2020-12-05 39 瀏覽
呢間坐得好闊落又舒服的車仔麵,一啲都唔「那渣」🤣服務親切友善❤️咖哩豬皮都幾辣,豬皮入哂味,又夠霖!滷水腩肉層層分明,油而不膩!扎肉有啲薄片,味道ok👍生菜份量多,新鮮!腩汁加入湯中,令成碗湯提升咗!😋炸墨魚卷,必叫之選,有粒粒墨魚粒,又爽又彈牙!牛腩有水準,冧身入味~~白蘿蔔超甜,無渣,係靚貨!豬腸堅好味,唔腥👍日式吉列炸蠔$26炸得好鬆脆,yummy炸燒賣。$22/10粒好耐無食,重拾童年回憶好味到要清晒枱🤭

咖哩豬皮都幾辣,豬皮入哂味,又夠霖!
滷水腩肉層層分明,油而不膩!
扎肉有啲薄片,味道ok👍
生菜份量多,新鮮!
腩汁加入湯中,令成碗湯提升咗!😋

炸墨魚卷,必叫之選,有粒粒墨魚粒,又爽又彈牙!
牛腩有水準,冧身入味~~
白蘿蔔超甜,無渣,係靚貨!
豬腸堅好味,唔腥👍

日式吉列炸蠔$26
炸得好鬆脆,yummy

炸燒賣。$22/10粒
好耐無食,重拾童年回憶

好味到要清晒枱🤭

2020-12-05
午餐
2020-12-05 14 瀏覽
今日行過見到呢間環境幾寬敞企理既車仔麵店 見到隻豉油雞脾好似幾正就諗住試下😆✨車仔麵(米粉 腩汁 加埋少少辣魷魚汁好入味🤪)嗌左好多餸😂辣魷魚少少辣 幾爽口😆牛筋丸彈牙 炸豆腐 魚皮餃 都唔錯 炸魚皮好脆口!又唔會太鹹😊 溏心蛋如果可以淡返少少就可以食得出重啲既蛋味~✨慢煮豉油雞脾飯 $40如果你好鐘意食麵但另一半比較鐘意食飯 都可以黎阿四😆 飯類有四款 好抵食啊!✨豉油雞脾 $26最期待既雞脾梗係要一人一隻😆果然冇令我地失望!好大隻 啖啖肉😋肉質都算嫩同好入味😝✨炸墨魚卷 $22好少食墨魚卷 好有咬口 煙煙韌韌幾得意😆✨腩汁西生菜 $22叫咁多炸野梗係要嗌返碟菜😎見到咁綠就知啲菜好新鮮😝✨樽仔奶茶 $18估唔到咁濃又唔會太甜😚奶同茶既比例啱啱好 樽仔奶茶既好處係唔怕飲飲下會淡左😆

✨車仔麵(米粉 腩汁 加埋少少辣魷魚汁好入味🤪)

✨慢煮豉油雞脾飯 $40

叫咁多炸野梗係要嗌返碟菜😎見到咁綠就知啲菜好新鮮😝

✨樽仔奶茶 $18
午餐
2020-12-04 7 瀏覽
見呢間車仔麵麵新開(可能太耐無黎過呢邊)就決定入去試下呀點左豬紅, 魚旦, 生菜, 米線(麻辣汁)個麻辣汁會用匙更另上的望落好似辣椒油咁食落雖然唔算好麻但味道合格而且揀好餸之後先見到有下午茶好抵食呀(三餸一麵有埋野飲$35)當然餸既選擇有規限但如果揀得啱真係好抵豬紅比想像中入味又夠滑魚旦同生菜都正常米線份量如果以下午茶價格黎講算唔少了就好似正餐份量一樣食完都夠飽下次會再來呀
見呢間車仔麵麵新開
(可能太耐無黎過呢邊)
就決定入去試下呀

點左
豬紅, 魚旦, 生菜, 米線(麻辣汁)
個麻辣汁會用匙更另上的
望落好似辣椒油咁
食落雖然唔算好麻
但味道合格
而且揀好餸之後先見到有下午茶
好抵食呀
(三餸一麵有埋野飲$35)
當然餸既選擇有規限

