2022-08-05 50 瀏覽
今日唔知食咩好,同事喺公司附近揀咗一間餐廳食飯,嗌咗一個豬手同埋洋蔥豬扒芝士焗蘑菇😉賣相都唔錯味道方面都幾好食👍🏻豬手整得好香口又多汁同脆又正👍🏻薯條有好多🍟都仲有好多蔬菜🥦洋蔥豬扒都一樣咁Good!仲有芝士焗蘑菇好香洋蔥豬扒都煎得好正🐷飯嘅份量都好多仲有好多蔬菜都好均衡健康🐒整體來講都唔錯而且座位坐得舒適非常不錯👌🏻下次都想再嚟試吓其他餐好似見佢出邊有promo緊牛扒餐見都好似好好食咁!!
今日唔知食咩好,
同事喺公司附近揀咗一間餐廳食飯,
嗌咗一個豬手同埋洋蔥豬扒芝士焗蘑菇😉
賣相都唔錯味道方面都幾好食👍🏻
豬手整得好香口又多汁同脆又正👍🏻
薯條有好多🍟都仲有好多蔬菜🥦
洋蔥豬扒都一樣咁Good!
仲有芝士焗蘑菇好香
洋蔥豬扒都煎得好正🐷
飯嘅份量都好多
仲有好多蔬菜都好均衡健康🐒
整體來講都唔錯而且座位坐得舒適非常不錯👌🏻
下次都想再嚟試吓其他餐好似見佢出邊有promo緊牛扒餐
見都好似好好食咁!!
豬手
洋蔥豬扒芝士焗蘑菇
豬手
洋蔥豬扒芝士焗蘑菇
糧尾但又好想見下女朋友同佢食下飯><呢日我揀左一間係佢公司附近既餐廳同佢食飯因為聽都係係個頭做野既朋友講呢間坐舷舒服又唔貴野又好食就即管試一試啦衰妹今日冇OT準時6點走得等我重諗住佢實遲已經坐左入去等佢佢同我話係到做咁耐都唔知呢到有間咁既餐廳重讃我咁識得搵好地方食飯比佢讃到飄飄然tim XD我地點左一個牛扒餐同一個金邊粉衰妹話呢到有得食西式野又有泰國野又幾好金邊粉炒得好正好香,上台好快就食左一半有多炒野一定要熱辣辣先最好食嘛哈牛扒餐上台時我地2個都嘩左出聲因為佢係有個candle咁點住係底咁上台好痴線www衰妹講笑話好開心估唔到公司附近都有燭光晚諶食但見佢食得開心我都好開心而且重點係個餐是係$160蚊,呢個價錢食到咁既野真係好難得
糧尾但又好想見下女朋友同佢食下飯><

重讃我咁識得搵好地方食飯
比佢讃到飄飄然tim XD

我地點左一個牛扒餐同一個金邊粉
衰妹話呢到有得食西式野又有泰國野又幾好
金邊粉炒得好正好香,上台好快就食左一半有多
炒野一定要熱辣辣先最好食嘛哈
牛扒餐上台時我地2個都嘩左出聲
因為佢係有個candle咁點住係底咁上台
好痴線www衰妹講笑話好開心估唔到公司附近都有燭光晚諶食
但見佢食得開心我都好開心
而且重點係個餐是係$160蚊,呢個價錢食到咁既野真係好難得
今天食左呢個金葉餐廳o既雜扒套餐套餐o既內容都非常豐富o既食物o既份量方面都好足夠啊小食的女仕們呢~我相信都比較難食得完這個餐啊雞扒煎得很香口唔會太過於油膩豬扒也是好,不會有奇怪的蘇味,也唔會太柴難咬味道方面調味也做的不錯唔會太過於濃味,有d過度醃製是真係好難食的這個就不會,但亦唔會沒味,是醃得適中而用黎配扒食的醬汁也很惹味係我喜歡的黑淑汁而配菜方面一點也做得不馬虎啊有沙律菜有切得可愛的紅蘿白有大大粒的車厘茄也有西蘭花蔬菜的量也都好足夠唔會唔健康啦還有火腿啊煙肉等等,真係食到好飽啊最後價錢方面只能說是很超值啊這個雜扒餐只是108大洋又好食又抵食非常推介啊
今天食左呢個金葉餐廳o既雜扒套餐
套餐o既內容都非常豐富o既
食物o既份量方面都好足夠啊
小食的女仕們呢~我相信都比較難食得完這個餐啊
雞扒煎得很香口唔會太過於油膩
豬扒也是好,不會有奇怪的蘇味,也唔會太柴難咬
味道方面調味也做的不錯
唔會太過於濃味,有d過度醃製是真係好難食的
這個就不會,但亦唔會沒味,是醃得適中
而用黎配扒食的醬汁也很惹味係我喜歡的黑淑汁
而配菜方面一點也做得不馬虎啊
有沙律菜有切得可愛的紅蘿白有大大粒的車厘茄也有西蘭花
蔬菜的量也都好足夠唔會唔健康啦
還有火腿啊煙肉等等,真係食到好飽啊

