餐廳: 長洲角酪
資訊:

2021-11-16 122 瀏覽
好多年都冇去過長洲,難得有假期呢排天氣又好好,就最岩入去掃下街😋😋😋次次去親長洲,都有好多好野食,成日食到飽曬都仲未有機會試到角酪。今次一落船,就決定一定要試到角酪既乳酪😋😋一去到果然名不虛傳,好多人係到打卡,成間鋪都人頭湧湧,唔少人都係佢地既特色牆打個卡先。佢地既乳酪款款都好吸引,又有士多啤梨,又有藍莓,又有百香果。見百香果乳酪出面好少有,所以就決定try try 佢先💕💕💕今次揀左「百香果角酪」,雖然顏色上唔夠士多啤梨角酪吸引,但係味道上好正,飲落口酸酸甜甜,又有好多百香果粒粒可以咬下🥰🥰乳酪味道適中,唔會太酸或者太甜,成個味道都好新鮮👍🏻👍🏻真係忍唔住狂飲😋😋😋

1️⃣芒芒角酪 $38 (8/10)🔅芒果香甜足料🥭乳酪幾creamy 甜度適中👍🏻兩個人share都幾飽🤰🏻當日冇曬紫糯米 下次再試😋🎐總結: 到此一遊😚長洲站特色打卡牆📸

1️⃣芒芒角酪 $38 (8/10)

🎐總結: 到此一遊😚長洲站特色打卡牆📸
2021-11-14 80 瀏覽
入到黎長洲梗係想打下卡喇🤩🤩本身經過呢間鋪頭見好多人就諗住要行下之後番黎再買點知一路都keep住好多人我地唯有排隊喇🙈😝😝哈哈妹妹揀左桃桃角酪,我就要左芒果角酪一開頭我以為桃桃好飲D,但個日d桃可能偏酸?都幾酸下但芒芒估唔到幾好飲,佢入面有d紫米,有d咬口幾香幾好飲🤩🤩🤩下次有機會再黎想試埋佢個百香果同莓莓角酪先🥰🥰
入到黎長洲梗係想打下卡喇🤩🤩
本身經過呢間鋪頭見好多人
就諗住要行下之後番黎再買
點知一路都keep住好多人
我地唯有排隊喇🙈😝😝哈哈

妹妹揀左桃桃角酪,我就要左芒果角酪
一開頭我以為桃桃好飲D,但個日d桃可能偏酸?都幾酸下

下次有機會再黎想試埋佢個百香果同莓莓角酪先🥰🥰
2021-11-13 105 瀏覽
店內職員未有在購買莓莓乳酪時告知飲品內的紫米已賣哂,只在一旁的牌上有顯示感覺不清不楚,建議客人在購買時問清楚避免不愉快事件。莓莓乳酪味道ok但飲品細杯服務又麻麻,完全不值38元。

外賣自取
很久沒來長洲了!我朝思暮想的長洲角酪呀🤤 拉大隊去飲先😚沒想到,萬聖節正日(星期日)中午來竟然沒什麼人,真好,可以坐低慢慢嘆🤩點了4款角酪酸奶,分別是士多啤梨、芒果、百香果和桃桃。我點了桃桃,但反覺自己太不喜歡粒粒的感覺了。味道還是是好好味的,下次會叫純酸奶角酪🤣🤣P.S. 尖沙咀開分店了~~ 想試的朋友仔唔洗山長水遠入離島啦😁我地一家人同小朋友,一日遊去埋沙灘🏖️坐低,吹下海風,逛逛小店,真係完美的一天💕💕
很久沒來長洲了!我朝思暮想的長洲角酪呀🤤 拉大隊去飲先😚

2021-10-31
2021-11-12 73 瀏覽
入長洲,一定要去長洲角酪打個卡💛咁先叫去左長洲。有Soda, Yogurt, 同Tea 揀。角酪嘅長洲打卡牆因為太有標誌性,永遠都係超多人影,假日嘅話基本上係影唔到🥴店唔係好大,好彩嘅話可以搵到位歇一下。叫得角酪,當然就揀番signature Yogurt 啦!今次試芒芒角酪$38,乳酪係自家製的,唔係杰身個款,味道都濃,酸酸地亦有乳香味,再配酸甜醒胃嘅芒果蓉,仲有些煙韌嘅粒粒紫糯米係底,增加唔少口感。唔算話係超好味個隻,宜家角酪係尖沙咀都有分店喇,但嚟到長洲,點都要去下始創店打個卡吖👻

