2020-10-18 176 瀏覽
今晚在新都城吃飯,這家餐廳收藏已久,今晚終於有機會了。餐廳的生意不錯,坐滿了顧客,我們給安排坐在包廂裡,座位寬闊。餐廳以掃QR code點餐,不過飲品和新菜式要請店員下單。奉送前菜⭐️牛骨蘿蔔湯$108蘿蔔湯清澈,放了不少牛肉。入口湯很清,牛骨味道突出,牛肉也熬煮得很嫩。⭐️蜂蜜牛油味炸雞$118炸雞很出色,炸雞拌上醬汁,入口香甜,一咬,外皮卜卜脆,炸得很脆,而且沒有多餘油,肉汁都鎖在雞肉裡面。⭐️泡菜豬肉芝士手卷$46手卷裡面有豬肉、泡菜和芝士,味道不過不失,如果不夠飽可以點來試一試。⭐️檸檬水$5⭐️粟米茶$12▫️餐廳沒有加一服務費,氣氛很熱鬧,性價比不錯,難怪吸引這麼多人。
今晚在新都城吃飯,這家餐廳收藏已久,今晚終於有機會了。

餐廳以掃QR code點餐,不過飲品和新菜式要請店員下單。

奉送前菜

⭐️牛骨蘿蔔湯$108
牛骨蘿蔔湯

蘿蔔湯清澈,放了不少牛肉。

入口湯很清,牛骨味道突出,牛肉也熬煮得很嫩。

⭐️蜂蜜牛油味炸雞$118

⭐️泡菜豬肉芝士手卷$46
泡菜豬肉芝士手卷
泡菜豬肉芝士手卷

⭐️檸檬水$5

⭐️粟米茶$12

$144.5 (晚餐)
蜂蜜牛油味炸雞
Located inside MCP Central in Po Lam, Korean Loft Cafe is a Korean restaurant that serves delicious and cheap Korean food. The cafe radiates a strong Korean vibes with nice decoration and Korean songs. My friend, who is a huge K-pop fans, and I visited the cafe on a Sunday evening. We queued a bit before getting in.We ordered three items to share. First one was this Sliced Pork Dolsot Bibimbap with Cheese. The stone pot (dolsot) was great in preserving heat and cooking burnt rice crackers. The s
We ordered three items to share. First one was this Sliced Pork Dolsot Bibimbap with Cheese. The stone pot (dolsot) was great in preserving heat and cooking burnt rice crackers. The sliced pork pieces were nicely flavored, and the bibimbap rice was great in a way that it would make you feel thirsty. The portion of toppings and seasonings were just right to mix with the rice.
Honey Butter Flavor Korean Fried Chicken (Half)
And of course, we ordered Korean style fried chicken. This half portion of Honey Butter Flavor Korean Fried Chicken was oh-so-good! The honey was so rich that we thought it kinda nourish our throat so that we didn’t have a sore throat after eating this deep fried chicken. The chicken skin was very crunch, and the chicken meat underneath was quite tender. I couldn’t quite taste the butter though.
Korean Loft Cafe Assorted Egg Roll with crab roe, kimchi and cheese
The egg roll looked pretty attractive on the menu, so we ordered one with everything — crab roe, kimchi and cheese. And we definitely did not regret it! The cheesy egg roll was more on the sweet side (like Japanese ones). The crab roe and kimchi definitely made good toppings that topped up the flavor of the egg roll. Yum!

