2024-02-08 69 瀏覽
呢間地點方便又選擇幾多嘅日式燒肉店真心不錯!尤其佢嘅九宮格盛盒,除咗賣相💯,仲可以試曬唔同部位,尤其少人就非常岩,又唔使叫好多款又食唔哂👍 質素好之餘仲要唔係薄切,好有口感!滿足😌另外佢最岩我係有內藏,正👍 值得讚係佢嘅調味唔錯,唔會過喊仲有食物嘅味道🥰 值得一提係除咗食物選擇多,飲品選擇都幾多! 同埋價錢大眾化! 不過人都幾多,我去當日有限時的。

不過人都幾多,我去當日有限時的。

2024-02-06 68 瀏覽
前排天氣凍冰冰,最啱就係去食啲熱辣辣暖笠笠嘅嘢,我自己除咗打邊爐之外,第二就係最鍾意食燒肉😌 之前試咗一間幾唔錯嘅燒肉店,有和牛食之餘,性價比亦都極高,食唔同部位嘅和牛拼盤都係$388😝 而家佢哋仲推出午餐同埋宵夜優惠,折咗都係59折咋🤑✨ 上。九宮格 $388呢個和牛九宮格係呢度嘅signature item😌 一次過可以試到9款唔同嘅牛🤤 包括有:。和牛三角腩。和牛五花。和牛赤身。極黑和牛。和牛三筋。一口和牛。厚切牛舌芯。韓式護心肉。壺漬牛肋肉當中最鍾意係和牛三角腩、厚切牛舌芯同埋壺漬牛肋肉😌 和牛三角腩油脂滿滿,食落非有入口即溶嘅感覺;而牛舌芯好厚身,食落好爽好彈牙;牛肋肉醃咗好耐,好入味,同時亦非常軟腍!✨ 和牛壽喜燒 $98呢個和牛壽喜燒係由店員幫我哋親手燒嘅,呢塊和牛油花好靚,燒至5成熟左右,配上自家製嘅壽喜燒蛋汁同軟熟嘅日本米,100分嘅配搭🤤✨ 柚子漬雞肉山 $28/半份雖然嗌咗半份雞肉,但份量都唔少,雞肉食落有淡淡嘅柚子香味,雞件亦好嫩滑,就算燒得耐都唔會太嚡👍🏻✨ 蔥香月見飯 $28另外我哋嗌咗兩個飯,其中一個係以生洋蔥同蔥粒為主嘅月見飯,食落有少許辛辣味,但撈埋隻

✨ 上。九宮格 $388

。壺漬牛肋肉

✨ 和牛壽喜燒 $98

✨ 柚子漬雞肉山 $28/半份

✨ 蔥香月見飯 $28

另外我哋嗌咗兩個飯,其中一個係以生洋蔥同蔥粒為主嘅月見飯,食落有少許辛辣味,但撈埋隻靚靚生蛋一齊食,又幾惹味!

✨ 紫菜月見飯 $28

另一個就係紫菜月見飯,以大量紫菜同靚靚生蛋鋪面而成,如果唔太好生洋蔥嘅朋友仔就可以揀呢一個飯啦😌

✨ 驚安水果茶 $38

水果茶係呢度嘅招牌飲品,入面果肉好多,飲落非常清新,食燒肉解膩一流!

✨ Sapporo生啤 $48

另外食燒肉點可以少得啤酒?咁啱見佢哋嘅Sapporo生啤買一送一,所以都嗌返杯啤啤佢!

好耐冇食日本燒肉(ㆆᴗㆆ)♡呢次就同朋友嚟咗呢間位於尖沙咀嘅人氣燒肉店😝呢間都係我自己私心bookmark咗好耐嘅餐廳,果然冇令我失望😚而且餐廳做緊優惠,午市低至五九折‼️超抵食❤️🥰🌟驚安九宮格盛合 $388呢個係餐廳嘅人氣招牌九宮格盛合✨差唔多每一檯都會叫!九宮格入面有和牛五花、和牛三角腩、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉同壺漬牛肋條,一次過滿足哂所有願望🥰個人最鍾意係和牛赤身同厚切牛舌芯,前者肉味香濃,肉質柔軟;後者肉質超嫩😚爽口彈牙~🌟和牛壽喜燒 $98店員席前炙燒嘅和牛壽喜燒☺️店員會用火槍即時將和牛燒到半熟,再沾上黑松露醬油蛋汁,入口係好重黑松露味,而且配蛋汁令和牛有入口即化嘅感覺✨🌟柚子漬雞肉山 (半份) $28半份只係$28😱會唔會太抵!!雞肉大大件,而且肉質算新鮮冇乜雪藏味,入口有淡淡柚子味,係清新之選~🌟紫菜月見飯 $28食日式燒肉必叫嘅紫菜月見飯( ˊᵕˋ )♡.°滿滿嘅紫菜絲包圍住中間橙紅色嘅蘭王蛋🤩每啖都充滿蛋香,配上鹹香嘅紫菜真係會食唔停🥺❤️🌟葱香月見飯(微辛口) $28呢款就係紫菜變成葱蓉~食落超濃嘅葱薑味🤣辣辣地幾惹味!🌟百香