店唔係好大,好彩嘅話可以搵到位歇一下。

長洲打卡乳酪飲品店🌈人氣影相打卡之「長洲站」🚂乳酪飲品為主,配以新鮮水果,以健康低糖做賣點。🎈《藍莓角酪》$36香滑乳酪,加上藍莓粒粒,令貌相變得很夢幻,紫藍色迷彩色,飲品內加入紫糯米,令口感更加豐富。✨《西柚梳打》$30「幾甜都無你咁甜」為甜度名稱,滿有心思,味道就正正常常,十分解渴。《角酪卷》$38濃厚卷蛋系列,有驚喜!卷蛋十分鬆軟,忌廉滑,咬下去有滿足感!🌟蝶豆子加上草莓味道,清新香甜!好好吃💕
長洲打卡乳酪飲品店🌈

人氣影相打卡之「長洲站」🚂

乳酪飲品為主,配以新鮮水果,以健康低糖做賣點。🎈

《藍莓角酪》$36

《西柚梳打》$30

《角酪卷》$38

藍莓角落
藍莓角落
  • 角酪卷
  • 藍莓角酪
2021-11-07 127 瀏覽
呢間係好出名的長洲飲品店2年前飲過1次 今次入嚟決定再次回訪其實尖沙咀都已經開咗一間分店我始終覺得係長洲特色所以都要特登過嚟飲我已成滿記糖水 都鍾意入到去西貢總店食一樣上次去好多人 今次去都一樣 不愧為長洲人氣熱店之一鐘意呢度店舖雖少 但有好靚嘅MTR打卡牆仲有格仔櫃擺放着唔同嘅物件賣 我買左對earring好靚 $88 好精緻莓莓乳酪 strawberry yogurt $38呢杯我覺得係呢度必點的!! 好香重士多啤梨味 甜到剛好 呢度更特別加入了黑糯米 點估到飲品都得?飲落去咬口 煙煙銀銀 實在好喜歡仲可以幫助腸道消化 又有一啲飽肚感 蜜桃梳打peach soda $36 真係食到佢有啲鮮蜜桃果肉做出嚟嘅梳打清清地 好涼爽
呢間係好出名的長洲飲品店

鐘意呢度店舖雖少 但有好靚嘅MTR打卡牆
仲有格仔櫃擺放着唔同嘅物件賣
我買左對earring好靚 $88 好精緻

莓莓乳酪 strawberry yogurt $38
呢杯我覺得係呢度必點的!!
好香重士多啤梨味 甜到剛好
呢度更特別加入了黑糯米 點估到飲品都得?
飲落去咬口 煙煙銀銀 實在好喜歡
仲可以幫助腸道消化 又有一啲飽肚感

蜜桃梳打peach soda $36
真係食到佢有啲鮮蜜桃果肉做出嚟嘅梳打
清清地 好涼爽

2021-11-07 127 瀏覽
入夜後的長洲份外寧靜, 累了總要點心靈上的慰藉, 這個角落, 有嗎?雖然尖沙咀已有分店, 但來到長洲, 怎能錯過長洲的長洲角酪呢? The next station is Cheung Chau。夜了, 很多選擇已售罄, 但就是很想試「可能係全香港最好飲嘅乳酪」。藍莓角酪 $36雖然藍莓角酪並非我的首選, 但味道也不錯。賣相簡簡單單, 有微微漸變的紫色, 藍莓味道明顯, 內含軟糯紫米, 整體甜味適中。因為好喝, 不禁覺得份量略微少了點。