最後價錢方面
只能說是很超值啊
這個雜扒餐只是108大洋
又好食又抵食非常推介啊
美式雜扒
美式雜扒
今日嚟咗試呢間超隱世餐廳金葉~聽喺附近做嘢嘅朋友講佢呢排開咗晚市,主打平靚正嘅美國安格斯牛扒餐,包任食薯條,就諗住過嚟試吓。可能因為啱啱開始做晚市人氣仲唔係好旺,提前打電話過去問使唔使訂位,經理話唔使但係都會幫我留返一個位 ☺️ 去到嗰度見到啲裝修都幾靚,幾舒服,嗱嗱臨叫咗佢嗰個美國安格斯肉眼餐。牛扒到嘅時候見到係蠟燭鐵板上嘅,幾有新意。啲肉質真係幾好,多汁又唔會太肥。份量都OK,男人老狗一個都食得飽。任食薯條都合格,唔係嗰種茶餐廳嘅粗曲薯條,係嗰種靚啲嘅西餐先有嘅幼薯條。食完之後有個免費雪糕,好似係日式嘅雪糕杯,正!

食完之後有個免費雪糕,好似係日式嘅雪糕杯,正!
美國安格斯肉眼餐
美國安格斯肉眼餐
2022-08-01 36 瀏覽
同女朋友出街食飯,成日都唔知食乜,咁啱公司樓下有間新野開咗晚市,就直情叫女朋友放工坐地鐵過嚟一齊試吓。入到去有啲想大塊肉大塊肉咁樣食,就叫咗個美式雜扒,女朋友話佢想食魚就叫咗個芝士炸魚柳同埋野菜沙律,佢話咁樣可以減到肥喎。啲嘢嚟到第一印象就係份量真係好夠,美式雜扒都係個啲豬扒雞扒火腿煙肉嗰啲,但係塊塊都剪到好,好香,又唔會太油。其實我都算係大食嘅,但係食到後面竟然會食唔晒啲薯條,就睇得出呢度到底有幾抵食!女朋友嗌嗰隻芝士炸魚柳就超大件,佢話嗰啲沙律用嘅菜都唔係平嘢,我哋兩個食得都好開心。買單嘅時候差唔多$200,抵食啊。

買單嘅時候差唔多$200,抵食啊。
2022-07-29 73 瀏覽
朋友D話最近發現都新大陸話好想去呢間餐廳試下呢間野個位置都好隱世下係上橋個位置平時搭巴士原來都會經過個個位但又冇發現過佢(SOR哈哈)唔知係平日定咩,見客人唔算好多原來服務員哥哥話佢地最近先開始做埋晚市我地4個都點左牛扒餐可以瘋狂食薯條勁highXD(牛扒明明先係主角我地到底咩玩法哈哈哈)但個牛扒一d都冇令我地失望啦好味唔乾唔un煎得香口而薯條都一樣正,我最鐘意食直既粗薯條嫁啦又過左好開心既一晚餐廳食物同氣氛都好值得我地再黎啊
朋友D話最近發現都新大陸話好想去呢間餐廳試下

