2024-06-06 136 瀏覽
馬祖打邊爐係我最鍾意嘅餐廳之一,款式多,味道好,最緊要係無限時,可以同朋友坐好耐傾偈又可以食嘢👍🏻👍🏻我哋揀咗最平嘅set A,最基本嘅安格斯牛肉同西班牙無激素豬肉片,7點半前離座係最抵的,$279,但加一係要收取正價!湯底有好多多款選擇,今次我揀咗藥膳椰子雞湯湯底,好香椰子味😋😋好多款選擇,特別推介係海蝦,好大隻又彈牙,非常新鮮👍🏻👍🏻本人非常鍾意食魚雲,encore咗好多次,好好食😆😆脆骨腩都非常好食,啖啖肉,推介!👍🏻👍🏻飲品選擇都好多,有自家製飲品,仲有熱飲,好貼心,同朋友掛住食都冇影太多相😆😆

好多款選擇,特別推介係海蝦,好大隻又彈牙,非常新鮮👍🏻👍🏻

2024-06-05 121 瀏覽
近年好興食台式火鍋🍲但通常都限時120分鐘食到趕頭趕命🥵最近發現左旺角瓊華間馬祖竟然係 無限時任食任飲一於去狂擦一番🤣今次試咗最經濟的 ▮𝘗𝘳𝘪𝘮𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘥𝘦 美國安格斯牛+西班牙無激素豬▮ ($308)雖然係最平價餐,𝘋肉肥瘦適中又無筋好𝘖𝘒喎另外仲有各類前菜、炸物、手工丸、海鮮任食,多款到試唔晒!特別推介生猛海蝦、花膠、白鱔、脆鯇魚片、是日精選海鮮又新鮮又回本另外推介比較少見的紫蘿蔔(好清新,有𝘋似紅菜頭🥕x白蘿蔔)同手工黑松露墨魚丸(又香又鮮又彈牙)湯底勁多選擇,有麻辣、莞茜、藥膳等等十幾款,揀左▮ 蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋 ▮飲品都好齊全,有汽水、果汁、冷泡茶等等,仲好暖心咁有熱飲提供🍦甜品好多選擇,𝘔𝘰𝘷𝘦𝘯𝘱𝘪𝘤𝘬、𝘏𝘢𝘢𝘨𝘦𝘯-𝘋𝘢𝘻𝘴、𝘋𝘳𝘦𝘺𝘦𝘳’𝘴樣樣都想食,只可惜每人限叫一杯真係好難揀成間舖好乾淨企理座位舒適,𝘘𝘙 𝘤𝘰𝘥𝘦落單方便上菜又快好貼心地一入座就先送一碟熱辣辣炸地瓜條🤣可以配海苔/香辣/甘酶/蕃茄粉𝘴𝘩𝘢𝘬𝘦 𝘴𝘩𝘢𝘬𝘦,邊食邊等個爐滾起,讚!📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
近年好興食台式火鍋🍲
但通常都限時120分鐘食到趕頭趕命🥵
最近發現左旺角瓊華間馬祖竟然係 無限時任食任飲
一於去狂擦一番🤣

雖然係最平價餐,𝘋肉肥瘦適中又無筋
好𝘖𝘒喎
另外仲有各類前菜、炸物、手工丸、海鮮任食,多款到試唔晒!
特別推介生猛海蝦、花膠、白鱔、脆鯇魚片、是日精選海鮮
又新鮮又回本

成間舖好乾淨企理座位舒適,𝘘𝘙 𝘤𝘰𝘥𝘦落單方便上菜又快

好貼心地一入座就先送一碟熱辣辣炸地瓜條🤣

📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
2024-06-05 100 瀏覽
馬祖火鍋提供多樣的海鮮和肉類選擇,並擁有多款自家製的丸類和飲品選擇,令人回味無窮。今次享用的套餐是【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】,能任食Prime Grade安格斯牛頸脊 、Prime grade 美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬 、西班牙無激素雞豬肉片及海鮮丸類。首先,肉類方面,餐廳提供了多種不同部位的牛肉、黑毛豬。安格斯牛肉品質良好,牛頸脊口感嫩滑,與湯底完美配合。其次,海鮮選擇非常豐富。基圍蝦、帶子、花膠、白鱔和蟶子等海鮮都新鮮而美味,一啖接一啖無停口,蟶子和蜆完全沒有沙。我最鍾意的是藥膳椰子雞湯,香濃椰子味配搭鮮味海鮮簡直一流。另外配松茸湯,最能突出靚牛肉的鮮味。丸類也是這家餐廳的亮點之一,特別推薦魚滑和黑松露味丸子。自家製丸類口感綿密,而且黑松露味的丸子帶來另一種豐富的風味層次。此外,馬祖火鍋的飲品種類繁多,特別推薦他們自家製的冷泡茶,能夠解膩👍最後,餐廳的環境乾淨整潔,讓人感到舒適。侍應人員的服務態度也非常出色,友好且周到,能夠提供良好的用餐體驗。