下次會再來呀
2020-11-30
  • 豬紅
2020-12-04 8 瀏覽
約左朋友食lunch , 上址地方開揚寛敞。位於旺角中心地帶。一入店鋪,服務員態度友善主動。 每張枱面仲有辣菜脯可以免費享用。 值得一提,店內有免費WiFi 提供。上菜時間快,下午茶由下午2時30分開始,經濟實惠。車仔麵餸款式多,我今次就食左豬紅,豬腸,雞腎同雞翼。 值得推薦邪惡既厚切豬腸,同大大塊既雞腎。 雞翼相對味道較淡。食物質數性價比高,店內仲有提供多款特色飲品,港色奶茶。 有茶餐廳既感覺。令我印象深刻,服務員會主動同客人互動,難得有車仔麵店有一流既服務質素。 值得再次幫襯👍🏻
約左朋友食lunch , 上址地方開揚寛敞。
位於旺角中心地帶。
值得一提,店內有免費WiFi 提供。
上菜時間快,下午茶由下午2時30分開始,經濟實惠。

2020-12-04
5 分鐘 (堂食)
  • 豬大腸
  • 樽仔奶茶
2020-12-04 9 瀏覽
以前食車仔面都係頹食 覺得係old school野係旺角竟然搵到間新派車仔面野食價錢親民 選擇多 ~ 環境乾淨企理👍🏻連地磚都好有心思野飲試左凍奶茶同凍檸茶檸茶叫左小甜~ 甜度岩岩好! 有茶餐廳檸茶既水準!凍奶茶偏甜小小就好似台式珍珠奶茶既味咁~ 野食方面第一次食車仔麵有得叫讚岐烏冬!啲餸嘅份量都幾多下! 雞翼大大片, 厚切豬腸最出色既我覺得係炸蠔 ! 推薦! 必食! 😋😋😋😋😋😋😛😛有日本餐廳既水準 ! 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻下次想食南瓜薯餅! 應該都會好好味! P.s: 服務員態度好好! 好有禮貌! 加分! 😃
以前食車仔面
都係頹食 覺得係old school野
係旺角竟然搵到間新派車仔面
野食價錢親民 選擇多 ~

環境乾淨企理👍🏻
連地磚都好有心思

野飲試左凍奶茶同凍檸茶
檸茶叫左小甜~ 甜度岩岩好!
有茶餐廳檸茶既水準!
凍奶茶偏甜小小
就好似台式珍珠奶茶既味咁~

野食方面
第一次食車仔麵有得叫讚岐烏冬!
啲餸嘅份量都幾多下!
雞翼大大片, 厚切豬腸

最出色既我覺得係炸蠔 ! 推薦! 必食!
😋😋😋😋😋😋😛😛
有日本餐廳既水準 ! 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
下次想食南瓜薯餅! 應該都會好好味!

P.s: 服務員態度好好! 好有禮貌! 加分! 😃
2020-12-03 9 瀏覽
睇完波鞋朋友提起想食麵就帶咗佢去試阿四車仔麵。之前試過諗返起個蘿蔔好甜好想再食😖可以免費加腩汁👍🏻👍🏻蘿蔔必叫,大舊勁甜仲要煮到好淋🤨粗麵可以唔洗試豬大腸好漲夠入味好乾淨,呢樣唔係間間做到。西生菜🥬煮得剛剛好,加埋豪油一流。兩個人食可以叫唔同嘅餸交換食😃豬大腸同豬紅都好好食蘿蔔更加唔洗講啦,下次嚟都一定要再叫。個南瓜薯餅暫時係香港食過最好食😋炸到好脆好靚🤩南瓜夠甜加埋薯蓉整到好淋👍🏻👍🏻👍🏻另外朋友叫左杯凍奶茶,佢話都好好飲。值得一提嘅係呢間車仔麵位置好方便,環境好坐乾淨,入鋪要探熱提供搓手液,防疫做得唔錯☺️可以一試再試

