高CP值日式燒肉再度回訪!😋激安燒肉工房姊妹店驚安燒肉商店,疫情期間開張時到訪備受朋友仔關注,而家自由度高左就更加加享受燒肉的氣氛當中,平日七時正已差不多坐滿全店,見前面Walkin 5位客人需要等候,所以強烈建議訂檯啊! ☎️電話: 9878 8065長期深受人氣就一定有原因的,餐廳牛肉質素高質性價比又高。除多款高質牛肉外,另外亦有豚肉、雞肉及海鮮等供應,空間感又夠,掂呀!🍹焦糖菠雞乳酸 $38 & 柚子蜜 $18推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢到每次特飲都有少驚喜,上次飲過海鹽果款,而今次有件焦糖菠雞在頂唔係裝飾咁簡單,完美配位到清新乳酸的開胃感,食燒肉除左飲啤酒之外,呢隨配特飲係唔錯的選擇。友人選了熱飲柚子蜜份量都唔少,解渴溫暖。🍚紫菜月見飯 $28推介:⭐️⭐️⭐️⭐️小編私心每次食燒肉都必定配一客紫菜飯,紫菜拌勻醬油拌飯帶鹹香,吸睛橙蛋黃尤其誘人,增加飽肚感。🔥和牛壽喜燒伴北海道海膽 $88推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️店員席前先拌勻黑松露月見汁處理迷你飯,再以火槍炙燒和牛大約五至七成熟 (可要求生熟度),和牛口感軟嫩,配合埋\蛋汁及壽喜燒汁,入口細緻軟嫩,保持著色香味完全齊全,每次都會Enocre 的作品。🥩自

高CP值日式燒肉再度回訪!😋
而家自由度高左就更加加享受燒肉的氣氛當中,
所以強烈建議訂檯啊! ☎️電話: 9878 8065

長期深受人氣就一定有原因的,餐廳牛肉質素高質性價比又高。

🍹焦糖菠雞乳酸 $38 & 柚子蜜 $18
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢到每次特飲都有少驚喜,上次飲過海鹽果款,
食燒肉除左飲啤酒之外,呢隨配特飲係唔錯的選擇。
友人選了熱飲柚子蜜份量都唔少,解渴溫暖。

🍚紫菜月見飯 $28
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
小編私心每次食燒肉都必定配一客紫菜飯,
紫菜拌勻醬油拌飯帶鹹香,吸睛橙蛋黃尤其誘人,增加飽肚感。

🔥和牛壽喜燒伴北海道海膽 $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
店員席前先拌勻黑松露月見汁處理迷你飯,
再以火槍炙燒和牛大約五至七成熟 (可要求生熟度),
和牛口感軟嫩,配合埋\蛋汁及壽喜燒汁,入口細緻軟嫩,
保持著色香味完全齊全,每次都會Enocre 的作品。

🥩自遇九宮格燒肉盛合 $588
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
每枱必叫招牌打卡盛合,一次過試晒九款唔同部位,自由選擇
上檯九宮格形式呈現夠吸睛,不其然點都會影返張相。
[肉味濃系列]
和牛五花、極黑生小排(+$36)、封門柳、
[油脂豐富系列]
和牛三角腩、和牛友三角、和牛腹協、
壺漬牛肋肉、日式醬燒和牛扇子肉、蝴蝶切和牛牛頸脊。
件件高質充滿油香特出充滿肉汁,和牛軟腍可口,油花分布平均。
特別推介蝴蝶切,肉味香又多汁,加埋口感油潤,值得一試。