用餐優惠
試食活動
2024-06-05 76 瀏覽
今日黎到旺角吃台式火鍋場地好大好闊落,坐得舒服餐牌有多款套餐選擇,我當然選最高級的好好享受有多個自助區田園蕃茄濃湯 & 台灣沙茶雞湯一入口,濃郁的蕃茄香氣立刻撲面而來,令人食指大動。湯頭濃郁醇厚,卻又不失清新爽口,完美展現了台灣家鄉味道。台灣沙茶雞湯頭濃郁鮮美,飽含沙茶醬的獨特香氣和雞肉的鮮甜滋味極上Prime grade 霜降牛小排這片油花分布均勻、肉質鮮嫩的霜降牛小排實在是太令人驚艷了。一入口,牛肉的鮮美和肥嫩之感立刻在口中爆發,令人欲罷不能shake shake黃金地瓜條這些香脆可口的shake shake黃金地瓜條絕對是一大亮點。外層酥脆,內裡軟糯香甜,完美融合了地瓜本身的美味梅菜豬肉丸,黑松露墨魚丸梅菜豬肉丸Q彈多汁,充滿了家鄉味道;黑松露墨魚丸則散發著迷人的香氣,入口即化。這些肉丸所用的食材絕對是新鮮優質的,在主廚的精心料理下展現出了台灣飲食文化的獨特魅力。每一口都令人流連忘返,令人難忘
今日黎到旺角吃台式火鍋
場地好大好闊落,坐得舒服

餐牌有多款套餐選擇,我當然選最高級的好好享受

有多個自助區

田園蕃茄濃湯 & 台灣沙茶雞湯

極上Prime grade 霜降牛小排

shake shake黃金地瓜條

梅菜豬肉丸,黑松露墨魚丸

➲ 旺角 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋約咗朋友食任食涮涮鍋,特登留肚補一補,環境舒服好坐,冷氣充足,好適合邊食邊傾。➳ 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐SET A Prime Grade 美國安格斯牛肉+西班牙無激素豬肉片 ⁽⁹/¹⁰⁾湯底簡咗藥膳花膠雞涮涮鍋,養顏又養身,藥膳湯底包括當歸,北芪,红棗,杞子、桂圓、黨蔘等藥材,花膠唔夠仲可以加點花膠片。套餐包括任食前菜肉類蔬菜火鍋配料,任飲各款茶飲飲品,仲送一款 Haagen Daz / Movenpick 雪糕。火鍋調料區有沙茶醬、辣椒油、香醋、芝麻醬等等,炸蒜/蒜蓉/芫茜/香蔥,最基本嘅都有。隨餐送咗一份黃金地瓜條,有4款 Shake Shake 粉,有蕃茄味、麻辣味、甘酶味、海苔味,上台時熱辣辣,好脆口,份量都唔細㗎。Prime Grade 美國安格斯牛肉每份有4-5片,可以無限追加。我最鍾意嘅係呢間有好多不同種類嘅丸,今次試咗香菇皇庭貢丸/金沙魚蛋/蟹粉丸/爆醬濃芝牛丸/黑松露墨魚丸/麻辣牛丸等,款式新穎,其他地方比較少見,肉質彈牙爽口。仲有各款新鮮海鮮,魚片蝦鱔帆立貝,食物質素相當唔錯,款式又多又特別,啱曬貪心嘅我地。任食兩小時,有一個半

