2021-08-06 84 瀏覽
🍽 頂好原味道𝟭𝟵𝟵𝟬▫️早排去觀塘食飯嘅時候見到教主㗎應援車好開心😝好!講返食咗啲咩先🤣今次去咗觀塘搵到一間個feel好有台灣地道街邊小店感覺嘅台式餐廳,主打食滷水~▫️「頂好原味道𝟷𝟿𝟿𝟶」喺台灣有「台灣滷味大師」之稱!餐廳所用嘅滷水汁同埋辣椒油都係由台灣直送,另外值得一提佢嘅飲品都係台灣好出名嘅「春陽茶事」,食物份量好足!而且價錢親民,依家無得去台灣但又想食滷味的話,呢到係個唔錯嘅選擇🤣▪️二人套餐($𝟷𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)二人套餐份量好多,包左一份鹽酥雞、青菜、二人滷水拼盤、兩個麵/飯同埋兩杯飲品。滷水味道濃郁唔會過分油膩,除咗鹽酥雞,佢另外仲有炸西蘭花同香菇,之前未試過炸西蘭花,估唔到又幾唔錯!飲品我地叫咗烏龍鮮奶半糖少冰,奶味相對較濃,叫咗少甜後,甜度真係減咗好多,更加輕盈,如果你想甜返少少,咁可以揀少糖🤣唔好睇佢每樣都細細碟咁,佢個二人餐份量其實好多!大家不妨試吓~
🍽 頂好原味道𝟭𝟵𝟵𝟬
▫️
早排去觀塘食飯嘅時候見到教主㗎應援車好開心😝
好!講返食咗啲咩先🤣
▫️

▪️二人套餐($𝟷𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)

2021-08-06 63 瀏覽
好姊妹喺觀塘做完瑜伽,大家都很肚餓,於是周圍搵吓有咩好食,見這間台式店午餐和下午茶餐滷肉飯加隻滷得入味的滷蛋,更加豐富,飯軟熟加上醃得入味的肉碎,真美味鹽酥雞是我的至愛,每次食台灣菜必奌之品,炸得外層酥脆,咬落肉質鮮嫩又juice 任你老點有不同種類選擇,麵類,豆類,蔬菜類,豬耳爽口,豬大腸不肥膩,豬皮彈牙,豬腩肉肥瘦適中,雞腎淋得來帶點爽脆,全部都滷得入味碧綠青菜上灑滿醃得入味的肉碎,青菜新鮮爽口,健康之選珍珠奶茶,珍珠煙韌,奶茶香,另外四季茶清淡芳郁

碧綠青菜上灑滿醃得入味的肉碎,青菜新鮮爽口,健康之選

珍珠奶茶,珍珠煙韌,奶茶香,另外四季茶清淡芳郁
1K
2021-08-06 59 瀏覽
前排同朋友去左觀塘食台灣野~~黎到呢間台灣老字號同人氣品牌 — 頂好原味道1990🇹🇼🇹🇼呢間採用既滷水汁同辣椒油都由台灣直送,佢地既中環分店一直都好高人氣~~今次就黎試下佢地既觀塘分店啦🤩🤩🍱台北夜市人氣組合+關廟麵 $55✨午市有幾款套餐可以揀,我就試左呢個招牌夜市組合😍😍望落好豐富,包括有甜不辣、雞翼、米血糕、百頁豆腐同金針菇等~~底部就係關廟麵,麵條偏幼身,但都好有口感🤤🤤甜不辣好Q彈!米血糕都唔錯,咬落好煙韌~~滷水汁甜甜地幾開胃,我另外再加左辣椒油,食落更惹味😋😋🍢和風關東煮+珍珠飯 $53✨朋友就叫左呢個關東煮,包括有甜不辣、竹輪、黑輪、海帶、蒟蒻同白蘿蔔~~蘿蔔好鮮甜,索哂湯汁好好味😋😋整體味道都唔錯,好足料!!🐥鹽酥雞 $36✨鹽酥雞炸得好香口,外脆內軟!!伴碟仲有炸西蘭花同炸香菇,都幾特別❤️❤️飲品方面,佢地既飲品都係黎自台灣品牌「春陽茶事」~~我地就叫左蜜香紅茶同珍珠鮮奶茶(+$15)🧋🧋蜜香紅茶係微糖,唔會太甜仲幾香茶味~~珍珠奶茶都唔錯,可以自選甜度!裡面既珍珠都幾好食😋😋
前排同朋友去左觀塘食台灣野~~
今次就黎試下佢地既觀塘分店啦🤩🤩

