗先 我地今次用WhatsApp book~
2022-01-22
厚切牛舌
味增漬豚五花肉
九宮格燒牛盛盒
2022-01-23 2819 瀏覽
激安燒肉商店是最近食過最好食燒肉店。人氣極高就算係疫情期間都是日日滿座非常之受歡迎,食物高質素好新鮮。唯一缺點就係燒烤爐燒得太慢又限時90分鐘,時間完全不夠,食得好趕,不能夠慢慢享受美食。我們一班朋友聚會提前了十日預約才訂到枱。地點尖沙咀金馬倫道34號,離地鐵站步行約五分鐘左右。環境闊落坐得舒適,裝潢古式帶新穎,簡潔型格的黑色作為主調,吊燈散發昏黃燈光,帶出日式燒肉店的熱鬧氣氛。Scan QR code就可以落單簡單又方便,價格方面大好眾化。除了燒牛肉、豬肉、雞肉外也有燒海鮮,鮑魚、大虎蝦、廣島蠔、活元貝等等,還有日式串燒等等推介美食。活鮑魚$28/隻 ,上枱鮑魚戳落仲識郁,十分新鮮生猛,肉厚鮮甜無比美味。大虎蝦$28/隻 大大隻,非常新鮮,肉質爽彈鮮甜。廣島蠔$28/隻 ,蠔味非常濃,燒完之後雖然有變小,仍然十分肥美。活元貝$28/隻,鮮甜嫩滑,飽滿多汁厚實鮮甜,分別叫了芝士和蒜蓉,我較為喜歡蒜蓉味道較為惹味。厚切牛舌芯$78 爽彈口感外,牛脂亦十分豐富,入口即化,肉香十足。厚燒橡果黑毛豬$68入口肉香軟嫩,吃起來帶甜味。柚子漬燒雞肉$38,柚子香氣清幽,雞肉吃落口又滑又嫩。

大虎蝦$28/隻 大大隻,非常新鮮,肉質爽彈鮮甜。

翠玉瓜及秋葵
柚子漬燒雞肉
活元貝
廣島蠔
活鮑魚
厚燒橡果黑毛豬

厚燒橡果黑毛豬$68入口肉香軟嫩,吃起來帶甜味。

柚子漬燒雞肉$38,柚子香氣清幽,雞肉吃落口又滑又嫩。
20 分鐘 (堂食)
翠玉瓜及秋葵
柚子漬燒雞肉
活元貝
廣島蠔
活鮑魚
厚燒橡果黑毛豬
驚安燒肉商店尖沙咀驚安燒肉商店高質雪花和牛入口即溶🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 尖沙咀中國保險大廈3C舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今次去咗尖沙咀呢間驚安燒肉商店,佢哋午市做緊7折抵食好多🤩🤩所以揀lunch time 時間去食,去到唔算好多人。啲枱好大張坐得好舒服,裝修仲好有日本風格。D staff大部分都係好後生,個個都好nice 服務態度好好👍🏼本來對燒肉無乜太大期望,但今次呢間真係有驚喜,食得好好好滿足🧡🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹和牛九宮格盛合 Rating: 8/10。🤩🤩雪花遍佈得好平均。好有牛味。完全做到入口即溶🥲。啖啖肉真係好正。食完都幾飽😂厚切牛舌芯 Rating:8/10。厚切100分。個人覺得牛舌要厚切食落先有口感。又係入口即化既概念。如果份量再多d就正日式味噌黑豚五花 Rating:8/10。見係推介所以叫咗。有驚喜!。薄薄既五花肉醃得好入味。甜甜地,個汁好正😂。邪惡嘅代表🤣紫菜月見飯 Rating: 8/10。🙂🙂🙂我叫咗2碗啊救命。個蛋係日本蛋 蛋黃好濃郁。