🌟驚安九宮格盛合 $388

🌟和牛壽喜燒 $98

🌟柚子漬雞肉山 (半份) $28

🌟紫菜月見飯 $28

🌟葱香月見飯(微辛口) $28
呢款就係紫菜變成葱蓉~食落超濃嘅葱薑味🤣辣辣地幾惹味!

🌟百香果梳打 $28

🌟驚安水果茶 $38
2024-02-04 48 瀏覽
❤️ Yeahhh, 好耐無同🐼一齊食燒肉😁 今次去到尖沙咀既驚安燒肉商店,環境都幾寬敞舒適☺️❤️ 柚子漬雞肉山 (半份) $28雞肉都幾厚身,咬落去啖啖肉😁真係食到柚子香味😍 ❤️ 上.九宮格 $388 ♡ 一次過可以食哂九款唔同部位嘅牛肉!每款試少少,啱晒兩個人嗌😆♡ 大家唔使驚唔識分邊款牛肉打邊款,因為餐廳會比張九宮格紙你對住睇😎♡ 九款肉分別有三角腩, 牛五花, 牛赤身, 一口和牛, 牛三筋, 極黑和牛, 壺漬牛肋肉, 韓式深心肉, 厚切牛舌心♡ 我最鐘意就係牛舌心同極黑和牛😁 夠入味,肉質又唔會韌👍🏼❤️ 和牛壽喜燒 $98店員會喺席前用火槍將兩片和牛燒熟☺️ 熟度自由控制。燒好後,就會捲起,在沾上蛋汁mix黑松露醬汁,再放喺米飯上。之後可以一啖放入口!加上白飯之後牛肉味+醬汁味道完美混合中和,好食😋❤️ 紫菜月見飯 $28 ❤️ 蔥香月見飯 (微辛口) $28如果驚唔飽可以嗌多個飯食😜 兩個月見飯都係配上生蛋黃,一個配紫菜一個配蔥粒,兩款撈飯都係一流😙 蔥粒就有微微生洋蔥嗰隻辣 😌❤️ 鮮搾芒果汁🍹 $38 巨峰可爾必思梳打 $32果汁同巨峰可爾必思梳打都好解渴~ 芒果汁鮮甜唔會酸😊❤️ 最

