2004-02-24 20 瀏覽
路經此地,本來哩一帶對我黎講實在有太多選擇,有對面街新開o既「四川麻辣米線」,行落幾條街o既「譚仔」同「雲南」,但卻偏偏揀番長發。差不多六點,趕頭趕命無非為佢個抵食特餐o者,雖然又係一般公仔麵餐、絲襪奶茶,但我依然咁捧佢個腿蛋治場。好可惜,唔知係咪因為「禽流感」關係,o的雞蛋煎全熟,有少少失望添!好在食左幾啖友人果碟咖哩雞扒飯補番數,雞扒雖硬崩崩,但o的咖哩薯仔好淋好入味!哩度o的咖哩唔係乜差正宗,純粹以碟頭飯黎講,我覺得咖哩薯仔確實o岩我口味。丫,唔知澳洲牛奶公司果邊o的半生熟炒蛋有冇變全熟呢,搵日去試下先!
2003-11-01 16 瀏覽
我都算係‘間唔中長沙灣’街坊,佢o的餐同一般茶餐廳一樣有湯意粉跟炒蛋/煎雙蛋/蛋治/腿治,午餐好似係可以跟腿蛋治添!講真,真係好夠份量o架,有時都要打包,最抵死就係我至愛o既半生熟炒蛋哩,趁熱食,正!佢o的咖哩(豬扒/雞)飯都好好食o架!好多街坊,工人幫襯...若要食‘環境’o既朋友未必o岩喇,咪以為衛生差呀,都好乾淨o架,伙計都幾玩得o架(可能我係街坊啦)!記住,係六點收工,要食趁早~
記住,係六點收工,要食趁早~
2003-10-31 11 瀏覽
推薦這裡的蛋治, 麵包鬆軟, 蛋也有夠份量, 很厚, 可能是用了兩隻蛋去煮, 這裡的下午茶餐也很抵食, 可惜下午六點半便收舖, 晚了便不能嚐到它的美食.蛋治之外, 奶油多士和西多士也是推介之列.
蛋治之外, 奶油多士和西多士也是推介之列.