The Jang係一間4合1既餐廳,有齊韓式中華料理、韓國粥、炸雞同埋經典烤肉🍖如果想食正宗烤肉就行到最入,呢度採用新既一體式無煙燒烤爐,望落環境通透餐牌有豬肉、牛肉同埋雙拼套餐,已經包咗最少4款肉、紫菜飯同埋飲品,另外追加單點仲有買三送一優惠,呢度既韓式前菜係泡菜、魚板同青瓜泡菜🥗🌟馬場洞韓豚配特選牛肉套餐 $178呢款雙拼餐有齊韓豚肩肉、伊比利亞豬肋肉、韓牛隔肌、韓牛霜降肉、烤大蝦同埋雜菜,用金燦燦既銅盤裝住🤩最好食係霜降肉,雪花紋理亮麗🥰簡單烤香兩面,內裏仍帶點粉嫩,入口肉味濃得黎油脂唔會過份;韓豚肩肉一條條咁,烤熟後肉質爽彈幾好食😋🌟牛肉套餐 $153呢款套餐就專攻佢地招牌既濕式熟成韓牛🐮經過360小時熟成,令肌肉纖維軟化,銅盤上有齊調味牛肋骨肉、牛隔肌、牛肋骨同埋烤大蝦雜菜等呢個餐比較多韓國特色醃肉,食落就比較juicy同埋甜味重🤤經過濕式熟成後,肉質食落更加柔軟,大蝦雖然得一隻,但都唔欺場幾彈牙

🌟馬場洞韓豚配特選牛肉套餐 $178

🌟牛肉套餐 $153

2023-09-01
馬場洞烤肉專門店由韓國直送1++高級韓牛及豬肉到港,質素絕對有保証。今次去既尖沙咀分店位於the jang內,一店集合多個知名韓食品牌,包括jang pocha、juk story以及nene chicken。♙ 精選2人燒烤套餐 - 牛肉 $338𖦹 極級霜降肉 𖦹牛膈肌 𖦹 牛肋骨 𖦹 韓式調味牛肋骨肉 𖦹 菠蘿玫瑰花造型既霜降肉油脂分布均勻,牛味濃郁,完全無筋;牛膈肌食落則較軟身,牛肋骨同牛肋骨肉油脂香突出富嚼勁,適合配上蔬菜同吃。菠蘿超甜勁juicy,最後燒黎做甜品。𖦹 秘製特級牛舌牛舌幾厚,食落爽口彈牙。𖦹 芝士紫菜飯卷伴生牛肉 +$18 生牛肉配上經炙燒嘅紫菜包飯,非常香脆,味道豐富。 𖦹 水果梳打揀左奇異果同柚子梳打,出奇地唔甜又唔係藥水味,解膩一流。♙ 大蝦伴烤雜菜及蘑菇拼盤 $88有翠玉瓜、三色椒、茄子、洋蔥、蒜蓉大蝦,肉質爽口彈牙,茄子超級juicy。♙ 韓式鍋肴雜菜盛合 $98here come more veggies! 其實就係魚糕湯鍋,地道既韓國風味。

