2022-08-19 116 瀏覽
行完outlet緊係搵埋餐好豐富晚餐,先係完美的一天,今晚我揀了火鍋放題🥘湯底共有7款選擇,一人一小鍋😉「壽喜燒」湯鍋材料豐富,湯底用上小壺補上,好精緻🤩 「塩麴野菜湯」香濃湯底,有野菌在內😊「霜降盛盒」這套餐有不同豐富的牛,最欣償就是 「霜降美國 SRF和牛」及「霜降美國牛小排」、「澳洲安格斯牛肉」肉質幼嫩,而且有濃厚牛味😋配料是自助提取,材料新鮮,最特別是有「花生」連根,口感特別,可原條食😂🤣備註:🔺甜品有movenpick 🥰 我一個食4杯了🔺地方整潔,日風🤩🔺店員 nice♥️

湯底共有7款選擇,一人一小鍋😉
「壽喜燒」湯鍋材料豐富,湯底用上小壺補上,好精緻🤩
「塩麴野菜湯」香濃湯底,有野菌在內😊

備註:
🔺甜品有movenpick 🥰 我一個食4杯了
🔺地方整潔,日風🤩
🔺店員 nice♥️

2022-08-17 156 瀏覽
每次去東薈城都會行到好攰🤣因為好多品牌做緊大特價,每次去到都有驚喜💯行到咁上下經過附近見到門面好吸引既一間食牛肉放題😍於是我同朋友就去食晚飯👍好彩我哋6點30左右去食,未夠7點已經座位爆滿!入到去好有日本風格嘅裝修坐得好舒適!食材乾淨企理令人好安心🙆‍♀️我哋選擇咗美國極黑和牛放題,湯底係人氣No.1嘅壽喜燒同龍蝦湯🙆‍♀️美國極黑和牛⭐️牛味濃郁油脂分布平均,入口即溶牛肉質素很高十分推薦👍美國豚肉⭐️口感鮮嫩而且厚實,質素上乘!澳洲安格斯牛肉⭐️上選牛肉⭐️嚴選美國牛肉⭐️仲有Movenpick雪糕任食值回票價💯👍

食材乾淨企理令人好安心🙆‍♀️
壽喜燒

美國極黑和牛⭐️
牛味濃郁油脂分布平均,入口即溶牛肉質素很高十分推薦👍

美國豚肉⭐️
口感鮮嫩而且厚實,質素上乘!

澳洲安格斯牛肉⭐️上選牛肉⭐️嚴選美國牛肉⭐️

仲有Movenpick雪糕任食值回票價💯👍
壽喜燒
2022-08-11 177 瀏覽
放工經過東薈城,見到新開的日式Shabu Shabu 店鍋處,邊爐癮起,馬上展開我的滾燙之旅。店鋪環境光鮮整潔,店員先讓我們選擇套餐及湯底,我們點了美國極黑和牛,湯底我我選了壽喜燒,而我老公則選了豚骨鍋 ,味道香濃,兩者均是不俗的選擇。極黑和牛非常新鮮,充滿牛味,按捺不住吃光一碟接一碟。豚肉軟腍,味道極佳。自選蔬菜吧提供不同款式的食物,特別推薦蟹柳和丸類。熟食有咖哩,咖哩香濃,裡面摻雜很多我喜歡吃的薯仔,十分驚喜。飲品是自助的,茶或汽水任君選擇。最後當然少不了甜品時間,有可可貝妮;亦movenpick 的雪糕,最後我倆捧著肚了滿足地離去。性價比高,下次放工再encore。