整體仍然保持信心保證,自遇九宮格燒肉盛合絕對岩哂二人份量滿足用餐,
希望日後其他地區可以開多兩間分店,百花齊放啦~
1K
❀ 驚安燒肉商店 #尖沙咀 ❀❗️高質燒肉店 連飯麵都充滿驚喜❗️——————————————————香港不乏燒肉店,不過呢間真係有驚艷到我🤩位於尖沙咀,開業至今一直頗有人氣。最特別莫過於有多款盛合,包括九宮格、和三味等,可以品嚐和牛各個唔同部位,甚至連和牛三文治都有😆.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 驚安九宮格盛合 $588 (4.2/5)必叫菜式,最啱兩個人食👯‍♀️分別有九種上等牛肉部位,每款約有兩至三件。包括特上牛舌芯、牛頸脊、和牛五花、和牛三角腩、沙巴當磚、和牛友三角、極黑和牛、一口和牛、壺漬牛肋條。每款各有特色,例如沙巴當磚就油脂十足,入口即溶、極黑和牛就牛味重啲。燒肉醃製得非常入味,唔需要額外點醬汁。.☞ 阿波尾雞芯(5粒) $32 (4/5)☞ 自信濱雞腎(5片) $32 (4/5)☞ 柚子潰雞肉山(全份) $48 (4/5)除咗牛之外,亦有唔少雞嘅部位。柚子潰雞肉山只需$48,但份量超大,而且非常滑嫩又唔肥。雞芯大大粒,雞腎夠晒爽口😚.☞ 葱香月見飯(微辛) $28 (4.4/5)☞ 一口冷麵 $32 (4.4/5)雖然嗌飯麵真係好飽肚,不過一定一定要試,超美味❣️葱香月見飯有大量香蔥喺面頭
❀ 驚安燒肉商店 #尖沙咀 ❀
❗️高質燒肉店 連飯麵都充滿驚喜❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 驚安九宮格盛合 $588 (4.2/5)
必叫菜式,最啱兩個人食👯‍♀️
分別有九種上等牛肉部位,每款約有兩至三件。
燒肉醃製得非常入味,唔需要額外點醬汁。

☞ 阿波尾雞芯(5粒) $32 (4/5)

☞ 自信濱雞腎(5片) $32 (4/5)

☞ 柚子潰雞肉山(全份) $48 (4/5)

除咗牛之外,亦有唔少雞嘅部位。
☞ 葱香月見飯(微辛) $28 (4.4/5)

☞ 一口冷麵 $32 (4.4/5)

雖然嗌飯麵真係好飽肚,不過一定一定要試,超美味❣️
葱香月見飯有大量香蔥喺面頭,加咗少少鹽做調味,香到不得了,就咁食已經可以食曬成碗飯😋
冷麵非常彈牙,滑溜到好似烏冬咁。湯底加咗泡菜,清新開胃☺️
☞ 焦糖芝士蛋糕 $24 (3.8/5)

☞ 宇治抹茶最中餅 $32 (4/5)

甜品就較推薦最中餅,大大球抹茶雪糕夾喺香脆嘅餅乾之間,再加埋又甜又綿嘅紅豆蓉🥰
相反,芝士蛋糕口感較硬身,不過勝在有焦糖脆皮同餅底。
——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
肉類高質,而且仲有盛合款,無論係兩個人定一班人都啱。另外大推月見飯及冷麵,好味到不得了💓
2023-06-25 107 瀏覽
朋友想吃燒肉,便帶他來了這間人氣燒肉店‼️🥩▫️❥$𝟱𝟴𝟴 驚安九宮格盛合🍱◂ 牛頸脊◂ 和牛五花◂ 沙巴當磚◂ 極黑和牛◂ 一口和牛◂ 特上牛舌芯◂ 和牛三角腩◂ 和牛友三角◂ 壺漬牛肋條懶得選所以就直接order盛合😉 牛魔王的最愛,盛合的質素相當不錯呢🙌🏻▫️❥$𝟮𝟴 紫菜月見飯🍳◂ 有令人百吃不厭的魅力,每次見到都會想試😋▫️❥$𝟯𝟮 一口冷麵🍜◂ 吃完九宮盛盒稍有飽滯感,來一口冰涼的冷麵正好可減低油膩感💕▫️❥$𝟯𝟮 炸芝士年糕🥠◂ 軟軟糯糯、柔軟的內餡拉絲效果一流🫶🏻 ◂ 熱乎乎的口感太喜歡了😘▫️❥$𝟮𝟴 菠蘿🍍◂ 水份飽滿,非常清新鮮甜😉 ◂ 在烤爐上烤一烤更是爆汁美味😻▫️❥$𝟭𝟴 冷泡白桃烏龍茶🫖◂ 味道清新,解膩效果一流
朋友想吃燒肉,便帶他來了這間人氣燒肉店‼️🥩
❥$𝟱𝟴𝟴 驚安九宮格盛合🍱
◂ 和牛三角腩
◂ 和牛友三角
◂ 壺漬牛肋條