藍莓角酪 $36

2021-10-28
外賣自取
2021-11-07 77 瀏覽
你都長洲一定要去呢間打卡勝地淨係見到門口好似有長洲港鐵站嘅呢一埲牆已經非常過癮 當然遲啲長洲真係有個地鐵站都唔難想像的東西嚟到呢度真係要買番一杯有關乳酪嘅嘢飲口感又滑非常濃郁顏色鮮艷打卡非常好另外一杯梳打飲完之後再繼續喺熱辣辣嘅長洲行街嗌咗呢一件蛋糕睇咗顏色嘅配搭唔知點解立即會聯想到多啦A夢 但係這裏的飲品同埋食物不靜止外觀吸引而且有非凡嘅實力因為真係非常之好飲非常之好食難怪呢度真係排晒長龍嗰個入嚟打卡個個入嚟幫襯
你都長洲一定要去呢間打卡勝地

嚟到呢度真係要買番一杯有關乳酪嘅嘢飲
口感又滑非常濃郁顏色鮮艷打卡非常好

另外一杯梳打飲完之後再繼續喺熱辣辣嘅長洲行街

難怪呢度真係排晒長龍嗰個入嚟打卡個個入嚟幫襯

到訪長洲角酪 似乎已經成為去長洲遊玩之「金科玉律」是為到訪該地的重要憑證🎟️除咗有標誌性嘅地鐵打卡牆之外 佢嘅自家製港式乳酪杯杯都咁特別💕每款口味都有獨特圖案刻印喺杯上 極具代表性之餘又可食用🤤 我就飲咗秋季限定🍁嘅甘露角酪 ($42)此角酪英文名為Autumn 可想而知其有多秋意盎然🍂乳酪混合芒果🥭、紅西柚同鮮柚子 盡顯秋色 味道清新酸甜 杯中仲有楓葉圖案🍁  叫人點捨得飲呢?朋友仲叫咗👉🏻莓莓角酪🍓 ($38) 👉🏻花雪角酪❄️ ($45) 本身想試埋大馬士革卷 可惜售罄 幸好仲有角酪卷 ($38) 以蝶豆花製成的蛋糕卷呈現奪目嘅粉藍色 令人目不暇給💙中間嘅乳酪土多啤梨cream甜又不膩 share嚟食真係唔夠喉🤣
到訪長洲角酪 似乎已經成為去長洲遊玩之「金科玉律」
是為到訪該地的重要憑證🎟️

每款口味都有獨特圖案刻印喺杯上 極具代表性之餘又可食用🤤

我就飲咗秋季限定🍁嘅甘露角酪 ($42)
此角酪英文名為Autumn 可想而知其有多秋意盎然🍂
乳酪混合芒果🥭、紅西柚同鮮柚子 盡顯秋色 味道清新酸甜
杯中仲有楓葉圖案🍁  叫人點捨得飲呢?

朋友仲叫咗
👉🏻莓莓角酪🍓 ($38)
👉🏻花雪角酪❄️ ($45)

本身想試埋大馬士革卷 可惜售罄 幸好仲有角酪卷 ($38)