飲品是自助的,茶或汽水任君選擇。

2022-08-10
2022-08-09 736 瀏覽
天氣涼返少少就想打邊爐☺️ 餐廳主打日式火鍋,而且仲係一人一鍋夠晒衞生👍🏻 以淺木色日式裝潢為主,座位寬闊~依度有定量或任食放題,有多款肉類火鍋套餐✨ 澳洲純和牛M9+晚市放題 (90分鐘任食: $345/位)❀ 湯底 🍲總共有7款湯底選擇,今次揀咗壽喜燒及龍蝦湯底🥰壽喜燒味道好濃郁,鹹香帶微甜,湯底入面仲有唔少配料,有皇帝菜、冬菇、芋絲及金菇等,唔洗另加其他醬汁已經好夠味,仲有支壽喜燒汁係枱可以自行調配,雞蛋就需要加錢另配~而龍蝦湯好鮮味,湯底相對上會較清淡,啱晒煮菜同麵食☺️❀ 肉類 🥩入座後會先比幾碟M9和牛及熊本白豚肉☺️ 如果想食其他肉類,如:澳洲安格斯牛肉、霜降美國牛小排、霜降美國SRF和牛及美國極黑和牛等,可以隨時搵店員落單🙈 特別推介M9和牛,雪花紋理均勻,薄片又大塊😍 食落牛香味濃郁,肉質軟嫩,配埋壽喜燒醬汁食好正❀ 火鍋配料 🥬有二十多款配料選擇,包括蔬菜、丸類及麵類等😍蔬菜好新鮮,仲有平時比較少見既有豆苗及蕃薯苗~配料最鐘意食芝士松阪豆腐及櫻花蝦餅☺️ 另外仲有日式咖喱飯🍛❀ 甜品及飲品 🍨最吸引係有雪糕及雪條任食✨ 當中包括有三款口味既Movenpick及韓國雪條

✨ 澳洲純和牛M9+晚市放題
(90分鐘任食: $345/位)

❀ 湯底 🍲

❀ 肉類 🥩

火鍋配料 🥬

甜品及飲品 🍨
最吸引係有雪糕及雪條任食✨ 當中包括有三款口味既Movenpick及韓國雪條等,當日既甜品仲有芒果布甸及芝麻和菓子~而飲品選擇都幾多,有汽水、茶類及韓式飲品等
鍋處🍲|東涌 一人一鍋任食 M9+和牛放題|😂呢排我哋趁住天氣好,大家去咗大澳嗰邊玩, 玩完之後其實都好夜,我哋又冇乜點食嘢,真係好肚餓,於是我哋就返去東涌之後就諗住睇吓搵嘢食。朋友就帶着我哋嚟呢間日式火鍋食飯。我哋大家都揀咗M9和牛食到飽套餐😋一入到去嘅左手面,就會見到有一啲醬料區甜品區同埋火鍋配料區域仲有飲品區。呢度就係一人一鍋嘅配置,我哋呢台就揀咗壽喜燒喎同埋飛鳥牛乳鍋🍲今次我哋就主要試咗M9和牛,牛小排同埋S R F和牛。整體我哋最鍾意就係M9和牛,擺喺壽喜燒火鍋再點蛋漿食係最夾嘅,肉質好軟,未去到入口即溶但係牛味濃。壽喜燒我就唔係我哋平時食嘅正宗壽喜燒,佢哋嘅醬汁比較淡另外亦都有加一樽醬汁可以自己再額外添加。佢哋以一個少汁嘅形式煮熟塊牛肉。小提示,蛋係要另外加錢喔~另外冬菇同埋芋絲擺落去壽喜燒煮到入味都幾好食👍🏻😛另外我哋覺得牛小排都唔錯,我哋比較鍾意將佢擺喺牛乳鍋,牛乳鍋味道都幾濃郁。另外呢個鍋比較適合煮一啲菜,火鍋配料同埋麵類。佢可以令到蔬菜更加甜。佢哋嘅拉麵都幾好食大家都可以試吓😛😆呢度仲可以任食Movenpick 同埋其他個品牌嘅雪糕~
鍋處🍲
|東涌 一人一鍋任食 M9+和牛放題

😆呢度仲可以任食Movenpick 同埋其他個品牌嘅雪糕~
偶然之下發現此店。坐下後才發現鍋處是Mr Steak旗下的食店。星期六和星期日成人$205, 小朋友$105,平日成日和小朋友可以平$10元,要加一。以晚市正價時段的任食自助火鍋來說,價錢唔算貴。由於價錢唔貴,最初以為平平無奇,但食落其實都唔錯, 牛肉質素唔錯,食落算是中價貨色,牛肉味濃,亦算新鮮。至於自助吧的蔬菜和丸類,質素亦是中價貨。 豉油和醬料也不會稀冷冷,這方面比不少自助火鍋店好。至於雪糕有movenpick提供,this is my favorite ice cream !我自己食了三杯,以20元一杯計,淨雪糕都食了60元! 整體而言,性價比唔錯,可惜東涌對我而言比較遠,否則值得再來。