❥$𝟮𝟴 紫菜月見飯🍳
◂ 有令人百吃不厭的魅力,每次見到都會想試😋

❥$𝟯𝟮 一口冷麵🍜

❥$𝟯𝟮 炸芝士年糕🥠
◂ 軟軟糯糯、柔軟的內餡拉絲效果一流🫶🏻
◂ 熱乎乎的口感太喜歡了😘

❥$𝟮𝟴 菠蘿🍍
◂ 水份飽滿,非常清新鮮甜😉
◂ 在烤爐上烤一烤更是爆汁美味😻
❥$𝟭𝟴 冷泡白桃烏龍茶🫖
◂ 味道清新,解膩效果一流
2023-06-22 859 瀏覽
价格不算很优惠,中午有7折优惠,就想着去试一下。整体来说真的是一家完全没有用心的餐厅,牛肉质素真的非常一般,牛肉刚上的时候还有冷冻的冰,一般餐厅都会提前拿出来解冻再上给客人。渍牛肋太肥,有一条完全没办法吃。其他牛肉都没有新鲜和juicy的感觉。尤其是牛舌,又薄又小,一般是呷哺呷哺吃的。冷面真的超难吃,像是用的乌冬面,黏黏糊糊的。真的是一家完全没有用心的餐厅,放假的中午也没有很多人,不明白为什么会有这么多好评,不会再来了
2023-06-22
2023-06-15 1372 瀏覽
位於尖沙咀的驚安燒肉商店一直頗有人氣,店內除咗單點也有供應各款盛合、九宮格等,午市嚟食更有七折優惠,性價比🆙🆙🤩🐮第三次盛合 $458-🔸和牛壽喜燒店員席前以火槍炙燒和牛,蘸上黑松露月見汁後放入迷你飯,和牛口感軟嫩,每人有兩片加上醬汁超級滿足(*´꒳`*)🔸和牛棒~附月見每人一串屬小食類別的和牛棒,拌勻蛋黃即可食用🥢🥚✨🔸和牛三點盛(手切和牛三角腩、三筋、手切和牛五花)三款都非常高質,當中個人最喜歡的是本來以為會好肥但食落肉味及脂感並重嘅和牛五花,富牛油香氣又不會太膩。🐮壺漬牛肋肉 $128開頭見個壺好似咁迷你有少少嚇親以為得好少,燒到一半先發現原來份量都唔少,而且肉質唔會過腍或過韌,醃製的醬汁味道也不錯。🐷日式味噌黑豚五花 $68相比牛五花豬五花會肥少少,肉的份量頗多,醬汁味道甜甜的送飯一流。🐟味淋魚干 $38私心推薦必點的下酒小吃✨🍚紫菜月見飯 $28🍰焦糖芝士蛋糕 $24表面是燒過的脆脆焦糖面,很有誠意。🍺Sapporo生啤 $48🍍焦糖菠蘿乳酸 $38生啤買一送一很划算,不喝酒的超級推薦焦糖菠蘿乳酸,滿滿的菠蘿果肉加上架在杯面的焦糖菠蘿非常真材實料,甜甜的也不會酸,平常沒有特別

🐮第三次盛合 $458
🔸和牛壽喜燒
(*´꒳`*)

🔸和牛棒~附月見
每人一串屬小食類別的和牛棒,拌勻蛋黃即可食用🥢🥚✨

🔸和牛三點盛
(手切和牛三角腩、三筋、手切和牛五花)

🐮壺漬牛肋肉 $128

🐷日式味噌黑豚五花 $68

🐟味淋魚干 $38
私心推薦必點的下酒小吃✨

🍚紫菜月見飯 $28

🍰焦糖芝士蛋糕 $24
表面是燒過的脆脆焦糖面,很有誠意。

🍺Sapporo生啤 $48
🍍焦糖菠蘿乳酸 $38
生啤買一送一很划算,不喝酒的超級推薦焦糖菠蘿乳酸,滿滿的菠蘿果肉加上架在杯面的焦糖菠蘿非常真材實料,甜甜的也不會酸,平常沒有特別愛菠蘿的我也有被驚豔到😳✨