🍱台北夜市人氣組合+關廟麵 $55✨
午市有幾款套餐可以揀,我就試左呢個招牌夜市組合😍😍

底部就係關廟麵,麵條偏幼身,但都好有口感🤤🤤
甜不辣好Q彈!米血糕都唔錯,咬落好煙韌~~
滷水汁甜甜地幾開胃,我另外再加左辣椒油,食落更惹味😋😋

🍢和風關東煮+珍珠飯 $53✨
蘿蔔好鮮甜,索哂湯汁好好味😋😋
整體味道都唔錯,好足料!!

🐥鹽酥雞 $36✨
鹽酥雞炸得好香口,外脆內軟!!
伴碟仲有炸西蘭花同炸香菇,都幾特別❤️❤️

飲品方面,佢地既飲品都係黎自台灣品牌「春陽茶事」~~
我地就叫左蜜香紅茶同珍珠鮮奶茶(+$15)🧋🧋
蜜香紅茶係微糖,唔會太甜仲幾香茶味~~
珍珠奶茶都唔錯,可以自選甜度!裡面既珍珠都幾好食😋😋
2021-08-05 45 瀏覽
今日中午叫飯終於有機會試下呢間新開台灣店。我地叫左幾款黎試下,不過唔好彩,撞正佢得1個樓面同1個廚房,堂食都有好幾枱,所以都等左整30分鐘先拎到。不過職員服務態度好,都係咁講唔好意思,同埋見佢地2個人走黎走去,都唔催佢地。滷蛋肉躁肉燥雞髀飯,好重麻油味,雞髀都算大件同滑。五更長旺配關廟面,裡面有麻辣鴨血,豬大腸,豆腐同高麗菜。鴨血既麻辣味唔算好特出,不過不失既口感,反而豬大腸滷得幾好味。關廟面配佢俾既辣油都幾夾外賣既話,就唔駛簡辣度,佢會額外俾辣油你自己調味,我覺得咁樣仲好,唔駛怕太辣或唔夠辣。問過職員,佢既辣油一兜落哂就係中辣,最後我都冇落哂都已經好惹味。套餐包前菜同一杯春陽茶事飲品,有3款免費飲品,其他就加$15-$20。另外叫左個小食鹽酥雞,份量唔算多,味道就正常。
今日中午叫飯終於有機會試下呢間新開台灣店。