驚安燒肉商店

💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍
💵性價之比:😍😍😍

地址: 尖沙咀中國保險大廈3C舖

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

今次去咗尖沙咀呢間驚安燒肉商店,
佢哋午市做緊7折抵食好多🤩🤩
所以揀lunch time 時間去食,
去到唔算好多人。
啲枱好大張坐得好舒服,
裝修仲好有日本風格。
D staff大部分都係好後生,
個個都好nice 服務態度好好👍🏼
本來對燒肉無乜太大期望,
但今次呢間真係有驚喜,
食得好好好滿足🧡

和牛九宮格盛合

和牛九宮格盛合 Rating: 8/10
。🤩🤩雪花遍佈得好平均
。好有牛味
。完全做到入口即溶🥲
。啖啖肉真係好正
。食完都幾飽😂

厚切牛舌芯 Rating:8/10
。厚切100分
。個人覺得牛舌要厚切食落先有口感
。又係入口即化既概念
。如果份量再多d就正

日式味噌黑豚五花 Rating:8/10
。見係推介所以叫咗
。有驚喜!
。薄薄既五花肉醃得好入味
。甜甜地,個汁好正😂
。邪惡嘅代表🤣

紫菜月見飯 Rating: 8/10
。🙂🙂🙂我叫咗2碗啊救命
。個蛋係日本蛋 蛋黃好濃郁
。食咁漏既牛肉唔配翻個飯點得
。加埋真係絕配😭
焦糖菠蘿乳酸特飲

焦糖菠蘿乳酸特飲 Rating: 9/10
。我係菠蘿🍍控
。所以實偏心菠蘿既🙂
。佢個焦糖菠蘿好cute
。新鮮菠蘿仲幾甜同多汁 好有誠意
。另外就係佢個飲品都有菠蘿肉
。仲要份量唔少 飲到尾都仲有😍😍

2022-01-08
和牛九宮格盛合
焦糖菠蘿乳酸特飲
2022-01-20 90 瀏覽
好好味燒肉😍一直想試好耐嘅燒肉,終於約實朋友去食,因為夜晚冇得堂食,所以日頭去,仲抵啲呀,全單有7折☺️餐廳係尖沙咀金馬倫道中國保險大廈三樓,出面完全冇任何廣告,搞到我哋好懷疑係咪去錯🤣平日下晝時間去嘅,估唔到都咁多人,不過冇乜油煙味,位置又夠闊落,仲有房間,好適合聚會。九宮格燒肉盛合,$288幾乎每枱都會叫嘅肉,視乎你叫嘅係貴啲嘅和牛,定係平啲嘅牛,我哋選擇平啲牛,但係質素都好高呀。中間嗰塊係A4和牛,另外仲有M9、prime、安格斯、牛舌等9種不同牛,抵食又好食之選,一定要叫呀。A4和牛壽喜燒,$148呢個好正,店員會幫我哋燒,兩邊燒幾吓之後放係飯上面,淋上黑松露汁,好正。份量都唔少,一人有三塊牛加一細碗飯,好滿足😋日式味噌黑豚五花,$68呢個豬五花好好味呀,原本望落好肥,點知燒完之後,一啲肥膩感都冇,而肉本身醃過嚟,甜甜地,好好味👍🏻明太子月見飯,$36果然係招牌飯,明太子嘅咸加埋生蛋同飯,好夾呀,當然仲可以加塊好正嘅燒肉啦😍另外嘢飲選擇都好多,我就揀咗冷泡白桃烏龍茶,完全唔甜嘅,食再多燒肉都冇負擔🤣勁滿足嘅一餐燒肉大餐,下次都要再約朋友去食😌😌
好好味燒肉😍