2023-06-09 431 瀏覽
🥢 驚安燒肉商店主打燒肉盛盒,各款唔同部位和牛可以自由配搭滿足曬不同願望,而且價錢合理,我地非常推薦大家幫襯佢地午市時段!因為全單係7折啊!折完真係超抵食! ⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 自選九宮格燒肉盛合 $588➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖· 厚切牛舌芯· 和牛友三角· 和牛五花· 極黑牛小排· 蝴蝶切和牛牛頸脊· 和牛沙巴當· 和牛三角腩· 骰子和牛粒· 厚切甘口黑標和牛 有超過10多道牛品自拼九宮格,油脂分布爆發!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 紫菜月見飯 $28隻蛋黃夠甜夠香,撈埋紫菜同埋醬汁味道好豐富!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 柳橙乳酸 $34啖啖柳橙果肉,唔會有假甜,飲得出新鮮出品。揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 焦糖菠蘿乳酸 $38將菠蘿燒到焦香就咁食或者加入乳酸都一樣美味揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

· 和牛沙巴當
· 和牛三角腩
· 骰子和牛粒
· 厚切甘口黑標和牛

有超過10多道牛品自拼九宮格,油脂分布爆發!
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 紫菜月見飯 $28
隻蛋黃夠甜夠香,撈埋紫菜同埋醬汁味道好豐富!
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 柳橙乳酸 $34
啖啖柳橙果肉,唔會有假甜,飲得出新鮮出品。
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

✨ 焦糖菠蘿乳酸 $38
將菠蘿燒到焦香就咁食或者加入乳酸都一樣美味
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄
  • 紫菜月見飯
  • 和牛九宮格盛合
2023-06-07 333 瀏覽
約左好耐無見既朋友食飯,佢話想食燒肉就黎左呢間位於尖沙咀既驚安燒肉…餐廳都幾大,每張枱都分隔到一段小距離,坐得幾舒服。雖然訂枱時有話90分鐘交枱,不過我同朋友傾到過哂鐘都無人趕我地。叫左個驚安九宮格盛合,九宮格有九款不同牛的部位,每款都好JUICY 同埋好香牛味。睇落每款每人都係一至兩塊, 但係食到最後我同朋友都覺得飽。另外仲叫左日式味噌黑豚五花,本身都驚多肥膏無乜肉食,估唔到燒完好脆好香仲大大塊。
餐廳都幾大,每張枱都分隔到一段小距離,坐得幾舒服。
睇落每款每人都係一至兩塊, 但係食到最後我同朋友都覺得飽。
2023-06-06 379 瀏覽
為友人慶祝生日, 見價錢合理, 又好似坐得幾舒服, 就簡左佢Book 枱時同我地講只有90分鍾用餐時間, 但無客人就可以繼續坐以QR code點餐, 當初一眼就睇中個9宮格牛抵食所以簡佢, 原來入面既肉仲可以按喜好選擇! 讚!! 整體黎緊食物價格都好相宜, 所以同友人就失左控咁叫左好多野食!重點推介:和牛多士: 上到枱見佢中間唔係粉紅色, 仲同友人講, 好似overcook 喎... 點知一食落去, omg 不得了, 煮得剛剛好, 而且塊牛好重油脂, 真係好好味!!! 9宮格牛: 呢個唔洗講, 每一格都好滿意!柚子漬雞肉: 份量好多!! 味道都唔錯 牛油蜜糖日本蕃薯條: 呢個又係勁正, 成塊牛油放係面慢慢溶, 咁你想像到佢既蕃薯條係有幾新鮮熱辣啦!其他無mention 既食物其實每樣都above avaerage! 而且唔知係咪我地掛住講野, 店員見我地遲遲都唔郁手, 仲走埋黎幫我地燒, 真係very nice!! 而且成間鋪嘅服務生都係後生仔, 女, 比人既感覺young 同fresh! 今次既體驗十分之好!! 無論食物, 價錢, 同服務我地都好滿意!