滷蛋肉躁肉燥雞髀飯

滷蛋肉躁肉燥雞髀飯,好重麻油味,雞髀都算大件同滑。

五更長旺配關廟面

關廟面配佢俾既辣油都幾夾

前菜

珍珠鮮奶茶

鹽酥雞

另外叫左個小食鹽酥雞,份量唔算多,味道就正常。
2021-07-17
30 分鐘 (堂食)
$78.5 (午餐)
滷蛋肉躁肉燥雞髀飯
前菜
珍珠鮮奶茶
2021-08-03 1199 瀏覽
大食妹今日去咗官塘做野, 做完已經好晏, 於是同同行嘅朋友一齊去附近嘅頂好原味道1990食完晚飯先返屋企<台北夜市人氣組合>台北夜市人氣組合係鹵味拼盤餐, 裏面包括甜不辣、雞中翼、米血糕、百葉豆腐同金針菇, 好豐盛大食妹至愛雞中翼同百葉豆腐, 非常入味套餐亦有跟麵底, 大食妹就嗌左經典嘅王子麵, 大概有兩包嘅份量, 好足料<和風關東煮>朋友怕熱氣嗌左份和風關東煮, 裏面有甜不辣、竹輪、黑輪、海帶、蒟蒻同白蘿蔔, 充滿麻油香<肉躁青菜>朋友想食健康少少, 小食嗌咗肉躁青菜雖然青菜係白烚嘅, 但加咗咁多肉躁, 都唔會好dry<鹽酥甜不辣鹽酥甜不辣>鹽酥甜不辣份量唔多, 但炸得夠脆, 曬上鹽酥調味, 香口野<鹽酥雞>食台灣野點都要黎一份鹽酥雞一口一粒, 裏面仲有杏鮑菇同西蘭花<冬瓜茶(左) 及 黃金烏龍 (右)>跟餐嘅野飲都唔差冬瓜茶係固定糖嘅, 香甜好飲健康嘅朋友亦可以嗌無糖嘅黃金烏龍
<台北夜市人氣組合>
大食妹至愛雞中翼同百葉豆腐, 非常入味

<和風關東煮>

<肉躁青菜>
朋友想食健康少少, 小食嗌咗肉躁青菜
雖然青菜係白烚嘅, 但加咗咁多肉躁, 都唔會好dry

<鹽酥甜不辣鹽酥甜不辣>
鹽酥甜不辣份量唔多, 但炸得夠脆, 曬上鹽酥調味, 香口野

<鹽酥雞>
食台灣野點都要黎一份鹽酥雞
一口一粒, 裏面仲有杏鮑菇同西蘭花

<冬瓜茶(左) 及 黃金烏龍 (右)>
跟餐嘅野飲都唔差
冬瓜茶係固定糖嘅, 香甜好飲
健康嘅朋友亦可以嗌無糖嘅黃金烏龍

• 台北夜市人氣組合
  • 冬瓜茶
2021-08-02 150 瀏覽
最近約朋友在觀塘,她帶我去工作附近近開的台灣食店「頂好原味道」。地點都近港鐵站,鋪位空間幾大。晚市有一人餐、二人餐,價錢經濟。午市套餐都不錯,如果我公司附近有就好。好多組合選擇,好似將台灣夜市搬過來。茶飲原來是春陽茶事,前面是烏龍奶茶加芋圓,奶茶甜度適中,芋圓、地瓜圓煙韌,中間更有芋頭肉,有驚喜!而後面那杯是黑糖珍珠奶茶,奶茶是茶味阿濃,好怕只有奶味的奶茶,再飲下QQ的珍珠,好透心涼。肉燥青菜肉燥份量夠多味濃,配菜剛好。鹽酥雞、手工香腸,熱騰騰炸起,雞鬆脆肉嫩,香腸juicy~我選了增肌減脂組合,有雞絲、滷蛋、豆包、花椰菜、雞髀菇配芋絲,配搭健康。豆包、芋絲好吸醬汁,好入味,整體味道很好。五更長旺有微辣帶香的滑鴨血,少辣適合任何人享用,還有入味的肥腸、豆腐、酸菜配彈牙烏龍麵。

