2022-01-05
好耐無去旺角行街,就算平日都好多人,行到攰攰地,又肚餓,見到馬辣台式火鍋,好吸引咁喎😋😋!即刻坐低食下野先😝。好彩我地咁早黎到,唔洗等位,因為食到一半已經全場爆滿,如果夜後就有排等😅。一坐低選左湯底先,可以選2款。真心推介:西紅柿洋蔥海皇鍋,好濃郁既蕃茄湯,加左洋蔥越煲越鮮甜,用黎打邊爐一流👍👍。反而酸菜白肉鍋就失色左少少,無咩酸菜味,但用黎淥豬肉牛肉就好啱,可以令到肉味更突出。好鍾意呢間火鍋放題,坐位好闊落,食物選擇好多,除左常見既丸類,亦有幾款外面好少有既款式:北海翅,甜不辣,麻吉燒花生,好有特色🤩。仲有好好食既牛筋,淋滑有咬口,吸收晒D湯汁,一試難忘😋😋。肉類同海鮮就需要用QR code落單,都有幾款不同部位既牛肉同豬肉,比較啱我口味既係美國無骨牛小排,甘香既牛味,食得好過癮😍😍。海鮮就有蝦,白鱔片,鯇魚腩,沙白蜆,白鱔同蝦都好新鮮,質素唔錯😁。配料真係多到食唔晒,餃類都有幾款,吸收晒湯既精華,食左好多隻🤭。呢度既飲品種類都好多,除咗汽水,仲有自己冲既花茶,啤酒都幾款俾你揀,百幾蚊位,真係覺得好抵食😉。食到最後實在太飽啦,放棄左無食雪糕同甜品,下次真係要留返少少位置俾佢哋😅。總括
一坐低選左湯底先,可以選2款。
仲有好好食既牛筋,淋滑有咬口,吸收晒D湯汁,一試難忘😋😋。
總括一定會再約朋友黎食,食得好滿足開心,加埋一都唔洗兩百一個人,真係好正🤪🤪。