2016-03-15 460 瀏覽
其實因為團購而認識呢間韓國餐廳, 當然我都買左張團購黎食其實唔團購買, 佢lunch都算平, 都係30幾蚊左右我用團購coupon, 朋友就正價食基本上你落完order好快佢都會上d小碟, 不過好奇怪我係無泡菜得白菜仔竟然韓國餐廳無泡菜小碟俾, 因為我見鄰台都有係我無, 有d奇怪, 問左佢但佢最終都無補返俾我地至於飯亦都好快上台, 一樣, 個拌飯係無泡菜…至於用料亦都唔太正宗, 唔見有5色既材料係齊度, 不過飯既份量就足既!但辣醬佢俾既份量都好少, 我相中份量只係1小碟既份量, 我落左兩碟先有少少味, 但亦都係好奇怪, 完全唔覺有辣味反而好似甜醬加左一d唔知咩係入面食到咁上下佢都有負送jeji, 我覺得呢間餐廳唔可以打韓國餐廳做招徠.因為拌飯已經好簡單但都做到咁差真係唔知講咩好
其實因為團購而認識呢間韓國餐廳, 當然我都買左張團購黎食

其實唔團購買, 佢lunch都算平, 都係30幾蚊左右

我用團購coupon, 朋友就正價食

至於飯亦都好快上台, 一樣, 個拌飯係無泡菜…

因為拌飯已經好簡單但都做到咁差真係唔知講咩好
2016-03-11 543 瀏覽
記得十年八年前韓燒響香港盛行一時,無論讀緊書既學生定一家大細都好鐘意去食舊式既放題式韓燒,隨住近年好多韓國燒烤店打入香港市場後,大家又改變左對韓燒既想法。今日同朋友講開呢樣野,忍唔住要搵間港式韓燒店黎懷愐過去,而我地都不約而同地諗起金甲。金甲既食物種類都好多,肉類黎講個人喜歡:極上牛肋骨:牛肋骨醃得入味而且件件都大件多肉,燒左五分鐘將血水迫出後就可以食,無諗過味道雖然偏咸但肉質軟滑,同朋友一口氣食左十幾件護心肉:護心肉同韓國烤肉店既肉質基本相同, 只係呢度醃既醬汁比韓式烤肉店濃味,肉好有咬口,絕對比其他牛肉豬肉更有口感。和風一口牛: 一口牛切成正方體,方便一啖食曬,本身肉係無加入調味,如果鐘意清淡啲既朋友可以多揀呢個大蝦:估唔到有大蝦可以燒, 今日仲好好彩有蠔食,記得唔好燒太耐如果燒乾曬唔好食除左肉類,呢度都有好多熟食:炒韓式粉絲,煎餅,泡菜,菠菜呢d前菜都有甜品種類好多, 不過食肉食得太飽唯有下次再試室內環境:
金甲既食物種類都好多,肉類黎講個人喜歡:

極上牛肋骨:

大蝦:
甜品種類好多, 不過食肉食得太飽唯有下次再試
室內環境:
2016-03-09
2016-03-07 533 瀏覽
本來想搵團購平d, 見到這家感覺不錯, 不過團購的日子2月中先開始, 所以就直接search openrice打電話去問, lunch $118/位 加一, 11:30-4pm, 可以坐4個半鐘沒限時, 超抵呀! 即book!12:30pm去到, 不算多人, 被安排坐牆邊位, 放眼望去大約3成滿, 可能客人未算多都幾靜幾o岩傾計!放好行裝出去取食物, 食物種類都算多, 沙律的有中華沙律、薯仔沙律、拌芽菜等等, 不過沒有我喜歡的粟米! >< 所以只要了一點點作頭盤~冷盤有幾款壽司、日式冷麵等~ lunch沒三文魚有點失望(雖然都估到沒有...) 味道正常和普通~ 冷麵煮得有點粉粉的感覺有點失色~熟食有一堆炸物: 炸三角薯餅、麥雞雞、春卷咖哩角等, 不過感覺炸出來蠻久, 薯餅和麥雞雞都"林"了不脆! 朋友說特別的是有韓式蛋餅(? 抱歉我不太知道是叫什麼....) 有原味和kimchi 2種口味, 但吃上去跟煎蛋沒太大差別, 而且好多好大條的蔥~ >< 最欣賞的是有我喜歡的韓式粉絲!!! 而且味道很好, 不會太咸, encore了2次! 正!!熱盤有三文魚鮫、
熱盤有三文魚鮫、魚蛋、炒菜、炒飯等~ 我只吃了三文魚鮫, 一大盤比較能吃的部分都很少, 9成都是魚骨位, 味道較淡~ 朋友吃了炒菜, 正常味~
韓燒最重要的當然是燒!! 基本的雞翼、牛扒、豬扒、雞扒、腸仔都有, 雞翼只有原味和辣2種, 選擇比較少, 因為本人不吃辣, 只吃原味, 雞翼醃得很入味, 燒完很好吃!! 牛好像有分幾種, 不過吃上去好像都差不多~ 欣賞的是韓燒的醃料都是帶點甜甜的, 所以燒完都很好吃~ 腸仔有朋友仔喜歡的普通廚師腸, 也有芝士腸~ 芝士腸燒完脆卜卜好好吃!! 燒的東西有比較特別的是金菇肥牛卷、龍脷柳、鴨胸、牛舌~ 金菇肥牛卷看上去很好看, 但好難燒!! 而且因為沒醃過, 所以吃上去比較淡, 要沾醬才好吃~ 個人喜歡龍脷柳! 不是很多地方有得燒, 因為魚很易stick住就會弄很髒!! 切了小件的龍脷柳煎好很滑, 沒有腥, 也是甜甜的超好吃!!
飲料是自便的, 有罐裝也有機倒的, 不過機上label的名字跟飲料完全是兩回事, 好像label了葡萄汁的, 出來的卻是五花茶! label芒果汁的, 出來卻是豆漿! @@ (飲料喝剩好像要收費!)
甜品對於lunch來說是不過不失, 很普通的mousse cake (正方那3件), 味道像羅拔臣jelly的味道, 好神奇! 燉蛋是很滑, 前面白色的西米糕下面有芋頭粒, 不太甜好好吃!! 芒果布甸很淡, 木糠布甸只是cream, 不是木糠布甸正常的味道~ 糖水有我喜歡的西米露, 第一轉只有很少西米, 第二轉可能大家都"不"了水, 所以超多西米!! 還有正常的涼粉, 淡奶沒有了職員都立即幫忙fill, good! 雪糕是牛奶公司, 有3種 (vanilla、chocolate和抹茶), 旁邊還有2桶其他味, 不過要逐球收費.....@@ 巧克力雪糕有chocolate chips好好吃!! 抹茶的像奶抹也好吃~
吃吃說說、吃吃再說說, 不知不覺就待了2個多小時!! 一看旁邊已經full了7-8成!! 職員全程都沒理我們 (即也沒收碟子), 有某幾個職員面口比較黑, 說話比較掘, 不過能幾個小時輕鬆跟朋友吃飯談天也是很不錯, 也就沒理會其他的事了~
題外話/補充資料: P.S. 這邊的肉跟牆上的label是完全不吻合的...別打算看label拿東西吃! lunch除了任食韓燒也有定食, 價錢都幾抵! 晚市冇記錯好像$188/位, 睇食評晚市多好多東西吃! 感覺都幾抵! 下次可以試下dinner先!
2016-02-10
2016-02-19 1116 瀏覽
其實今天想要試一下,一直知道它的存在。 因為廣告上只寫幾點走就付多少錢,可是走進去就問有多長時間可以食。 結果竟然是無限時。走進去,發覺選擇很多,熟食,三文魚,壽司,甜品又多,還有豆腐花。說到肉,有豬肉,牛肉。還可以用生菜包來食。 說起來,這個價錢,對得起食客有餘。其實甜品不太好食,蛋糕有點不夠甜, 而且有點乾。 可是這邊的肉餣得好香,尤其是豬肉,食上去甜甜的,還有擋心肉!!! 肉也很新鮮。 還有三文魚的供應也很足,而且新鮮。 如果只喜歡三文魚的人,不一定要選擇放題。 另外還有冰淇淋,有三種口味,最好味是朱古力,有朱古力碎。 或外是綠茶味。那個綠茶 pudding ,有淡淡的綠茶味,很滑,又香。 另外店裏遇有 WiFi. 絶對會再回頭, 再去一次。