可以免費加腩汁👍🏻👍🏻
蘿蔔必叫,大舊勁甜仲要煮到好淋🤨
粗麵可以唔洗試

豬大腸好漲夠入味好乾淨,呢樣唔係間間做到。

西生菜🥬
煮得剛剛好,加埋豪油一流。

兩個人食可以叫唔同嘅餸交換食😃
豬大腸同豬紅都好好食
蘿蔔更加唔洗講啦,下次嚟都一定要再叫。

個南瓜薯餅暫時係香港食過最好食😋
炸到好脆好靚🤩
南瓜夠甜加埋薯蓉整到好淋👍🏻👍🏻👍🏻

另外朋友叫左杯凍奶茶,佢話都好好飲。

值得一提嘅係呢間車仔麵位置好方便,
2020-12-02 8 瀏覽
#阿四車仔麵 好耐冇食過車仔麵,行過見到就試一試。見到滷水腩肉,幾特別喎,果然冇嗌錯 👍🏻 好正豬血都好好,冇渣,滑嘟嘟又柔韌;杯奶茶都幾滑,但係用外賣杯上,扣分阿四車仔麵旺角豉油街108號地下
#阿四車仔麵

阿四車仔麵
旺角豉油街108號地下
2020-12-02 34 瀏覽
企理用心的車仔麵❤️🍜3餸沙嗲醬米線沙嗲醬的花生味非常香濃,米線沾上湯頭之後好正。米線亦煮到岩岩好,質地柔軟彈牙😆。炸墨魚卷外層嘅腐皮脆卜卜,內餡都幾香墨魚鮮味。魚腐彈牙,口感同味道同魚蛋相似。生菜份量多,岩哂想均衡飲食嘅朋友仔。🍜3餸腩汁油麵腩汁嘅味道好特別,應該係店家用幾種調味料特意調配。呢間嘅油麵都做得彈牙,唔係平時食到硬嘅粉團質感。白蘿蔔又甜又大嚿,份量驚人呀😯瑞士汁雞翼相對唔係好濃味,但肉質都嫩滑。扎肉食落有香濃嘅胡椒味,開胃。🥧南瓜薯餅外皮超級脆。佢嘅南瓜相對薯仔較多,所以口感係較為creamy嘅南瓜蓉。整體味道幾甜,負編非常喜歡💕大推😋。🥘咖哩角脆就不在話下,仲要係超級熱,即叫即炸。重有小編好鐘意嘅泰式辣醬,點埋一齊食,正💖。🥤樽裝麥精(左)及奶茶(右)小編未試過飲樽裝嘅麥精,可能係心理作用,覺得係再新鮮好飲啲😂同埋樽裝好靚,打卡一流📷奶茶係店家自家製,比較重奶香味,飲落順滑,茶味都慢慢湧出,小編都大推一試🥰🪑裝修以車仔麵泥講都幾企理,適合1-4人聚餐。以下係餐牌俾大家参考一下:
企理用心的車仔麵❤️
3餸沙嗲湯米線

🍜3餸沙嗲醬米線
3餸腩汁油麵

🍜3餸腩汁油麵

🥧南瓜薯餅
咖哩角

🥘咖哩角
樽裝麥精(左)及奶茶(右)

🥤樽裝麥精(左)及奶茶(右)

🪑裝修
以車仔麵泥講都幾企理,適合1-4人聚餐。

以下係餐牌俾大家参考一下:
2020-11-29
3餸沙嗲湯米線
3餸腩汁油麵
咖哩角
樽裝麥精(左)及奶茶(右)
2020-12-01 12 瀏覽
今次嚟到旺角諗住食車仔麵,就搵咗一間裝修好四正嘅車仔麵餐廳。我哋一行兩人,叫咗兩個車仔麵,四個小食,一樽奶茶同埋一支維他奶。車仔麵方面,我哋都係選擇咗叫油面因為食車仔麵就梗係要食油面啦。汁方面,我哋揀咗腩汁同埋沙嗲汁。個油面都幾好食,唔會話太過林,但係個醬汁方面就略嫌比得太少,但係原來可以叫店員追加醬汁,個汁先係個車仔麵嘅精華。小食方面,我哋叫咗四個炸物。南瓜薯餅炸燒賣日式吉列蠔炸唐揚雞塊個炸雞同南瓜薯餅都做得好出色,一啲都唔油膩,不過叫得太多炸嘢,就梗係要飲番杯野中和下。佢哋既樽裝奶茶相當好飲,好適合食咗咁多熱食炸物之後,飲返一啖去平衡下。

