2023-08-20 40 瀏覽
午飯難、晚飯難、煮飯更加係難上加難!打工仔嘅食飯難題,到底邊個可以畀啲建議?想要有碳水、有蔬菜、有肉,要兼顧美味同抵食,全能型嘅客飯套餐幫到你!「韓閣」推出多款客飯套餐,隨套餐附送海帶清湯同韓閣味飯,相信可以解決你食決你嘅難題✔️佢哋落單係用QR code落單,非常方便,睇睇菜單先,都好多選擇,香辣牛骨湯、流心芝士魚糕炒年糕雜菜、鍋仔辣醬炒魷魚配香烤豬腩、鐵板鯖魚配芝士魚糕、大醬鯖魚海鮮鍋、朝鮮米酒煮雞子等等,款款都好特別~【將軍澳店限定】鐵板蒜爆墨魚嘴(附送韓閣味飯、熱飲及例湯)眾所周知一隻墨魚只有一個嘴,咁罕有已經勾起我非試不可嘅慾望🤓 靈魂在於金黃色嘅炸蒜同墨魚嘴混合埋一齊,香氣四溢,口感酥脆!墨魚嘴口感脆彈,唔會好難嚼,加上同蒜頭雙重酥脆嘅口感,一啖一粒好過癮~套餐包一碗韓閣味飯,飯面鋪有一層脆脆嘅紫菜同飯素,將佢哋攪拌埋一齊,用匙盛起一羹,然後再夾起一粒墨魚咀,呢種鮮味同碳水化合物嘅碰撞真係太香了💯 以為套餐咁就完?非也!更可用特價加購小食!今次我哋加購咗紫菜肉鬆蛋卷,香甜嘅雞蛋卷上鋪滿海苔及肉鬆,層次十分豐富✨鐵板牛肉剛上枱時滋滋作響,係牛肉配菜同鐵板接觸嘅聲音,更飄散出陣陣
【將軍澳店限定】鐵板蒜爆墨魚嘴(附送韓閣味飯、熱飲及例湯)
鐵板牛肉
剛上枱時滋滋作響,係牛肉配菜同鐵板接觸嘅聲音,更飄散出陣陣肉香!鐵板上堆滿牛肉、洋蔥、蘿蔔,椰菜,醬汁帶點甜,好符合我嘅口味,醬汁嘅香氣加上牛肉嘅鮮嫩以及蔬菜嘅天然甜味,配上鐵板熱情嘅溫度,一切都係剛剛好~另外個湯嘅海帶一啲腥味都無,仲同以前喺韓國飲嘅味道一模一樣,好鮮呢👍

另外加配咗兩款小食:
「爆汁雞皮餃子」
件件都係脹卜卜👀佢係用雞皮包裹住肉餡嘅餃子,外皮被煎到酥脆帶點焦香,少咗油膩感但又保留到豐富嘅油脂,點啲沙律醬食好惹味😆
「蒜蓉焗青口」
蒜蓉係一種我好鍾意嘅調味料,當遇到海鮮時,佢嘅美味更加係一發不可收拾🤟 經過高溫烤焗過後嘅青口更加誘人,喺蒜香嘅加持下仍然感受到青口嘅原汁原味!
🇰🇷 聽店員講生日月份嚟韓閣將軍澳或黃大仙分店,仲有生日大優惠,即送生日甜品同特飲乙份🍹記得提早一日訂枱,咁就可以享受相關優惠啦😉
2023-08-19 40 瀏覽
CP值極高的惹味韓式料理邪惡炸雞x芝士岩漿飯!將軍澳店推介佢地嘅客飯套餐 成個餐最平108 咩都有傳統豆腐海鮮湯 1x$68.0心多多蛋卷 1x$78.0五花腩炸醬麵 1x$72.0司華力腸芝士滑蛋菠蘿包 1x$70.0(新產品-凍) 粉紅櫻花海鹽特飲⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️

CP值極高的惹味韓式料理
邪惡炸雞x芝士岩漿飯!
將軍澳店推介佢地嘅客飯套餐

1x$70.0

(新產品-凍) 粉紅櫻花海鹽特飲

⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️

[填問卷赢大獎】
掃描二維碼,填好問卷即送
日本梳打飲品1款(隨機款式)

𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞

⭐️ 水係要自己問

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

韓閣

📍將軍澳欣景路8號新都城中心2期1015號舖
2023-08-18 33 瀏覽
very disappointed…i have had my worst deep fried chicken here, it’s like deep fried flour rather than chicken…fried rice with cheese is average😋味道 :3.5 / 10💰性價比:4.0 / 10💕回頭 :3.0 / 10🍴亞之媽炸雞(傳統甜辣味)半份· Korean Fried Chicken (Traditional Sweet & Spicy Flavor) Half - $118🍴 芝士熔岩炒飯· Fried Rice with Cheese Sauce - $102🍴 紫菜粉絲卷· Seaweed Vermicelli Rolls - $18

😋味道 :3.5 / 10
💰性價比:4.0 / 10
💕回頭 :3.0 / 10

心血來潮想吃韓國菜,就帶著媽媽到家附近的韓閣開餐。午市及下午茶時段,套餐非常抵食,店員更表示由現在至9月6日,每週都有不同優惠,更可以以超抵價換購多款經典小食,而付款前出示已讚好/follow韓閣社交平台,可享其他超值優惠,更可以期間限定價享用週年限定新品。上菜時,店員又再次提醒我們可以打卡及將相片upload到FB/ IG,再tag韓閣,就可以免費獲得棉花糖1份。流心芝士魚糕流心芝士年糕就吃得多,流心芝士魚糕還是第一次,魚糕送上來時熱辣辣,一口咬下去內裏的芝士溶漿就既時流出來,芝士香滑,味道濃厚,配上中間煙煙韌韌的年糕,讚。蒜蓉焗青口青口雖然不算大隻,但肉質飽滿,味道鮮甜,入口有濃郁的蒜蓉香。香葉鹹蛋黃炸雞翼雞翼外層炸至金黃色,外層香脆,內層雞肉嫩滑多汁,鹹香味挺突出,值得一試。牛骨蘿蔔粉絲湯牛骨湯份量挺足,內裏放了大量牛腩,口感像極崩沙肺,就是軟軟淋淋,帶有點點膠質,牛骨湯味道鮮鮮,牛香味極重,配上吸引了滿滿湯汁的白蘿蔔及粉絲,巨好吃,推介。傳統豆腐海鮮湯 +原隻虎蝦及粉絲海鮮湯的味道屬bb辣,就是不愛辣的也可以輕易接受,而湯內放了青口、蜆、蝦仁、魚糕、豆腐、翠肉瓜片等,所以湯底入
心血來潮想吃韓國菜,就帶著媽媽到家附近的韓閣開餐。

流心芝士魚糕

蒜蓉焗青口

香葉鹹蛋黃炸雞

牛骨蘿蔔粉絲湯

傳統豆腐海鮮湯 +原隻虎蝦及粉絲
海鮮湯的味道屬bb辣,就是不愛辣的也可以輕易接受,而湯內放了青口、蜆、蝦仁、魚糕、豆腐、翠肉瓜片等,所以湯底入口非常鮮甜,帶有泡菜香味,我還確外加了原隻虎蝦及粉絲,虎蝦大大隻,口感爽口彈牙,粉絲微煙韌,配上泡菜海鮮湯,很惹味。

人蔘茶及400次咖啡
人蔘茶味道淡淡的,基本上喝不到人蔘味道,有點失望;400次咖啡味道倒是不錯,咖啡味濃醇,蠻順喉的。

埋單時,凡於餐廳消費滿 HK$200,餐廳便贈送HK$50優惠券,真心抵。
2023-08-15 43 瀏覽
韓閣 (將軍澳)今次食嘅係位於新都城中心的分店,韓閣都食過好幾次,性價比高,真係好抵食架,裝修似足韓國local餐廳,加埋古舊posters好有feel🤣 如果大家黎 可以試下客飯套餐😻😻 選擇多又超抵!我哋揀左:✨甜辣芝士年糕年糕有柔軟彈牙口感,每一條都食得好過癮,啱晒鍾意食煙韌野嘅我😆😆,當年糕遇上芝士拉絲😻加甜辣醬,豐富口感,真係冇得輸!✨傳統甜辣口味炸雞一上碟已經流晒口水,可見外皮香脆而且甜辣醬平均分佈,甜味可以緩解辣味的刺激,卻會慢慢有辣味的後勁,可是甜、辣、鹹平衡組合😲😻✨黃金沙冰 & 藍海傳說 (冰沙)兩杯都超級適合打卡😝😝,有夏日嘅感覺,加上檸檬有清新的味道,食完炸雞配上冰涼飲品,爽!
韓閣 (將軍澳)

