2022-01-25 438 瀏覽
在睇戲前充饑就落左樓下B2睇下有咩食,咁啱有位就即刻入座啦!!入座後餐廳其實都爆滿了。我點了白咖喱吉烈炸蠔定食($98)而朋友就點左白咖喱慢煮雞肉定食($98)*未加一服務費白咖哩好食既,唔會太咸或者太甜~味道剛剛好!吉烈蠔D粉都唔會太厚,食落去都好鬆脆,都有蠔既鮮味朋友既慢煮雞就無咩色水,無食開慢煮野唔知係咪正常~不過質感係嫩滑,但就無乜特別正體黎講係CP值一般~唔會好印象深刻!但掛住日本既大家都可以試一試!
入座後餐廳其實都爆滿了。
我點了白咖喱吉烈炸蠔定食($98)
而朋友就點左白咖喱慢煮雞肉定食($98)
*未加一服務費
白咖哩好食既,唔會太咸或者太甜~味道剛剛好!
吉烈蠔D粉都唔會太厚,食落去都好鬆脆,都有蠔既鮮味
朋友既慢煮雞就無咩色水,無食開慢煮野唔知係咪正常~
不過質感係嫩滑,但就無乜特別
吉列蠔配白咖喱飯
2021-08-14
15 分鐘 (堂食)
吉列蠔配白咖喱飯
尖沙咀 新開日本舖頭✅日本料理 值得一試🤝尖沙咀/尖東站J出口,步行約1分鐘先講環境,環境比較清幽🤣用咗木製嘅椅子😳比較似日本嘅風格🙆‍♂️1. 慢煮雞肉茄湯烏冬$98- 前菜會有即沖嘅麵豉湯🇭🇰再有超級好食嘅牛蒡😋蕃茄濃湯味道十足😳加上有煎香嘅雞扒味🤪份量十足😆性價比極高❤️可以再試2. 吉列豬扒辛口咖喱飯$138- 亦都會有麵豉湯🤪好食嘅牛蒡❤️ 加上濃口咖喱汁🙆‍♂️不過覺得咖喱汁嘅份量就比較少🇭🇰如果可以多番少少就比較好😋因為咖喱豬扒嘅份量亦都比較大😳外脆內嫩😉手掌咁大嘅豬扒🥰地點:尖沙咀梳士巴利道18號 K11 Musea B2樓B201,19 &20號鋪名稱:駅前屋@ekimaeya 好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻——————————————————————————————————————————————————————#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日記 #hkrestaurant #hkfood #hkfoodblogge
尖沙咀 新開日本舖頭✅
日本料理 值得一試🤝

尖沙咀/尖東站J出口,步行約1分鐘

1. 慢煮雞肉茄湯烏冬$98

2. 吉列豬扒辛口咖喱飯$138

名稱:駅前屋
@ekimaeya

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

———————————————————————————

———————————————————————————

#香港美食 #hkfoodie #香港餐廳 #香港 #香港好去處 #美食 #美食日記 #hkrestaurant #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodieblogger #餐廳推介 #中餐 #西餐 #自助餐 #香港人 #hkrestaurants #美食推薦 #美食摄影#尖沙咀美食 #尖沙咀美食ekimaekids
2021-11-29 472 瀏覽
朋友介紹,今日終於試到,黎之前朋友提醒我,呢度啲portion幾大,所以我地一行3大1小叫咗2個餐+1小食。1️⃣炸雞扒配辛辣咖哩飯 $1282️⃣炸豬扒配白咖哩飯 $1283️⃣吉列蠔 $48炸雞扒真係超級大塊,非常有誠意👍🏻炸到外面鬆脆,雞肉juicy。至於portion真係超大,2個人食絕對冇問題。炸豬扒都唔弱,係厚切,雖然冇雞扒咁大,但係份量係好夠既。但係如果兩個比較起來,雞扒就出色好多。與咖喱方面,日本隔離你都唔預佢那得去邊,我個人非常鍾意白咖喱,好creamy,甜甜地👍🏻 吉列號有四隻,外脆內juicy。佢呢個質素絕對對得起呢個價錢,唔好唔記得佢個份量係夠兩個人食。
1️⃣炸雞扒配辛辣咖哩飯 $128
炸雞
炸豬扒
炸蠔
2021-11-13 419 瀏覽
今日約咗好朋友黎K11 Musea 食Lunch!Musea真係好大,好想抽時間係度行,但Lunch Time 時間有限!因為我手上有些少 K dollar就到期,咁我就揀咗呢間日式餐廳專食咖喱飯 !朋友揀左吉列雞扒配黑咖喱,因為我見人哋食雞扒都好大份,所以我就揀返份細份啲吉列蠔配甘口咖喱!定食餐會有前菜-沙律及味噌湯,白飯上還有飯素呢!首先試下個吉列蠔,炸粉唔算厚,都炸得鬆脆,也不會令人太油膩,蠔有蠔味!再試甘口咖喱配白飯,我選甘口是因為帶甜不辣,但這款甘口很淡味,沒有甜味也沒有咖喱味!試埋朋友揀既吉列雞扒,上菜時真係好大塊,有手掌咁長,真係嚇你一跳!雞扒炸得鬆脆,保持肉汁雞肉嫩滑,好味道!試埋個黑咖喱,黑咖喱味道較濃,帶點辣,很惹味!不錯!定食-吉列雞扒及黑咖喱性價比高!中
今日約咗好朋友黎K11 Musea 食Lunch!

