2022-07-31
🥢新派精緻潮式餐廳🥢推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍大坑食肆選擇不少,門面西式的潮式菜館,自家製鹵水汁更是招牌菜式。店內簡潔裝潢,以懷舊深木色作主調,感覺溫暖🥃艾雷威士忌鵝肝 HKD228✨厚薄均勻鵝肝食落軟滑,蘸上whisky 加添一份酒香味道,淋上面就比較打卡🍱精品六宮格 HKD168✨6款涼拌小菜賣相精美,有甜甜酸酸話梅車厘茄、爽口秋葵、彈牙滷水牛肚、肉鬆蔥花滑豆腐、滷水蛋及潮式酸菜,作為開胃小菜啱哂~🦆潮鹵拼盤 HKD228✨自家製鹵水鵝片、大大隻鹵水鵝翼同鹵水豆腐,鹵得入味且鹹道剛好🐥秘制口水雞 HKD168✨食落雞皮Q彈且雞肉嫩滑,加埋微辣口水汁好🔥餸記炒米粉 HKD168✨夠哂鑊氣嘅炒米粉,滿滿軟腍鮮味魷魚、蛋花、洋蔥等,好味😋🥬時令時蔬 HKD118✨黃豆醬炒油麥菜,食落鹹鹹哋且炒得爽脆🌟以來說價錢平少少更吸引,食物質素標準不錯且賣相吸引,服務態度有禮亦反應迅速💕...🔖 餸記潮食🪑大坑華倫街3號地舖··🔍 IG @heaeatwalk
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍
🥃艾雷威士忌鵝肝 HKD228
🍱精品六宮格 HKD168
🦆潮鹵拼盤 HKD228
🐥秘制口水雞 HKD168
✨食落雞皮Q彈且雞肉嫩滑,加埋微辣口水汁好
🔥餸記炒米粉 HKD168
✨夠哂鑊氣嘅炒米粉,滿滿軟腍鮮味魷魚、蛋花、洋蔥等,好味😋
🥬時令時蔬 HKD118
✨黃豆醬炒油麥菜,食落鹹鹹哋且炒得爽脆
🔖 餸記潮食
🪑大坑華倫街3號地舖