九宮格燒肉盛合,$288

A4和牛壽喜燒,$148

日式味噌黑豚五花,$68

明太子月見飯,$36

2022-01-16 87 瀏覽
一路都想試吓哩間燒肉,終於都book到枱喇入到黎覺得環境都好乾淨,唔會有油立立嘅感覺,啲枱都好闊落。哩度係用QR code落單嘅,我地坐低就即刻scan code睇吓有咩食*A4和牛壽喜燒*店員會幫你燒啲肉燒到大概5到7成熟,再淋上佢地嘅黑松露月見汁。啲肉入口即溶,個汁都好夾*九宮格燒牛盛合*哩個盛合啱晒我地啲乜都想試嘅人,有厚切牛舌腩,宮崎A4 和牛上蓋,Prime牛小排,鹿兒島A4和牛腩,A4肩胛肉,安格斯霜降牛,啲肉油脂分布都幾平均,入口食到啖啖油香。仲有生薑燒小牛排,壺漬牛肋條同汁燒護心肉都醃得好入味。生薑燒小牛排有淡淡嘅薑味,配上牛嘅油香好有驚喜*柚子漬雞肉山*啲雞肉質好嫩,柚子嘅清香同雞肉好搭,而且仲減輕食肉嘅油膩感*日式味噌黑豚五花*甜甜嘅味噌加埋五花肉嘅焦香,幾好*明太子月見飯*蛋黃香再配埋小小辛辣的明太子,送飯一流,再配埋燒肉,好快就清左一碗飯*燒活鱔、廣島蠔*除咗燒肉,我地仲叫咗啲海鮮,活鱔、廣島蠔黎燒,質素都唔錯*雞泡魚干*雞泡魚干燒到見到佢透就食得,香香甜甜我地仲叫咗*野菜壽喜鍋*同啲小食。*炸入味雞軟骨*同*牛油蜜糖日本蕃薯條*都好惹味,食唔停口食咗咁多野,要
一路都想試吓哩間燒肉,終於都book到枱喇

*A4和牛壽喜燒*

*九宮格燒牛盛合*

*柚子漬雞肉山*
啲雞肉質好嫩,柚子嘅清香同雞肉好搭,而且仲減輕食肉嘅油膩感

*日式味噌黑豚五花*

甜甜嘅味噌加埋五花肉嘅焦香,幾好

*明太子月見飯*

*燒活鱔、廣島蠔*

除咗燒肉,我地仲叫咗啲海鮮,活鱔、廣島蠔黎燒,質素都唔錯

*雞泡魚干*

雞泡魚干燒到見到佢透就食得,香香甜甜

我地仲叫咗*野菜壽喜鍋*同啲小食。*炸入味雞軟骨**牛油蜜糖日本蕃薯條*都好惹味,食唔停口

食咗咁多野,要解下膩至得。燒番個*一口菠蘿🍍*,飲杯*杯邊鹽檸檬梳打**冷泡白桃烏龍茶*,好滿足嘅一餐。
2022-01-15 103 瀏覽
九宮格燒牛盛盒 $288有九格盒仔裝住唔同款嘅肉🥰肉類大致上都係A4同A5😆例如有和牛貝肉丶封門牛柳丶牛舌呢啲!啱晒咩都想試又唔會怕食唔晒!呢間之前都食過 肉質味道呢啲唔使多講😆👍🏻但嗌呢一款真係性價比好高!選擇多咩都試到😉日式咪噌豚肉 $68豬肉厚度都唔錯 肥瘦一半一半🤔所以肥肉都比較多啊 但食落去就好香口嘅✨紫菜月見飯 $28食呢一款真係好有日本嘅感覺😆😆撈埋蛋黃同飯素😗 我就好鍾意呢一個飯啦~ 同牛一齊食超級好嘅享受😎廣島蠔 (兩隻)$28 兩隻呢個價錢超抵食😛都算鮮甜!上邊仲有蒜蓉咁配埋 幾唔錯!巨峰提子梳打 $32兩個人飲都啱啱好 幾大杯 幾抵飲👍🏻仲嗌左唔少野㗎😋買單嘅時候發現原來午市有七折!超開心呀😂😂😂好抵食 趁住而家晚市又冇咗🥲晏晝過嚟食下都幾好~
九宮格燒牛盛盒 $288

日式咪噌豚肉 $68

紫菜月見飯 $28

廣島蠔 (兩隻)$28
兩隻呢個價錢超抵食😛都算鮮甜!上邊仲有蒜蓉咁配埋 幾唔錯!