走進去,發覺選擇很多,熟食,三文魚,壽司甜品又多,還有豆腐花。說到肉,有豬肉,牛肉。還可以用生菜包來食。 說起來,這個價錢,對得起食客有餘。

另外店裏遇有 WiFi. 絶對會再回頭, 再去一次。
2016-02-18
  • 擋心肉
2015-12-24 3127 瀏覽
生日飯,圍埋一枱韓燒永遠係好好嘅選擇!上到去見到好開揚, 而且可能因為平日既關係都唔爆場地方夠大,唔單止可以容納好多人,仲坐得幾舒服!一坐低放低D野就緊係出去睇下有咩食啦~食物種類夠多,而且都好乾淨~以韓燒及呢個價錢黎講都算超值前菜都已經有10幾樣, 試完都覺得好好味韓燒當然主要食燒肉嘛,連好冷門既護心肉都有另外仲有極上牛肋骨~美味~美味~而且佢醃得啲牛肉好好食添...仲有牛舌, 大蝦同燒蠔蝦都大隻而且爽口~食完再食返d水果, 水果鮮甜味美最後緊係要食甜品啦~~~一大個雪糕櫃正呀!!可以自己整雪糕球~~仲要係DRYER'S既好味~~~食完個個都捧住個肚走呀~~ 盡興盡興
生日飯,圍埋一枱韓燒永遠係好好嘅選擇!
上到去見到好開揚, 而且可能因為平日既關係都唔爆場
地方夠大,唔單止可以容納好多人,仲坐得幾舒服!
一坐低放低D野就緊係出去睇下有咩食啦~
食物種類夠多,而且都好乾淨~以韓燒及呢個價錢黎講都算超值
前菜都已經有10幾樣, 試完都覺得好好味

韓燒當然主要食燒肉嘛,連好冷門既護心肉都有
另外仲有極上牛肋骨~美味~美味~
而且佢醃得啲牛肉好好食添...
仲有牛舌, 大蝦同燒蠔
蝦都大隻而且爽口~
食完再食返d水果, 水果鮮甜味美
最後緊係要食甜品啦~~~
一大個雪糕櫃正呀!!可以自己整雪糕球~~
仲要係DRYER'S既
好味~~~
食完個個都捧住個肚走呀~~
盡興盡興

2015-11-01
今晚同朋友嚟咗呢間叫金甲既韓燒, 因為週圍都逼爆要排隊, 但係估唔到呢度又OK喎佢入口比較隱閉係商廈上層, 所以可能因為咁唔多人知呢度係任食任飲,價錢都算合理,嘢飲都好多種類喎,仲有啤酒任飲tim! 佢所有食物真係唔差, 尤其係金菇肥牛卷, 我自己都食咗幾舊, 其他肉類都醃得好好味我估唔到呢度有蝦燒,仲好大隻!應該係虎蝦嚟仲有呢個牛柳粒(不過有點un)有埋刺身任食!一開始就燒咗蝦先,真係好正,我全場食咗差唔多10隻仲有人蔘雞湯,嘩!駛唔駛咩都有最勁係連生蠔都有最重要最重要係Dreyers雪榚任食呀....正到痺,有成6個味任揀!(如果有人standby喺度幫我哋"筆"埋就好)因為好硬好難"筆"雖然真係咩都有得食, 但係質素都保持到,我哋食咗3個鐘,我覺得可以再嚟過
佢入口比較隱閉係商廈上層, 所以可能因為咁唔多人知

我估唔到呢度有蝦燒,仲好大隻!應該係虎蝦嚟
仲有呢個牛柳粒(不過有點un)
有埋刺身任食!
一開始就燒咗蝦先,真係好正,我全場食咗差唔多10隻
仲有人蔘雞湯,嘩!駛唔駛咩都有
最勁係連生蠔都有
2015-10-30
10 分鐘 (堂食)
  • 金菇肥牛卷
  • 虎蝦
2015-12-14 2498 瀏覽
在旺角港鉄站D出口毗鄰的城市中心4楼,放滿的是牛肉、豬肉、鷄肉、鱿魚、魚柳、蛤蜊…………的韓烤食材,200元唔使,任食任飲兩小時……看似冇咩貴價食材,其實都唔差,除左豬、牛的醃味差不多、難以分辨外,其他嘅肉類都好新鲜!不過辣豬肉就唔係好辣,唯有加泡菜同食,生菜幾新鲜、韓式牛肉算是上品,心水推介的還有鷄翼、魷魚鬚、魚柳、豬扒,因為燒熟咗都好有鷄味、鱿魚味、鲜魚香、豬扒又唔會鞋恰恰、熱盤方面,必食豬肚鹹菜湯、泡菜餅、炸薯餅,每種都做到恰如其份、另外,甜品我會揀桶仔豆腐花,熱辣辣的豆花味濃细滑、木糠布甸忌廉好重手,甜度增加又軟滑……兩個小時放题一定吃得飽,唔知係咪因為平,服務態度就有待改善!評分:3.8