我哋揀左:
✨甜辣芝士年糕

✨傳統甜辣口味炸雞

✨黃金沙冰 & 藍海傳說 (冰沙)
2023-08-14 22 瀏覽
今日無所事事,走去新都城和朋友吃午餐,佢向我推介呢間人氣韓式餐廳。午餐選擇有好多,但原來晚市都會有精選客飯套餐,感覺好經濟實惠。甜辣芝士年糕:年糕口感煙韌,搭配甜辣風味醬汁,濃郁的芝士呈拉絲狀態,令人垂涎三尺。亞之媽炸雞(傳統甜辣味):炸雞外酥內嫩,搭配獨特的甜辣調味,口感鮮嫩多汁,辣中帶甜,讓人回味無窮。黃金沙冰:清新的冰沙配上點點酒精,讓人在炎炎夏日中感受到涼爽的美味。藍海傳說冰沙:清涼的藍色冰沙,非常吸睛,口感細膩滑爽。

甜辣芝士年糕:

亞之媽炸雞(傳統甜辣味):

黃金沙冰:
清新的冰沙配上點點酒精,讓人在炎炎夏日中感受到涼爽的美味。

藍海傳說冰沙:
清涼的藍色冰沙,非常吸睛,口感細膩滑爽。
  • 甜辣芝士年糕
  • 甜辣味炸雞
2023-08-14 36 瀏覽
週末下午時間來到這間位於新都城中心的人氣韓國料理餐廳🇰🇷有幾間分店之前食過食物質素不錯保持水準 原來現時有做生日優惠🎂只要提前一日訂座就可以享有全單85折再送特飲同甜品😍👍🏻餐廳上菜速度快 一坐下就送上泡菜跟中華沙律兩款前菜🥗✨鐵板牛肉客飯套餐 $108每款套餐均配飯、飲品及例湯 鐵板牛肉熱辣辣份量好足🧅好多洋蔥同蔬菜比較健康🥬🥕整體調味帶甜 好好送飯🍚白飯還加了飯素同紫菜🥣套餐包海帶清湯同飲品 好豐富性價比好高😙還可以加配小食 紫菜肉鬆蛋卷好值得叫💯大大件厚切蛋卷帶有蛋香🍳鋪滿紫菜肉鬆好足料 加了沙律醬更濕潤好邪惡🤤✨炸雞特餐 $113要了蜂蜜牛油炸雞口味🍯蜂蜜牛油味香甜濃帶蒜蓉香氣🐔炸雞有4大塊份量好多 都是雞胸跟雞腿位置啖啖肉 淋上醬汁都保持酥脆 肉質嫩滑👍🏻特餐配埋拉絲芝士薯條 煙鴨胸沙律 跟兩杯飲品可以自由選擇🥤☕️✨厚切吉列豬排全日茶餐 $65厚切吉列豬排|煎雙蛋麵|煙鴨胸沙律|豬肉粉絲餃|紅豆奶茶全日茶餐好豐富🐷吉列豬扒好厚身肉質夠嫩 炸得夠乾身不油膩🥟豬肉粉絲餃煎得外表香脆🍜麵底湯底都可以選擇 要了蕃茄辣湯泡麵🍅茄味濃郁帶微辣好惹味 加入許多雜菜🥬同兩隻煎得剛好的太陽蛋🍳

✨鐵板牛肉客飯套餐 $108
鐵板牛肉客飯套餐

炸雞特餐 $113
炸雞特餐
蜂蜜牛油炸雞

✨厚切吉列豬排全日茶餐 $65
厚切吉列豬排|煎雙蛋麵|煙鴨胸沙律|豬肉粉絲餃|紅豆奶茶
全日茶餐好豐富🐷吉列豬扒好厚身肉質夠嫩 炸得夠乾身不油膩🥟豬肉粉絲餃煎得外表香脆🍜麵底湯底都可以選擇 要了蕃茄辣湯泡麵🍅茄味濃郁帶微辣好惹味 加入許多雜菜🥬同兩隻煎得剛好的太陽蛋🍳紅豆奶茶不用加錢加配😬紅豆夠大粒夠軟綿味道不錯🫘
全日茶餐