巨峰提子梳打 $32
兩個人飲都啱啱好 幾大杯 幾抵飲👍🏻

趁住而家晚市又冇咗🥲晏晝過嚟食下都幾好~
午餐
2022-01-13 155 瀏覽
「驚安」一睇就知係平,午市仲有7折,非常抵食。而家冇晚市,餐廳本身開到4:30pm,改咗開到6pm。上社交平台有WhatsApp 可以訂台,回覆非常快已經第二次食,上次試咗九宮格,今次單點以下紫菜月見飯 - 蛋香加上紫菜,一流一口菠蘿 - 夠大件,汁多燒活鱔 - 油花多,燒耐啲香口好多A4和牛上蓋 - 夠肥,入口即化Prime 牛小排 ,汁燒護心肉 - 正常發揮,夠牛味飯團 - 一般,太易燒黑再飲咗兩杯soda賣單$4xx, 好抵食!
「驚安」一睇就知係平,午市仲有7折,非常抵食。

而家冇晚市,餐廳本身開到4:30pm,改咗開到6pm。

上社交平台有WhatsApp 可以訂台,回覆非常快

已經第二次食,上次試咗九宮格,今次單點以下

紫菜月見飯 - 蛋香加上紫菜,一流
一口菠蘿 - 夠大件,汁多
燒活鱔 - 油花多,燒耐啲香口好多
A4和牛上蓋 - 夠肥,入口即化
Prime 牛小排 ,汁燒護心肉 - 正常發揮,夠牛味
飯團 - 一般,太易燒黑
再飲咗兩杯soda

賣單$4xx, 好抵食!

2022-01-08
  • 紫菜月見飯
  • 青檸菠蘿梳打
2022-01-13 377 瀏覽
本來對日式燒肉真的沒太大好感,不過這間燒肉店有我喜歡的九宮格燒肉,加上選擇多,真的不去不可❤️尖沙咀分店環境相當寬闊,座位間間隔明顯,可以舒舒服服地燒肉,肉的選擇頗多,有時候還會有啤酒買一送一優惠,性價比非常高!🔹九宮格燒牛盛合 $288不知道要吃什麼這個九宮格最合適!裡面分別有A4和牛、草飼牛肋條、草飼牛護心肉、安格斯牛仔骨、Prime級牛小排等等,我最喜歡口感突出的厚切牛舌和牛小排,有些加了醃料的牛肉也很有風味,大家可以從中選最喜歡的牛肉部位然後再單點也是不錯的吃法😋🔹紫菜月見飯 $28如果覺得吃肉不夠飽,這個飯一定要點!上面有鹹香和口感兼備的紫菜碎和蛋,均勻攪拌後顏色鮮豔,蛋醬和紫菜配合的非常好,會令你吃到停不了。🔹牛油蒜蓉雜菇 $26牛油蒜蓉永遠都是雜菇的最佳配搭,放在烤爐上很快就有開胃鹹香飄出來,雜菇多汁又有口感,是不錯的小食。🔹牛油蜜糖日本番薯條 $68其實這是非~常邪惡的一碟小食,番薯條本身已經帶甜,上面上沾上滿滿的牛油蜜糖再炸,整條番薯條甜味蓋頂,雖然你知道很邪惡,卻會一直吃😂🔹柚子漬雞肉山 $38沾了酸酸柚子醬汁的雞肉不會很油膩,燒到外層焦脆再點燒肉醬味道最好,雞肉不會