定食餐會有前菜-沙律及味噌湯,白飯上還有飯素呢!
雞扒炸得鬆脆,保持肉汁雞肉嫩滑,好味道!

試埋個黑咖喱,黑咖喱味道較濃,帶點辣,很惹味!
不錯!

定食-吉列雞扒及黑咖喱性價比高!

2021-09-27
午餐
  • 吉列雞扒
  • 黑咖喱
2021-11-10 246 瀏覽
成日行過見到啲人都係食大大份吉列豬扒定食,見到都流哂口水💦🤤心諗如果去食要帶定個盒去先得,一次過點食得哂🤔是日諗唔到食晏食乜好,行過見到冇乜人諗住入去食,見到外賣有優惠,咁就緊係外賣啦💰轉季關係,唔想食炸物,所以今日選咗食素🌱🌱野菜🌱甘口咖喱飯🍛胡麻沙律🥗。味噌湯咖喱汁入面以為係薯仔粒,點知食落是爽口的蘋果粒🍛炒野菜唔知點解食落甜甜的😏p.s.食完有少少口渴,唔知係咖喱定係個炒菜關係呢🤔

轉季關係,唔想食炸物,所以今日選咗食素🌱

🌱野菜🌱甘口咖喱飯🍛
胡麻沙律🥗。味噌湯
咖喱汁入面以為係薯仔粒,點知食落是爽口的蘋果粒🍛
炒野菜唔知點解食落甜甜的😏

p.s.食完有少少口渴,唔知係咖喱定係個炒菜關係呢🤔
外賣自取
2021-10-16 399 瀏覽
同朋友出尖沙咀行街 行到又餓又攰 就去左新K11搵野食 白咖哩配吉列蝦丼 炸蝦又香又脆 食得出蝦ge鮮味 第一次上白咖哩 比較甜 個配菜都好好食 辛口咖哩配吉列蠔丼 比較白咖哩 我覺得辛口咖哩比較出色 甜甜辣辣 如果可以再辣d會更好食 另外主角吉列蠔亦都非常鮮美 比得想像中大隻 份量好足 我同朋友食完個餐都十分之飽 另外我見到隔離枱order左炸雞炸豬扒餐 個量份大到好誇張食左238蚊 整體中規中距 d炸物係唔錯ge 環境又ok 下次都會再幫襯 😆
同朋友出尖沙咀行街 行到又餓又攰 就去左新K11搵野食

另外我見到隔離枱order左炸雞炸豬扒餐 個量份大到好誇張

2021-09-29 359 瀏覽
這間以吉列炸物和咖喱飯為主題的定食餐廳不過佢都有其他正式選擇不一定炸物我覺得價錢不算太貴合理每個定食都精緻,有前菜沙律,麵豉湯,飯📍吉列蠔$98配甘口咖喱飯吉列蠔口感尚算可以,不過甘口味的咖喱,感覺味道比較淡,咖喱味唔夠濃米飯上面鋪了海苔,飯好煙韌有咬口配咖喱一流📍吉列雞扒$128配黑咖喱飯+$10吉列雞扒大大件炸得很香口,每啖都是雞肉,雞肉滑溜,好味道黑咖喱汁咖喱味夠濃,配飯好好味,建議大家之後都叫黑咖喱,本來以為是辣的

