2014-06-21
今日約左寶貝喺呢頭傾下心事 ~ 佢提議黎呢間老店食午飯~我早左少少到先去搵位..推門入去~成間舖不論枱椅裝璜擺設好有古老FEEL~我呢D米之連想再行入少少搵位坐,但覺得太不對勁,因為走廊都相當窄..所以搵左個近門口的位坐下等寶貝~睇個餐牌~簡簡單單,我好快就決定要試佢地的招牌海南鷄飯餐~就因係招牌嘛~寶貝黎左,佢好快都諗好要食餐廳的馳名咖哩牛柳意粉餐招牌海南鷄飯餐 - 海南鷄煮得啱啱好唔會太熟~且好嫩滑~好有水準~有甜酸汁點~相當開胃,油飯冇乜油味~有少少失望,咖哩牛柳意粉 - 寶貝話咖哩唔算好惹味~似沙嗲多D ~牛柳普通出品~幸好鬆肉粉唔多~入口仲有少少咬口~意粉煮得淋左少少~好易爛節瓜豬骨湯 - 真材實料的湯~ 入味得黎唔會覺得好咸~!而且每碗湯都有好多湯渣~正~!最後餐飲我照舊點左杯熱檸水成今餐的句號總括黎講..勝在大件及抵食~!出品方面..這個價錢的話,先放下自己的要求及幻想..尚且仲有點進步空間
所以搵左個近門口的位坐下等寶貝~
寶貝黎左,佢好快都諗好要食餐廳的馳名咖哩牛柳意粉餐
最後餐飲我照舊點左杯熱檸水成今餐的句號
題外話/補充資料:
店舖洗手間設備唔係咁令人滿意~迫迫細細濕濕窄窄…所以可以的話都係忍耐一下,搵另一個更好的解手吧~!