🔹九宮格燒牛盛合 $288

🔹牛油蜜糖日本番薯條 $68
牛油蜜糖日本番薯條

🔹柚子漬雞肉山 $38
柚子漬雞肉山

沾了酸酸柚子醬汁的雞肉不會很油膩,燒到外層焦脆再點燒肉醬味道最好,雞肉不會太難咬,份量也很足夠。

🔹芝士年糕 $56
芝士年糕

圓圓的年糕看似很普通,放上烤爐燒的時候卻產生微妙變化,烘到外層脆脆微焦,裡面的芝士開始流心,點上煉奶後成為最佳的飯後甜品

🔹青檸菠蘿梳打 $28

梳打有滿滿的菠蘿粒,令飲品甜度大大提升,幸好有青檸提供適當的酸度,這令飲品不會太渴喉,同時可以做到解膩的效果。
九宮格燒牛盛合
牛油蜜糖日本番薯條
芝士年糕
2022-01-11 106 瀏覽
食燒肉🤤平日午市walk-in有位,yeah!坐入廂房唔驚,因為用QR code落單,唔驚睇你唔到,仲要上菜都好快手😆埋單七折,質素唔錯,搵次胃口好可以食多d🙊---🔸九宮格燒牛盛合 $288人氣推薦平d版,試到多款肉(圖9),最愛牛舌,厚肉有口感😋其他冇醃有醃既都ok😆-🔸紫菜月見飯 $28生雞蛋紫菜撈飯,摘下肚幾好,飽咗一半🤣-🔸翠肉瓜 $28有6塊,自己調味,原來唔調係雪梨味🤣-🔸牛油蜜糖日本番薯條 $48 Exactly係黃色包裝嗰隻薯片嘅味🤣nice-🔸廣島蠔兩隻 $28🔸熱柚子蜜 $18🔸黑糖珍珠千層蛋糕 $28---🍽️ 驚安燒肉商店{連加一&午市7折,2人共$373}
---
🔸九宮格燒牛盛合 $288
🔸紫菜月見飯 $28
生雞蛋紫菜撈飯,摘下肚幾好,飽咗一半🤣
🔸翠肉瓜 $28
---
🍽️ 驚安燒肉商店
{連加一&午市7折,2人共$373}
2022-01-11 663 瀏覽
以前好中意食燒肉放題,貪佢一個價錢樣樣都可以試到,但每次食完都覺得好滯好辛苦,而且感覺放題質素越黎越差,所以今次決定單點。特登搵左呢間午市有折扣嘅燒肉餐廳試下,網上食評有好有差,一於採取無期望嘅心態去試。餐廳用餐時間90分鐘,兩個人燒時間岩岩好。值得一讚,餐廳抽風做得好好,食完個身唔會一陣味。黎得呢度十枱有十枱都會點九宮格牛盤,分別有A5同A4兩款九宮盤,我同友人都嫌A5太肥,所以揀左A4。九宮格燒牛盛 $288價錢唔貴,估唔到上枱果陣盤牛同張相一樣咁靚!! 職員指出由最瘦嘅開始食起,最後先食3格漬牛。齋睇有兩格D牛好瘦,但原來好有牛香,肉質亦唔鞋口😋。可能我同友人都係妹仔肚😅,咁多格中反而無咁中意A4果格,雖然真係好滑,但真係好油,牛香亦無其他格咁濃。厚切牛舌芯(半份) $68雖然九格中都有厚牛舌腩,但一向中意食牛舌芯嘅我,區區三塊又點可能滿足到我呢~~😏雖然話半份,但呢個價錢、份量同質素都無令我失望。肉質爽彈得黎又帶點軟熟,必食。🤤柚子漬雞肉山(全份) $48雞肉嫩滑,而且有柚子味,呢個份量配埋呢個價錢,真係無野可以挑剔,兩個字,抵食!!😯我見到隔離枱點左半份,半份真係好少,感覺連