♙ 精選2人燒烤套餐 - 牛肉 $338

𖦹 極級霜降肉 𖦹牛膈肌 𖦹 牛肋骨
𖦹 韓式調味牛肋骨肉 𖦹 菠蘿

𖦹 秘製特級牛舌

牛舌幾厚,食落爽口彈牙。

𖦹 芝士紫菜飯卷伴生牛肉 +$18

生牛肉配上經炙燒嘅紫菜包飯,非常香脆,味道豐富。

𖦹 水果梳打

揀左奇異果同柚子梳打,出奇地唔甜又唔係藥水味,解膩一流。

♙ 大蝦伴烤雜菜及蘑菇拼盤 $88

♙ 韓式鍋肴雜菜盛合 $98

最近試咗一間位於K11嘅韓燒店,超有驚喜🤩 本身我唔係特別鍾意食韓燒,因為好少可喺香港食到好食嘅韓燒,但呢間餐廳絕對入到我嘅韓燒top 3😎 同埋佢嘅性價比幾高下,嗌2人餐都係$300幾🤪🌟 精選2人燒烤牛肉套餐 $338。 極級霜降肉 推❗️餐廳將肉捲成玫瑰花造型,打卡夠哂靚🤩 霜降肉色澤鮮紅,油脂分布均勻,食落牛味好濃😌 一啲筋都冇,點少許鹽食就最正!。 牛膈肌同樣係玫瑰花造型嘅牛膈肌,食落就較軟腍,而且好似有少少調咗味咁,同樣都好好食😋。 牛肋骨牛肋骨會有少少肥膏痴住,不過餐廳有鉸剪提供,好輕鬆就可以剪走啲肥肉,雖然食落油脂重啲,但肉質都係軟腍好食嘅,夾埋啲蔬菜一齊食就啱啱好😝。 韓式調味牛肋骨肉呢個調咗味嘅牛肋骨肉都好正🥹 牛肋骨肉醃得勁入味,口感有嚼勁得嚟又唔會韌,本身佢係一大塊肉,建議燒完剪開細細塊,方便進食🙌🏻。 菠蘿呢度嘅菠蘿切到一口size,非常貼心,而每舊都超甜超多汁,好好食!。 秘製特級牛舌呢個餐仲包咗其他肉可以嗌,我哋揀咗牛舌,佢呢度嘅牛舌大大塊,有一定厚度,食落幾爽口,而且牛味超濃郁🤤。 芝士紫菜飯卷伴生牛肉 +$18 推❗️另外,我哋仲加咗少少錢要呢個紫菜飯

🌟 精選2人燒烤牛肉套餐 $338

。 極級霜降肉 推❗️

。 牛膈肌

。 牛肋骨

。 韓式調味牛肋骨肉

。 菠蘿

。 秘製特級牛舌

。 芝士紫菜飯卷伴生牛肉 +$18 推❗️

另外,我哋仲加咗少少錢要呢個紫菜飯卷,一開頭見到係生牛肉都驚自己食唔慣,但食落又幾ok喎,生牛肉調咗味,軟腍嘅口感夾埋炸過嘅紫菜包飯一齊食出奇地夾,加上檸檬汁更加fresh,值得一試☺️

。 水果梳打

呢個套餐仲包埋嘢飲,我哋分別嗌咗柚子梳打同荔枝梳打,飲果味嘅梳打配燒肉就最啱不過,可以解油膩之餘仲好啱夏天飲!

除咗套餐之外,我哋仲嗌咗以下嘅配菜。

🌟 大蝦伴烤雜菜及蘑菇拼盤 $88

呢個拼盤嘅種類勁豐富,有翠玉瓜、三色椒、茄子同唔同嘅菇類,仲有4隻蒜蓉大蝦,肉質爽口彈牙,店家𠝹開咗一半,更容易睇到入面熟未,非常貼心!