2022-07-16
  • 雪糕
  • 壽喜燒
2022-07-24 773 瀏覽
東涌東薈城自從裝修之後 , 開咗好多吸引嘅餐廳,我都嚟食過幾次嘢😋😋 對上一次嚟到已經留意咗呢間日式火鍋放題店, 因為幾次都見排長龍,原來係食和牛同埋有好多唔同嘅放題套餐🤤🤤呢度裝修得好靚又好乾淨企理, 坐位闊落樓底高👍 今日揀咗個澳洲M9和牛放題 $338, 一人一鍋, 可以一人揀一個鍋底,正🤩 今日就揀咗個壽喜燒, 同豬骨湯鍋底😊🌟澳洲M9和牛, 入口好嫩滑, 油脂香味滲透口腔, 配壽喜燒汁輕煎同日本蛋一齊食,一絕👍🌟美國極黑和牛, 呢個賣相好吸引,牛味濃郁,脂肪比例都唔錯,好正👍🌟熊本白豚, 呢個真係好食, 估唔到有咬口之餘豬肉味咁出, 呢個配豬骨湯食,真係滿足。🌟另外值得一讚係佢個自助區, 啲嘢食好新鮮好乾淨, 仲有好多細心位,例如豆腐都係有燒過, 冇一條菜係爛或者唔靚, 感覺真係好似去咗日本好有質素嘅餐廳😆🌟甜品方面都有唔同嘅雪糕雪條選擇, 我梗係食movenpick啦, 仲有新口味揀😋鍋處係一間好高質嘅餐廳, 環境同食物都係一流 ,真心推介🫶🏻 我以為佢有分店,原來只此一家, 大家經過東涌一定要去試吓👍 另外佢都有日本和牛任食放題, 我見到賣相好吸引, 好高級,但原來要打電

鍋處係一間好高質嘅餐廳, 環境同食物都係一流 ,真心推介🫶🏻 我以為佢有分店,原來只此一家, 大家經過東涌一定要去試吓👍 另外佢都有日本和牛任食放題, 我見到賣相好吸引, 好高級,但原來要打電話問下嗰日有冇供應同邊隻日本和牛, 六百蚊都唔使真係食得過🤤👍

2022-07-18
  • 壽喜燒
2022-07-10 573 瀏覽
行到攰攰哋,諗住搵間任食放題試下。來到鍋處,諗住食好少少,所以選擇了霜降盛合任食。其中可以任食霜降和牛/霜降小牛排。但當我叫霜降小牛排時,店員話唔可以單叫小牛排,要2款一起出 😯😯。 但事實上,霜降和牛實在不太好食,沒有牛味,質感好韌 😨,反而小牛排真的不錯 😋。。當時只好找店長詢問,店長話公司訂下,每次叫都一定要兩款一齊出,但你們可以唔食另一款 🙄🙄。。 問題係食肆冇特別講明呢一點,而我們付了錢也應該有選擇的權利吧。實在奇怪!🥴🥴🥴
2022-07-09
2022-06-30 387 瀏覽
2022-06-24同班同事晚上去了東涌⛰食日式火鍋慶祝同事生日🎂餐廳係東薈城鍋處🥘主打一人一鍋打邊💁‍♀️湯底分別有七種款式選擇7️⃣大部分配料飲品都會放在自助吧給客人拿取💁‍♀️最值得一提就係有MÖVENPICK雪糕,有三款口味🍨選擇了澳洲安格斯牛肉放題套餐,245蚊位,限時90分鐘🥩我就點了龍蝦湯底,有少少龍蝦味,好輕微🦞有個同事就點了壽喜燒湯底,基本上長期無乜湯,完成唔適合打邊爐😂澳洲安格斯牛肉一盒有三片左右,牛肉一開始雪花都幾靚,都好有牛肉味,但打到中後期比嘅牛肉開始未解凍🥲🥲🥲最後店員好好幫我哋清空張枱,比埋乾淨碟叉,仲有不停播YOASOBI嘅歌,好好聽,加哂分💯整體服務真係好好心,環境乾淨坐得舒服,食物就一般,如果唔係好大食嘅朋友,食套餐可以了☺️#鍋處#澳洲安格斯牛肉#MÖVENPICK#打邊爐#壽喜燒
2022-06-24