晚市有一人餐、二人餐,價錢經濟。

午市套餐都不錯,如果我公司附近有就好。

好多組合選擇,好似將台灣夜市搬過來。

肉燥青菜
肉燥份量夠多味濃,配菜剛好。

鹽酥雞、手工香腸,熱騰騰炸起,雞鬆脆肉嫩,香腸juicy~

五更長旺
2021-08-02 51 瀏覽
疫情之下,無得去台灣玩,為有食正宗台灣野。餐廳稱係台灣直送,保證原汁原味道,好耐無去過台灣既我,決定係餐廳瘋狂咁吸取台灣嘅味道!餐廳位置係觀塘偏寫字樓工廠區,可能主力都係做中午上班一族個輪,所以我地6點半左右去到唔係太多人,靜靜地唔會太嘈太迫,仲可以慢慢食同朋友慢慢傾慢慢坐慢慢食。滷蛋肉燥雞髀飯雞髀大大隻,一黎到睇到已經好有食慾!雞髀滷水味足,一分為二方便食之餘,又有口感好好咬。而肉燥好香好濃,撈飯一流,食到好多香料而唔會死咸。最後滷蛋都好入味。套餐A 台北夜市人氣組合叫得夜市人氣組合,入面有好多正野,包括租不辣、雞翼、米血糕、百頁豆腐、金針菇,每樣野都滷過,滷得入味,特別鍾意百頁豆腐,食落口感好好,好好味。套餐仲會跟小食、一款麵、同埋飲品,我揀左手工香腸,餐廳整得好香脆,香腸本身味濃,愈食愈上癮。麵食揀左王子麵,餐廳將佢撈埋滷水小食一齊上,啲面朔晒啲滷水汁,再加埋佢哋嘅秘製台式辣椒醬,味道層次超豐富,超級好食!飲品揀咗冬瓜茶,淡淡的冬瓜味唔會死甜,清甜解渴,解油解脂,非常好飲!大腸包小腸因為佢啲手工香脆好好食,所以就叫多咗一款香腸類小食,其實我都未食過大腸包小腸,應該係腸衣入面再包住

滷蛋肉燥雞髀飯

套餐A 台北夜市人氣組合

大腸包小腸
因為佢啲手工香脆好好食,所以就叫多咗一款香腸類小食,其實我都未食過大腸包小腸,應該係腸衣入面再包住一啲糯米,在燒出黎,口感幾特別,味道都唔錯,朋友就話好有台灣風味。

滷蛋、芋粿、高麗菜、豬大腸
另外都叫咗幾款滷水小食。芋粿無見過,唔知咩嚟所以叫黎試吓,味道都幾特別,口感好似啲啫喱咁,仲有啲芋頭肉入面,食落都OK。另外豬大腸路德好好味,唔會食到豬show味。

紅茶鮮奶加芋圓加大
另外朋友叫咗款台式飲品,茶味香濃,芋圓好好咬,食完一大堆台灣野,飲埋呢杯台茶,岩岩好!
最近天氣熱, 慣性一坐底叫左飲品再慢慢諗食咩, 一講到台灣飲品, 當然係珍珠奶茶! 叫左杯珍珠鮮奶茶少甜而朋友就叫左烏龍茶鮮奶加芋圓。不得不讚杯野飲好快到, 而且甜度控制得十分好, 唔會好甜又帶到茶香味, 推介!鹽酥雞綜合拼盤貪佢材料夠豐富, 可以咩都試少少。拼盤有重點鹽酥雞, 甜不辣, 香腸, 百頁豆腐, 味道香濃, 好有台灣夜市的感覺。而且份量都唔少, 每款有3-4款, 2-3個人食就岩岩好。之後黎到的係主菜滷蛋肉燥腩肉雞翼飯同增肌減脂組合, 增肌減脂組合材料有雞絲, 百頁豆腐, 白蘿蔔, 高麗菜, 素雞, 另外有得揀麵底同飯底。滷蛋肉燥腩肉雞翼飯好好食, 不論肉燥, 腩肉定雞翼都滷到入曬咪得黎唔係好咸, 而且腩肉同雞翼都已經滷到肉質相當軟滑。晚市黎食都係$62位,仲連杯台式飲品,抵食