➲ 旺角 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋

苔味,上台時熱辣辣,好脆口,份量都唔細㗎。

任食兩小時,有一個半小時落order,食完可以坐低飲下茶、食下甜品、傾下計。

@mazunlimitime
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #香港美食 #香港食評 #旺角美食 #台灣美食 #涮涮鍋 #養生 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
今天要介紹呢間餐廳位於旺角,是一家台式火鍋呢間放題店。食放題最平坐得比較逼同冇地方放野食,但呢間放題店座位同桌面都寬闊,叫多幾碟都夠位擺。同埋台式火鍋主打就係湯底,呢度至少提供至少10多款湯底,一定有一款係啱心水的。Prime Grade 霜降牛小排同埋西班牙伊比利亞黑毛豬嘅高質套餐$608打邊爐前會有一客蕃薯條作小食,特別之在於有4款唔同口味shake shake粉比你耮埋蕃薯條一齊食,不過呢個小食就冇任食。今次叫左個最貴既套餐,牛肉係有極上Prime Grade霜降牛小排、極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊。基本呢款牛肉嘅油脂紋分明,肉質軟身,好適合打邊爐。除咗高級牛肉之外,呢個餐都包左黑毛豬同雞髀肉,質素都不錯的。海鮮海鮮款式都有好多有沙白、蟶子、蝦、白鱔片、帶子等。比較少見既白鱔片同蝗子質素不錯。海蝦肉質新鮮爽彈;手工黑松露墨魚滑同手工墨魚丸口感超彈牙,黑松露味好突出,質素都唔錯。超長蟹柳棒鮮甜,肉質細嫩。仲有試咗鱔片同帆立貝,前者爽滑,好食!丸餃類呢度有幾款都係自家手工製,例如有手工三寶丸、手工餃子同手工滑都可以試下,當中以手工黑松露墨魚滑幾令我

海鮮

丸餃類
呢度有幾款都係自家手工製,例如有手工三寶丸、手工餃子同手工滑都可以試下,當中以手工黑松露墨魚滑幾令我難有,滑彈牙同重黑松露味。

飲料
除左一般有既飲品外,仲有台式飲品,仲有一D比較少見既自家製茶如如黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒茉莉花茶,全部都唔洗加錢。