🌟 蒜蓉牛油煮大蜆 $68

呢個大蜆本身已經熟咗,只需要輕輕放喺爐面烘返熱就食得!食落蒜蓉同酒味重啲,牛油味就唔算太出,但都唔錯,如果份量再多返少少就更好😌

🌟 韓式醬油醃生蟹 $208

最後,我哋仲嗌多咗份醬油蟹,一隻嘅價錢嚟講算抵食,蟹膏幾多下,食落鹹鮮,佢嘅醬油係偏甜少少,酒味唔算太重,啱哂我哋口味,記得加多$15要埋紫菜飯,蟹膏撈飯絕配😎

2023-08-24 81 瀏覽
“精選2人牛肉套餐”($338)“大蝦伴烤雜菜及蘑菇拼盤”($88)“蒜蓉牛油煮大蜆”($68)“特選部位盛合”($198)之前聽過朋友話香港馬場洞烤肉唔錯😙所以今次就嚟咗位於K11嘅分店試吓😛餐廳最近update咗menu最好推介係幾款精選2人燒烤套餐我地就點咗牛肉套餐🐮😍套餐包括極級霜降肉,韓式調味牛肋骨肉,牛膈肌,牛肋骨☺️另外仲配咗韓式生伴牛肉,秘製特級牛舌飲品就點可以揀2款水果梳打真係好豐盛🥰🥰各款牛肉味道同質素都好唔錯🤤用生菜包住嚟食就更加正😛點2人套餐仲可以加配精選烤物我地點咗大蝦伴烤雜菜🦐,蒜蓉牛油大蜆大蝦本身有加蒜,燒完超香蒜蓉牛油蜆份量夠哂多😚最後仲加咗份特選部位盛合入面有牛大/小腸,大蔥烤豬腸,辣豬皮岩哂我呢啲鍾意食內臟嘅人😆特別推介大蔥烤豬腸😋燒到外皮脆一脆咁食好爽🤣
“精選2人牛肉套餐”($338)
“大蝦伴烤雜菜及蘑菇拼盤”($88)
“蒜蓉牛油煮大蜆”($68)
“特選部位盛合”($198)

之前聽過朋友話香港馬場洞烤肉唔錯😙
所以今次就嚟咗位於K11嘅分店試吓😛
餐廳最近update咗menu
最好推介係幾款精選2人燒烤套餐
我地就點咗牛肉套餐🐮😍
套餐包括極級霜降肉,韓式調味牛肋骨肉,
牛膈肌,牛肋骨☺️
另外仲配咗韓式生伴牛肉,秘製特級牛舌
飲品就點可以揀2款水果梳打
真係好豐盛🥰🥰
各款牛肉味道同質素都好唔錯🤤
用生菜包住嚟食就更加正😛
點2人套餐仲可以加配精選烤物
我地點咗大蝦伴烤雜菜🦐,蒜蓉牛油大蜆
大蝦本身有加蒜,燒完超香
蒜蓉牛油蜆份量夠哂多😚
最後仲加咗份特選部位盛合
入面有牛大/小腸,大蔥烤豬腸,辣豬皮
岩哂我呢啲鍾意食內臟嘅人😆
特別推介大蔥烤豬腸😋
燒到外皮脆一脆咁食好爽🤣
2023-08-24 59 瀏覽
之前都有食過元朗分店今次就去咗尖沙咀k11食🫶🏻平日夜晚都有好多人食但要注意9點就last order😗🔺牛肉燒烤套餐 2人 $338👉🏻調味牛肋骨肉 : 根比較多,調味比較鹹,唔洗加任何醬汁食就ok🤭👉🏻牛肋骨 : 重樣係調味偏鹹,建議包菜食!!但肉質相對牛肋骨肉較淋💦👉🏻牛膈肌 : 牛味相對濃,建議唔好咁熟✨👉🏻極級霜降肉 : 4款中最好食,肉質較嫩,牛味偏濃🐄👉🏻菠蘿 : 燒完之後超甜🍍🔺秘製特級牛舌牛舌冇調味,偏厚牛味適中算淋🫶🏻🔺招牌炸雞4件配沙律🥗炸雞好脆,肉都好嫩再配上蜜糖芥末醬好食🍗沙律係凱撒沙律~🔺蒜蓉牛油煮大蜆 $68蜆冇沙仲有有大量生蒜🧄隻隻蜆都有超多蒜,超正!!🔺韓式鍋肴雜菜盛合 $98呢個真係值得加💞有兩大串各種韓式魚榚,而雜菜包括有茄子,菇,瓜,薯仔,番薯🍠金菇同菜真係好豐富🤤而湯都偏清淡但越煮會越濃味~🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 8/10

🔺牛肉燒烤套餐 2人 $338
👉🏻牛膈肌 : 牛味相對濃,建議唔好咁熟✨
👉🏻極級霜降肉 : 4款中最好食,肉質較嫩,牛味偏濃🐄
👉🏻菠蘿 : 燒完之後超甜🍍

🔺秘製特級牛舌
牛舌冇調味,偏厚牛味適中算淋🫶🏻

🔺招牌炸雞4件配沙律🥗
炸雞好脆,肉都好嫩再配上蜜糖芥末醬好食🍗沙律係凱撒沙律~

🔺蒜蓉牛油煮大蜆 $68
蜆冇沙仲有有大量生蒜🧄隻隻蜆都有超多蒜,超正!!