重點推介:
9宮格牛: 呢個唔洗講, 每一格都好滿意!
柚子漬雞肉: 份量好多!! 味道都唔錯

2023-06-05
慶祝紀念
生日
2023-06-06 162 瀏覽
他們家的招牌菜之一——紫菜月見飯。這道菜以軟綿綿的白飯為底,再搭配上脆口的紫菜,整體口感豐富且有層次感。而且,月見飯上面的蛋黃醬與白飯完美融合,給人一種濃郁的味覺享受。接著,我品嚐了他們的招牌和牛九宮格盛合。這道盛合料理以優質的和牛為主角,再搭配上各式各樣的配菜。我可以一口接一口地品嚐到不同部位的牛肉,每一口都散發出濃郁的肉香。而且,配菜的選擇也非常豐富,有時蔬、海鮮等等,每一口都讓我感到驚喜。除了九宮格盛合,他們家還有一款受歡迎的菜式叫做九宮格。這道菜以多款精心調製的燒肉片為主,搭配上各式蔬菜和醬料,營造出豐富的層次感。每一口的肉片都嫩滑多汁,入口即化,讓我回味無窮。最後,我還品嚐了他們家的特色菜之一——和牛多士。這道菜將嫩滑的和牛片包裹在金黃酥脆的多士中,每一口都散發出濃郁的牛肉香氣,口感絕佳。

2023-05-17
2023-05-19 595 瀏覽
朋友話收工想食燒肉,於是就搵左呢間試下,地點方便,內在環境睇落都唔錯。 叫左一份和牛九宮格盛合同埋柚子漬雞肉山,簡單黎講就係牛同埋雞,咁當然唔少得食燒肉必備嘅啤酒。🍺啤酒用冰過嘅杯係重點。 和牛九宮格盛合分別有鹿兒島A4和牛西冷、和牛牛舌M9、和牛內裙肉M9、牛匠岩手A4右三角磚50g、和牛角切、熊本A5和牛封門柳、宮崎A4和牛上蓋、牛匠岩手A5和牛貝肉,同埋有一格重複左嘅鹿兒島A4和牛西冷(唔知係咪印錯,我已經唔記得應該係乜野)。 🥩介紹完之後就長話短說,牛肉有牛味,油脂感都唔錯,應重則重,應輕則輕。配合埋三款醬料就有更多變化。雖然大部分時間我都係落少少鹽同黑椒就食,好似鮮味啲。 🐓個柚子漬雞肉山比我想像中重柚子味,燒熟之後都好香好清新。

🐓個柚子漬雞肉山比我想像中重柚子味,燒熟之後都好香好清新。
和牛九宮格盛合
和牛九宮格盛合
2023-05-10 423 瀏覽
為好朋友慶祝生日,朋友主張食日式燒肉,當然不會托手踭。由於只有二人用膳,所以點算了牛肉九宮格,這樣就可以輕鬆嘗試到各個精選部位而不會為肚腩造成巨大負擔。肉的質素不錯,算中上,九格各有特式,就是中間那片磚有點太油,我們兩都感到膩
為好朋友慶祝生日,朋友主張食日式燒肉,當然不會托手踭。
2023-05-05 524 瀏覽
五一懲罰祭大家懲罰咗黃店未啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و驚安應該無人唔識 次次食完都大滿足🥺❣️驚安九宮格盛盒 ($588)呢個都幾推薦‼️每格有兩三塊牛肉 可以試哂咁多款 仲要唔駛諗嗌咩💯店員會附上一張九宮格卡片 平時成日都唔太分到啲牛肉 呢個位都幾細心 可以知道自己食緊啲咩(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)因為太多款我就唔逐一介紹喇 大部分都幾有牛味 而且入口即溶 最深刻就係下面個幾款✨▫️特上牛舌心厚切牛舌有咬口之餘 一啲都唔韌 而且不失牛舌爽口質感😋▫️沙巴當磚都幾重牛味同油香 完全做到入口即溶 但我自己覺得有啲似油膏(?)😂 我自己比較鍾意下面個款多啲😛▫️牛頸脊牛頸脊係我都幾鍾意食嘅部位🤤口感軟嫩 牛味都幾重 超juicy🤤▫️壺漬牛肋條醃得都幾入味 食落去肉質同樣軟嫩 但比較有咬口 都要咬耐少少先吞到🤣🤣❣️紫菜月見飯 ($28)呢個係必點❗️紫菜拌飯配上日式雞蛋呢個組合真係無得輸 充滿鹹香味 撈埋燒好嘅牛肉一齊食一流 本來諗住每人食幾啖就算 點知每人食咗接近一碗😂❣️和牛多士 ($248)和牛同多士都超酥脆 油脂勁香 再加埋黑松露芥末醬 勁夾 一啲都唔油膩 好想食多幾舊🥺❣️和牛棒 (附月見) ($48)無諗過和牛都可
五一懲罰祭大家懲罰咗黃店未啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
驚安應該無人唔識 次次食完都大滿足🥺

