2021-06-05
今日過大海去長洲!相信大家都好熟悉呢塊長洲站牆😚me搭正12:30一開門就入去先有得成為第一批堂食嘅客!以下係我激動嘅食評🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩實在太好食啦媽咪!!!!!!!!!💟大馬士革茶卷 [$42]呢個卷蛋用左大馬士革綠茶蛋糕 蜂蜜濃綠茶cream 再淋上cream cheese喺面!!!!!!OH MY GOD😍😍個蛋糕本身已經有好濃綠茶+甘味 入面嘅綠茶cream仲濃!!!!! 食落仲有淡淡蜂蜜嘅甜味 綠茶婊🤣🤣表示呢個好高分!!! 佢有多層light cream包住啲綠茶cream 成個賣相再靚啲而且唔會蓋過個綠茶味上層嘅cream cheese鹹鹹地係最jeng嘅點綴😭😭😭成個蛋卷再多左層芝士味 直頭係奶蓋蛋卷咁!好好食😭😭😭如果唔鍾意綠茶嘅苦味都可以放心食因為佢係濃得嚟唔會有苦味 大家鍾意綠茶嘅話 嚟到一定要嗌 好快賣晒!!💟莓莓角酪 [$38]士多啤梨🍓😭再加酸奶🍼😭飲落除左食到士多啤梨籽仲有紫米😭😭😭😭😭啲紫米超好𡁻🥺🥺仲有酸酸甜甜嘅酸奶同果肉QAQ 佢本身已經調咗係微甜 唔使特別要求甜度都已經啱啱好 完全明白點解大家成日嚟呢度打卡 飲佢嘅酸奶 IT’S WORTH IT
💟大馬士革茶卷 [$42]
大家鍾意綠茶嘅話 嚟到一定要嗌 好快賣晒!!
💟莓莓角酪 [$38]
IT’S WORTH IT BABY!