🔺韓式鍋肴雜菜盛合 $98

🤤好味度 : 8/10
🔙回頭率 : 8/10
仲未去到韓國旅行食燒肉於是黎香港馬場洞止一止想食韓燒的心餐廳以首爾馬場洞畜產物市場命名由韓國直送1++高級韓牛及豬肉到港在港都可以食到韓國地道燒肉的滋味❤️✾ 極級霜降牛肉 $238牛肉大片,油脂分布平均輕輕燒燒就可以,肉質細嫩多汁可以點少少岩鹽以突顯肉香,牛味更濃郁✾ 薄切特級秘製原味牛舌 $146雖然薄切,但厚度適中入口爽嫩,而加有蔥蒜牛舌更惹味香口✾ 韓國豬肩肉 $178呈粉嫩色澤的豬肩肉非常厚身燒至表面金黃焦香,肉質軟嫩彈牙且帶豐富油香❤️推薦推薦✾ 水冷麵 $88水冷麵係燒肉最佳拍擋,食燒肉必點麵條煙韌有嚼勁,配搭蘿蔔絲、青瓜絲同雞蛋表面仲有碎冰,入口冰涼食完熱辣辣燒肉再食啖冷麵;清爽又解膩✾ Setoka $68原枝石頭爺爺濟州橙汁,十分得意自行調配橙汁與梳打水比例入口酸酸甜甜帶濃濃果香
仲未去到韓國旅行食燒肉
於是黎香港馬場洞止一止想食韓燒的心
餐廳以首爾馬場洞畜產物市場命名
由韓國直送1++高級韓牛及豬肉到港
在港都可以食到韓國地道燒肉的滋味❤️

✾ 極級霜降牛肉 $238
牛肉大片,油脂分布平均
輕輕燒燒就可以,肉質細嫩多汁
可以點少少岩鹽以突顯肉香,牛味更濃郁

✾ 薄切特級秘製原味牛舌 $146
雖然薄切,但厚度適中
入口爽嫩,而加有蔥蒜牛舌更惹味香口

✾ 韓國豬肩肉 $178
呈粉嫩色澤的豬肩肉非常厚身
燒至表面金黃焦香,肉質軟嫩彈牙
且帶豐富油香❤️推薦推薦

✾ 水冷麵 $88
水冷麵係燒肉最佳拍擋,食燒肉必點
麵條煙韌有嚼勁,配搭蘿蔔絲、青瓜絲同雞蛋
表面仲有碎冰,入口冰涼
食完熱辣辣燒肉再食啖冷麵;清爽又解膩

✾ Setoka $68
原枝石頭爺爺濟州橙汁,十分得意
自行調配橙汁與梳打水比例
入口酸酸甜甜帶濃濃果香
2023-08-18 561 瀏覽
位於K11 The Jang內既新分店✨ 餐廳環境寬闊舒適,更設有卡位~主打韓式燒肉,有多款燒烤套餐選擇,前菜仲可以無限refill☺️✨ 精選2人燒烤牛肉套餐 ($338)❀ 極級霜降肉❀ 牛膈肌❀ 韓式調味牛肋骨肉❀ 牛肋骨燒肉盛合放滿4款牛肉、菠蘿及蔬菜,擺盤好靚🥰 極級霜降肉口感鮮嫩,油花均勻,牛膈肌質感較結實彈牙,牛味濃郁,特別鐘意牛肋骨,食落好juicy,整得香濃入味✨ 有得燒埋菠蘿食好正😝❀ 招牌炸雞炸雞炸得好香脆,質感嫩滑,蘸埋蜜糖芥末醬食更惹味☺️❀ 烤蝦及雜錦蔬菜大蝦新鮮彈牙,亦帶蒜蓉香~旁邊仲有冬菇、茄子及翠玉瓜等,燒完仲好juicy😊❀ 特選部位盛合 ($198)拼盤好豐富,有齊秘製辣豬皮、大蔥烤豬腸、牛大腸、牛小腸及雜菜等,啱晒鐘意食內臟既朋友,可以試下唔同款式✨❀ 伊比利亞豬肋排肉 ($168)除咗牛肉,燒肉當然要叫埋豬肉😝 豬肋排肉肥瘦均勻,肉質爽口,肉香濃郁❀ 薄切特級秘製及原味牛舌 ($146)有原味及蔥蒜味牛舌😍 口感爽彈又香口❀ 西柚及奇異果梳打酸酸甜甜又清爽,開胃解膩