小食方面,我哋叫咗四個炸物。

炸唐揚雞塊

• 樽仔奶茶
  • 炸唐揚雞塊
  • 南瓜薯餅
Hong Kong Local Food🇭🇰 Hong Kong Style🍜💫..阿四車仔麵🍜,一間質素算不錯既車仔麵店。代表香港美食其中一樣,一定有佢份,但車仔麵向來比人感覺都髒髒的具街頭風味,有有諗過都可以食得舒適、乾淨又企理呢❓正正呢間阿四,帶給我吃車仔麵不一樣既感覺。吃得豐富之餘,亦享受到平民化既本土美食。.ll $60配料:辣魚蛋、豬大腸、滷水蛋、辣魷魚、雞翼尖、瑞士雞翼、豬皮、蘿蔔、豬紅,一碗十分豐富又抵吃啊啊啊。油麵帶粗🍜,吸盡咖哩汁湯底,好滋味。.ll $74除左Set 定,亦有自選配搭:辣魷魚、辣魚蛋、豬大腸、蘿蔔、冬菇、炸墨魚卷,都係我想吃既,加上滑脫脫米線🍜,配上自家製辣汁夠惹味。.ll $22 each小食方面,都好抵食啊啊啊😋,吃麵總想吃點菜:西生菜配腩汁,帶脆口感剛好;而碗仔素翅同樣足料,記得落醋吃。.最後港式飲品,當然唔少得樽裝飲品吧🥛。代表香港特色又陪伴我成長既一定係佢💕,樽裝維他奶 & 樽裝麥精,同樣都係 $10 抵飲又好有風味喔🥰。..×××××ש旺角豉油街108號地下..

l[招牌麵 (油麵 咖哩汁)]l $60

l[車仔麵 (米線 辣汁)]l $74

l[特色小食]l $22 each

而碗仔素翅同樣足料,記得落醋吃。

×××[阿四車仔麵 -A4 Noodles]×××
©旺角豉油街108號地下
2020-11-28 18 瀏覽
早前黎呢度食野覺得唔錯,所以是日晏晝十二點幾同老婆亞仔來這裏吃車仔麵,客人不多,不用等位,順利入座.呢度唔算好大,但枱與枱之間的擺放隔得幾開,因此與其他食客有一段距離,感覺上安心一點.我感覺呢度幾乾淨,地板亦不會黐立立.侍應有禮兼醒目,很快給我們下了單...我揀了豬大腸,辣豬皮同牛柏葉3個餸,選了油麵和清湯底.清湯唔錯,冇味精,辣豬皮令個湯有點辣...餸和麵份量唔算多,但質素唔錯.油麵沒有鹼水和油益味,較淋身,沾上清湯,幾好食.D餸味道唔錯,豬大腸洗得好乾淨,冇異味,雖然淋了點,但唔韌.牛柏葉亦爽口唔韌,辣豬皮亦好入味,唔會太硬或太淋.值得一提是凍啡,堂食仍用外賣杯奉上,早前飲覺得甜了些,但今次非常好飲...老婆要了米粉,揀了豬大腸,炸墨魚卷和生菜3個餸,生菜份量很多而且爽脆..亞仔選了油麵,加上腩汁.餸就依然揀他最鍾意同食極唔厭的蟹柳,仲有豬大腸和溏心蛋.估唔到溏心蛋做得唔錯........
早前黎呢度食野覺得唔錯,
所以是日晏晝十二點幾同老婆亞仔來這裏吃車仔麵,
客人不多,不用等位,順利入座.
呢度唔算好大,但枱與枱之間的擺放隔得幾開,
因此與其他食客有一段距離,感覺上安心一點.
我感覺呢度幾乾淨,地板亦不會黐立立.
侍應有禮兼醒目,很快給我們下了單.
我揀了豬大腸,辣豬皮同牛柏葉3個餸,選了油麵和清湯底.
清湯唔錯,冇味精,辣豬皮令個湯有點辣...
餸和麵份量唔算多,但質素唔錯.
油麵沒有鹼水和油益味,較淋身,沾上清湯,幾好食.
牛柏葉亦爽口唔韌,辣豬皮亦好入味,唔會太硬或太淋.
亞仔選了油麵,加上腩汁.
餸就依然揀他最鍾意同食極唔厭的蟹柳,
仲有豬大腸和溏心蛋.
估唔到溏心蛋做得唔錯.