九宮格燒牛盛 $288
九宮格燒牛盛

價錢唔貴,估唔到上枱果陣盤牛同張相一樣咁靚!!
職員指出由最瘦嘅開始食起,最後先食3格漬牛。

齋睇有兩格D牛好瘦,但原來好有牛香,肉質亦唔鞋口😋。
A4牛

A4牛

厚切牛舌芯(半份) $68

柚子漬雞肉山(全份) $48
全份柚子漬雞肉

我見到隔離枱點左半份,半份真係好少,感覺連全份嘅一半都無。

紫菜月見飯 $28

月見飯

平時唔中意食飯嘅我,自己一個都食左一碗!! 飽滿嘅珍珠米,加埋甜甜地嘅醬汁,撈埋蛋黃、飯素、紫菜,真係好食到停唔到口!!🤤

牛油蜜糖日本蕃薯條 $48
牛油蜜糖日本蕃薯條

牛油、蜜糖加埋炸左嘅澱粉質,味道似西多士邊邊位;蕃薯條炸到外脆內粉糯,兩個人食哂都唔覺溜。

百香果梳打 $28
百香果梳打

我唔飲甜野,所以無飲,無評價。

午市而家做緊7折優惠,唔知佢會做到幾時,只希望佢個優惠可以做耐d,等我回一回氣再黎食過!!😌
2022-01-10
九宮格燒牛盛
全份柚子漬雞肉
牛油蜜糖日本蕃薯條
2022-01-10 80 瀏覽
太耐無得去日本😭 突然又好掛住鄉下😆 所以晚餐去左食日式燒肉😋 依間地方好大又乾淨👍🏻 我地被安排坐二人對牆枱,枱面好大,坐得好舒服❤️ 店員全部都好有禮貌👍🏻 而且食物價錢好合理🥰九宮格燒牛盛盒🐮 ($288)依個九宮格擺盤好靚😍 而且一次過可以試曬九款唔同既肉😋 包括厚切牛舌腩、A4和牛上蓋、Prime牛小排、A4和牛腩、M9內裙肉、安格斯霜降牛、生薑燒小牛排、壺漬牛肋肉同埋汁燒護心肉🥰 加上份量都算多,每款肉類平均都有2至3片👍🏻 所以幾乎每檯都必點❤️店員仲好好會提醒我地由淡味至濃味咁去食,我個人最中意食和牛同牛舌,和牛油脂比例適中👍🏻 有入口即溶既感覺🥰 牛舌厚切口感爽口鮮嫩😋和牛壽喜燒 ($148)有兩大塊和牛😍 店員即場用火槍燒至5成熟,再沾上黑松露蛋汁放上日本米上面,口感幾滑😋  再有淡淡黑松露味,味道層次幾豐富🥰厚燒橡果黑毛豬🐷 ($68)有兩大塊,因為豬肉既油脂比較高,所以燒到個外脆內軟熟,唔洗特別調味都好好食❤️柚子漬雞肉山半份🐥 ($28)雖然係半份,但細細碗都有8至9件雞😍 份量算多,雞肉都好juicy嫩身,仲有淡淡柚子味😋黑松露牛油果沙律🥗 ($48)牛油果份量都

九宮格燒牛盛盒🐮 ($288)

和牛壽喜燒 ($148)

厚燒橡果黑毛豬🐷 ($68)

柚子漬雞肉山半份🐥 ($28)

黑松露牛油果沙律🥗 ($48)
牛油果份量都幾多🥑 黑松露醬同埋沙律菜都幾夾,配埋微酸既醬汁,味道唔錯😊

泡白桃烏龍茶🍑 ($18)
用啤酒杯上😆 大大杯,白桃味特出🍑 解膩一流👍🏻

巨峰可爾必思梳打🍇 ($32)
同樣大大杯,巨峰味唔會藥水味😊

店舖用Scan QR code落單,非常方便👍🏻 依家lunch time仲有7折,真係好抵食🥰
2022-01-04
  • 柚子漬雞肉山