✨ 精選2人燒烤牛肉套餐 ($338)

❀ 極級霜降肉
❀ 牛膈肌
❀ 韓式調味牛肋骨肉
❀ 牛肋骨

❀ 招牌炸雞
炸雞炸得好香脆,質感嫩滑,蘸埋蜜糖芥末醬食更惹味☺️

❀ 烤蝦及雜錦蔬菜

❀ 特選部位盛合 ($198)

❀ 伊比利亞豬肋排肉 ($168)

❀ 薄切特級秘製及原味牛舌 ($146)
有原味及蔥蒜味牛舌😍 口感爽彈又香口

❀ 西柚及奇異果梳打
酸酸甜甜又清爽,開胃解膩
2023-08-16 65 瀏覽
一睇韓劇就好想食韓國野原來K11 開左個複合式·集齊幾間韓國餐廳既The Jang試左主打韓國韓牛嘅馬場洞烤肉專門店♡馬場洞特選韓豚配雜錦烤肉套餐 ($232/person)ꕺ韓國豬肩肉50g|雞腿肉100g|極級霜降肉80g牛膈肌50g|豬五花肉50g木層架擺盤·精緻美觀每款肉大概有2-3片霜降牛肉紋理分明· 肉味濃郁豬肩肉同樣高質· 燒到外焦裡面還很juicy豬五花用生菜包裹配上辣醬· 即時韓國feel番哂黎ꕺ招牌炸雞配沙律炸雞香脆· 脆皮略厚但沾滿蜂蜜芥末醬也算不錯ꕺ包飯菜·另外加配ꕺ蒜蓉牛油煮大蜆 ($68)|烤蝦及雜錦蔬菜 ($98)大蜆蒜香味超重· 愛蒜人士必試烤蝦舖滿蒜片· 蝦肉新鮮彈牙·吃完突然變了蒜控ꕺ奇異果梳打|柚子梳打飲品以罐裝形式·好岩打卡兩杯都好fresh · 唔會太甜·可以解解膩

一睇韓劇就好想食韓國野
試左主打韓國韓牛嘅馬場洞烤肉專門店

♡馬場洞特選韓豚配雜錦烤肉套餐 ($232/person)
ꕺ韓國豬肩肉50g|雞腿肉100g|極級霜降肉80g

炸雞香脆· 脆皮略厚
但沾滿蜂蜜芥末醬也算不錯

ꕺ包飯菜
另外加配
ꕺ蒜蓉牛油煮大蜆 ($68)|烤蝦及雜錦蔬菜 ($98)
大蜆蒜香味超重· 愛蒜人士必試
烤蝦舖滿蒜片· 蝦肉新鮮彈牙·吃完突然變了蒜控

ꕺ奇異果梳打|柚子梳打
飲品以罐裝形式·好岩打卡
兩杯都好fresh · 唔會太甜·可以解解膩

2023-08-16 58 瀏覽
夜晚同friend子嚟到食韓烤,一坐低就叫左個3-4人餐~ 等緊野食之際,就食住枱面4小碟嘅前菜先~有醃菜、蓮藕、泡菜同醃蘿蔔,相當之開胃!有野食lu,個肉肉拼盤好吸睛,仲另外有塊1++韓牛肉眼😆而個肉拼盤有晒韓國豬肩肉、秘製伊比利亞豬肋排肉、蒜香醬油雞腿肉及雞翼、牛肋骨同有燒菠蘿🤩唔洗講緊係塊韓牛肉眼最滋味,油脂滿滿食落又唔覺太肥🤤而佢嘅兩款豬都好香肉味,我最鍾意包埋個菜食,即刻清新好多~ 燒菠蘿都好甜,燒完之後鮮味再出d🍍個套餐有三款小食可以揀,我唔太食生野,所以要左招牌炸雞,size 都算大舊,而且外脆內軟,好香口😋我地仲加配左韓式鍋肴雜菜盛合,啱晒鍾意食菜嘅我🥬個盛合有兩串魚糕,增添左韓國風味😎朋友想要d海鮮,所以再加多左個蒜蓉牛油煮大蜆,蜆肉夠鮮,而且唔會有沙👍飲品我地每人叫左唔同口味嘅水果梳打,一路食燒肉一路飲凍野真係爽~