2020-11-21
中學時期lunch最中意同同學一齊食車仔麵🙈因為細個零用錢唔多,車仔麵店啲餸好平🤣可以叫好多餸黎食😌.🥢招牌麵$60我簡左油麵做底,麵質有啲似意粉🤗中意食意粉既人可以考慮下簡佢😂招牌麵好就好在唔洗諗食咩餸😛岩晒我依啲懶人🙈餸入面最好食既係魚蛋同魷魚🦑好夠咖喱🍛味同埋有少少🤏辣😛湯底可以叫佢加腩汁😌炸墨魚卷.🥢咖喱角 $22心血來潮想食🤗估唔到個量係有甘多😂佢配上甜酸醬🥰美中不足既係依個咖喱角唔似印度果種😛咖喱味較淡😂.🥢豉油雞髀 $26好入味👍🏽同埋雞髀🍗夠大隻😛
🥢招牌麵$60
🥢咖喱角 $22
🥢豉油雞髀 $26
好入味👍🏽同埋雞髀🍗夠大隻😛
2020-11-25 13 瀏覽
車仔麵呢種香港特色麵食 想簡簡單單食一餐就啱曬餐廳裝修新式光猛 環境好乾淨配料方面選擇多樣化 麵食種類亦都超過8種最鍾意呢度唔限死幾多款餸 只要最低消費達$38 就ok!🌀 豬大腸+ 豬紅+ 腐皮墨魚卷 配粗麵 $43好鐘意佢醬汁單獨用匙羹放住 咁就可以因應自己口味需要而增減而醬汁有沙爹汁 咖喱汁 辣醬 麻辣醬沙爹汁好惹味 我自己都幾鐘意💕.豬大腸洗得好乾淨 而且好厚身 同豬紅一樣 鹵得好入味炸墨魚卷 食到粒粒墨魚粒 而且炸到好香粗麵偏硬身 反而唔索湯 所以我下次未必會再揀但整體份量足 食物又有質素! 會再訪🕺.
車仔麵呢種香港特色麵食 想簡簡單單食一餐就啱曬
餐廳裝修新式光猛 環境好乾淨
配料方面選擇多樣化 麵食種類亦都超過8種
最鍾意呢度唔限死幾多款餸 只要最低消費達$38 就ok!

🌀 豬大腸+ 豬紅+ 腐皮墨魚卷 配粗麵 $43

好鐘意佢醬汁單獨用匙羹放住 咁就可以因應自己口味需要而增減
而醬汁有沙爹汁 咖喱汁 辣醬 麻辣醬
沙爹汁好惹味 我自己都幾鐘意💕.

豬大腸洗得好乾淨 而且好厚身 同豬紅一樣 鹵得好入味
炸墨魚卷 食到粒粒墨魚粒 而且炸到好香

粗麵偏硬身 反而唔索湯 所以我下次未必會再揀
但整體份量足 食物又有質素! 會再訪🕺.
  • 炸墨魚卷
2020-11-22 15 瀏覽
車仔麵店之中這間環境算是不錯,很文青,乾淨大約12點到我是第二個客取車就以為常餐及飯$38叫了一個通粉茶常餐,味道正常,用托盤上,感覺完整煎蛋是圓轆轆好可愛!又有腸仔又有餐包,而且還附送熱飯,$38 價錢很貼地。
2020-11-19 12 瀏覽
阿四車仔麵 環境闊落,坐得好舒服魚肉腐皮卷炸得幾好,腐皮卷夠曬薄魚肉加上小小蔥花,食落更加香口瑞士雞翼浸得入味超淋軟,入口即化溏心蛋有成隻,略嫌唔夠流心沙嗲醬味道唔算濃烈刺激,反而帶有淡淡奶香菜脯好大粒,帶有麻油香味,甜甜酸酸甘
阿四車仔麵

環境闊落,坐得好舒服
魚肉腐皮卷炸得幾好,腐皮卷夠曬薄
魚肉加上小小蔥花,食落更加香口
瑞士雞翼浸得入味超淋軟,入口即化
溏心蛋有成隻,略嫌唔夠流心
沙嗲醬味道唔算濃烈刺激,反而帶有淡淡奶香
菜脯好大粒,帶有麻油香味,甜甜酸酸甘