❣️驚安九宮格盛盒 ($588)

▫️特上牛舌心
厚切牛舌有咬口之餘 一啲都唔韌 而且不失牛舌爽口質感😋

▫️沙巴當磚

▫️牛頸脊

▫️壺漬牛肋條
驚安九宮格盛盒

❣️紫菜月見飯 ($28)
紫菜月見飯

❣️和牛多士 ($248)
和牛多士

❣️和牛棒 (附月見) ($48)
無諗過和牛都可以拌生雞蛋食 蛋漿令口感更為順滑
和牛燒至外脆內軟 一啲都唔膩 而且超juicy🥺

❣️蟹肉吉列和牛棒 ($48)
兩款串燒都好特別 就忍唔住嗌哂😋
吉列和牛同樣外脆內軟 上面舖滿蟹肉 都幾唔錯喎😋
蟹肉吉列和牛棒

順帶一提 佢地嘅生啤做緊買一送一 食燒肉必點 超抵❗️
但真係人流比較多 要記得book定位先‼️

推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】

#siu4mai_私心推薦
驚安九宮格盛盒
紫菜月見飯
和牛多士
蟹肉吉列和牛棒
  • 九宮格
朋友話之前食過韓燒﹐覺得一般。今次想試下日式燒肉﹐對於食肉獸既我無任歡迎。最後選擇左呢間驚安燒肉。座位闊落, 唔會好大油煙感,讚!一早經WHATS APP BOOK 好位, 去到店面唔算大﹐安排左BAR 位2人位﹐ 座位闊落﹐都夠大同舒服。店員推介九官格﹐因為可以自選唔同肉既部位﹐如果有特別鍾意﹐可以再ENCORE~🗨驚安和牛九格盛盒 (自選)X 1🗨紫菜月見飯 X 2🍺Sapporo生啤買一送一🍺橙汁 X 1九格盛盒一黎到就難掩我既興奮﹐真係超勁吸睛呀﹐仲同個朋友討論要食邊款先~ 唔逐一講﹐因為全部都係A4-A5和牛﹐所以一D都唔擔心質素問題。仲有﹐解雪度岩岩好﹐唔會好似有D 餐廳做唔好前置功夫。牛舌厚身岩岩好﹐甘口厚切牛頸脊﹐真係好掂﹐呢個要ENCORE和牛未去到入口即溶﹐但個口充滿油脂﹐真係食一啖就開心一下!因為肉既質素好﹐我自己就鍾意加少少 鹽同黑椒食﹐唔洗點醬汁﹐甘就已經好好食。驚安嘅紫菜月見飯真係每台必叫﹐鋪滿大量紫菜、芝麻碎調味粉、牛肉汁﹐仲有隻超橙色既蛋黃﹐睇相都已經流口水喇﹐配埋肉真係一流!生啤好似一直都係做緊買一送一﹐抵讚一下佢地係用冰杯﹐果然係有質素既餐廳。最後
最後選擇左呢間驚安燒肉。
座位闊落, 唔會好大油煙感,讚!