Worth visiting Korean Loft Cafe again!
2020-10-11
10 分鐘 (堂食)
2020-10-13 48 瀏覽
• 邪惡拉絲豬仔脾 ; 芝士岩漿炒飯 ; 海蜆大醬湯🇰🇷•💵Price: $98 ; $98 ; $58-早排知道新都城開左呢間性價性極高既韓國餐廳,行過都見到唔少人排隊,比起同商場既食肆黎講,人氣度都幾高🔥今次一場黎到,當然諗住試下佢啲招牌菜喇,芝士迷既我一連就點左兩款芝士拉絲菜式,分別係邪惡拉絲豬仔脾同芝士岩漿炒飯!前者會先黎個鐵板載住啲芝士碎,以細火興住等佢慢慢溶開,然後就可以將豬仔脾放落去,捲起半溶軟滑既芝士絲😌豬仔脾本身已經搽滿滋味既燒烤醬,而且肉質軟嫩,加上芝士食絕對係雙重滿足👍🏻另外個芝士岩漿炒飯都值得一試,炒飯有泡菜、腩肉片等配料,微辣既味道加上濃郁半溶既芝士都好正!最後我地仲嗌左個海蜆辣湯,個湯都幾足料,有蜆、青口、豆腐、菇同蔬菜,湯底唔會太辣,食完咁多芝士飲返啖辣湯解下膩都唔錯~
• 邪惡拉絲豬仔脾 ; 芝士岩漿炒飯 ; 海蜆大醬湯🇰🇷•
💵Price: $98 ; $98 ; $58

• 邪惡拉絲豬仔脾
2020-10-13 47 瀏覽
2個人食叫左300幾蚊 野食份量好足 完全食唔哂 最後成個便當無食到本身話外賣要等20分鐘 最後15分鐘唔洗就已經有得攞食物水準同份量都係相當唔錯 店員亦好有禮貌炒粉絲揀左雞肉 之前都係食牛肉/雜菜炒粉絲 估唔到雞肉都幾好食覺得比較唔好嘅係芝士豬仔脾係完全無芝士 我唔肯定係咪外賣問題所以無芝士 最後就變左蜜汁豬仔脾咁 但都好食嘅同埋有2個小食漏左無比到 叫左炸蝦餅同紫菜卷 比左個酸辣醬我 就無比到食物我整體而言係抵食同好食嘅 會再食

本身話外賣要等20分鐘 最後15分鐘唔洗就已經有得攞

食物水準同份量都係相當唔錯 店員亦好有禮貌

整體而言係抵食同好食嘅 會再食
2020-10-13 65 瀏覽
超受歡迎既良心韓式餐廳「韓閣」,係全民感謝日大排長龍(不過都預左😆),因爲性質比真係高,大大碟又唔貴,仲好有水準添👍🏼。.🐥半半雞💲218🔸 三重芝士味炸雞+ 蜂蜜牛油味炸雞可以選擇兩款唔同口味既半份炸雞,每半份都有4-5隻炸雞,三重芝士味既芝士真係多到滿瀉拉絲效果一流;蜂蜜牛油味好惹味。.🍖大韓無骨豬手💲158 (增量)有特製豆瓣醬、生菜、醃蘿蔔 和 泡菜,豬手有經醃製過,質地又軟腍,已經切好一片片,好方便夾埋生菜同配菜一齊食😋。.🍲牛骨蘿蔔湯💲108好多舊牛骨髓同牛腩肉😋,湯底有好重既牛肉味,好香濃好滋味。.🍜五花腩炸醬麵💲58大豆醬汁調味和濃稠度恰到好處,配料餸好多👍🏼,麵條彈牙好有口感,大碗又好食😋。
🐥半半雞💲218

🔸 三重芝士味炸雞+ 蜂蜜牛油味炸雞
🍖大韓無骨豬手💲158 (增量)

