2023-11-08
搭28m小巴落車位正正就係依間cafe門口,一星期總會經過幾次,終於行入去試下,入到去感覺同外面截然不同,就係係鬧市走左入個好cozy既環境度,感覺幾得意。幾中意佢個一人座位,望住繁忙街道但置身舒適寧靜,會想下午自己黎嘆杯咖啡。重點係哩度既食物都令我好有驚喜。哩杯Latte絕對係優質,奶香同咖啡香並重,口感柔順絲滑,拉花靚👍🏻除左咖啡哩度仲有酒品供應,朋友都叫左杯housewine🥂微辛韓式牛肋條配手抓餅伴田園沙律Fusion得黎所有味道好夾,牛肋條炆到軟腍入味,韓式醬汁香濃帶微辣,幾惹味! 加d沙律菜以手抓餅夾住食,覺得好食過配白飯😋泰式冬陰功海鮮扁意粉賣相精美,海鮮唔係求其架有大蝦,帶子同埋青口,特別中意帶子煎得岩岩好,鮮甜嫩口。特別在佢係冬陰功味,就咁睇意粉無乜色水,以為好淡,但其實入口冬陰功味好出,香口惹味,個反差令我有驚喜,好味👍🏻同朋友雞喙唔斷叫多個薯條🍟傾多陣,估唔到份量咁多,中意佢有得配味粉,仲有我最愛既紫菜味,茄汁都唔洗點😋最後叫左個甜品夢幻仙子🧚🏻♀️係一個超豐富既玫瑰愛玉🌹冰涼清香鋪滿竽圓,紅豆,爆珠,椰果同埋荔枝,口感同味道都好多層次。哩間值得回頭‼️
重點係哩度既食物都令我好有驚喜。
微辛韓式牛肋條配手抓餅伴田園沙律
泰式冬陰功海鮮扁意粉