2022-05-29
今日收工同朋友約左食個心談談心,由於大家都不約而同想食台灣嘢,所以我朋友就搵左間具有台灣特色風味嘅台式餐廳俾我地食野,地點距離地鐵站只需要3分鐘路程,勁方便!餐廳環境好有台灣風味,店面裝飾全部都貼上台灣既明信片🎑同埋天燈,聽店內既店員講: 老闆係台東人,開呢間店舖既原意係想帶比大家認識下台東既文化,令食客知多d台東既特色😍希望食客都可以係香港都食到台東既味道😋 店舖既職員都好有愛同人情味 服務態度真係超級好😍😍😍讚!因為太耐冇去過台灣旅行,其實都幾掛住台灣食品😝所以同朋友二個人都叫左好多野食😛😛-招牌珍珠奶茶 ($27)呢杯飲品甜度適中,唔會太甜,岩哂我呢個唔鐘意食甜野既我,如果想再甜d可以同職員講😍😍-滷肉飯(小) ($29)份量都好足,都好多滷肉😍😍,而且好入味,一個人食多碗都仲得-馬告酥炸魷魚鬚 ($40)炸魷魚鬚份量超級多,而且好鬆脆,絕對唔會腥👍🏻👍🏻-特濃起司蛋餅 ($35)超級濃芝士味👍🏻👍🏻 配料都好足,好夠飽肚-大腸麵線 ($40)呢個麵線大大碗🤣👍🏻值得一提,佢既大腸洗得好乾淨 ,配埋麵線食👍🏻👍🏻正-九份芋圓 ($35)食完主食緊係食埋甜品😛😛勁多芋圓😍而且呢個
-招牌珍珠奶茶 ($27)
-滷肉飯(小) ($29)
份量都好足,都好多滷肉😍😍,而且好入味,一個人食多碗都仲得
-馬告酥炸魷魚鬚 ($40)
炸魷魚鬚份量超級多,而且好鬆脆,絕對唔會腥👍🏻👍🏻
-特濃起司蛋餅 ($35)
超級濃芝士味👍🏻👍🏻 配料都好足,好夠飽肚
-大腸麵線 ($40)
-九份芋圓 ($35)
食完主食緊係食埋甜品😛😛勁多芋圓😍而且呢個價錢仲大大碗 抵食👍🏻👍🏻👍🏻
大家可以支持下呢個良心小店🥰 職員都真係好有愛😍
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
店舖名稱:鐵花村 (北角)
地址: 北角丹拿道18號愛群商業中心地下6號舖
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