金裝茶館

金裝茶館

(已結業)
GOLDEN TEADY CUISINE
金裝茶館 (已結業)
CathyTam1460
難食嘅點心
CathyTam1460
2022-12-10
關注
叫咗五個點心全部都好難食-蝦肉腸粉:皮非常厚及多油,裏面蝦肉亦不新鮮-蝦餃:皮都非常厚,裏面蝦肉有大量胡椒,相信是用來遮掩不新鮮的蝦肉味-豬肉燒賣:唔好食-有市面上少見嘅雞肉春卷,好少人用雞肉做春卷,但唔好食-春風得意卷:居然係唔好食嘅春卷,再加埋岩岩腸粉非常厚嘅皮,兩樣唔好食嘅嘢加埋更加唔好食一間點心舖啲點心居然咁難食令人非常失望但係星期六1:00都見好多街坊去幫襯比較多人叫燉湯同埋蒸飯可能嗰啲冇咁差查看更多
+ 2
肥妹412
中曬伏
肥妹412
2022-12-03
關注
喺網上外賣平台見到呢間金裝茶館評語唔錯 ,就一試心態第一次幫襯 order左八款點心,點知中曬伏🙈 完全不似預期唸咁好味🙄燒賣肉較實,蝦餃皮冇煙韌感,粉果難食!完全唔係喺網上外賣平台嘅評語講到咁好囉😪 下次唔會幫襯!查看更多
心之回憶
好難食,中大伏
心之回憶
2022-10-05
關注
知道呢間點心店新開,見到OP幾篇食評都有讚,咁啱屋企有事出唔到街,於是經FP叫外賣。圖中有樣嘅呢幾樣點心都係有問題嘅1. 先食蝦餃,通常蝦餃唔得其他都唔會好得去邊🌝蝦餃啲皮勁厚,啲餡又唔飽滿,蝦肉偏韌,唔夠新鮮。2. 燒賣有浸奇怪味道,都係餡唔新鮮,仲要有勁大舊肥膏喺面。3. 雞扎好唔正宗,未見過用粟米芯做餡,雞肉嚡口,味道偏淡。4. 叫叉包變菜肉包,初頭仲諗點解叉包咁細個。呢個菜肉包都係超古怪,裡面勁多薑,一聞好大陣薑味,當然唔會好食啦。其實咁嘅質素學咩人開店呢?我相信今次唔關堂食定外賣事,希望師傅練好手勢先,同時希望食客唔好昧著良心讚好。查看更多
tliu520
街坊價錢,酒店級食品質數
tliu520
2022-10-02
關注
帶咗爸媽去深水試新嘢,2老相當滿意,話要再嚟食過。-d蝦餃勁好食,現今一般酒樓係食唔到咁嘅質數-呀媽話d食物好新鮮,尤其係d鳳爪,好大隻,唔係番蒸的-個荷葉蒸鱔飯做得幾好,舊鱔唔係一大堆豉汁,食到鱔味,唔醒及冇泥味,個飯我係食到有荷葉香味!塊荷葉唔係攞嚟做樣嫁!-蟲草花湯,呢個都好味,足料唔鹹,女仕至愛,必選-我哋食咗6樣嘢,阿姐埋單話$207, 我仲以為計錯數。非常抵食,食物質素高,達高級酒樓水平。查看更多
WellFortune
早有計劃但驚喜不期而遇
WellFortune
2022-09-21
關注
早在8月已見這間在大街上啟業,心裡早打算找一天要與家人於假日一試究竟。尤其餐廳起名茶館,更打著即叫即蒸的旗號,必定要試過實力方可,豈知茶館逢假日每每都會大排長龍,遇上兩次星期天都是下雨天,老人家行動不便未能試到餐廳底藴。豈料在一夜馬賽日,帶漏資格證未能入場觀賞愛駒出賽,竟在揸車回家當中下起大雨,心想回家後沒有飯食,不如在附近停車食飽先走。坐下甫點起菜來,一盅兩件加個非常特色的‘蝦兵鱔將’飯。蒸籠一打開,嘩,嘩嘩,不錯連聲嘩起,香氣四溢,鱔油份加上蝦的膏香,絕配的味道將每啖飯都在口內非常融和地結合,食完一個飯,我已經滿足地飽了,仲淨番兩籠點心同燉湯只好打包俾太太同兒子食。 總結:諗住一定要試的點心,竟然一個大男人食左一個飯太飽食唔落,足見份量龐大,只係$98蚊,不論味道同性價比應該都有95分以上,ps 仲送埋甜品桂花糕,而太太仲非常鐘意食添,糖水都慳番,正! 再ps. 竟然香港有地方一舊水樓下用新鮮蝦做食材入饌做蒸飯,令到飯的提鮮度及蝦味盡情地發揮,揼本又抵食!總括而言下次一定會一家大細到現場再食即叫即蒸新鮮出爐嘅點心,再嘗過明白。查看更多
籠仔蒸飯
蝦兵鱔將飯
Momolam0617
👍🏼👍🏼
Momolam0617
2022-09-01
關注
咁啱行過見到新開,所以入去食下點知食完有驚喜新鮮滾熱辣👍🏼👍🏼牛肉球正好少食到牛肉係漲卜卜,彈牙既牛肉球籠仔蝦飯👍🏼👍🏼👍🏼好多好多蒜蓉,豉油唔會太咸紅棗糕又係一流~~煙韌唔會太甜岩岩好叫佐個最愛既蒸鳳爪,呢度既唔同外面酒樓既,有可能係即叫即蒸既關係,鳳爪食落唔會梅曬咁,同埋好大隻🤣燉湯都幾大碗,試得出係冇落味精不過地方就比較細,有陣時需要等位飲既茶唔係用茶包,所以整體上黎講都係可以嘅查看更多
鮮竹牛肉球
花旗參燉瘦肉
紅棗糕
ken2905
深水埗區出色的點心店
ken2905
2022-08-31
關注
前幾天見到新開張一間食市入去試試果然令我煥然一新它們的蝦飯和花旗參鷄湯簡直就五星級水平再試試老闆推薦的炸鯪魚球立即對這食館有高質素的評價估計我多一間飯堂了推薦大家一定要去試試查看更多