📍韓閣 (新都城中心) (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心2期1015號鋪
鐵板牛肉客飯套餐
炸雞特餐
蜂蜜牛油炸雞
全日茶餐
韓閣呢間餐廳已經光顧過好多次,差唔多每次都會叫芝士岩漿炒飯,一如以往保持到食物質素!🤤 1. 芝士岩漿炒飯 ($78)滿滿嘅芝士放係炒飯上面嘅賣相已經好吸引,撈起嘅時候芝士仲會有拉絲!入面仲有豬腩片,同埋調味方面可以揀辣定唔辣,就算唔辣成碟撈埋食都好滋味!🌟 評分: 8/102. 豬手 ($98)豬手肥瘦平均,豬手皮彈牙而肉質好軟淋,而且份量都幾多,值得一試!🌟 評分: 8/103. 韓閣牛肉溫泉蛋丼飯 ($62)性價比極高嘅牛肉飯,滿滿嘅牛肉好大碗,牛肉份量好多,撈埋溫泉蛋同埋金菇好好食!🌟 評分: 7/10.🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 7.5/10🧡 環境: 7/10💛 服務: 7/10💙 性價比: 8/10✨韓閣 (新都城中心二期) (將軍澳)📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖#hkoverfood_寶林

1. 芝士岩漿炒飯 ($78)
🌟 評分: 8/10

2. 豬手 ($98)
🌟 評分: 8/10

3. 韓閣牛肉溫泉蛋丼飯 ($62)
🌟 評分: 7/10
🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 7.5/10
🧡 環境: 7/10
💛 服務: 7/10
💙 性價比: 8/10

✨韓閣 (新都城中心二期) (將軍澳)
📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖

#hkoverfood_寶林
2023-08-06 17 瀏覽
醬爆黑豚豬仔骨煲以黑豚豬仔骨為主要食材,經過熟練的烹飪技巧,呈現出濃郁的香氣和豐富的口感。豬仔骨經過醬爆的處理,外皮煎炸至金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁。這道菜的獨特之處在於它的醬料,濃郁的醬汁包裹在每塊豬仔骨上,帶來了深厚的味道和微妙的調味。豬仔骨的外皮經過煎炸後,變得酥脆可口,咬下去時發出令人愉悅的脆搭嘎聲。肉質則保持著嫩滑和多汁的特點,每一口都能品味到豬肉的鮮美。醬汁的粘稠度剛好,讓每一塊豬仔骨都能蘸滿美味的調味汁,增添了豐富的口感層次。味道非常豐富濃郁,醬汁中的各種調味料和香料充分融合,帶來了獨特的風味。醬汁的甜、鹹、微辣的平衡度恰到好處,令人回味無窮。豬肉本身的鮮甜和醬汁的風味相互襯托,形成了絕妙的味覺享受。份量十分豐盛,一鍋豬仔骨煲足夠供應多人分享。考慮到菜品的質量和份量,價格也是合理的,提供物超所值。

2023-08-03 59 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗將軍澳調查呢間韓國菜,餐廳有多款韓式食品,炸雞,石鍋飯,拌飯,湯品,蛋卷,kimbap,小食等等,價錢大眾化,性價比高👍🏻🥔脆脆瘋薯棒 $24📸表示個瘋薯棒厚切再炸成,面頭灑上紫菜🙋🏻‍♂️表示個瘋薯棒炸到好香脆,食落口感外脆內軟,味道好正🥟爆汁雞皮餃子 $36📸表示個雞皮餃子包到脹卜卜,一碟有4件,配上沙律醬🙋🏻‍♂️表示個雞皮餃子食落充滿脂香又juicy,個口感有啲似食緊無骨雞翼,啖啖肉好香口🥚心多多蛋卷 $78📸表示個蛋卷有泡菜辣醬,紫菜明太子同芝士二重奏3種口味,一次過可以滿足心多多嘅吃貨🙋🏻‍♂️表示個蛋卷食落嫩滑,入面有紅蘿蔔同蔥做餡料,芝士味香濃,泡菜味香辣,紫菜夠惹味,各有特色🍙泡菜豬肉芝士紫菜飯卷 $54📸表示個飯卷有10件,份量夠多,入面包住豬肉,蛋同青瓜等配料🙋🏻‍♂️表示個飯卷食落有香濃嘅泡菜味,口感好飽滿🍗烤芝士甜辣炸雞 $128📸表示個炸雞面頭有濃厚嘅芝士,仲要有拉𢇃效果,一份大約有6-7件🙋🏻‍♂️表示個炸雞炸到香脆,食落甜甜地又辣辣地加上香濃嘅芝士,味道好有層次🥩牛骨蘿蔔湯跟飯 $128📸表示個牛骨湯好大鍋,除咗牛骨,仲有白蘿蔔同大白菜,配
脆脆瘋薯棒