🍲牛骨蘿蔔湯💲108

好多舊牛骨髓同牛腩肉😋,湯底有好重既牛肉味,好香濃好滋味。
🍜五花腩炸醬麵💲58

2020-10-11
20 分鐘 (堂食)
2020-10-11 57 瀏覽
呢間韓閣由開張到而家日日行過都見到咁多人排隊😂今日我都去趁熱鬧排埋一份,雖然人多但原來好快就到✌️✌️我哋叫咗:無骨豬手🐖賣相非常吸引,豬手已經起晒骨,用生菜包住豬手再加些泡菜、生蒜和附上的醬料無得頂頂呀😋啲豬手又入味又淋牛骨蘿蔔湯🥣係每日限量供應的,好清甜,飲完個人好舒服👍蜂蜜牛油炸雞🐔應該係即叫即炸,上枱還熱騰騰的。很脆口還甜甜地,每塊都沾上醬汁,啲雞又勁滑✨三重芝士炸雞🐔好邪惡🤣好香,啲芝士多到呢(已經不停點,到最後還有芝士剩)
牛骨蘿蔔湯🥣係每日限量供應的,好清甜,飲完個人好舒服👍
午餐
星期六同另一半行到有啲夜先食晚飯🤔諗起之前見過人地推薦既芝士岩漿炒飯😳就襯呢個時候去下🥰去到既時候店員(可能係店長黎?)好熱情招呼我同我既另一半😳除左推薦我地點樣食最抵食,重同我地講一個芝士岩漿炒飯夠晒2個人食😳平時見啲店員多數會推薦你點多啲,佢反而叫我地唔夠食先再點都得😳所以我地接受左佢既推薦,點左一個主食&兩份小食🥰新開將而家小食做緊優惠!可以每人以優惠價點一份小食,2個人就點兩份!第三份會每份小食既價錢+$10我同另一半諗住唔夠先再點,所以點左兩份🤔🍤鮮蝦帶子脆春卷 $12啲油係新鮮油咪好脆好食!唔係酒樓果種😋🍤紫菜粉絲卷 $8本身我只係因為推薦亂禁話點呢個啦就...😂但反而令我有驚喜😳加埋個醬真係好好食😳🙀最重要呢個價錢有4舊😳推薦大家去到要食下!🍛芝士岩漿炒飯 $98 🌶🌶有少少辣但好惹味既炒飯😋配埋芝士真係好好食🥺我係譚仔都只係食十小辣既程度都食倒!重覺得好食😳大受推薦果然唔係無原因!至於夠唔夠兩個人食,我就覺得岩岩好!食晒全部又不至於太飽,想食飽啲就建議叫多一樣🤔因為行街買左既野飲未飲晒,就無特登點飲品,望下餐牌飲品都係特飲咁,大概一杯$22左右,以食物外觀+味道+cp值
星期六同另一半行到有啲夜先食晚飯🤔
諗起之前見過人地推薦既芝士岩漿炒飯😳
就襯呢個時候去下🥰
去到既時候店員(可能係店長黎?)
好熱情招呼我同我既另一半😳
除左推薦我地點樣食最抵食,
重同我地講一個芝士岩漿炒飯夠晒2個人食😳
平時見啲店員多數會推薦你點多啲,
佢反而叫我地唔夠食先再點都得😳
所以我地接受左佢既推薦,
點左一個主食&兩份小食🥰
新開將而家小食做緊優惠!
可以每人以優惠價點一份小食,
2個人就點兩份!
第三份會每份小食既價錢+$10
我同另一半諗住唔夠先再點,
所以點左兩份🤔
鮮蝦帶子春卷&紫菜粉絲卷

🍤鮮蝦帶子脆春卷 $12
啲油係新鮮油咪好脆好食!
唔係酒樓果種😋

🍤紫菜粉絲卷 $8
本身我只係因為推薦亂禁話點呢個啦就...😂
但反而令我有驚喜😳
加埋個醬真係好好食😳🙀
最重要呢個價錢有4舊😳
推薦大家去到要食下!

🍛芝士岩漿炒飯 $98 🌶🌶
有少少辣但好惹味既炒飯😋
配埋芝士真係好好食🥺
我係譚仔都只係食十小辣既程度都食倒!
重覺得好食😳
大受推薦果然唔係無原因!
至於夠唔夠兩個人食,
我就覺得岩岩好!
食晒全部又不至於太飽,
想食飽啲就建議叫多一樣🤔

因為行街買左既野飲未飲晒,
就無特登點飲品,
望下餐牌飲品都係特飲咁,
大概一杯$22左右,
以食物外觀+味道+cp值,
呢間韓式餐廳係好好!
而且我地話轉頭再諗點野飲...
最後無點到,剛剛好好服務既店員(店長?)
重過黎同我地講,
「唔點野飲,都要有杯水飲下!
無野飲點得呀!」
之後比左兩杯水我地🥺