2023-08-16 44 瀏覽
想食燒肉但怕油煙?馬場洞烤肉店很適合你呀🤗(☞ ͡° ͜ʖ ͡°)☞ 牛肉燒烤套餐 3-4人 $598🎈韓式生拌牛肉 88g這韓拌生牛肉值得一試!牛肉滑嫩順口,配搭西式他他醬及芝士粉調味,味道酸甜開胃😋🎈秘製特級牛舌 150g牛舌控必點❣️牛舌厚度適中,快熟又鮮嫩帶汁,口感爽脆💕🎈極級霜降肉150g🎈韓式調味牛筋骨肉100g🎈牛隔肌200g🎈牛肋骨150g套餐其中的4款牛肉,都很鮮嫩,而且牛肉味濃,口感帶嚼勁。我個人最喜歡當中的牛肋骨、極級霜降肉。牛肋骨嫩口入味,極級霜降肉則油香滿滿😚套裝還有菇、菠蘿、及生菜… 🎈水果梳打 1杯/位水果梳打有好幾款口味,大枝又解渴。
想食燒肉但怕油煙?馬場洞烤肉店很適合你呀🤗

🎈韓式生拌牛肉 88g

🎈秘製特級牛舌 150g

牛舌控必點❣️牛舌厚度適中,快熟又鮮嫩帶汁,口感爽脆💕

🎈極級霜降肉150g
🎈韓式調味牛筋骨肉100g
🎈牛隔肌200g
🎈牛肋骨150g

套裝還有菇、菠蘿、及生菜…

🎈水果梳打 1杯/位
水果梳打有好幾款口味,大枝又解渴。
2023-08-15 30 瀏覽
朋友提起想食韓烤,我見都好耐冇食過韓式烤肉,就上網睇下有咩正野,見到尖沙咀新開左馬場洞烤肉專門店,就嚟左食dinner~ 我地3個人唔想諗食咩,就叫左個3-4人餐,名為馬場洞特選韓牛配雜錦烤肉套餐🤩以下係套餐內容:✨1++韓牛肉眼 - 塊肉好靚,油脂分佈好平均,先用牛油塗均爐面,再烤塊肉眼,又香又腍,係會念念不忘嘅韓牛🤤✨韓國豬肩肉 - 望落有d似五花肉,用生菜包住再落韓式辣醬食超惹味,亦好解油膩😎✨蒜香醬油雞腿肉及雞翼 - 質感算嫩滑,調味剛剛好😋✨秘製伊比利亞豬肋排肉 - 肉身好粉嫩,未燒已經感覺幾新鮮~燒完之後肉質好爽口,肉味好出但唔會羶👍✨牛肋骨 - 個汁醃得好入味,食落好juicy😚✨招牌炸雞 - 除左炸雞仲可以揀生牛肉,但我都係愛香口野多d😆個炸雞沾埋蜜糖芥茉醬食好夾! ☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*驚唔夠飽仲加配左一個韓式鍋肴雜菜盛合,都幾特別,另外會有個火爐滾住個鍋,好似打邊爐咁淥下淥下😸有我鍾意嘅魚糕,好煙韌!食下肉又食下菜咁,可以消下滯😂另外仲加左個蒜蓉牛油煮大蜆,蒜蓉味好濃郁,蜆嘅份量都算多🧡飲品叫左三杯水果梳打,包括西柚、芒果&奇異