晚市黎食都係$62位,仲連杯台式飲品,抵食
2021-08-01 26 瀏覽
晏晝最中意去中海日升食,呢一年都有啲新舖出現。呢間想試但lunch多人,所以收工後見到有位就入黎試下🤔1990年在台灣就有分店,咁歷史悠久😯仲要鹵味由台灣飛機直送咁把炮咁多間分店,即刻google下,原來在中環係好受歡迎兩個人但我叫咗好多野食😂好飽烏龍鮮奶同珍珠鮮奶茶,同平時飲開嘅有啲唔同,珍珠好軟身,好飲~第一次食蒸煮麵,好似即食麵咁但係健康嘅,同肉燥都幾夾我們係叫二人餐,所以有青菜,好感動有菜食二人拼盤,好豐富~最中意食甜不辣,好有特色!香港唔係度度都有得食炸物好吸引,個鹽酥雞細細粒係易入口。大腸併小腸又係台灣夜市必食😍另外仲叫咗金針菇😌好健康~~~滿足的一餐!

咁多間分店,即刻google下,原來在中環係好受歡迎

兩個人但我叫咗好多野食😂好飽

第一次食蒸煮麵,好似即食麵咁但係健康嘅,同肉燥都幾夾

我們係叫二人餐,所以有青菜,好感動有菜食

另外仲叫咗金針菇😌好健康~~~

滿足的一餐!

2021-07-31 63 瀏覽
今次呢間台灣老字號之前已經係港島見過想食,然後發現原來觀塘有新分店台灣食物一向價錢唔會貴所以食到放題咁🤣叫左2個晚餐set 主食再加小食同飲品非常豐富另外再叫左小食share枱面辣油落幾滴已經好出味!台灣直送仲有得買唔同辣度做手信🤣🍽呢排做下運動見到個增肌減脂套餐咁就一定要叫😌相對係健康之選本身又夠多菜雞肉唔會太重調味 我自己就幾鐘意麵方面試左2款 蒸煮麵望落似冇油炸過既公仔麵關廟麵就比較似手工麵🍽小食 - 肉燥青菜🥬 肉燥既比例差不多有1:1 同埋係味濃有驚喜!🍽 鹽酥綜合拼盤台灣野點可以冇鹽酥!份量都幾大但都清曬大滿足🤣特別推介甜不辣😍 鹽酥雞都唔會乾身鹽酥蔬菜其實我好少食怕好乾但食落菇都係軟身😆

台灣食物一向價錢唔會貴所以食到放題咁🤣

雞肉唔會太重調味 我自己就幾鐘意
麵方面試左2款 蒸煮麵望落似冇油炸過既公仔麵
關廟麵就比較似手工麵

🍽小食 - 肉燥青菜🥬
肉燥既比例差不多有1:1 同埋係味濃有驚喜!
鹽酥綜合拼盤

🍽 鹽酥綜合拼盤
台灣野點可以冇鹽酥!份量都幾大但都清曬大滿足🤣
特別推介甜不辣😍 鹽酥雞都唔會乾身
鹽酥蔬菜其實我好少食怕好乾
但食落菇都係軟身😆
鹽酥綜合拼盤
2021-07-30 29 瀏覽
於1990年創立,而家已有三間分店,之前中環分店極具人氣,即將更準備進駐將軍澳及上環,標榜用獨門秘方中藥加熱滷味,相對較健康,滷味款式更有30款選擇!!!午餐、下午茶、晚餐亦會提供套餐,仲可以飲到春陽茶事既台式飲品🧋😚·晚市一人套餐 ($62)套餐包左主食、小食及飲品,真係幾抵食!今次食左兩款,分別係台北夜市人氣組合(有甜不辣、雞中翼、米血糕、百頁豆腐、金針菇)及素食家(滷豆干、百頁豆腐、素雞、白蘿蔔、高麗菜),仲有重口味組合、增肌減脂組合、五更長旺、和風關東煮。主食可以揀烏龍麵、蒸煮麵、關廟麵、珍珠飯、蒟蒻絲,鐘意食辣嘅仲可以自行加埋台灣直送辣椒油。·鹽酥雞綜合拼盤 ($48)呢到嘅鹽酥真係好多款式,由最常見嘅鹽酥雞、香菇到肥腸高麗菜都有🤪拼盤有鹽酥雞、手工香腸、百頁豆腐、甜不辣;又香口又惹味,真係無法抗拒😂