✅驚喜🥰
2020-10-10
鮮蝦帶子春卷&紫菜粉絲卷
芝士岩漿炒飯
今晚約左韓風朋友仔聚一聚揀左間芝士控必試既「韓閣」餐廳💛良心小店一定去支持😍平日夜晚7:30去到都好多人等位入到門口就貼住「我地真係好L💛香港」喺到飯聚特別覺得溫暖窩心🥰仲有最正係啲拉絲芝士🤩食完呢餐肥十磅都唔理喇~難得可以同朋友仔Chill下🤩海蜆大醬湯第一味餸叫個湯濕下個口先~大醬湯好足料,有蜆,豆腐,瓜,白蘿蔔等,海蜆有鮮味,個湯酸酸辣辣好開胃酸甜醬炸雞(半隻)跟住黎個韓風必叫既炸雞😍今次揀酸甜醬因為預之後叫2味拉絲芝士餸菜,所以炸雞要叫啲唔好太漏既醬汁,酸酸甜甜咁好正但略嫌偏濃味,比較適合重口味既朋友仔食,炸雞亦好嫩滑邪惡拉絲豬仔肶嘩!主菜黎啦~就係為左呢味拉絲芝士😍同埋影相打咭😂一上檯就被一大堆芝士吸引住💛豬仔肶好入味,就算唔沾芝士都好好味,係醬燒味道芝士溶左就成隻豬仔肶喺芝士溶漿上面滾動,直至沾滿全隻都係芝士~再提起隻肶~超豐厚既芝士溶漿+芝士絲😍加埋一齊食就變成另一風味,不過記得趁熱食,凍左芝士好快變硬芝士岩漿炒飯再黎個芝士岩漿炒飯,一上檯襯個鐵板仲熱時要快手撈匀,用鐵板餘溫令到芝士興炒飯溶為一體,一盛起啲飯時就呈現芝士拉絲狀態,芝士真係百搭,配任何食物都好夾,特別係飯濃
今晚約左韓風朋友仔聚一聚
揀左間芝士控必試既「韓閣」餐廳💛
良心小店一定去支持😍
平日夜晚7:30去到都好多人等位
入到門口就貼住「我地真係好L💛香港」
喺到飯聚特別覺得溫暖窩心🥰

海蜆大醬湯

酸甜醬炸雞(半隻)
跟住黎個韓風必叫既炸雞😍今次揀酸甜醬
但略嫌偏濃味,比較適合重口味既朋友仔食,炸雞亦好嫩滑

邪惡拉絲豬仔肶
嘩!主菜黎啦~就係為左呢味拉絲芝士😍同埋影相打咭😂
一上檯就被一大堆芝士吸引住💛
豬仔肶好入味,就算唔沾芝士都好好味,係醬燒味道

芝士岩漿炒飯
濃味芝士配上淡味的飯,真係絕配,絕對能引起食慾,不過食多幾啖已經有啲漏😂

紫菜肉鬆蛋卷
相對下比較輕食既一味,蛋卷內藏有豐富肉鬆,蛋卷夠厚,好香蛋味,煎得夠鬆軟~夾住一堆紫菜同放入口~正

最後叫左2杯特飲~
粉紅控的我當然叫返杯「粉紅櫻花海鹽特飲」粉紅色紅靚,小小鹹味配上似7喜既味道,剛好消淡了炸雞及芝士濃烈的味道
朋友的「閃爍藍銀河特飲」顏色好靚呀

