2021-08-06
🍽 頂好原味道𝟭𝟵𝟵𝟬▫️早排去觀塘食飯嘅時候見到教主㗎應援車好開心😝好!講返食咗啲咩先🤣今次去咗觀塘搵到一間個feel好有台灣地道街邊小店感覺嘅台式餐廳,主打食滷水~▫️「頂好原味道𝟷𝟿𝟿𝟶」喺台灣有「台灣滷味大師」之稱!餐廳所用嘅滷水汁同埋辣椒油都係由台灣直送,另外值得一提佢嘅飲品都係台灣好出名嘅「春陽茶事」,食物份量好足!而且價錢親民,依家無得去台灣但又想食滷味的話,呢到係個唔錯嘅選擇🤣▪️二人套餐($𝟷𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)二人套餐份量好多,包左一份鹽酥雞、青菜、二人滷水拼盤、兩個麵/飯同埋兩杯飲品。滷水味道濃郁唔會過分油膩,除咗鹽酥雞,佢另外仲有炸西蘭花同香菇,之前未試過炸西蘭花,估唔到又幾唔錯!飲品我地叫咗烏龍鮮奶半糖少冰,奶味相對較濃,叫咗少甜後,甜度真係減咗好多,更加輕盈,如果你想甜返少少,咁可以揀少糖🤣唔好睇佢每樣都細細碟咁,佢個二人餐份量其實好多!大家不妨試吓~
▫️
早排去觀塘食飯嘅時候見到教主㗎應援車好開心😝
好!講返食咗啲咩先🤣
▫️
▪️二人套餐($𝟷𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)