同班同事晚上去了東涌⛰
食日式火鍋慶祝同事生日🎂
餐廳係東薈城鍋處🥘
主打一人一鍋打邊💁‍♀️
湯底分別有七種款式選擇7️⃣
大部分配料飲品都會放在自助吧給客人拿取💁‍♀️
最值得一提就係有MÖVENPICK雪糕,有三款口味🍨
選擇了澳洲安格斯牛肉放題套餐,245蚊位,限時90分鐘🥩
我就點了龍蝦湯底,有少少龍蝦味,好輕微🦞

#鍋處
#澳洲安格斯牛肉
#MÖVENPICK
#打邊爐
#壽喜燒
2022-05-17 953 瀏覽
去東涌行outlet,順道食午餐,一行二人平日時間,不用等位直接入座,座位舒適,入座前門口店員會先問客人選好套餐內容:定量/放題、肉類款式,落好單就再帶入座。店內用日式裝潢以淺色木為主。門口是取食物區。我哋選擇了放題,澳洲安格斯牛肉;牛肉薄、頗大片,放在鍋中,幾秒先食得,不會韌及鞋也夠牛味,幾好。野菜是自助任取的,有各式各樣蔬菜、蕃茄、南瓜、粟米,多種丸類、麵類等等。飲品可到雪櫃自取,汽水、烏龍茶、果汁,都有。至於甜品方面,有幾款雪糕是香港製造的2人埋單:$429 ,這個價錢我是滿意的!

我哋選擇了放題,澳洲安格斯牛肉;

飲品可到雪櫃自取,汽水、烏龍茶、果汁,都有。

至於甜品方面,有幾款雪糕是香港製造的

2人埋單:$429 ,這個價錢我是滿意的!

依幾日都落住雨,天氣涼涼地,最啱就係打邊爐㗎喇😍入到去先知,原來佢係Mr.Steak旗下既餐廳,有壽喜燒同埋涮涮鍋揀,見身邊既人都係食涮涮鍋,我地當然都唔例外啦🤣菜嘅種類都幾多選擇,包括娃娃菜、生菜、菇類、南瓜等等……仲有唔係度度有嘅皇帝菜添😍丸類既選擇就唔係太多🥹不過黎呢度既目標梗係食牛啦😋麵類方面,有烏冬同拉麵俾客人去揀。見到係普通既烏冬,有少少失望🥲另外,如果食物夾分開放,會更加整齊同衛生😊醬料區方面都有唔少選擇,不過就唔係樣樣都有標示係乜嘢,加返嘅話會比較清晰一啲🙈。醬料既隔離放咗咖喱同埋飯,不過今次就無試到啦🙃由於依度係一人一個小鍋,所以揀咗兩種唔同嘅湯底。今次試嘅係塩麴野菜湯同埋泡菜味噌湯,野菜湯無咩味,泡菜湯就比較酸少少😅。由於個鍋比較淺,所以啲食物放左落去打兩打已經冇乜湯了😅,尤其係今次有煮麵,啲麵好吸湯,我個麵都癡晒底,搞到成個湯有窿味🥲。如果個鍋深啲,會打得開心啲,同埋啲店員加湯都唔洗咁密啦🤭今次我地揀左個澳洲純和牛M9餐,每張枱會放左枝旗仔代表揀左咩餐。而一開始就嚟咗四碟M9同埋埋一碟熊本白豚🐷澳洲純和牛M9食落去好滑好重牛味,岩晒鍾意食牛既我哋😌雪花分布好平均,

🐷澳洲純和牛M9
食落去好滑好重牛味,岩晒鍾意食牛既我哋😌雪花分布好平均,唔會好油膩😋😋😋Encore左幾轉添🤭

🐷霜降美國SRF和牛、牛小排
一落單嘅時候職員已經話兩樣會同一碟放,對比之下牛味無咁濃,亦都有少少嚡🫣

🐷美國極黑和牛
一碟有三塊,比較薄身,無咩牛味

🐷澳洲安格斯牛肉
一碟有兩塊,好鬼大塊,雖然邊位有d脂肪,但係食落覺感上都比較瘦同埋嚡,可能因為塊M9實在太好食了🤭,冇比較冇傷害🤭

🐷熊本白豚
呢款豚肉有啲臊同埋較嚡口,如果唔大食嘅話,可以唔使試🥲

甜品方面都有唔少牌子嘅選擇,可以揀岩自己嘅口味。如果唔食雪糕,都有三款甜品可以揀,除咗有和菓子,仲有一個芒果布甸俾人任切,賣相就麻麻哋🤣所以都係唔up啦🤭

嘢飲方面就比較多有糖嘅飲品選擇,仲有自家製洛神花山楂甘草茶,不過想拎既時候已經無晒🥹所以都唔知好唔好飲lu⋯如果想飲熱飲都有茶包可以揀,但係想飲啤酒就要另外加錢啦