🥔脆脆瘋薯棒 $24
📸表示個瘋薯棒厚切再炸成,面頭灑上紫菜
爆汁雞皮餃子

🥟爆汁雞皮餃子 $36
📸表示個雞皮餃子包到脹卜卜,一碟有4件,配上沙律醬

🥚心多多蛋卷 $78
泡菜豬肉芝士紫菜飯卷

🍙泡菜豬肉芝士紫菜飯卷 $54
🙋🏻‍♂️表示個飯卷食落有香濃嘅泡菜味,口感好飽滿
烤芝士甜辣炸雞

🍗烤芝士甜辣炸雞 $128
牛骨蘿蔔湯跟飯
🥩牛骨蘿蔔湯跟飯 $128
📸表示個牛骨湯好大鍋,除咗牛骨,仲有白蘿蔔同大白菜,配埋白飯一碗,好豐富
🙋🏻‍♂️表示個牛骨湯飲落好重牛味,味道清甜,牛肉食落軟腍,白蘿蔔同大白菜吸收晒牛骨湯汁,食落好入味

⚠️如果生日月份惠顧晚市滿$500,可享全單85折優惠加送限定特飲及甜品乙份,記得提前一日訂位先有優惠

📈吃貨指數
泡菜豬肉芝士紫菜飯卷
烤芝士甜辣炸雞
牛骨蘿蔔湯跟飯
2023-08-01 16 瀏覽
之前已經食過一次呢間餐廳,早幾日去將軍澳經過見到再食!最推介炸雞同甜辣年糕腸仔串,環境坐得舒服,價錢又唔貴真係值得再嚟食!生日月份嚟食全單有八五折仲要送嘢飲同埋甜品🤤好抵!記住早一日book位啊🐥傳統甜辣味炸雞 $118半份兩個人食半份啱啱好,甜辣醬汁味道剛好,唔會太辣,炸雞肉汁鮮嫩,外皮又夠脆🥟爆汁雞皮餃子 $36雞皮炸到卜卜脆,入面係平時餃子嘅餡料,有啲邪惡但係好食🥔脆脆瘋薯棒 紫菜味 $24薯棒外脆內軟,紫菜味道唔多但係點茄汁都好好食🌶甜辣年糕腸仔串 $32呢個有驚喜呀腸仔同埋年糕都係炸到脆卜卜,入面就軟林林,配埋甜辣醬汁好夾🍳韓閣特色蛋捲 $68呢個正常發揮蛋卷有啲偏實,但係蛋味好濃郁

🐥傳統甜辣味炸雞 $118半份

🥟爆汁雞皮餃子 $36
雞皮炸到卜卜脆,入面係平時餃子嘅餡料,有啲邪惡但係好食

🥔脆脆瘋薯棒 紫菜味 $24
薯棒外脆內軟,紫菜味道唔多但係點茄汁都好好食

🌶甜辣年糕腸仔串 $32

🍳韓閣特色蛋捲 $68
呢個正常發揮蛋卷有啲偏實,但係蛋味好濃郁
2023-07-28 24 瀏覽
😎一路都好想試充滿芝士岩漿嘅炒飯🧀🧀🧀🧀終於比我發現~韓閣~有啦😙😙仲要有拉絲嘅感覺🤭🤭店舖入邊有好多唔同韓國電影嘅poster😍充滿韓國風味嘅裝修設計🇰🇷芝士岩漿炒飯(走辣)~$102(真正有拉絲嘅感覺,鍾意食芝士嘅朋友,千祈唔好放過,除咗好多芝士之外入邊仲係炒飯😋)明蝦田園沙律~$68(當然要叫返個沙律平衡下😆😆感覺即刻健康咗,酸酸甜甜好開胃👍🏻)一口炸雞球(配忌廉松露醬)~$42(韓國炸雞食得多,忌廉黑松露醬,唔係間間都有😎👍🏻)泡菜~$10紫菜~$10蜜桃冰茶 ~$18凍百香果桂花烏龍~$18青檸柚子蜜~$18