今晚好滿足,可以同朋友暢談,肚仔又滿足到就爆咁呀
2020-09-30
10 分鐘 (堂食)
2020-10-10 1126 瀏覽
這天去寶琳找朋友取件,明天還需在將軍澳區跑多一趟😅。走過對面的新都城找吃,家人曾住2期,這邊也算頗熟,不過商場很多小店已不了。今天只吃了碗通粉,現肚餓非常,走一圈看有甚麼吃。舊派上海菜館是首選,可惜這裡沒有,退而求其次,選吃也是酸酸辣辣的韓國餐。坐下後即端上兩小碟,酸白蘿蔔與芽菜。選菜時,見有張特價餐牌,小食25折, 不過需點主餐牌食物才可選一款。起初我們選了三款小食,侍應說一個主餐只可點一款,多了每款需另加$10. 其實加多$10 也是超值, 只是已選了兩款炸物,故放棄了第三款的炸芝士條。主菜我們選了❮芝士拉絲豬仔肶❯$98 一大碟芝士,還有四枝蠻大枝的豬仔肶,多肉,滷得也入味,不加芝士本身的鹹香也足夠,芝士香中帶輕微鹹味, 加了又是另一種吃法,怕肥就自己諗吓啦。❮牛骨蘿蔔湯❯$108點他因想吃濕潤食物與牛肉,而且看到可特價追加食品。 白蘿蔔無渣,滲滿牛肉味道。紹菜因浸煮的時間未夠,牛香味只限於表面,但連湯同吃就ok, 畢竟蔬菜浸煮過久很影響口感。 牛筋骨煮到離骨,很腍,但也有饞勁,並保留點點的牛肉味。湯有香濃的牛味,湯面帶點油脂,乃是牛肉溢出來的胞和脂肪。😋追加了❮泡菜炒麵❯ $
這天去寶琳找朋友取件,明天還需在將軍澳區跑多一趟😅。
今天只吃了碗通粉,現肚餓非常,走一圈看有甚麼吃。
坐下後即端上兩小碟,酸白蘿蔔與芽菜。

選菜時,見有張特價餐牌,小食25折
主菜我們選了
❮芝士拉絲豬仔肶❯$98

一大碟芝士,還有四枝蠻大枝的豬仔肶,多肉,滷得也入味

❮牛骨蘿蔔湯❯$108

湯有香濃的牛味,湯面帶點油脂,乃是牛肉溢出來的胞和脂肪。😋
追加了❮泡菜炒麵❯ $25

麵條煙韌,泡菜夠酸微辣很乾身,且頗大碗,抵吃。👍🏻

小食有兩件❮紫薯黃金餅❯$9
外脆內軟,紫薯很香甜😋

第二款是四件❮紫菜粉絲卷❯$8
沒選上春卷因看圖點菜,雖餐牌有寫圖片只供參考😆...外邊脆香,裡邊腍,真的只有粉絲。相對紫薯餅較好味。

追加飲品❮紅豆抹茶牛奶❯$15
紅豆甜,抹茶清,少甜飲品。

❮橙汁菠蘿梳打❯ $15
橙汁加菠蘿❨連少許菠蘿塊❩再加梳打水,少甜有汽,今日想飲。😎

2020-10-04
1K
2020-10-09 32 瀏覽
韓閣招牌芝士岩漿炒飯鐵板炒甜雞配飯價錢💲: $58/ $66好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.6/5性價比🥢: 4.2/5回頭率😚: 4.2/5-韓閣係除左星星外,好出名的💛韓國菜。佢係將軍澳同荃灣都有分店啦!一於約埋frd係天地堂中開食個lunch,試下佢個招牌芝士岩漿炒飯😝-話晒招牌真係好睇得,望落招多芝士同蛋又好拉絲,拍左幾個boomerang仲拉得起😂 入面泡菜炒飯好足料,好多菜,洋葱,仲有片片的五花肉。比平時泡菜炒飯多料啲,幾加分🤓 調味都恰當,有小小泡菜酸同辣,又夠鹹😛 食落仲幾有鑊氣。旁邊的芝士汁其實我覺得都落左好多蛋漿,所以望落好似有啲透明又黏稠的感覺🧐同埋因為落左蛋所以整體冇咁漏。但芝士真係多到包得住每粒飯!芝士控必叫!😆 惹味又多芝,正!-另一個叫左鐵板炒甜雞配飯。呢個就正正常常,冇咩特別。但因為佢用鐵板上所以好夠熱。佢仲超大堆,好夠餸飯🥰 有大量椰菜蘿蔔同雞柳。雞柳都唔鞋,配埋典型的韓國醬會想食多幾啖飯🤭 整體呢間係ok,但比較街坊選擇,如果住附近/入開呢2個地方又想食韓國野不妨試試😬
韓閣
環境🗾: 3.6/5
性價比🥢: 4.2/5
回頭率😚: 4.2/5
2020-10-08 37 瀏覽
第一次去將軍澳既韓閣食野,有驚喜喎。食物每樣都好味,而且價錢比一般韓國餐廳平好多,仲要全日冇加一好抵呀👏❤️大韓無骨豬手 $92豬手切片去骨,肥瘦適中,夠入味,好好食,可以用生菜包住泡菜同豬手片一齊食。❤️玫瑰糖真露醉雞翼$68雞翼充滿玫瑰香味,甜甜地。❤️胡麻醬雞絲冷麵$52 份量多,麻醬撈埋冷麵同雞絲食,超開胃。😋😋自製飯團加炸芝士條 $62囡囡最鍾意動手diy飯糰,芝士條炸得香脆又唔油膩,裏面有流心芝士好正。

