今日去咗大埔大元商場入面一間叫「阿部屋日式板燒.豚肉專門店」嘅新開餐廳試吓佢個早餐,餐廳地方寬敞,有室外同戶外嘅座位,而呢間係寵物友善嘅餐廳,各位可以帶埋小毛孩一齊嚟食!餐廳食物嘅價錢親民,平時午市時段行過都見到唔少人排隊。🍊 照燒十勝厚切豬扒脆脆豬炸豬扒非常厚身,份量大件,炸完之後仍然充滿肉汁,唔會好乾身,上下層嘅麵包亦都烘到好脆口,夾住一齊食喺絕配 !另外可以加$6配埋輕量級火腿通粉或辣肉醬米粉,一份早餐絕對夠飽🍊 蛋沙律三文治配日旬果物 蛋沙律三文治用咗麥包,相比起白麵包更加健康,咬落去有口感,蛋沙律餡料嘅醬汁亦都好充足,配埋切好咗一粒粒嘅日本哈密瓜,食落好方便,而且營養均衡,仲可以加配熱茶啡、菊花蜜或洛神花蜜📍大埔汀角路10號大元商場平台F3&F4號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

🍊 照燒十勝厚切豬扒脆脆豬

🍊 蛋沙律三文治配日旬果物

📍大埔汀角路10號大元商場平台F3&F4號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
2024-07-06 122 瀏覽
最近去咗大埔大元商場平台舖嘅阿部屋日式板燒·豚肉專門店,呢間餐廳以日本菜同鐵板燒為主。餐廳地方寬敞,有戶外座位,仲係寵物友善,非常適合帶埋毛孩一齊享受美食。我哋早上叫左佢哋嘅早餐,沙嗲牛肉麵配牧場烤多士同火腿炒蛋,價錢只係$38,仲可以配熱茶、咖啡、菊花蜜或洛神花蜜。沙嗲牛肉麵嘅牛肉片嫩滑入味,沙嗲湯底香濃,面條彈牙;牧場烤多士外脆內軟,好香口;火腿炒蛋香滑,火腿鹹香同蛋嘅嫩滑完美結合。阿部屋嘅午市好受歡迎,見到好多人排隊。佢哋嘅厚豬扒特別出色,豬扒又大件又有厚度,肉質嫩滑多汁,每啖都好滿足。凡惠顧任何套餐,仲可以加$10享用大大日旬果物一份,份量大,性價比高。阿部屋日式板燒·豚肉專門店嘅食物質素高,環境舒適,無論早餐定午市都好值得一試。

2024-07-02
5 分鐘 (堂食)
2024-07-05 75 瀏覽
大埔特式豚肉早餐早餐有1. 法蘭克福腸脆皮牛角包 配蕃茄肉碎通粉 $402. 照燒十勝厚切豬扒脆脆豬 $41呢個厚切豬扒超大件,夠厚而且勁juice可+$6配輕量級火腿通粉或辣肉醬米粉可配熱茶啡或菊花蜜或洛神花蜜凡惠顧任何套餐仲可以加十蚊試埋大大日旬果物一份餐廳地方寬敞又有戶外坐位,可以帶埋狗狗一齊享用,餐廳對寵物友善,完全可以勁chill。提提大家餐廳早晨時段係早上七點至十一點半,想食要早點去啦!平時見到午市勁爆場,有好幾次仲要排隊呀!======詳情======阿部屋日式板燒.豚肉專門店 (大埔)大埔汀角路10號大元商場平台F3&F4號舖================
大埔特式豚肉早餐