❤️ 柚子漬雞肉山 (半份) $28
雞肉都幾厚身,咬落去啖啖肉😁
真係食到柚子香味😍

❤️ 上.九宮格 $388

❤️ 和牛壽喜燒 $98

❤️ 紫菜月見飯 $28
❤️ 蔥香月見飯 (微辛口) $28

❤️ 鮮搾芒果汁🍹 $38 巨峰可爾必思梳打 $32
果汁同巨峰可爾必思梳打都好解渴~ 芒果汁鮮甜唔會酸😊

❤️ 最後值得一讚嘅係抽煙系統幾好😍 喺個爐入邊已經吸咗大部份嘅煙,冇乜油煙味😁👍🏼
2024-02-04 41 瀏覽
本身係食肉獸,平時間唔中就會去食下燒肉,趁就黎新年,約左幾個朋友聚會,大家都不約而同話要食燒肉,就黎左呢間尖沙咀既和牛燒肉店,之前食過覺得幾好食,所以今次又黎翻啅試下☺️🟦柚子漬雞肉山 雞肉肉質鮮嫩,就算燒熟左都唔會好鞋好乾!柚子漬酸酸地,夠晒開胃😍🟥一圈入魂 個名好正😝😝😝我覺得有個加分位係佢每款肉都有4份,4個人黎share就岩岩好,唔洗有啲人無得食某一款咁,幾細心。而呢個拼盤仲可以試到牛既唔同部份,例如牛五花、封門柳、三角腩咁,和牛質素幾好,鮮嫩多汁juicy!一燒完更加咇晒啲和牛味出黎添丫😍 🟧和牛壽喜燒 呢個會有店員幫手燒架,店員用火槍即時係你面前燒和牛,睇到都流晒口水,若果想食生啲,都可以跟返自己要求同店員講,仲可以加埋蛋漿,我而家諗返都覺得正!當然淨係食肉唔夠,梗係要返啲澱粉質! 佢哋嘅紫菜月見飯同埋蔥香月見飯都好出色,食到我哋幾個都好飽好滿足🤩🤭

🟦柚子漬雞肉山

🟥一圈入魂

🟧和牛壽喜燒

今日與朋友共赴尖沙咀的一間樓上🍖日式和牛烤肉店@驚安燒肉商店,餐廳的環境寬敞,可以帶一班朋友來聚一聚🍻🍻,木製桌子置有燒烤爐,讓我親自烹調肉肉🥩,不禁考驗了我的烹飪技巧。👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳餐廳供應多款美食,主打和牛為主,九宮格套餐讓我們能品嚐不同部位及醃製方式😋🥩。除和牛牛肉之外,亦提供雞肉、豬肉等選擇。如果擔心肉肉不夠吃的話,餐廳亦供應飯與麵食🍚🍜。當然,不可缺少的各式飲品🍷🍹🌟上·九宮格 $388九宮格,就是有九格都放了不同部位的肉,一次過可以品嚐9款不同部位的味道與口感;和牛三角腩:帶有豐富的油花,入口即化。和牛五花:嫩滑多汁,口感絕佳。和牛赤身!今日的VIP,展現了濃郁的肉味,重點油花剛剛好。極黑和牛:帶來濃郁牛味和口感較實。和牛三筋:充滿了嚼勁,肉質鮮美。一口和牛:大大粒一粒,絕對是奢華享受。厚切牛舌芯:帶來爽口煙靭,有豐富的口感。韓式護心肉:配上秘製韓式燒肉醬汁,超入味。壺漬牛肋肉:則帶來了獨特的甜甜鹹鹹風味。一次過滿足你九個願😎🌟驚安水果茶 $38大大杯清爽的水果茶,加入果汁黎,茶味仍然很出,飲的時候會吃到菠蘿肉肉🫶🏻🌟焦糖菠蘿乳酸 $38新鮮的菠蘿上面鋪了一層脆脆的焦糖,

🌟上·九宮格 $388
和牛三角腩:帶有豐富的油花,入口即化。
和牛五花:嫩滑多汁,口感絕佳。
和牛赤身!今日的VIP,展現了濃郁的肉味,重點油花剛剛好。
極黑和牛:帶來濃郁牛味和口感較實。
和牛三筋:充滿了嚼勁,肉質鮮美。
一口和牛:大大粒一粒,絕對是奢華享受。
厚切牛舌芯:帶來爽口煙靭,有豐富的口感。
韓式護心肉:配上秘製韓式燒肉醬汁,超入味。
壺漬牛肋肉:則帶來了獨特的甜甜鹹鹹風味。
一次過滿足你九個願😎

🌟驚安水果茶 $38

🌟焦糖菠蘿乳酸 $38
新鮮的菠蘿上面鋪了一層脆脆的焦糖,菠蘿香與乳酸的微酸相互融合,很不錯,好開胃🤤

🌟柚子漬雞肉山(半份)$28
$28有四件大大件雞肉🍗,嫩滑的雞肉搭配著柚子的酸甜風味,柚子的清新香氣和雞肉的鮮嫩口感相融合,充滿了驚喜。

🌟葱香月見飯(微辛口)$28 🧅🍚
以白米飯為基底,搭配新鮮的小蔥和洋蔥帶有辛口感,以甘甜生蛋黃,每一口都能感受到洋葱的甜味和蛋黃的滑嫩,一定要配上燒肉一起吃!