晚市一人套餐 ($62)
鹽酥雞綜合拼盤 ($48)
2021-07-30 129 瀏覽
這天下午,忽然下着滂沱大雨,一枝箭衝入中海日升中心避雨,也順便吃午飯,見到台灣老字號頂好原味道1990在這裏開分店,於是入內用膳。這是台灣人氣品牌,在香港已有三間分店,分別在西營盤、灣仔和將軍澳;聽中環上班的朋友說,這餐廳人氣非常旺盛。餐廳使用的滷水汁和辣椒油均由台灣飛機直送,質素有保證。今天點了午市套餐,因為被其增肌減脂組合吸引着。食材都是健康的配搭,包括雞絲、滷雞蛋、豆包、花椰菜和雞腿菇,面底方面可以選擇烏龍麵、蒸煮麵、關廟麵、王子麵、珍珠飯或蒟蒻絲。等餐的時候,侍應先送來前菜,味道酸酸的,非常開胃。接着是享用麵食的時間。我選擇了蒟蒻絲,非常清淡,是很健康的,只是份量較少,若很肚餓的話,還是選擇珍珠飯會比較好。餸菜方面,味道調得很好,滷雞蛋入味,雞絲味道清香。若要味道龍一點的話,可以加入辣椒油。另外還有一些不太健康的食物,例如鹽酥米血糕,口感乾爽;鹽酥杏鮑菇切薄片,更加香,也令人想念台灣的夜市美食;鹽酥雞有夠香脆。飲品也是不健康的珍珠奶茶,用上鮮奶製作,不怕奶精敏感,味道也較香濃。

餐廳使用的滷水汁和辣椒油均由台灣飛機直送,質素有保證。

等餐的時候,侍應先送來前菜,味道酸酸的,非常開胃。

2021-07-30 21 瀏覽
觀塘中海日升中心有齊中、日、韓、台美食,而最近食咗新開嘅台灣菜。餐廳係台灣老字號滷味品牌,使用嘅鹵水汁同辣椒油都由台灣飛機直送。宜家已經有西環同觀塘分店,今次去觀塘分店就有堂食。除咗主打滷水,唔少飲料都係嚟自春陽茶事,一次過試到2 間台灣野。食滿$30可以有優惠加配春陽茶事飲料,以奶茶、鮮奶同茶飲為主,差唔多係半價咁。🍜增肌減脂組合煎煮麵+鹽酥雞+飲料 $62 (轉台飲:+$15珍珠鮮奶茶 🧋中杯) 雞絲、滷雞蛋 、豆皮、雞腿菇、花椰菜簡單自然,麵底有少少似王子麵(偏身少少嘅公仔麵),吸收到滷水汁精華,亦唔會太鹹。 珍珠鮮奶茶味道正常,珍珠都算彈牙。🥢任你滷點$67 關廟麵$15 (可以自選特色麵底)配料選擇亦幾特別,種類繁多。脆腸$15、雞中翼$15、豬腩肉$12 豬手粒$15麵身比煎煮麵粗身,鹹味更突出。相對推介雞中翼夠嫩滑同入味。配古意冬瓜茶+$11 大杯超大杯,鮮甜消暑,值得叫大杯試下。

雞絲、滷雞蛋 、豆皮、雞腿菇、花椰菜

珍珠鮮奶茶味道正常,珍珠都算彈牙。

🥢任你滷點$67
關廟麵$15 (可以自選特色麵底)
配料選擇亦幾特別,種類繁多。
脆腸$15、雞中翼$15、豬腩肉$12 豬手粒$15
麵身比煎煮麵粗身,鹹味更突出。相對推介雞中翼夠嫩滑同入味。