這間以吉列炸物和咖喱飯為主題的定食餐廳
不過佢都有其他正式選擇不一定炸物
我覺得價錢不算太貴合理
每個定食都精緻,有前菜沙律,麵豉湯,飯

📍吉列蠔$98
配甘口咖喱飯
米飯上面鋪了海苔,飯好煙韌有咬口配咖喱一流

📍吉列雞扒$128
配黑咖喱飯+$10
吉列雞扒大大件炸得很香口,每啖都是雞肉,雞肉滑溜,好味道
2021-08-27 404 瀏覽
吉列炸蠔好Juicy; 好好味,唔會一舊粉又得粒蠔豉咁。吉列炸豬扒一樣,而且厚切,食落去口感也不錯。整體食物不夠熱如果個汁可以再熱啲同埋做得香啲就好了。同埋清水可以變綠茶也更好。慢煮雞就一般。呢個地段呢個價錢,也是不錯的選擇。服務態度都友善。因為是小餐廳,所以只是拎一盤食物到位,平日八時便截單,因為收九點,待應也有提及,上菜速度一般,都是要主動叫加水。環境雖窄,但坐得也舒服。地方也整潔乾淨,因為店細,所以輕聲說話及只可食快餐模式。不是一個可談天說地嘅餐廳。
吉列炸蠔好Juicy; 好好味,唔會一舊粉又得粒蠔豉咁。

吉列炸豬扒一樣,而且厚切,食落去口感也不錯。

整體食物不夠熱
如果個汁可以再熱啲同埋做得香啲就好了。
同埋清水可以變綠茶也更好。
慢煮雞就一般。

呢個地段呢個價錢,也是不錯的選擇。

吉列炸豬扒
吉列炸蠔
慢煮雞
吉列炸豬扒
吉列炸蠔
2021-08-11 402 瀏覽
晏晝時間K11 Musea多人多到不得了見到呢間日本嘢 有位即刻入咗去吉列豬扒 配 咖喱飯佢咖喱同飯是分開的豬扒好大塊 好厚仲有沙律菜 同麵豉湯 豚肉生薑燒豚肉 脂肪很多味道很好👍🏿配飯一流
晏晝時間K11 Musea多人多到不得了

豚肉 脂肪很多
味道很好👍🏿
配飯一流
2021-07-26 522 瀏覽
今晚去K11睇黑寡婦順便去K11 musea 食呢間黑白咖哩兩個人啱啱好試曬兩隻咖啡要左一份吉豬同一份吉雞一黎份吉雞大到哇左一聲個餐有沙律湯同一碗咖哩汁白咖哩甜甜地幾好味個雞扒炸到脆口幾乾身仲有少少juice而個吉豬比超雞扒份量係少咁啲普普通通無乜驚喜咁咁個黑咖哩有少少辣辣哋咁埋單個時請左兩粒薄荷糖過我哋
今晚去K11睇黑寡婦
黑咖哩配吉豬
白咖哩配雞扒
  • 吉列雞扒配白咖哩
2021-07-19 319 瀏覽
響K11 musea,環境都唔錯,嘢食好好味。試咗白咖喱豬扒飯同埋黑咖喱雞扒飯,兩個都好好食,而且份量都好大份!香港好少有炸豬扒係咁厚切,而且炸得香脆,內裏juicy 😋🤤😋 等咗大約15分鐘就有得食,都唔算好耐. 服務態度都唔錯,又不停幫客人加水。下次要試吓個吉列蠔同埋牛展先 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😋🤤😋🤤😋🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
2021-07-18
15 分鐘 (堂食)
2021-07-18 258 瀏覽
新餐廳開咗個幾月,諗住膽粗粗去試吓。叫咗兩個定食,點知食前菜就食到塊硬膠,刮傷咗個口流血。向侍應反映,即刻比人黑面,跟住佢地好唔耐煩地先換過成個定食俾我哋。一句對唔住都冇,仲要成餐飯比啲廚師同侍應啤住。好似係我自己做錯特登刮爛自己個口咁。最後成餐飯一路食,一路見到佢哋逐一係你背後講壞話。好似受傷嗰個係個客喎?你咁嘅服務態度同食物質素,係適合喺港式茶餐廳,但係你而家喺K11 musea…大家自己決定去唔去懲罰自己啦。
新餐廳開咗個幾月,諗住膽粗粗去試吓。

一句對唔住都冇,仲要成餐飯比啲廚師侍應啤住。好似係我自己做錯特登刮爛自己個口咁。最後成餐飯一路食,一路見到佢哋逐一係你背後講壞話。好似受傷嗰個係個客喎?

2021-07-11 235 瀏覽
好耐冇食吉列,所以專登黎食,果然冇失望,我點了一份定食,就係我最愛的 "吉列蠔" 配 "甘口咖喱飯"。店舖環境雖少,但也能靜靜地食,服務質素及衛生也相當唔錯,有日本feel的。
吉列蠔
吉列蠔