環境方面,都坐得舒服,亦都唔係好嘈,如果行完街想坐耐少少,都可以考慮一下 ,有90分鐘可以慢慢食下抖下

(分數:6/10)

👣地址:鍋處 (東涌)
東涌達東路20號東薈城名店倉3樓317號舖
2022-02-20 1396 瀏覽
因為好想食壽喜燒但又好似冇咩選擇,走入東涌順便睇下鞋。(二來好似得東涌疫情比較冇咁嚴重)先前幾個月前都黎過一次。果次點最平嘅90分鐘任食。今次想話食好少少要安格斯90分鐘啦!先黎三盒安格斯加一份都唔記得係咪豬喇。(最好全部牛啦)食完緊系繼續點牛啦!哇!跟著果三盒牛一望都知唔妥。差唔多全紅冇脂肪嘅牛。一定唔係安格斯啦!食落差好遠,鞋到呢.....好似茶餐廳啲牛肉飯啲牛咁。(冇落蘇打粉果種)心念你節省成本都唔好咁離譜吖!去尖沙咀求其一間放題都唔會係咁咯(雖然得燒肉同刷刷鍋).....其實先前有朋友都勸我唔好為左食壽喜燒去呢度架喇。今次真係死心喇。一定唔會再去。
2022-02-19
2022-01-09 1158 瀏覽
行開東涌 outlet 拉個地方食 lunch見到網上介紹呢間火鍋🍲所以試試要食就食豪啲揀咗澳洲安格斯牛肉放題90分鐘每人$198價錢非常OK啲牛靚到不得了兩個人可揀兩個湯底 一人一鍋我地揀咗一個昆布湯底 一個日本清酒菇湯底昆布湯底冇乜味 我膽粗粗問下可唔可以轉壽喜燒湯底因為好似好出名點知個店員勁好 二話不說幫我轉服務值得一讚呢兩個湯底都好好味😋嚴格嚟講壽喜燒唔係湯底係用個鍋再不停加入壽喜燒汁好味 不過食到後期比較咸放題嘅配料比出面較少但都足夠嘅 當然有進步空間啲似如果可以用手機App order會更好甜品就真係要搞搞 啲雪糕好難食
行開東涌 outlet 拉個地方食 lunch

甜品就真係要搞搞 啲雪糕好難食
2021-11-04
澳洲安格斯牛肉放題
2021-12-31 743 瀏覽
去東薈城行outlet , 行到攰又肚餓,去左鍋處食涮涮鍋!我哋揀左安格斯牛的仼食放題!好好味!果然係Mr. Steak的餐廳!岀面的配料乜都有😍甜品有movenpick 嘅咖啡雪糕!
2021-11-21 1526 瀏覽
晚餐同朋友離左呢到打邊爐印象最深係兩樣野1) 蔬菜新鮮又靚2)雪糕好正我地揀左最平果隻肉90分鐘任食plan 我今次試左龍蝦湯底 朋友食壽喜燒湯底我個湯底唔錯 好香濃! 呢到蔬菜選擇有驚喜! 可能我中意食菜😂有羽衣甘藍有花生苗皇帝菜雖然種類唔係話特別多 但係勝在排列好整齊同埋新鮮無爛無黃既👍🏻👍🏻👍🏻我係出面都拎左好多蔬菜離食😂至於雪糕方面 , 除左有Mövenpick 雪糕,仲有本地生產既雪糕係海鹽味雪糕呀😍 天藍色已經好吸引,味道仲要好! 好香濃既奶味加上淡淡既海鹽味,無得輸
晚餐同朋友離左呢到打邊爐

印象最深係兩樣野
1) 蔬菜新鮮又靚
2)雪糕好正
特選牛肉及豬肉火鍋

我地揀左最平果隻肉90分鐘任食plan
我今次試左龍蝦湯底 朋友食壽喜燒湯底
我個湯底唔錯 好香濃!
呢到蔬菜選擇有驚喜! 可能我中意食菜😂
有羽衣甘藍