2024-02-12 214 瀏覽
農曆年前最後一個賽馬日,約埋啲老友去馬場食個燒烤自助餐,順便睇下有冇得發個新年財本身個自助餐由18:30食到21:30,有成3個鐘,而且紅白啤酒汽水仼飲,喺馬會餐廳嚟計,呢個價錢都係好化算嘅因為我哋唔多人,所以就冇最邊邊啲位坐,嗰啲位多數俾十個八個訂左嘅,不過其實睇馬對我嚟講係次要,最緊要係食呢個牛扒好好食,一共食左四塊,仲有啲蔬菜、薯角嗰啲可以伴碟,個牛油雜菌都好好味燒豬手皮脆卜卜,啲肉煙煙韌韌,鹹香味十足,配埋個汁好惹味,送啤酒一流當日天氣凍凍地,飲個熱辣辣嘅雞湯,雞味勁濃,未試過咁另外仲有其他燒烤:牛柳粒串、牛舌、烤雞、羊架、烤魚、烤魷魚、烤香腸,大部分都有特別配搭嘅醬汁,當中牛柳粒嘅BBQ醬係最惹味嘅另外仲有個南瓜薯蓉,係好滑好味嘅最後到甜品,個人鍾意比較士多啤梨芝士蛋糕仲一人一個雪糕聽個賽馬介紹嘅講座,仲有可愛馬仔公仔送服務方面係相當出色,可能都算係中上嘅餐廳,出菜、收碟、添酒等速度都相當快,而且侍應都好有禮貌,係一個愉快嘅晚餐

燒西冷牛扒
燒豬手
什菜雞湯
當日天氣凍凍地,飲個熱辣辣嘅雞湯,雞味勁濃,未試過咁

燒烤
另外仲有個南瓜薯蓉,係好滑好味嘅
甜品
最後到甜品,個人鍾意比較士多啤梨芝士蛋糕
雪糕
仲一人一個雪糕
聽個賽馬介紹嘅講座,仲有可愛馬仔公仔送

2024-02-04
團年飯
燒西冷牛扒
燒豬手
什菜雞湯
雪糕
2009-05-17 7778 瀏覽
是晚公司在這會攪 function 歡送一位在大家心目中都好重要的同事。一連三張大檯都係我地包晒。最難忘係熱!!!在露天的情況下,加上熾熱的賭風,無奈風扇遠在天邊,救不了這邊快要溶掉人們。服務生很殷勤,不停換碟,refill 野飲。落注的同事亦很耐心的解釋如何「買馬」,笑容可恭。自助餐的選擇很多。BBQs:Ribs - 薄的較 juicy,配埋 bbq sauce,yum~~ 厚的 ribs 就真係幾乾。羊架 - 連怕騷味的我也試了一件,不賴,幾淋。蝦 - 望落去很(火農),食落都ok。冷盤:翡翠螺 - 原汁原味,吃得出甘甜及爽口啖啖肉, 愛吃海鮮的人都會喜歡。Mussels - 肉很細,不過都很鮮味。甜點:Buffet 竟然無西瓜,a bit surprised,不過我都好喜歡 papaya。其他蛋糕見人地一檸起就散的樣子,想必很軟身。我要了數量很少的有點像 vero 的藝術朱古力 cubes。6 款入面,white chocolate and almond-shaped dark chocolate 最美味。最期待很像金莎的反而味道一般。另外,還有strawberries dip

一連三張大檯都係我地包晒。

服務生很殷勤,不停換碟,refill 野飲。

落注的同事亦很耐心的解釋如何「買馬」,笑容可恭。

自助餐的選擇很多。

BBQs:

羊架 - 連怕騷味的我也試了一件,不賴,幾淋。

蝦 - 望落去很(火農),食落都ok。

冷盤:

Mussels - 肉很細,不過都很鮮味。

甜點:

其他蛋糕見人地一檸起就散的樣子,想必很軟身。

我要了數量很少的有點像 vero 的藝術朱古力 cubes。6 款入面,white chocolate and almond-shaped dark chocolate 最美味。最期待很像金莎的反而味道一般。另外,還有strawberries dipped in chocolate sauce,那個也挺不賴。

2009-05-13
2009-01-02 4500 瀏覽
came here 2 months after i turned 18, which was august 2008.had their buffet with my family. the usuals. quality of food is good, typical jockey club style. freshly made, good ingredients. service is also good, up to expectations. very polite and efficient staff.the atmosphere is great, especially for horseracing enthusiasts.should definitely come even if you're not a big fan of horseracing, just for the fun of it!

2003-10-30 3646 瀏覽
要招呼幾個北京客人,佢地話想去馬場睇下,剛好星期六跑快活谷,天氣又唔太熱,所以就帶?地一行六人來BBQ。舊年要來這裡直接在投注站買票就得,唔知點解而家要透過fax來訂位,仲麻煩左。呢度位於體育路灣,景觀無長胯廳果邊咁好,落左注要睇沿途走勢唯有看大銀幕或電視仔。買馬都方便,可填飛或直接講俾投注窗口知都得。開放式設計,來BBQ氣氛幾好。當日主題係墨西哥美食,咁當然有好多以nachos為題的食品,沙律檯果然好多墨西哥特色的豆沙律,為左唔想吃得太飽所以食少少就算;生蠔同長勝廳果邊一樣新鮮,食左至少一打;壽司刺身看樣子幾新鮮,但就沒有吃過;燒烤的主菜是牛扒,想要幾生幾熟都可直接同師傅講,牛扒配以焗薯好正,食左幾round至收手;亦有其他燒烤食品不斷奉出,熱辣辣味道亦不差;其他侈牌熱盤如鱸魚、燒臘、豬脾等味道OK。最正就係紅酒、白酒、啤酒都係任飲,我同四個大陸人飲完又飲,值回票價有突!六人價錢1788蚊,玩左一個下午,唔算太貴。侍應?飲服務非常好,笑容可掬,反應極快,好多時都會主動問我地添唔添酒水。但當我拿住部第五代投注寶問佢個插頭在那裡時,佢都幾驚惶失措,問隔離又係唔知,要問到第三個至知,似乎有
侍應?飲服務非常好,笑容可掬,反應極快,好多時都會主動問我地添唔添酒水。但當我拿住部第五代投注寶問佢個插頭在那裡時,佢都幾驚惶失措,問隔離又係唔知,要問到第三個至知,似乎有關買馬的知識要再好好培訓,始終都係馬場ma!