2009-06-07
3-6-2009友人生日, 決定早一點排隊拎位其實呢間野都真係幾寸, 冇得訂位, 生日冇優惠, 一過左籌就冇了但又吹佢唔漲, 佢又真係多人多到唔使愁我排了over1小時, 終於等到了友人差不多8點到, 我們再一齊等了一陣入得太好了, 安排了坐三樓的窗邊位, 有街景睇! 用白色的室內設計, 配合寬敞的擺位, 真係好舒服個menu很靚, 很多款式單論menu同環境, 已經遠遠拋離ucc 了~我們點了:1. 芒果乳酪奶昔 (賣相好靚, 但個感覺唔太似芒果, 同埋唔夠濃味, 種感覺好薄)2. 凱撒沙律配雞肉 (好清新的沙律, 比起california的又好唔同, 冇佢果啲咁濃味, 賣相好靚!)3. 豚肉烏冬定食 (好大份定食, 又係好靚, 個湯底不錯. 個面屎湯超水準好飲! )4. 煙三文魚卷 (我個人不太喜歡吃煙三文魚, 所以覺得一般, 但友人覺得很得意, 很好味, 所以很推介)5. 芝士焗青口 (呢個真的很good! 原來青口下有芝士薯茸的, 真係萬料不到. 芝士很香口, 青口配著茸, 真是不錯的配搭!)用恒生或hsbc食, over300元可以九折, 即是免
友人生日, 決定早一點排隊拎位
但又吹佢唔漲, 佢又真係多人多到唔使愁
我排了over1小時, 終於等到了
友人差不多8點到, 我們再一齊等了一陣入得
太好了, 安排了坐三樓的窗邊位, 有街景睇!
用白色的室內設計, 配合寬敞的擺位, 真係好舒服
個menu很靚, 很多款式
單論menu同環境, 已經遠遠拋離ucc 了~
我們點了:
1. 芒果乳酪奶昔
2. 凱撒沙律配雞肉
3. 豚肉烏冬定食
4. 煙三文魚卷
5. 芝士焗青口
用恒生或hsbc食, over300元可以九折, 即是免加一, 都好呀~