🗨驚安和牛九格盛盒 (自選)X 1
🗨紫菜月見飯 X 2
🍺Sapporo生啤買一送一
🍺橙汁 X 1

最後要大讚既抽風/通風系統做得非常之好﹐呢間係唯一一間食完燒肉個身係無燒肉味架!!十分神奇﹐番到屋企換衫仲聞到自己噴既香水味。
必。定。再。來 🤗😋🤭
2023-04-03 309 瀏覽
2-4-2023 其實呢間餐廳幫襯過幾次,先前幾次都好滿意,不過今次去真係令我留下不愉快經歷。今次我想講嘅係服務態度問題,食物係好味嘅。1號下午vip whatsapp 預約book房,係冇限時交檯的,所以我哋9個人同朋友就選定呢間店。房間需要消費4000 ,係wts同職員講好了,3千蚊同可以坐耐啲(wts提過要8點半交還檯)其實食2個鐘真係唔使book房同比最低消費比你,我坐廳都可以啦之後職員係講咗可以比我地坐耐啲的(最後係冇講交檯時間)到了8點半,要我哋埋單,同要我們即時離開,當時我哋仲再叫緊嘢食,蛋糕未切就趕我哋走?一名自稱自己係經理,仲大大聲話有wts留言,可以俾我哋睇返,我夠有證據,莫非得你有證據?之後再質問佢、佢就話同我聯絡個職員唔係到,嗰個唔係佢之類再大大聲講你間房有人book左,所以要9點離開咁我哋都埋咗單先,因為食要晒檯面啲嘢再切埋蛋糕,根本半個鐘內係做唔到的。最後我哋9點半離開店舖,職員都冇再入嚟趕我哋走。香港這樣不明限時交檯嘅規矩,真係邊個無良商人諗出嚟㗎?今次埋單3千8百幾。最後當然冇佢哋所講已book我地房嘅客人。
2-4-2023
今次我想講嘅係服務態度問題,食物係好味嘅。

之後職員係講咗可以比我地坐耐啲的(最後係冇講交檯時間)
一名自稱自己係經理,仲大大聲話有wts留言,可以俾我哋睇返

最後我哋9點半離開店舖,職員都冇再入嚟趕我哋走。
香港這樣不明限時交檯嘅規矩,真係邊個無良商人諗出嚟㗎?
今次埋單3千8百幾。
最後當然冇佢哋所講已book我地房嘅客人。
2023-04-02
慶祝紀念
生日
2023-03-29 318 瀏覽
食肉獸出動🥩🥩🥩終於食真正嘅燒肉啦 抵食又唔錯嘅燒肉店 ✨九宮格燒肉盛盒九宮格必點推薦‼️一次試哂9款肉5款原味 (有額外叫 A4和牛同牛舌)🥩 A4和牛三角 - 油脂分布平均🥩 厚切牛舌芯 - 真心厚切 正🥩 Prime牛肉眼 / 頂級牛小排 / 黑毛牛仔骨 - 正正常常 不過不失 4款醃製 (有額外再叫牛肋肉)🥩 一本壺漬牛肋肉 - 少少甜甜地 會想送飯食 覺得唔錯有另外再叫(份量都唔算多)🥩 汁燒護心肉 / 辣漬翼板肉 / 紫蘇漬一口牛梅 - 醬汁味道唔錯 唔會太咸 肉質都偏腍 ✨黑松露雞肉山個雞肉山都幾多下 肉質幾滑唔鞋 但唯一可惜味道有點偏咸 ✨紫菜月見飯個飯….前後叫咗兩碗食🤣🤣因為真係好食!醬汁甜甜地 撈埋黎食忍唔到口 份量好足4個share兩碗唔過份呀~
食肉獸出動🥩🥩🥩
終於食真正嘅燒肉啦 抵食又唔錯嘅燒肉店

✨九宮格燒肉盛盒
九宮格必點推薦‼️一次試哂9款肉
5款原味 (有額外叫 A4和牛同牛舌)
🥩 A4和牛三角 - 油脂分布平均
🥩 厚切牛舌芯 - 真心厚切 正
🥩 Prime牛肉眼 / 頂級牛小排 /
黑毛牛仔骨 - 正正常常 不過不失

4款醃製 (有額外再叫牛肋肉)
🥩 一本壺漬牛肋肉 - 少少甜甜地
會想送飯食 覺得唔錯有另外再叫
(份量都唔算多)
🥩 汁燒護心肉 / 辣漬翼板肉 /

✨紫菜月見飯
個飯….前後叫咗兩碗食🤣🤣
因為真係好食!醬汁甜甜地
撈埋黎食忍唔到口 份量好足
4個share兩碗唔過份呀~
  • 九宮格
  • 紫菜月見飯