呢間野個位置都好隱世下

係上橋個位置
平時搭巴士原來都會經過個個位
但又冇發現過佢(SOR哈哈)

唔知係平日定咩,見客人唔算好多
原來服務員哥哥話佢地最近先開始做埋晚市

我地4個都點左牛扒餐可以瘋狂食薯條勁highXD
(牛扒明明先係主角我地到底咩玩法哈哈哈)
但個牛扒一d都冇令我地失望啦
好味唔乾唔un煎得香口
而薯條都一樣正,我最鐘意食直既粗薯條嫁啦
又過左好開心既一晚
餐廳食物同氣氛都好值得我地再黎啊
難得幾個舊同學都係深水埗長沙灣荔枝角附近做野所以我地定期都會一齊聚一聚吹水聚舊吐苦水etc...嫁XD成日都唔諗去邊食,行行下見到呢間野扒餐可以任食薯條任食薯條d餐又唔貴然後我地成班傻仔就為左薯條任食9衝入左去啦笑死,到底係有幾想食薯條重係到計食幾多會回本好好笑食物本身都好唔錯,牛扒絕對對得住價錢上菜有盤上溫住個idea都好好唔會食到一半就凍哂又可以食多d薯條先,番黎d扒埋尾食過我地都加左好幾份薯條加到覺得唔好意思但店員都冇黑面態度差都一樣好nice refill薯條👍🏻👍🏻👍🏻
難得幾個舊同學都係深水埗長沙灣荔枝角附近做野

所以我地定期都會一齊聚一聚吹水聚舊吐苦水etc...嫁XD

成日都唔諗去邊食,
行行下見到呢間野扒餐可以任食薯條
任食薯條d餐又唔貴
然後我地成班傻仔就為左薯條任食9衝入左去啦
笑死,到底係有幾想食薯條
重係到計食幾多會回本好好笑

食物本身都好唔錯,牛扒絕對對得住價錢
上菜有盤上溫住個idea都好好
唔會食到一半就凍哂
又可以食多d薯條先,番黎d扒埋尾食過
我地都加左好幾份薯條加到覺得唔好意思
但店員都冇黑面態度差都一樣好nice refill薯條
👍🏻👍🏻👍🏻
2022-07-28 38 瀏覽
收工好攰一條友想食好少少去左係公司正正係樓下既呢間金葉我平時真係好少寫食評但呢間野真係好值得一讚第一服務員非常有禮貌👍🏻👍🏻我都係一個好重視服務態度既人,有D餐廳食物幾好食都好,服務唔好既話一律BYEBYE👋🏻比錢去餐廳當然係要享受服務,冇服務重要同我收加一個D真係完全唔得,冇服務不如食外賣算啦係咪!🤘🏻第二食物好食👍🏻呢日點既,係有善既服務員推介最新出既牛扒餐牛扒夠JUICY,食得出牛味唔會過度醃製同調味煎得夠香,個牛扒可以保溫都好特別下有別於一般鐵板,因為成日覺得D鐵板長久使用好DIRTY而薯條就中規中距正常的不過份量都很足夠沒特別加點還有紅酒同雪糕送,非常豐富滿足!👍🏻👍🏻
收工好攰一條友想食好少少

去左係公司正正係樓下既呢間金葉
我平時真係好少寫食評但呢間野真係好值得一讚

第一服務員非常有禮貌👍🏻👍🏻
我都係一個好重視服務態度既人,
有D餐廳食物幾好食都好,服務唔好既話一律BYEBYE👋🏻
比錢去餐廳當然係要享受服務,
冇服務重要同我收加一個D真係完全唔得,
冇服務不如食外賣算啦係咪!🤘🏻