❤️大韓無骨豬手 $92

❤️玫瑰糖真露醉雞翼$68

雞翼充滿玫瑰香味,甜甜地。

❤️胡麻醬雞絲冷麵$52

份量多,麻醬撈埋冷麵同雞絲食,超開胃。😋😋

自製飯團加炸芝士條 $62

2020-10-08
  • 胡麻醬雞絲冷麵
2020-10-08 33 瀏覽
人氣十足的一間韓式料理餐廳,到餐廳時門外有三三兩兩在等候入店。壁畫是身穿韓服少女,醒目提示你身處的是泡菜之地。Surprisingly, 免費前菜居然不是泡菜,而是酸黃瓜。翻開餐牌,發現想食的韓國菜樣樣俱備,人參雞、炸雞、芝士炒飯等等。上菜速度算快,味道okay, 但跟韓國食開的味道還是差少少,不過算是將軍澳區值得一去的韓式餐廳,吃過的菜式沒打算重點,但選擇之多我會願意作回頭客試其他菜。員工有禮貌,加分。

員工有禮貌,加分。

2020-10-07
2020-10-08 61 瀏覽
小朋友放學齊齊去搵好嘢食,我地都好鍾意食cheese,所以呢日就去到韓閣試吓佢哋嘅招牌芝士菜式。拉絲芝士豬脾仔芝士同豬脾仔會分開上,未溶化的芝士會放喺鐵板上,然後再點火加熱,會慢慢見到芝士溶化非常香,芝士溶咗之後就可以用嚟點豬脾仔,仲有超強拉絲,每一口豬髀都充滿着香濃芝士味,非常邪惡!芝士岩漿炒飯飯如其名,芝士就好似岩漿重重包圍整個飯,食嘅時候可以一邊撈芝士,而炒飯入面就有豬腩片,可以揀辣同唔辣,所以小朋友都啱食。呢個芝士甜甜地又唔會好漏,不過記得要趁熱食。特厚炸黑毛豬扒拼特長帝蟹柳湯拉麵豬扒炸得夠鬆脆,條蟹柳真係超級長呀!拉麵用熱鍋上咁就唔會咁快變涼!呢度食物唔算貴,而且份量都幾大,仲免收加一,CP值很高,芝士控/韓國迷必試!

拉絲芝士豬脾仔

特厚炸黑毛豬扒拼特長帝蟹柳湯拉麵
豬扒炸得夠鬆脆,條蟹柳真係超級長呀!
拉麵用熱鍋上咁就唔會咁快變涼!