1++韓牛肉眼

✨蒜香醬油雞腿肉及雞翼 - 質感算嫩滑,調味剛剛好😋

✨牛肋骨 - 個汁醃得好入味,食落好juicy😚

招牌炸雞

另外仲加左個蒜蓉牛油煮大蜆,蒜蓉味好濃郁,蜆嘅份量都算多🧡

飲品叫左三杯水果梳打,包括西柚、芒果&奇異果~ 造型幾過癮,係透明罐裝,味道整體唔會死甜,感覺幾fresh~西柚梳打仲有果肉添😻

1++韓牛肉眼
招牌炸雞
2023-08-13 67 瀏覽
已經好耐無食過韓燒🥩經過見到呢間餐廳幾吸引主打韓國熟成肉 仲有多款套餐選擇 抽風系統係爐內 食完唔會有油煙味今次叫左3-4人套餐~有齊豬、牛、雞✨馬場洞特選韓牛配雜錦烤肉套餐 $698✨🔸1++韓牛肉眼呢個級數嘅韓牛真係好靚,油脂嘅分布好平均,食起上嚟油脂感飽滿,同時牛味極為香濃,口感軟腍,做到入口即溶嘅感覺。🔸韓國豬肩肉豬肩肉嘅色澤亮麗,厚度切得啱啱好,都幾大塊。肥瘦亦好適中,燒完之後外層好焦香,食落口感好有層次。🔸秘製伊比利亞豬肋排肉呢度嘅伊比利亞豬肋排肉係橡果級,係質素嘅保證,豬肋排肉比較瘦身,食落肉質嫩滑,爆哂肉汁。🔸牛肋骨份量都幾多,每塊嘅大小都恰到好處,易燒易食。食落牛味都幾重,口感較為有嚼勁。🔸蒜香醬油雞腿肉及雞翼雞翼係開咗邊,燒完之後都好易食,雞腿肉肉質好嫩滑。點埋蒜香醬油食味道就更夾更惹味。🔸包飯菜食咗咁多肉類有蔬菜平衡返都好好,蔬菜好新鮮爽口,包住牛肉豬肉食口感更正。🔸招牌炸雞一份有四件,全部去哂骨。雞皮炸得好酥脆,雞肉粉嫩多汁,以燒肉店嚟講佢哋炸雞嘅水準都相當高。🔸水果梳打有多款口味選擇,我哋就揀咗芒果味同埋荔枝味,飲落好清新涼快。🔸特選部位盛合呢個盛盒有五款食物
已經好耐無食過韓燒🥩

🔸包飯菜

🔸招牌炸雞

🔸水果梳打

🔸特選部位盛合
呢個盛盒有五款食物,分別係大蔥烤豬腸、秘製辣豬皮、牛大腸、牛小腸同埋雜菌。每款食物都醃製得好入味,亦都好有特色。
2023-08-08
2023-08-12 32 瀏覽
店面很大而且座位闊落,無論三五知己或是一班人聚會,都能找到合適的座位,明亮的裝潢讓人神清氣爽💃🏼 食物選擇相當豐富,有韓燒、炸鷄、鍋物和特色小吃等等,這天主要來吃韓燒🔥🐂極級霜降肉非常適合韓燒的霜降肉❄️ 漂亮的脂肪紋路,燒烤過程中慢慢融化為肉質增添濃郁香氣😝🐖伊比利亞豬肋排肉位於肋骨之間的排肉,豐富的脂肪使得肉質嫩滑多汁,口感極佳😋🐷韓國豬肩肉大塊厚厚的豬肩肉,兩邊微微烤熟後,剪開成條狀繼續烤,熟透後裹上醬料吃滋味非常😚🥢四款特色醬汁說到醬料,餐廳提供高質馬爾頓海鹽能為肉提鮮,經典包肉醬為烤肉添上傳統韓燒風味❤️ 另有青芥末可添刺激感,芥末籽醬則微嗆不辣😙🍜炸醬麵炸醬質地濃稠,滿溢誘人豆鼓香氣,趁熱把醬和麵條撈勻,甜中帶咸的風味和彈牙麵條相得益彰😎🍹韓國直送橙汁橙汁有馥郁柑橘香氣,溝梳打水喝,清甜可口,有助減低燒烤帶來的油膩感🥰