第二食物好食👍🏻
呢日點既,係有善既服務員推介最新出既牛扒餐
牛扒夠JUICY,食得出牛味唔會過度醃製同調味
煎得夠香,個牛扒可以保溫都好特別下
有別於一般鐵板,因為成日覺得D鐵板長久使用好DIRTY
而薯條就中規中距正常的
不過份量都很足夠沒特別加點
還有紅酒同雪糕送,非常豐富滿足!👍🏻👍🏻
安格斯肉眼牛扒晚餐
安格斯肉眼牛扒晚餐
2022-07-28 32 瀏覽
呢日約左個朋友係佢做野個頭附近食飯佢話有間好似唔錯既餐廳依牛扒我朋友一向對食都好要求嫁平時我都係佢話食咩我就跟住佢去食嫁啦信佢就冇死哈哈個衰野約我6半但有野未做完叫我坐住等佢好在間餐廳都冇限時咋而且都幾靚個位空間都好大坐得舒服又唔怕D台太近啊依家都好怕D太逼既餐廳朋友黎到我就全權比佢決定啦我地叫左2個牛扒餐一平一貴我其實唔係好識食嫁,我食平佢食貴上菜個時我嚇親啊,個牛扒係用個鐵碟裝住下面重會點火,好似慶祝生日咁正哈哈不過我地2個都未咁快生日啦試左朋友個貴扒又真係香又淋過我個個好多但我覺得我個個都好食,少DD油花但肉質都好好咪當唔好食咁油囉哈哈,總括來講都係幾好既一餐廳朋友既選擇果然係好嘻嘻😜
呢日約左個朋友係佢做野個頭附近食飯

坐得舒服又唔怕D台太近啊
依家都好怕D太逼既餐廳

朋友黎到我就全權比佢決定啦
我地叫左2個牛扒餐一平一貴
我其實唔係好識食嫁,我食平佢食貴

上菜個時我嚇親啊,個牛扒係用個鐵碟裝住
下面重會點火,好似慶祝生日咁正哈哈
不過我地2個都未咁快生日啦
試左朋友個貴扒又真係香又淋過我個個好多
但我覺得我個個都好食,少DD油花但肉質都好好
咪當唔好食咁油囉哈哈,總括來講都係幾好既一餐廳
朋友既選擇果然係好嘻嘻😜
平鐵牛扒餐
平鐵牛扒餐
今日喺附近見完過客,見到有條友喺條街度派緊傳單,佢旁邊個易拉架嗰張牛扒相睇起嚟都幾吸引,就攞咗張傳單過嚟睇吓。見到佢做緊美國鐵板牛扒餐,$200有找,又送雪糕,天氣咁鬼死熱,就決定去試吓。講真我喺度做嘢都有幾個月,完全唔知道有呢間餐廳,但係又唔怪得我嘅,因為個位置真係有少少偏僻。入到去就即刻叫個扒餐先,原來佢有分貴同平,因為今次淨係想試吓就叫咗個平嘅美國prime平鐵牛扒餐。份扒嚟到都幾大件,目測有10oz.見到薯條仲係任食添就即刻添左三四次。啲扒煎得都真係唔錯,多汁又唔會鞋,食得出啲肉唔係茶記野,下次會帶埋啲朋友一齊嚟試吓嗰個貴嘅餐。