以蝶豆花製成的蛋糕卷呈現奪目嘅粉藍色 令人目不暇給💙
2021-10-23
10 分鐘 (堂食)
  • 甘露角酪
2021-11-06 38 瀏覽
長洲必到💛~~~~~~~~~~~~~~應該每個嚟到長洲嘅人,都一定會嚟到,因為呢度有個好靚嘅長洲站打卡,而且乳酪仲好好飲,依家尖沙咀都有佢嘅分店💛因為好受歡迎,所以平日去到都好多人,不過店員都整得好快,所以唔使等好耐已經有得飲。但係因為四點先去到,所以想食嘅角酪卷都賣晒,唯有下次先試啦😢-莓莓角酪($38)乳酪唔會好甜,底層有啲紫米,好足料,好好飲👍🏻而且個樣真係好靚,打卡一流,不過就比較飽肚。
長洲必到💛
~~~~~~~~~~~~~~

莓莓角酪($38)
2021-10-28 185 瀏覽
呢間係長洲嘅打卡勝地📸,好多人都慕名而來架😆店內有一幅模仿地鐵站🚉牆,打卡一流📸👉 經典角酪🥛($28)經典只得酸奶🥛同紫米,簡單的兩種材料出奇地match👍🏻煙煙韌韌嘅紫米正到爆😋(不過它就唔似內地食到嗰隻紫米酸奶咁rich🤔)👉 莓莓角酪🍓($38)士多啤梨🍓酸酸甜甜,味道偏甜🤫,三杯中最甜🤯裏面同樣會有超級多紫米,非常好足料😍BTW小編俾佢印係杯🧋上的士多啤梨🍓fake左,仲搵咗好耐粒士多啤梨🍓係邊呢🤣🤣🤣👉 芒芒角酪($38)芒果🥭味真係好突出,鐘意食芒果的你就唔好錯過啦💁🏻‍♀️P.S: ▪️下午來到真係超級多人,不過等左20分鐘🕦就有得飲,都比想像中快✌🏻▪️營業時間⏰:平日及周六(1230~2200)周日(1100~2000)

👉 經典角酪🥛($28)

👉 莓莓角酪🍓($38)

👉 芒芒角酪($38)
芒果🥭味真係好突出,鐘意食芒果的你就唔好錯過啦💁🏻‍♀️

P.S:
▪️營業時間⏰:
平日及周六(1230~2200)
周日(1100~2000)
2021-10-28 105 瀏覽
#長洲角酪 #可能係全香港最好飲嘅乳酪真係冇誇張真心覺得可能係全香港最好飲嘅乳酪未嚟之前已經見過好多人POST相估唔到一試.. 好好飲😵😵😳 好驚喜(*´∀`)~♥我揀咗藍莓角酪𝐵𝑙𝑢𝑒𝑏𝑢𝑟𝑟𝑦 𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡($36)口感比想像中豐富好多竟然仲有紫米🤩🤩朋友話桃桃角酪𝑃𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡係有好多一粒粒切碎咗嘅桃桃💓嚟長洲一定要試🅡🅔🅒🅞🅜🅜🅔🅝🅓#甜度 真心甜。講緊你#甜度 好似你咁甜✿大馬士革卷𝐷𝑎𝑚𝑎𝑠𝑐𝑢𝑠 𝑇𝑒𝑎 𝑅𝑜𝑙𝑙($42)茶味香到不得了每一啖都好𝙚𝙣𝙟𝙤𝙮𝘿 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢好好食口感豐富得來好夾✿角酪卷𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡 𝑅𝑜𝑙𝑙($38)顏色好特別🤤唔止打卡一流咁簡單士多啤梨𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢好香🤤用心製作💖
#長洲角酪

朋友話桃桃角酪𝑃𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡
係有好多一粒粒切碎咗嘅桃桃💓

嚟長洲一定要試
🅡🅔🅒🅞🅜🅜🅔🅝🅓

#甜度 真心甜。講緊你
#甜度 好似你咁甜

✿大馬士革卷𝐷𝑎𝑚𝑎𝑠𝑐𝑢𝑠 𝑇𝑒𝑎 𝑅𝑜𝑙𝑙
($42)

茶味香到不得了
每一啖都好𝙚𝙣𝙟𝙤𝙮
𝘿 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢好好食
口感豐富得來好夾

✿角酪卷𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡 𝑅𝑜𝑙𝑙($38)

顏色好特別🤤
唔止打卡一流咁簡單
士多啤梨𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢好香🤤
用心製作💖
  • 角酪卷
  • 藍莓角酪
  • 大馬士革卷
2021-10-24 143 瀏覽
周末入長洲逛,入來一定不能錯過角酪,打卡必到之處。店內有仿地鐵站的"長洲"站牆壁,打卡真的一流。今次點了個桃桃角酪,飲品少少酸甜滋味,甜度適中,有碎碎果肉,配搭其他食店小食一流。可能早入去,排隊人流不算多。我大概兩點幾入到去。店內還兩個梳化位雅座,女士們坐着一邊歎飲品,一邊聊閨蜜事宜,感覺有點置身在台灣南部地區的輕食台式飲品店,都幾愜意。值得再次回味,下次有機會會再試下其他飲品,趁人少的時候,試下坐底歎一歎,暫時把城市趕急步伐和心情放慢,享受一個輕鬆下午。
桃桃角酪
2021-10-23
10 分鐘 (堂食)
桃桃角酪