🌟紫菜月見飯 $28
燒肉店使用了九州產熔岩蛋,深橙色的蛋黃,蛋味濃,與白米飯及紫菜混合在一起,再加入特製的燒汁,超好吃🫶🏻
  • 九宮格
呢間市區燒肉店好高水準👍🏻牛肉質素高,價錢合理~環境超大,勁舒服(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨上•九宮格🐮‼️必點‼️超過質和牛,口感超軟熟油脂分布平均,好香牛味9款牛都係精心挑選✨紫菜月見飯❤️加強版牛角飯上面有日本雞蛋🥚海量紫菜,超級正✨葱香月見飯(微辛口)大量洋蔥粒🧅拼蔥粒仲有日本🇯🇵雞蛋伴飯偏洋蔥香味帶淡淡蔥味💕✨柚子漬雞肉山(半份)🐣佢半份係好多雞肉🍗有成座山甘高每件大大件,好厚肉✨和牛壽喜燒🔥職員會親身幫你燒牛肉之前沾埋佢地既壽喜燒汁鋪係日本米既飯上面肉汁豐富,牛味香濃✨驚安水果茶🍎🍐大大杯,勁好飲入邊有好多水果肉😍😍又吾會太甜,好fresh✨Sapporo生啤🍻啤酒做緊買一送一優惠好抵呀~~食燒肉配啤酒一流
呢間市區燒肉店好高水準👍🏻
牛肉質素高,價錢合理~
環境超大,勁舒服(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

✨上•九宮格🐮
‼️必點‼️
超過質和牛,口感超軟熟
油脂分布平均,好香牛味
9款牛都係精心挑選

✨紫菜月見飯❤️
加強版牛角飯
上面有日本雞蛋🥚
海量紫菜,超級正

✨葱香月見飯(微辛口)
大量洋蔥粒🧅拼蔥粒

肉汁豐富,牛味香濃

✨驚安水果茶🍎🍐
大大杯,勁好飲
入邊有好多水果肉😍😍
又吾會太甜,好fresh

✨Sapporo生啤🍻
啤酒做緊買一送一優惠
好抵呀~~
食燒肉配啤酒一流
2024-01-21
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 本身唔係好大食但又想食下平平地嘅燒肉,驚安燒肉商店就岩哂你唔☺️ 仲可以一次過滿足你想食唔同款嘅牛!𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 焦糖菠蘿乳酸 38✨ 驚安水果茶 38✨ 和牛壽喜燒 98✨ 上•九宮格 388✨ 柚子漬雞肉山(半份)28✨ 紫菜月見飯 28✨ 蔥香月見飯(微辛口)28⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️午餐宵夜5.9 折🎉 本身佢地已經好優惠,而家12點、9:30後 二百幾蚊就已經有9款牛食!成本價平絕全港!ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Gekiyasu Yakiniku📍 尖沙咀金馬倫道48號3樓C號舖 China Insurance Building
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

✨ 蔥香月見飯(微辛口)28

⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Gekiyasu Yakiniku

週末同屋企人去咗 @gekiyasu_yakiniku 食燒肉,呢間燒肉店我哋已經食過好多次,真係百吃不厭🤩!🐮 一圈入魂 ($1288)我哋揀咗新推出嘅《一圈入魂》四人套餐🍖 個圈圈一共有十款牛肉,啱啱好圍喺爐邊,好有氣派又好方便🥳 啲牛肉款款都勁靚,雪花勁靚又好香,一定要嚟試🤤🥓 和牛壽喜燒 ($98/客)和牛壽喜燒係呢度一直以嚟嘅signature,有專人嚟到枱邊幫忙燒肉,再沾上日本生雞蛋同醬汁,配白飯食,啖啖肉超正㗎😋!🐥 柚子漬雞肉山 ($48)$48有成座山咁高嘅雞肉,呢個又係我每次都食,因為真係超抵😍!🍳 蔥香月見飯/ 紫菜月見飯 ($56/碗)我哋仲每人叫咗一碗飯,兩款都超香㗎🥳🥂 飲品呢度嘅飲品選擇都好多,酒精或無酒精飲品都有,我哋揀咗「可爾必思燒酌梳打」、「梅酒梳打」、「桂圓紅棗蜜」、「蜂蜜生薑茶」,迎合返晒各位嘅喜好🥂🥰

🐮 一圈入魂 ($1288)

🥓 和牛壽喜燒 ($98/客)

🐥 柚子漬雞肉山 ($48)