2022-07-27 25 瀏覽
老公話帶我去試新餐廳一入到間餐廳⋯⋯嘩冇人嘅🫣跟住個侍應(估計係老闆)都好好禮貌,即刻冇咁驚😂然後覺得都幾好呀😂當老公包塲囉😆之後過咗一陣,都嚟咗幾枱客地方都幾大,老公叫咗E餐胡椒風味焗豬手我就叫左個A餐黑椒牛柳拼大蝦當焗豬手一上場嘅時候勁大食嘅老公都嘩咗一聲咁大碟嘅😱😱😱然後覺得佢哋好有誠意意粉係茄汁意粉嚟㗎唔係白烚㗎跟住我個A餐呢飯係炒飯😋我覺得性價比真係好高佢哋唔係淨係大份咁簡單我嗰個牛柳係好鬼軟熟老公嘅豬手皮夠脆👍🏻只係我個大蝦爭咗少少啫然後因為今日個爐壞咗嘅關係冇餐湯(估計老闆)待應話送返個雪糕俾我哋😊個雪糕嘅質地好Creamy 👍🏻佢寫住大阪,都幾有feel😂然後我發現個餐牌有個搞笑位佢寫住A-K配薯條,飯或意粉其實應該係A至G就夠FYI: 我發現openrice 訂位仲有雪糕送😋值得推介,性價比好高
老公話帶我去試新餐廳
一入到間餐廳⋯⋯嘩冇人嘅🫣
跟住個侍應(估計係老闆)都好好禮貌,即刻冇咁驚😂
然後覺得都幾好呀😂當老公包塲囉😆

之後過咗一陣,都嚟咗幾枱客
地方都幾大,

然後因為今日個爐壞咗嘅關係
冇餐湯
(估計老闆)待應話送返個雪糕俾我哋😊
個雪糕嘅質地好Creamy 👍🏻
佢寫住大阪,都幾有feel😂

然後我發現個餐牌有個搞笑位
佢寫住A-K配薯條,飯或意粉
其實應該係A至G就夠

FYI: 我發現openrice 訂位仲有雪糕送😋
值得推介,性價比好高

2022-07-23
2022-07-26 21 瀏覽
見到公司樓下間餐廳依家做埋晚市今日早左收工就去嘆一嘆個靚晚飯先間餐廳都好靚下,綠色主題色好吸眼醒目晚餐既選擇有平有貴,選擇上都好豐富下我就選擇左佢地最新推介既牛扒餐一百六十蚊就有齊沙律,餐湯,平鐵牛扒同埋最開心就係可以瘋狂食薯條會唔會太佛心啊😋😋😋牛扒餐個賣相真係好勁啊!!!同埋都唔係得個靘字嫁店員話可以保溫住個牛扒好爽咁就可以先食多d薯條😂再留番dd牛扒最後食都唔怕凍哂啦真係好貼心啊!!食物方面牛扒都煎得好到位,唔會太熟太生,牛扒都好淋亦煎得夠香口整體我都會比好高評價會想再黎食另一款牛扒🥳🥰
見到公司樓下間餐廳依家做埋晚市
今日早左收工就去嘆一嘆個靚晚飯先
間餐廳都好靚下,綠色主題色好吸眼醒目
晚餐既選擇有平有貴,選擇上都好豐富下
我就選擇左佢地最新推介既牛扒餐
一百六十蚊就有齊沙律,餐湯,平鐵牛扒
同埋最開心就係可以瘋狂食薯條
會唔會太佛心啊😋😋😋
牛扒餐個賣相真係好勁啊!!!
同埋都唔係得個靘字嫁
店員話可以保溫住個牛扒好爽
咁就可以先食多d薯條😂
再留番dd牛扒最後食都唔怕凍哂啦
真係好貼心啊!!