😎一路都好想試充滿芝士岩漿嘅炒飯🧀🧀🧀🧀
終於比我發現~韓閣~有啦😙😙
仲要有拉絲嘅感覺🤭🤭
店舖入邊有好多唔同韓國電影嘅poster😍
充滿韓國風味嘅裝修設計🇰🇷

芝士岩漿炒飯(走辣)~$102

明蝦田園沙律~$68

一口炸雞球(配忌廉松露醬)~$42
(韓國炸雞食得多,忌廉黑松露醬,唔係間間都有😎👍🏻)

泡菜~$10
紫菜~$10

蜜桃冰茶 ~$18
凍百香果桂花烏龍~$18
青檸柚子蜜~$18
  • 芝士岩漿炒飯
平時都會去寶琳搵👦🏻😌 見到新都城其實都幾多野食😋 心血來潮好想食韓國菜🇰🇷 於是黎左呢間😍😍 見d人話抵食 umm我覺得係超抵食😯😯😯 $168任選兩個set!😨😨btw見到門口有掛版寫著生日優惠🤭feel到好岩同朋友一齊黎🎉生日優惠送一杯特飲仲有埋甜品!真係好岩朋友聚餐~🤗🤗·🌟香辣牛骨湯+白飯 🥣 $168 (+$32)果然!牛骨湯飯一定唔會錯😍😍 勁爽😭 唔會太辣岩岩好,牛肉大大舊🤭好香!!配埋白飯一流😌😌·🌟辣番茄烤豬仔骨粉絲🍅 (+$0)粉絲控又黎😌😌濃郁既辣蕃茄湯,粉絲掛曬汁🤭🤭舊豬肋骨燒得好香😍👍🏻豆腐豆香味好重👍🏻 粉絲份量好多!·🤍韓式炸雞 傳統甜辣味 🍗 $118炸雞件6件大大舊👍🏻 夠曬滿足🈵️,不過味道正常,無咩特別🤗 辣醬揀左少辣 岩岩好!😁·評分🪄 (滿分5🍑)人均:$150 up味道:🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑·📍韓閣 (新都城中心二期) (將軍澳) @korean_loft_cafe 將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖🚇寶琳站A1出口步行7分鐘

🌟香辣牛骨湯+白飯 🥣 $168 (+$32)

🌟辣番茄烤豬仔骨粉絲🍅 (+$0)

🤍韓式炸雞 傳統甜辣味 🍗 $118

評分🪄 (滿分5🍑)
人均:$150 up
將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1015號舖
🚇寶琳站A1出口步行7分鐘
  • 牛骨湯
2023-07-24 28 瀏覽
平時已經成日嗌外賣 佢嘅二人餐份量都好多 夠三人食😂外賣嚟講食物質素都好ok😋今次終於同屋企人一行五人去堂食試下啦~我地6點左右入座 唔算多人有小朋友👧🏻坐梳化位置就比較方便 舒適Menu其實有好多頁 比大家睇兩頁款式都係有好多 有辣有唔辣 任君選擇😂😂店舖有重新裝修過 執過啲位 之前位置比較少仲掛滿K pop啲嘢😂😂牛肉水煮麵評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好嫩滑好入味嘅牛肉配上呢個水煮麵好有韓式風味~係凍麵嚟 夏天食真係覺得好正 麵又夠煙韌有口感牛肉紫菜包飯評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻牛肉份量比較少 主要好似食藥菜多咁但係味道都唔錯 啲醬汁調得幾好炸雞評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻即炸嘅炸雞又係冇得輸 好酥脆入面嘅雞肉好juicy好嫩滑~焗青口評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好好食啊🤤好有口感 配埋蔥花一齊食更突顯個味~肉鬆芝士蛋捲評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超 級 好 食!!!好厚嘅蛋仲要好多沙律醬加肉鬆每一啖都令人覺得好有口感 蛋捲好滑~雜菇炒菜年糕評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好入味 年糕都炒得好好食好煙韌配白飯食真係食得好多 仲有啲白芝麻粒去帶出風味嗌到成枱都係食物😋真係好滿足😌
平時已經成日嗌外賣 佢嘅二人餐份量都好多 夠三人食😂
外賣嚟講食物質素都好ok😋
今次終於同屋企人一行五人去堂食試下啦~
我地6點左右入座 唔算多人
有小朋友👧🏻坐梳化位置就比較方便 舒適