🍳 蔥香月見飯/ 紫菜月見飯 ($56/碗)
我哋仲每人叫咗一碗飯,兩款都超香㗎🥳

🥂 飲品
2024-01-29 26 瀏覽
行完山去食燒肉係特別滿足❤️❤️有冇人同我一樣都好鐘意食和牛壽喜燒!😚呢間燒肉不錯架👏詳細食評可以等睇YouTube片~上•九宮格 $388包括和牛三角腩、極黑和牛、厚切牛舌心、和牛五花、和牛三筋、韓式護心肉、和牛赤身、一口和牛、壺漬牛肋肉每款都係大約有兩塊但一口和牛就比較多份量~全部牛肉都係已經醃製本身已經好入味啦🙌紫菜月見飯 $28葱香月見飯(微辛口)$28兩個飯都好抵食!上面有隻蛋黃撈飯的~個人比較推薦紫菜口味!另外薑蔥配黑椒的 比較新奇🫣柚子漬雞肉山(半份)$28雞肉幾滑同入味的~不錯👍和牛壽喜燒 $98最推薦呢個 雖然一口食完haha 但好好食架 有專人燒的 約5-6成熟 包飯團同沾黑松露蛋液一齊食!醬汁仲可以用嚟撈飯~焦糖菠蘿乳酸 $38驚安水果茶 $38兩個飲品都不錯!如果偏向清新可以揀水果茶 想要偏甜可以揀焦糖~而且呢一款好適合打卡!重點係菠蘿又甜又多汁🤭加一服務費驚安燒肉商店 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
行完山去食燒肉係特別滿足❤️❤️
有冇人同我一樣都好鐘意食和牛壽喜燒!😚
呢間燒肉不錯架👏詳細食評可以等睇YouTube片~

上•九宮格 $388
每款都係大約有兩塊但一口和牛就比較多份量~
全部牛肉都係已經醃製本身已經好入味啦🙌

和牛壽喜燒 $98

焦糖菠蘿乳酸 $38
驚安水果茶 $38

加一服務費

驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
一個非常有驚喜的燒肉店「驚安燒肉商店」,價錢親民而食物質素並未有將貨就價,CP值超級高!真的是驚安!😆😆🥩一定要試新出的和牛九宮格,激抵價$388足夠2人份量,已經能夠品嘗到和牛各個不同部位,包括:🔥和牛三角腩🔥和牛五花🔥和牛赤身🔥極黑和牛🔥和牛三筯🔥一口和牛🔥厚切牛舌芯🔥韓式護心肉🔥壺漬牛肋肉光是看賣相就知道高質,雪花均勻,厚薄適中,每一款都好有質素,入口肉質軟淋且肉味濃郁。食過這麼多燒肉店,這個九宮格無論是價錢,食物質素,調味以至賣相都是非常出色,再加個紫菜月見飯🍚$28,一口飯一口和牛,完美配搭!絕對不能錯過!🥘和牛壽喜燒 $99這個亦是另一驚喜,有專人負責燒,不用自己動手,輕輕用火槍燒過後,釋出油香,再加上月見醬汁,和白飯撈在一起,實在是回味無窮!🐔雞肉山(半份) $28另一個激抵價,半份已經有4大件雞肉🍗,使用了柚子汁醃製,帶少少酸,燒香後再加上少許海鹽和黑椒,就已經非常美味!✨✨✨限時優惠✨✨現在一月推出午餐宵夜5.9 折🎉本身價錢已經好親民,現在12點、9:30後二百幾蚊就已經有9款牛食,絕對是成本價平絕全港!千萬不要錯過!另外還有SAPPORO 生啤🍺$48買一送一,真
🥘和牛壽喜燒 $99
🐔雞肉山(半份) $28
✨✨✨限時優惠✨✨
另外還有SAPPORO 生啤🍺$48買一送一,真的是驚安😆
2024-01-23
1K
❀ 驚安燒肉商店 #尖沙咀 ❀❗抵食燒肉 多款和牛拼盤試晒各個部位❗——————————————————已經係第三次回訪😆最主要呢一道有唔少肉類拼盤,可以一次過品嚐曬各個部位,而且擺盤精美,打卡一流🤩仲要價錢非常合理,人均幾百蚊已經可以食到飽飽咁離開😚每張枱會預先擺放三款調味料,分別為蒜蓉,燒肉醬汁同辣椒青檸醬油,可以按喜好隨便加。.另外一月推出至抵優惠,午餐、宵夜5.9折🎉12點、9:30後二百幾蚊就已經有9款牛食!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 上・九宮格 $388 (4.1/5)最啱兩個人分享,一共有九個唔同部位,每個部位都有兩塊😙包括有和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、一口和牛、和牛三筋、極黑和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛肋肉,會有個牌仔話俾你聽係邊一個部位。基本上每個部位都好好味,全部都係非常軟腍,而且夠入味,冇一款係會鞋口乾柴😋.☞ 和牛壽喜燒 $98 (4.2/5)超喜歡佢哋嘅和牛壽喜燒😍侍應會喺客人面前即場用火槍微微燒熟和牛至五至七成,再沾上黑松露蛋汁,加喺白飯上。和牛軟腍富油香,撈埋醬汁一齊食好惹味😚兩大塊都只需$98真係幾抵。.☞ 柚子漬雞肉山(半份) $28 (4/5)除咗
❀ 驚安燒肉商店 #尖沙咀 ❀
❗抵食燒肉 多款和牛拼盤試晒各個部位❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 上・九宮格 $388 (4.1/5)
最啱兩個人分享,一共有九個唔同部位,每個部位都有兩塊😙