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口
2024-05-22 206 瀏覽
同一大班朋友聚餐諗唔到食乜?打邊爐放題絕對係最好嘅選擇😛睇我限時動態都知我成日都好鍾意去打邊爐🍲上星期同朋友試吓新嘢 去咗馬祖無限時涮涮鍋.🍲台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐😍打邊爐第一樣嘢緊係要揀返個湯底先啦佢哋湯底有成19款咁多🫨一定有一款啱你口味我哋今次就試咗 麻辣雞肉唰唰鍋(中辣🌶️)湯底十分滿意😍好夠味👍🏻超推介❣️套餐方面就有四款 我哋就揀咗SET D💁🏻‍♀️當中有 極上Prime Grade 霜降牛小排 美國SRF極黑和牛肩脊肉Prime Grade 安格斯牛麵團西班牙伊比利亞黑毛豬 西班牙無激素雞豬肉片 款款都係任叫🤩真係食到飽🤤其中我最推介就係 霜降牛小排同黑毛豬🥩超薄身 肉質超嫩👍🏻配埋個湯底 真係食到停唔到🥹除咗肉之外 都仲有好多選擇台灣鴨血,,手工黑松露墨魚滑,,手工黑松露墨魚丸雞肉腸,,午餐肉,,炸魚皮,,枝竹,,萵筍,,蟹棒金菇,,秀珍菇,,雞髀菇,,粟米 等等等等…另外仲有黃金地瓜條🙈有四款調味粉可以自己ShakeShake😆好食又好玩😂自助區方面 更有各式各樣嘅飲品🥤更有佢哋自家製嘅幾款冷泡茶可以選擇😚.如果同朋友聚餐 諗唔到食咩 都可以去呢間瓊華中心馬祖試吓吖🫶🏻
同一大班朋友聚餐諗唔到食乜?
打邊爐放題絕對係最好嘅選擇😛
睇我限時動態都知我成日都好鍾意去打邊爐🍲
上星期同朋友試吓新嘢 去咗馬祖無限時涮涮鍋
🍲台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐😍
打邊爐第一樣嘢緊係要揀返個湯底先啦
佢哋湯底有成19款咁多🫨一定有一款啱你口味
我哋今次就試咗 麻辣雞肉唰唰鍋(中辣🌶️)
湯底十分滿意😍好夠味👍🏻超推介❣️
其中我最推介就係 霜降牛小排同黑毛豬🥩
超薄身 肉質超嫩👍🏻
配埋個湯底 真係食到停唔到🥹
除咗肉之外 都仲有好多選擇
台灣鴨血,,手工黑松露墨魚滑,,手工黑松露墨魚丸
雞肉腸,,午餐肉,,炸魚皮,,枝竹,,萵筍,,蟹棒
金菇,,秀珍菇,,雞髀菇,,粟米 等等等等…
另外仲有黃金地瓜條🙈有四款調味粉
可以自己ShakeShake😆好食又好玩😂
自助區方面 更有各式各樣嘅飲品🥤
更有佢哋自家製嘅幾款冷泡茶可以選擇😚
如果同朋友聚餐 諗唔到食咩
都可以去呢間瓊華中心馬祖試吓吖🫶🏻
2024-05-19 154 瀏覽
喱間店噶規則同個店鋪名一樣,無限時任吃,絕對係大食星人噶心頭好啊!喱度主打台式火鍋,湯底我選左一個不辣噶湯底,番茄湯底,真係好濃郁噶番茄湯啊,配料都幾多下,而且食材新鮮,肉類選擇都幾多噶,仲有海鮮添,服務態度好,上菜好迅速,吃到我好飽啊,要扶墻走先得。而且距會送黃金地瓜條,好香脆,值得一試!
2024-05-16 176 瀏覽
朋友話鐘意台式火鍋,於是就同友人相約馬祖無限時台灣養生涮涮鍋。 一點來到餐廳,尼度座位檯凳木系,感覺閒適,卡位寬敞舒適。放假開心當然要食好 d. 點左兩 極級SRF極黑和牛肩脊肉、西班牙伊比利亞黑毛豬片套餐。尼度湯底款甚多,我地叫了鴛鴦鍋,椰子清雞湯和真菌滋補之選。肉類:雞腿肉質香滑,黑和牛肩脊肉和伊比利亞黑毛豬片肉肉質嫩香,朋友讚好吃,話可以吃 70 碟,原來女生可以甘食得😲。另外呢度既蝦鮮甜可口!蔬菜超過 10 款,竟然有超級食物 羽衣甘藍,有紫色蘿蔔!還有木耳,生菜,玉米和南瓜片等等,各款新鮮可口。南瓜好似周杰倫首歌甘,甜甜的。甜品有 movenpic 雪糕食,雖然每人一份,味道香滑。飲品選擇多,更有暖心飲品供應,黑糖薑茶,維他奶等,加埋凍飲品超過 20 款。整體來說,尼度食物上臺快,食材優質新鮮,有些靚食材是一般吃不到的,價錢吸引,環境舒適,值得舌尖再回味!

一點來到餐廳,尼度座位檯凳木系,感覺閒適,卡位寬敞舒適。

尼度湯底款甚多,我地叫了鴛鴦鍋,椰子

清雞湯和真菌滋補之選。

蔬菜

甜品
有 movenpic 雪糕食,雖然每人一份,味道香滑。

飲品

• shakeshake黃金地瓜條
  • PrimeGrade美國安格斯牛肉
  • PrimeGrade安格斯牛頸脊
  • 黃金地瓜條
2024-05-13 154 瀏覽
講到任食火鍋通常都係限時尼間主張任食不限時!!每枱都會附送地瓜條shake shake 粉!甘酶粉 最為特別 酸酸甜甜的組合湯底選了蕃茄濃湯⋯真的有很濃郁的鮮茄味而且配料十足所以食材都新鮮、精選海鮮有蜆有蟶子而且上菜速度亦都很快飲品種類亦都很多款⋯任君選擇
講到任食火鍋通常都係限時
尼間主張任食不限時
!!