Menu其實有好多頁 比大家睇兩頁
款式都係有好多 有辣有唔辣 任君選擇😂😂

店舖有重新裝修過 執過啲位 之前位置比較少
仲掛滿K pop啲嘢😂😂

牛肉水煮麵
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好嫩滑好入味嘅牛肉配上呢個水煮麵好有韓式風味~
係凍麵嚟 夏天食真係覺得好正 麵又夠煙韌有口感

牛肉紫菜包飯
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
牛肉份量比較少 主要好似食藥菜多咁
但係味道都唔錯 啲醬汁調得幾好

炸雞
即炸嘅炸雞又係冇得輸 好酥脆
入面嘅雞肉好juicy好嫩滑~

焗青口
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好好食啊🤤好有口感 配埋蔥花一齊食更突顯個味~

肉鬆芝士蛋捲
超 級 好 食!!!好厚嘅蛋仲要好多沙律醬加肉鬆
每一啖都令人覺得好有口感 蛋捲好滑~

雜菇炒菜年糕
好入味 年糕都炒得好好食好煙韌
配白飯食真係食得好多 仲有啲白芝麻粒去帶出風味

嗌到成枱都係食物😋真係好滿足😌

韓閣係寶琳新都城中心二期嘅一餐韓國餐廳,餐廳環境都舒服闊落,而且到處放滿了唔同嘅韓國電影劇照,紅磚牆嘅環境配搭木板枱同為懷舊座椅,帶出不一樣的時光穿梭嘅感覺,飾物出餐都好快,員工十分有禮貌,係一間喺寶琳非常值得一試嘅餐廳。上網睇咗佢炸雞, 牛骨湯, 岩漿飯,蛋卷 同特價小食都好受歡迎!今次我試咗幾款菜式同埋飲品,如果您係咖啡控,可以試下佢哋嘅凍400次咖啡,加咗啲牛奶,味道非常順滑,咖啡同牛奶嘅比例都好啱。如果你鍾意朱古力,就要試下佢哋嘅凍朱古力,飲落味道濃郁,好啱解渴。因為未到晚飯時間,又想食吓啲香脆嘅小食,鍾意薯條嘅可以試下佢哋嘅芝士香草薯條,薯條酥脆,芝士同香草嘅味道都好豐富。另外新鮮熱辣辣一鍋出場嘅真露煮青口海蜆,同場加大咗原隻大青口,青口同海蜆都好新鮮!份量好足料,完全食唔出重酒味,重要好鮮甜,令人回味無窮,入面仲有豆腐同大量蔬菜,食完成個人嘅腸胃感覺都好舒服。紫菜肉鬆蛋卷作為韓國人必點嘅菜式,呢個豐富嘅蛋卷,上面鋪滿左紫菜同肉鬆,味道好夾,蛋卷軟綿,食落好滿足!因為餐牌見到剩係得兩款甜品,同埋都係$18就有一款,芒果布甸係唔係一般香港整開嘅質地,感覺到好濕潤,芒果味道非常香

紫菜肉鬆蛋卷

因為餐牌見到剩係得兩款甜品,同埋都係$18就有一款,芒果布甸係唔係一般香港整開嘅質地,感覺到好濕潤,芒果味道非常香甜,入口好滑嫩,另外人氣忌廉蛋糕卷亦都非常甜蜜!螞蟻人必點,蛋糕柔軟香甜,加上忌廉嘅味道,份量唔多,好快就一啖食晒!如果生日優惠,重會另外送一杯特飲及甜品架。
2023-07-22
  • 香草薯條