🐂極級霜降肉

🐖伊比利亞豬肋排肉
位於肋骨之間的排肉,豐富的脂肪使得肉質嫩滑多汁,口感極佳😋

🐷韓國豬肩肉

🥢四款特色醬汁

🍜炸醬麵

🍹韓國直送橙汁
2023-08-08 476 瀏覽
.突然好想韓燒,係K11搵到馬場洞烤肉,見menu都幾吸引,未有得去🇰🇷前就食左過下癮先😋【晚餐牛肉套餐 2人】▫極級霜降肉80g▫韓式調味牛肋骨肉80g▫牛膈肌80g▫牛肋骨100g▫包飯菜全牛宴😋新鮮靚牛!霜降肉同牛膈肌幾厚切,就算燒熟少少,食落都依然好鬆嫩。牛肋骨牛味濃,本身有韓式調味既唔洗點醬已經好入味。枱面有海鹽、芥末籽醬同山葵,可以灑少少係牛肉上、配生菜、泡菜一齊夾黎食,更滋味口感更豐富。配菜有冬菇、雞脾菇、翠肉瓜、茄子同菠羅,菠羅燒完好甜,加少少海鹽咸咸地仲好食。▫招牌炸雞(4件)配沙律即叫即炸,熱焫焫到仲見到煙出,炸雞炸得好鬆脆,雞肉好嫩滑,點上蜜糖芥末醬甜甜地又帶點微嗆口感,好好食。▫牛大腸 50g (+$20.0)第一次食燒熟少少,表面咬落有少少嚼勁,入面口感似一堆脂肪,幾特別。▫奇異果梳打▫柚子梳打兩杯梳打都唔錯,解渴又解膩。呢到地方好大,燒野食個陣完全冇好大油煙,食完都唔覺自己身上好大浸味。除左有幾款燒肉餐,我見仲有其他傳統韓式料理,都好吸引~ 店員們都有禮,會介紹一下MENU,上菜又快。

【晚餐牛肉套餐 2人】
▫極級霜降肉80g
▫韓式調味牛肋骨肉80g
▫牛膈肌80g
▫牛肋骨100g
▫包飯菜

▫招牌炸雞(4件)配沙律

▫牛大腸 50g (+$20.0)

▫奇異果梳打
▫柚子梳打
兩杯梳打都唔錯,解渴又解膩。

2023-08-07
📍馬場洞烤肉專門店 🔍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓107號舖The Jang-----心血來潮突然間想食韓燒,就嚟咗朋友細妹推介嘅呢一間位於K11嘅韓燒店,試下時下年輕人鍾意啲咩😂。呢間韓燒店人流滿滿 ,雖然餐廳已經好大,但係晚飯時間都幾乎座無虛席 。第一次黎,叫咗兩款烤肉、(韓國豬肩肉、伊比利亞豬肋排)、一碗水冷麵同埋一款甜品,小試牛刀一下。兩款烤肉均是顏色鮮紅,貌甚誘人,輕輕一煎,已是香味撲鼻。豬肩肉緊實有彈性,咬落好多汁,豬味突出,而伊比利亞豬肋排則相對肉脂較多,食落帶點奶油香,質感軟滑些,個人偏愛相對邪惡嘅後者,之後再encore多咗一碟。水冷麵則凍冰冰非常開胃,麵條彈牙,加上浸得凍凍實實嘅雞蛋和清爽青瓜絲,味道開胃。最令我驚艷嘅就係佢哋嘅鯛魚燒沙冰,所謂嘅鯛魚燒沙冰其實就係紅豆抹茶雪糕煉奶冰,冰底牛奶味好香甜,紅豆飽滿綿密,鯛魚燒外皮雖然有點軟掉,但裡面的紅豆抹茶雪糕卻是令人驚艷,朋友最近減緊肥,都忍唔住食多幾啖。✨人均約$380
📍馬場洞烤肉專門店
-----