☞ 和牛壽喜燒 $98 (4.2/5)
超喜歡佢哋嘅和牛壽喜燒😍
和牛軟腍富油香,撈埋醬汁一齊食好惹味😚
兩大塊都只需$98真係幾抵。

☞ 柚子漬雞肉山(半份) $28 (4/5)
除咗牛肉之外,基本上都係我每次必選嘅燒肉。
雞肉用上柚子醃製好清新,嫩滑好 juicy。
半份都有約五六件雞,好抵食😆

☞ 紫菜月見飯 $28 (4.2/5)
☞ 葱香月見飯 $28 (4/5)
最後當然唔少得佢哋月見飯🍚
白飯上擺滿鹹香紫菜或者辛辣洋蔥,撈埋生蛋黃一齊食,香濃惹味。
呢個飯真係世界級好味,就咁食或者配埋燒肉一齊都得。

——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 3.9/5
✨服務態度: 3.9/5
✨性價比: 4.2/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
鍾意燒肉嘅一定要試吓呢一間,有各種燒肉拼盤選擇,總有一款啱你心水,價錢仲要夠晒合理💖
2024-01-27 27 瀏覽
驚安同激安兩間姊妹燒肉店 我已經去食過好多次🤭🤭 絕對要再重申多次 唔只因為佢地有良心 就算只講質素 單點燒肉最抵食都係佢地 而家仲要午市宵夜59折 假日嘅午市都做59折 諗唔理由唔幫襯🥹🥹🍱上•九宮格($388)九宮格食過好多次 但呢排驚安升級左啲九宮格 多左好多款和牛喺入面 如圖所見59折後$229就食到 係2人份量嫁🥹🥹所以即係人均$115就食到成肚和牛大滿足🤤9格有6格都係和牛 和牛粒 三角腩 五花 赤身都有齊 全部紋路都好靚 油花睇落完全唔只呢個價 🤩🤩淨番3格壺漬個啲都好入味 連唔鍾意韓式燒肉嘅我 都好喜歡佢地嘅韓式護心肉😯😯 🥓和牛壽喜燒($98)這個也是新產品呢 專人燒和牛再沾上黑松露蛋汁 半生熟嘅口感味道 再配上一啖飯 大滿足 不過講抵食一定係叫九宮格😎😎🍗柚子漬雞肉山($28/半份)超貼心有半份 人少少都唔怕 $28真係超抵價 雞肉大大舊又厚肉又鮮味 柚子味係好夾 蛋白質之選 gymL福音💆🏻‍♀️🥤驚安水果茶($38)🧋焦糖菠蘿乳酸($38)飲品方面都好多選擇而且好大杯 今次試左兩款 我走左甜一段時間 水果茶會比較唔甜 都有菠蘿粒同熱情果粒等等足料 相比起乳酸就會較

🍱上•九宮格($388)

🥓和牛壽喜燒($98)

🍗柚子漬雞肉山($28/半份)

🥤驚安水果茶($38)
🧋焦糖菠蘿乳酸($38)