午餐
2020-10-07 1353 瀏覽
疫情最近緩和咗,急不及待同朋友見面,今次朋友揀咗呢間位於將軍澳新都城中心嘅韓國菜,三個芝士控一齊去食好西!☺️☺️呢度都幾多食客等位,我哋無book檯大約等咗15-20分鐘。入座嘅時候要體溫測量,檯與檯之間都有隔板相隔,疫情期間都食得安心👍🏻👍🏻😍必食推薦👇🏻邪惡拉絲豬仔骨(4支)$98呢個真係必食推介,如果你同我哋一樣超鍾意食芝士,一定要試!首先佢個豬仔骨本身已經好惹味,加上連爐一齊上熱辣辣嘅即溶芝士~ 將芝士捲滿豬仔骨再咬落去🥰好幸福❤️ 雙重口感~ 如果同台有唔鍾意食芝士嘅朋友仔,就咁食個豬仔骨都好好味😋 而蕃薯妹呢個芝士怪當然係最後用匙羹清埋餘下嘅芝士🤣🤣🤣芝士岩漿炒飯 $98另一個必食推介就係芝士岩漿炒飯,本身有少少微辣嘅炒飯,撈勻咗芝士食非常之match~ 又係每一啖都係幸福嘅感覺啊~~~!🥰甜酸醬油炸雞(半隻)$118食韓國菜又點可以唔食炸雞🍗?呢個特製甜酸醬炸雞味道非常濃郁,雖然沾滿晒醬汁但係炸雞外層依然好脆,入邊嘅雞肉仲係好juicy好嫩滑😋 不過如果好似我哋食咁多芝士咁濃郁嘅餸菜,建議叫番啲清少少嘅口味例如蜂蜜牛油味🤔 紫菜肉鬆蛋卷 $52去到韓國都一定會食下嘅蛋卷,蛋卷

😍必食推薦👇🏻

邪惡拉絲豬仔骨(4支)$98
呢個真係必食推介,如果你同我哋一樣超鍾意食芝士,一定要試!

芝士岩漿炒飯 $98

甜酸醬油炸雞(半隻)

甜酸醬油炸雞(半隻)$118
食韓國菜又點可以唔食炸雞🍗?

紫菜肉鬆蛋卷 $52
去到韓國都一定會食下嘅蛋卷,蛋卷本身捲咗少少蔬菜增加口感,仲有流出黎嘅沙律醬汁,加上超多肉鬆同紫菜,甜甜地,口感非常好👍🏻

海蜆大醬湯 $58
大醬湯唔算好濃郁,但係裏面嘅材料非常豐富,有好多蜆、豆腐、雜菜,都幾好味😋

粉紅櫻花海鹽特飲、閃爍藍銀河特飲(各$22)
因為叫咗主食,所以跟餐價錢加$22飲特飲😋 我哋揀咗兩杯顏色好靚嘅試吓~ 藍銀河特飲有少少梅味,唔太甜; 而櫻花海鹽特飲係朋友仔飲嘅,佢話甜甜哋有微微海鹽咸味,味道唔錯。

呢一餐每人大概$160左右,好抵食😱
大滿足!下次再會😋😋😋
2020-09-30
芝士岩漿炒飯
甜酸醬油炸雞(半隻)
2020-10-03 52 瀏覽
今晚想食韓國野,一直好想試呢間,聽朋友講又平又好食!入到餐廳好多選擇,心大心細,實在太多野想食但又只有兩個胃,精心挑選左幾款食物。芝士岩漿炒飯-個份量好大,係兩個女仔可以share 個種。見到d 芝士好濃好多,粒粒飯都痴左芝士,唔洗驚d 芝士唔夠。雖然芝士好濃但唔會太咸,係好惹味。玫瑰真露雞翼-呢隻雞翼夠晒特別 係甜甜地蜜糖同埋玫瑰味,估唔到出奇咁夾!仲要隻隻都好大隻!傳統甜辣炸雞-呢個炸雞炸得好鬆脆 加埋個甜辣醬真係好似喺韓國食緊咁!牛骨湯-個頭骨湯好香,又唔會重味精味,推介呀橙汁菠蘿梳打-超級推介,好香濃橙味同埋菠蘿味,絕對唔係出面好稀ge 飲品,甜度適中.鮮蝦帶子春卷-賣相一流,好有心思,一層一層好多料,又估唔到又好鬼match,同朋友不知不覺就食哂。流心芝士條-呢個流心芝士最啱我呢個芝士怪 可以拉到勁長!勁好食最後飽到攬住個肚走,好滿足。
今晚想食韓國野,一直好想試呢間,聽朋友講又平又好食!
牛骨湯-個頭骨湯好香,又唔會重味精味,推介呀
最後飽到攬住個肚走,好滿足。