配古意冬瓜茶+$11 大杯
超大杯,鮮甜消暑,值得叫大杯試下。
2021-07-29 15 瀏覽
呢間頂好原味道係台灣老字號,佢地用既滷水汁,辣椒油都係台灣空運過嚟嘅。之前係中環都好高人氣。聽員工講好似嚟緊仲會係將軍澳同埋上環開分店。今日同朋友試左佢哋啲滷味同埋鹽酥雞綜合拼盤。啲滷味滷得幾入味,加埋個辣椒油更正。個綜合拼盤炸得好香脆,加埋啲胡椒粉同辣椒粉好惹味。而且價錢都幾抵,可以自由配搭滷味。午市套餐 $55台北夜市人氣組合: 甜不辣,雞中翼,米血糕,百頁豆腐,金針菇主食:烏龍麵飲料:黃金烏龍茶滷味單點:滷蛋 $8滷豆干$10雞腿菇 $10關廟麵 $15鹽酥雞綜合拼盤 $48鹽酥雞,收工香腸,百頁豆腐,甜不辣
今日同朋友試左佢哋啲滷味同埋鹽酥雞綜合拼盤。
啲滷味滷得幾入味,加埋個辣椒油更正。
個綜合拼盤炸得好香脆,加埋啲胡椒粉同辣椒粉好惹味。
而且價錢都幾抵,可以自由配搭滷味。

午市套餐 $55

滷豆干$10
雞腿菇 $10

關廟麵 $15

鹽酥雞綜合拼盤 $48
鹽酥雞,收工香腸,百頁豆腐,甜不辣
2021-07-29 19 瀏覽
見依間台式餐廳啲套餐優惠都幾抵😍和風關東煮套餐揀咗關廟麵、配鹽酥雞、飲冬瓜茶一人份量都好多😍 有竹輪、黑輪、甜不辣、白蘿蔔、蒟蒻關廟麵好彈牙💖好有日本關東煮嘅感覺😍冬瓜茶好清甜 岩岩好碟鹽酥雞好有台灣風味仲會有啲蔬菜,好吸引滷蛋肉燥雞髀飯啲配菜、肉燥都勁多 送飯一流滷蛋好入味🤤雞髀仲要大大隻 好似唔駛錢咁🤣🤣🤣招牌滷味單點(真係台灣味黎架😍)豬蹄筋、雞腎、貢丸、百頁豆腐、雞腿菇滷水味好濃郁 每一樣食材都入晒味 手工香腸自家製👍🏽 腸皮好脆 😇 烏龍鮮奶+芋圓 (半糖,少冰)好香嘅烏龍茶配落鮮奶😻 芋圓又要好有咬口😎
見依間台式餐廳啲套餐優惠都幾抵😍

和風關東煮套餐
揀咗關廟麵、配鹽酥雞、飲冬瓜茶
一人份量都好多😍 有竹輪、黑輪、甜不辣、白蘿蔔、蒟蒻
關廟麵好彈牙💖
好有日本關東煮嘅感覺😍冬瓜茶好清甜 岩岩好

碟鹽酥雞好有台灣風味
仲會有啲蔬菜,好吸引

滷蛋肉燥雞髀飯
啲配菜、肉燥都勁多 送飯一流
滷蛋好入味🤤
雞髀仲要大大隻 好似唔駛錢咁🤣🤣🤣

招牌滷味單點(真係台灣味黎架😍)
豬蹄筋、雞腎、貢丸、百頁豆腐、雞腿菇
滷水味好濃郁 每一樣食材都入晒味

手工香腸
自家製👍🏽 腸皮好脆 😇

烏龍鮮奶+芋圓 (半糖,少冰)
好香嘅烏龍茶配落鮮奶😻 芋圓又要好有咬口😎