食物方面牛扒都煎得好到位,
唔會太熟太生,牛扒都好淋亦煎得夠香口
整體我都會比好高評價
會想再黎食另一款牛扒🥳🥰
2022-07-25 35 瀏覽
見佢D牛扒餐好似好出色咁🤓不過佢有個平D既雜扒餐糧尾都係食平D算😜個雜扒餐份量都好大下,如果細食O既女仔可能可以2個人share都冇問題😛不過呢個雜扒餐就唔似個d好似好勁既牛扒餐咁可以係咁任食薯條☹️不過份量咁多其實都好足夠啦👍🏻👍🏻個雜扒牛扒係比較冇咁厚,不過都算過得去啦豬扒煎得都好香口下,我最鐘意既就係豬扒🐷🐷🐷雞扒就一般般啦,正常發揮冇咩特別都係過得去啦晚餐呢個價錢黎講都算係好經濟實惠啦🙈下次餓d既話可以試下佢個任食薯條牛扒餐
見佢D牛扒餐好似好出色咁🤓
不過佢有個平D既雜扒餐糧尾都係食平D算😜
個雜扒餐份量都好大下,如果細食O既女仔
可能可以2個人share都冇問題😛
不過呢個雜扒餐就唔似個d好似好勁既牛扒餐咁
可以係咁任食薯條☹️
不過份量咁多其實都好足夠啦👍🏻👍🏻
個雜扒牛扒係比較冇咁厚,不過都算過得去啦
豬扒煎得都好香口下,我最鐘意既就係豬扒🐷🐷🐷
雞扒就一般般啦,正常發揮冇咩特別都係過得去啦
晚餐呢個價錢黎講都算係好經濟實惠啦🙈
下次餓d既話可以試下佢個任食薯條牛扒餐
呢期食茶餐廳食都真係好鬼厭😕又做野做到好頹🫠🫠🫠決定行遠少少試下d新野😝去左呢間叫金葉既餐廳見佢午餐都好多選擇下,最特別有西式又有炒野重有粉麵湯麵同東南亞野,嘩咁多式都比佢玩哂有冇咁勁先😚今日叫左個泰式既餐泰式豬頸肉炒金邊粉,食物都好快就黎,上台重係出緊煙嫁,金邊粉炒得好夠鑊氣好爽!調味都好唔錯,真係同泰國餐廳食既味一模一樣冇馬馬虎虎見佢d牛扒好似都唔錯好幾枱都叫,下次黎一定要試個牛扒先得😜
呢期食茶餐廳食都真係好鬼厭😕
又做野做到好頹🫠🫠🫠
決定行遠少少試下d新野😝
去左呢間叫金葉既餐廳見佢午餐都好多選擇下,
最特別有西式又有炒野重有粉麵湯麵同東南亞野,
嘩咁多式都比佢玩哂有冇咁勁先😚
今日叫左個泰式既餐泰式豬頸肉炒金邊粉,
食物都好快就黎,上台重係出緊煙嫁,金邊粉炒得好夠鑊氣好爽!
調味都好唔錯,真係同泰國餐廳食既味一模一樣冇馬馬虎虎
見佢d牛扒好似都唔錯好幾枱都叫,下次黎一定要試個牛扒先得😜
2022-07-22 43 瀏覽
今日難得個天重光就收工,想係工仍附近食埋個晚餐先番屋企去左呢間午餐成日都幫襯既金葉知佢地最近開始埋晚餐又有燭光牛扒好似好勁咁疫情左咁耐餐廳都真係好陰公嫁,午餐佢地d炒野好鬼正夠哂收獲氣!晚餐今日真係第一次試啊叫左個卡幫尼海鮮意粉價錢都好優惠一百蚊都唔洗👍重冇加一tim,但冇加一都唔會冇服務樓面個哥哥鬼死咁nice食物方面一d都唔輸出面d大西餐廳汁夠creamy香濃,海鮮都比得好大方抵我成日都去食佢地啊,晚餐質素一樣咁得😋😋
今日難得個天重光就收工,
想係工仍附近食埋個晚餐先番屋企
去左呢間午餐成日都幫襯既金葉
知佢地最近開始埋晚餐
又有燭光牛扒好似好勁咁
疫情左咁耐餐廳都真係好陰公嫁,
午餐佢地d炒野好鬼正夠哂收獲氣!
晚餐今日真係第一次試啊
叫左個卡幫尼海鮮意粉
價錢都好優惠一百蚊都唔洗👍
重冇加一tim,但冇加一都唔會冇服務
樓面個哥哥鬼死咁nice
食物方面一d都唔輸出面d大西餐廳
汁夠creamy香濃,海鮮都比得好大方
抵我成日都去食佢地啊,晚餐質素一樣咁得😋😋
卡邦尼海鮮意粉
卡邦尼海鮮意粉