飲品方面都好多選擇而且好大杯 今次試左兩款 我走左甜一段時間 水果茶會比較唔甜 都有菠蘿粒同熱情果粒等等足料 相比起乳酸就會較甜 但有成舊菠蘿喺面 打卡必叫😝😝
這間日本餐廳位於尖沙咀,鄰近地鐵站,主打日式燒肉,引入多款新鮮高質的和牛。 店內環境寬敞舒適,乾淨衛生,裝潢以時尚的和風為主,抽風系統完善,衣物不沾上油煙味。餐廳現推廣期間的午市及宵夜時段可享59折,Sapporo生啤買一送一,另收正價加一服務費。上九宮格燒牛盛合 - $388手切和牛三角腩有著豐厚油脂,軟熟鬆化得入口即溶;極黑和牛有著美國牛的香濃肉味特質;和牛五花油脂飽滿充沛,不柴不膩又有肉鮮味;和牛三筋屬稀有部位,紋理細緻帶有一條嫩筋,爽口濃郁;和牛赤身屬油脂少的部位;一口和牛脂肪不算多但軟腍;厚切牛舌芯軟腍多汁;韓式護心肉結實而油份不多,爽滑彈牙;壺漬牛肋肉味噌更突顯牛肉鮮味。 和牛壽喜燒 - $98大大塊薄切和牛油花細緻,席前以火槍炙燒,保留部份嚼勁,蘸上壽喜燒蛋黃汁,香甜的醬汁與肉香好配搭。柚子漬雞肉山 - $38肥美飽滿的雞肉嫩滑多汁,帶清新的柚子果香。葱香月見飯 - $28粒粒分明的日本珍珠米伴以清新的蔥香,更有滑溜香甜的日本生蛋。紫菜月見飯 - $28滿溢的紫菜絲很香脆。驚安水果茶 - $38清爽的茶底拌以爽脆的百香果籽,更有香甜的鮮菠蘿肉。焦糖菠蘿乳酸 - $38酸酸

上九宮格燒牛盛合 - $388

和牛壽喜燒 - $98

柚子漬雞肉山 - $38
肥美飽滿的雞肉嫩滑多汁,帶清新的柚子果香。
葱香月見飯

葱香月見飯 - $28
紫菜月見飯

紫菜月見飯 - $28
滿溢的紫菜絲很香脆。
驚安水果茶

驚安水果茶 - $38
清爽的茶底拌以爽脆的百香果籽,更有香甜的鮮菠蘿肉。
焦糖菠蘿乳酸
驚安水果茶 & 焦糖菠蘿乳酸

焦糖菠蘿乳酸 - $38
酸酸甜甜的乳酸有著香甜的菠蘿果香,還有一串香甜多汁的鮮菠蘿,有一層焦糖脆脆。
2024-01-27
午餐
2024-01-27 33 瀏覽
🍽️ 上・九宮格 $388打卡一流嘅九宮格😎 款式有:和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛肋肉。我哋最中意和牛三角腩同極黑和牛☺️ 油脂十足,很香牛味!🍀🍽️ 和牛壽喜燒 $98呢個係日本傳統家鄉菜式~ 店員喺我哋面前將和牛燒到七成熟,沾上黑松露生蛋黃醬之後放喺一口白飯上面😍 入口即溶的和牛,甜甜的醬汁,加上微暖的白飯👌🏻 今餐最愛👍🏻🍀🍽️ 葱香月見飯 $28飯上面鋪滿小蔥和洋蔥,少少辛辣的味道👅,生蛋黃可以中和辣度~🍀🍽️ 紫菜月見飯 $28餐廳選用九州產熔岩蛋,味道濃郁。紫菜脆,鹹味適中,撈埋飯食一流😋🍀🍹 青檸菠蘿梳打 $28餐廳有好多款梳打,呢杯青檸菠蘿超值得試!梳打上面係有菠蘿蓉㗎!加咗菠蘿甜甜的,令到呢杯青檸梳打唔係剩係得個酸字👍🏻🍀🍹 百香果梳打 $28超足料嘅百香果梳打,超多百香果肉!超大杯,抵飲!🍀食完呢餐飽飽滿足😌 午市有59折真係抵😇
🍽️ 上・九宮格 $388

🍽️ 和牛壽喜燒 $98

🍽️ 葱香月見飯 $28

🍽️ 紫菜月見飯 $28

🍹 青檸菠蘿梳打 $28

🍹 百香果梳打 $28

超足料嘅百香果梳打,超多百香果肉!超大杯,抵飲!
食完呢餐飽飽滿足😌 午市有59折真係抵😇