早餐有
1. 法蘭克福腸脆皮牛角包 配蕃茄肉碎通粉 $40

2. 照燒十勝厚切豬扒脆脆豬 $41
呢個厚切豬扒超大件,夠厚而且勁juice

可+$6配輕量級火腿通粉或辣肉醬米粉
可配熱茶啡或菊花蜜或洛神花蜜
凡惠顧任何套餐仲可以加十蚊試埋大大日旬果物一份

======詳情======
阿部屋日式板燒.豚肉專門店 (大埔)
大埔汀角路10號大元商場平台F3&F4號舖
================
2024-07-03
  • 照燒十勝厚切豬扒脆脆豬
2024-07-05 86 瀏覽
大埔新開豚肉專門店🔹喜歡請like & follow🫶🏻對我來講是很重要的支持🔹大埔新開咗一間豚肉專門店,大家食飯又有多啲選擇啦地方寬敞,又有戶外坐位,大家可以帶埋寵物一齊嚟午餐都幾抵食,$60樓下有交易,而且份量大而家凡惠顧任何套餐 +$10 仲可享用大大日旬果物一份所以都唔少捧場客,成日lunch time都要排隊建議大家想食就要早少少去啦① 十勝厚切豬扒香蔥醬油撈麵$58🔹厚切豬扒好大件,相當有厚度,夠juicy② 洋風咖哩珍寶雞脾飯 $60📍 阿部屋日式板燒.豚肉專門店 大埔汀角路10號大元商場平台F3&F4號舖
大埔新開豚肉專門店

大埔新開咗一間豚肉專門店,大家食飯又有多啲選擇啦
地方寬敞,又有戶外坐位,大家可以帶埋寵物一齊嚟

午餐都幾抵食,$60樓下有交易,而且份量大
而家凡惠顧任何套餐 +$10 仲可享用大大日旬果物一份
所以都唔少捧場客,成日lunch time都要排隊
建議大家想食就要早少少去啦

① 十勝厚切豬扒香蔥醬油撈麵$58
🔹厚切豬扒好大件,相當有厚度,夠juicy

② 洋風咖哩珍寶雞脾飯 $60

📍 阿部屋日式板燒.豚肉專門店
大埔汀角路10號大元商場平台F3&F4號舖

2024-07-03 103 瀏覽
今次因為約左朋友去大埔咁岩經過呢間新餐廳就打算嘗鮮一下:)唔知係唔係因為新餐廳 所以都見到幾多人排隊同埋好難得地係動物友善的餐廳 所以戶外位置都幾多人我們叫了4樣酥炸忌廉蟹肉餅 $48脆皮芝麻雞翼 $52板燒雞扒香蔥醬油撈麵 $56三重芝士溫室蕃茄牛脷焗意粉 $68酥炸忌廉蟹肉餅 蟹肉都幾多 加上忌廉好濃 岩哂我呢啲濃味友而芝麻雞翼亦都好香 外皮炸得蠻脆~撈麵好香 雞扒都大塊不過個牛脷意粉非常推薦首先牛脷唔多地方有得食 加上佢既牛脷都幾juicy同埋個意粉份量都幾大叫左4樣野食 2個女仔真係食唔哂要打包不過都幾推薦呢間餐廳 坐位同環境都算舒服😌
今次因為約左朋友去大埔
咁岩經過呢間新餐廳就打算嘗鮮一下:)
唔知係唔係因為新餐廳 所以都見到幾多人排隊
板燒雞扒香蔥醬油撈麵 $56
三重芝士溫室蕃茄牛脷焗意粉 $68

酥炸忌廉蟹肉餅 蟹肉都幾多

加上忌廉好濃 岩哂我呢啲濃味友
而芝麻雞翼亦都好香 外皮炸得蠻脆~

撈麵好香 雞扒都大塊

坐位同環境都算舒服😌
2024-07-03
  • 三重芝士溫室蕃茄牛脷焗意
2024-07-03 81 瀏覽
地方寬敞 有戶外坐位 寵物友善午市爆場 多次見排隊厚豬扒 大件 有厚度 夠juice凡惠顧任何套餐 +$10 大大日旬果物一份份量大珍寶煙肉全餐 $44芝士豬柳漢堡 $39可配熱茶啡或菊花蜜或洛神花蜜
地方寬敞 有戶外坐位 寵物友善
午市爆場 多次見排隊