每枱都會附送地瓜條shake shake 粉!
甘酶粉 最為特別 酸酸甜甜的組合

湯底選了蕃茄濃湯⋯真的有很濃郁的鮮茄味
而且配料十足

所以食材都新鮮、精選海鮮有蜆有蟶子
而且上菜速度亦都很快

飲品種類亦都很多款⋯任君選擇

餐廳嘅座位都幾闊落,所以坐耐咗都唔會唔舒服,而且枱與枱之間相隔得好開,就算出去拎嘢都唔會撞到隔離;而出面有唔同類型嘅凍飲有汽水、冰泡茶、同埋涼茶;仲有熱櫃非常貼心,飲品都有好多種類,有維他奶同麥精,仲有紙包茶同涼茶。同埋依家仲每枱會送番薯條一客。🔸湯底一共有18款口味,種類繁多,揀呿藥膳椰子雞涮涮鍋椰子鍋椰子味突出,淥牛肉真係吸到椰子清甜味,而且入面仲有啲豆卜,同埋啲雞肉,豆卜一食落去爆曬啲湯汁,加上豆卜既甜味同椰子既清甜好夾,每一啖都係湯既精華。入面仲有好多雞件,啲雞肉非常之滑,而且肉質彈牙,連雞皮都好嫩,啲雞都好大舊下,有唔同部位。🔸套餐B (7:30pm前離座 $327/正常$408/9:00後$347)極級Prime Grade安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade美國安格斯牛肉,同埋西班牙無激素豬肉片任食,成日主力就係食呢幾款牛肉,推薦呢個套餐,性價比最高。Prime Grade美國安格斯牛肉好大片,而且睇落都好靚,有脂肪紋絡,牛味香濃,肉質比較有咬口。極級Prime Grade安格斯牛頸脊仲更加重牛味,而肉質比普通Prime Grade嫩少少。西班牙無激

🔸湯底一共有18款口味,種類繁多,揀呿藥膳椰子雞涮涮鍋

西班牙無激素豬肉片偏瘦但唔鞋,而食落冇乜豬騷味,有咬口。
西班牙伊比利亞黑毛豬偏肥,冇豬騷味,口感鮮嫩,食到豬既油脂既香味,肥而不膩。
🌟 評分: 8/10

🔸丸/滑類有12款
揀咗手工三寶,同埋手工黑松露墨魚滑。三寶有豬肉丸、牛丸同埋墨魚丸;手工黑松露墨魚滑食落好香濃黑松露味,墨魚滑好彈牙。
🌟 評分: 7/10

🔸火鍋配料類
叫咗芝士包同響鈴芝士包實物比圖片靚,入面係好香濃既芝士,仲要係流心。響鈴正常。
🌟 評分: 7/10

🔸甜品
每人都會送Häagen-Dazs/Movenpick雪糕一個。

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8/10
💙 性價比: 8/10

📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
2024-05-13 107 瀏覽
爸爸一向都至鍾意打邊爐,不過因為要照顧小朋友限時食唔方便,同埋坐位通常都比較迫,所以後來就已經好少去,最近有朋友介紹旺角有無限時任食火鍋,而且環境闊落舒適,就襯住爸爸放假一齊去試下 第一次食我地就揀SET Ⓑ,可以任食Prime Grade 安格斯牛頸脊 / Prime Grade 美國安格斯牛肉 / 西班牙伊比利亞黑毛豬 / 西班牙無激素雞豬肉片湯底方面一共有19款可以選擇,每款都湯底都各有特色,今次就揀咗藥膳椰子雞 拼 麻辣鴨血凍豆腐鍋,材料豐富,湯底味道濃郁,係極少數打邊爐可以唔需要用醬料都覺得好好味 食物方面除咗指定肉類,仲有多款海鮮、蔬菜同大量火鍋配料選擇,媽媽特別私心推薦三星蔥熔岩醬貢丸、魚雲同埋海蝦,海蝦係超鮮甜,係連小朋友都爭係咁話要食自助區有多款冷泡茶、汽水、飲品提供,最後每人都可以揀一款Häagen-Dazs、Mövenpick、Dreyers、Kitkat 等雪糕 整體性價比高,地方寬敞舒服,仲可以無限時慢慢食,希望再試埋其他特色湯底

