2018-02-13
以前係灣仔合和番工, 一定會經過金鳳。自從唔再係灣仔番工後, 就好耐無再去春園街, 偶爾都會掛念金鳳的奶茶、常餐、蛋撻等等。今日晚餐無著落, 而係九龍做野的我因出差係灣仔做到六點半, 就好自自然然黎到金鳳食「早餐」。好如常地, 食火腿奄列丁通熱奶茶, 好好好好可惜的是---「餐包賣晒了」. 差D想講粗口...山長水又遠黎到...哎, 只可以話自己黑仔。講番D 丁, 無錯, 佢係比長沙灣新華多丁, 而通粉都係果D啦, 至於個火腿奄列呢, 嗯, 我覺得有D 遜色, 因為佢偏薄, 作為奄列佢蛋汁唔係好夠, 邊亦唔夠新華「燶」,有D失望。至於杯奶茶, 都還可以, 算是上品, 不過早上來飲奶茶可能會滿足D :-)以43蚊黎講, 灣仔區, 算係接受到啦, 不過比起我以前黎食貴左好多了~~
今日晚餐無著落, 而係九龍做野的我因出差係灣仔做到六點半,
就好自自然然黎到金鳳食「早餐」。
有D失望。