自助區有多款冷泡茶、汽水、飲品提供,

2024-05-12 172 瀏覽
雖然冬天已經過咗,但係我都依然好鍾意打邊爐🤣於是今次就同朋友去咗旺角嘅馬祖打邊爐,叫咗$608嘅套餐,如果7:30前離座仲有8折優惠~肉類都幾齊全,基本嘅豬牛雞都有~呢個套餐嘅牛肉係最高級,有極上Prime Grade霜降牛小排、極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊😍牛肉嘅油脂紋理好靚,肉質軟身,完全唔嚡👍🏻除咗牛肉之外,佢嘅黑毛豬同雞髀肉都好好食🥰佢哋都有好多海鮮,有沙貝、蟶子、蝦、帶子等等~我個人最鍾意食白鱔片,淥幾秒好快就食得,肉質彈牙~佢哋嘅魚滑都唔錯,推薦黑松露墨魚滑,黑松露味好香🤩當然都唔少得佢哋嘅湯底啦!雖然馬祖係出名藥膳湯底,但佢哋嘅麻辣鴨血湯都唔錯㗎~鴨血好多,而且好入味,口感好似蒟蒻咁👅辣度我揀咗小辣,我覺得啱啱好,食落麻辣鮮香,煮咩都好味❤️❤️雖然佢地味道唔錯,但我覺得整體嚟講價錢有啲偏高,可以有其他更好嘅選擇🤣

2024-05-11 89 瀏覽
旺角火鍋🍲其中我特別喜歡💕這間馬祖無限時台灣養生涮涮鍋!為藥膳自家湯無得彈,從椰子🥥清雞湯、蟲草花桃膠雞湯和台灣番茄🍅麻辣湯等9款藥膳湯中選擇,每款均加入當歸、紅棗、桂圓、黨蔘等十多種藥材熬煮多小時作的黃油雞湯🥣確清甜滋潤,湯料豐富,麻辣湯香辣惹味喔!其中多款台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐好吸引!極上Prime Grade 霜降牛小排 美國🇺🇸SRF極黑和牛肩脊肉 Prime Grade 安格斯牛麵團 西班牙🇪🇸伊比利亞黑毛豬 西班牙🇪🇸無激素雞豬肉片 現在仲送份shake shake 炸蕃薯🍠條比食客食住打邊爐食材新鮮好好吃🤤
旺角火鍋🍲其中我特別喜歡💕這間馬祖無限時台灣養生涮涮鍋!

其中多款台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐好吸引!
極上Prime Grade 霜降牛小排
美國🇺🇸SRF極黑和牛肩脊肉
Prime Grade 安格斯牛麵團
西班牙🇪🇸伊比利亞黑毛豬
西班牙🇪🇸無激素雞豬肉片

食材新鮮好好吃🤤

2024-05-11 68 瀏覽
《台式火煱放題無限時》餐廳嘅座位闊落,枱與枱相隔得好開,而出面有唔同類型嘅凍飲有汽,仲有熱櫃非常貼心,飲品都有好多種類,有維他奶同麥精,仲有紙包茶同涼茶。湯底一共有18款口味藥膳椰子雞涮涮鍋椰子味香濃,淥野食會吸到椰子清甜味,有啲豆卜,同埋雞肉,豆卜吸曬啲湯汁,加上豆卜同椰子湯好夾,每一啖都係精華。入面仲有好多雞件,啲雞肉好滑肉質彈牙,啲雞都好大舊。套餐B (7:30pm前$327/正常$408/9:00後$347)極級Prime Grade安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade美國安格斯牛肉,同埋西班牙無激素豬肉片任食,成日主力就係食呢幾款牛肉,推薦呢個套餐,性價比最高。Prime Grade美國安格斯牛肉:好大片,有脂肪紋絡,牛味濃,肉質有咬口。極級Prime Grade安格斯牛頸脊:比美國安格斯牛肉仲重牛味,而肉質比普通Prime Grade嫩。西班牙無激素豬肉片:偏瘦但唔鞋,有咬口。西班牙伊比利亞黑毛豬:比較肥,冇騷味,口感鮮嫩,食到豬既油脂既香味。丸/滑類有12款手工三寶,同埋手工黑松露墨魚滑。三寶有豬肉丸、牛丸同埋墨魚丸;手工黑松露墨魚滑食落好香濃黑松露
《台式火煱放題無限時》

湯底一共有18款口味
藥膳椰子雞涮涮鍋

西班牙無激素豬肉片:偏瘦但唔鞋,有咬口。

丸/滑類有12款
手工三寶,同埋手工黑松露墨魚滑。三寶有豬肉丸、牛丸同埋墨魚丸;手工黑松露墨魚滑食落好香濃黑松露味。

火鍋配料類
芝士包同響鈴,芝士包入面係好香濃既芝士,仲要係流心。

*仲有豬肚、豬大腸、豬耳、粟米餃子等等。每枱會送一客番薯條,可以當自己上落嘅調味粉,有蕃茄味、海苔味、辣味,同埋甘梅味。

甜品