評分:3.8
2015-11-25 3229 瀏覽
今日收工同男友去食韓燒行過旺角見到好似幾抵食咁好在星期一收工時間都唔駛點排隊上到去即刻衝去拎野食可能因為時間早,出面都幾多野食小妹平時食慣港式韓燒d BBQ包見到竟然有大蝦,三文魚,牛柳粒...即衝啦!最神奇既係有蠔,而我真心以為係生食好彩有店員埋黎話我知係要燒熟先食得 = =隻蠔上面有生蒜蓉,真係第一次咁食肉類都醃得唔錯,唔會咸到豬牛羊雞一樣味其實淨係燒蝦都食到返本,好新鮮,完全唔"霉"呢間下次可以再黎 😆
今日收工同男友去食韓燒
行過旺角見到好似幾抵食咁
好在星期一收工時間都唔駛點排隊

上到去即刻衝去拎野食
可能因為時間早,出面都幾多野食
小妹平時食慣港式韓燒d BBQ包
見到竟然有大蝦,三文魚,牛柳粒...即衝啦!
最神奇既係有蠔,而我真心以為係生食
好彩有店員埋黎話我知係要燒熟先食得 = =
隻蠔上面有生蒜蓉,真係第一次咁食

肉類都醃得唔錯,唔會咸到豬牛羊雞一樣味
其實淨係燒蝦都食到返本,好新鮮,完全唔"霉"
呢間下次可以再黎 😆
2015-10-25
2015-11-11 3143 瀏覽
朋友請食飯,當然出席喇!Book左8點準時去到。雖然入坐率有7成,但眼見二人都會比四人卡位,抵讚!最不喜歡食韓燒坐得很迫!自助餐或任食時,我都一定會先行一次睇睇有什麼食先。前菜有好多款,而且款款都係自己整既 (食得出,因為好多都唔夠入味)可以我食開比較濃味的。我只試了以上前菜。係人都知香港人鍾情於夀司 (特別係三文魚)所以一見到就拎左大量三文魚,好彩佢refill得快。肉類有好多,比較特別的有牛舌同護心肉。其實我都係第一次食護心肉,無想像中好食。因為太多款式無試晒,我個人比較喜歡牛舌、蝦同牛肋骨(醃得好好味)有生菜整生菜包,但可惜無提供韓式醬。仲有好多甜品,但太飽已經食唔落。食到最尾會出啲烚菜,意外地甜,幫助消濟價錢唔貴,但我地坐足一晚,仲個個都食到飽一飽。係香港經常連食飯都要限時,食到好趕,真係想慢慢同朋友食餐飯都難
朋友請食飯,當然出席喇!
自助餐或任食時,我都一定會先行一次睇睇有什麼食先。
前菜
可以我食開比較濃味的。
前菜
我只試了以上前菜。
壽司區
肉類
肉類有好多,比較特別的有牛舌同護心肉。
其實我都係第一次食護心肉,無想像中好食。
生菜包
有生菜整生菜包
,但可惜無提供韓式醬。
蝦,第一轉新鮮啲
有任飲選擇仲有好多
仲有好多甜品,但太飽已經食唔落。
食到最尾會出啲烚菜,意外地甜,幫助消濟

價錢唔貴,但我地坐足一晚,仲個個都食到飽一飽。
題外話/補充資料: 最大問題係廁所位,只要你一經過男廁你就會見到晒男廁既情況‧。 如果有人去緊Toilet 會好尷尬
2015-11-19
2015-11-02 3571 瀏覽
同幾個朋友行街經過樓下見到好大的宣傳板,見價錢又唔貴就去試下。搭lift上到去出已經見到好光猛, 可能因為平日既關係都唔爆場但位置都好大, 環境都幾亁淨一坐低放低D野就緊係出去睇下有咩食啦~食物種類夠多,而且都真係好乾淨~以韓燒及呢個價錢黎講都算超值前菜都已經有10幾樣, 試完都覺得好好味推介青瓜,白菜,波菜熟食亦都有10幾種,完全滿足晒咩都想試既慾望推介清酒煮蜆及 燒三文魚骨主要燒肉呀嘛,好冷門既護心肉都有,真係讚一下極上牛肋骨WOW, 講到咁勁即刻夾左幾塊返去試下先,仲有啲魷魚腳,同埋牛舌, 大蝦我覺得佢醃得好食喎啲牛肉...我最後食左10幾塊, 朋友們食得仲多...哈哈哈蝦都爽口既, 但又唔好期望好鮮甜牛舌正呀~~~~~~護心肉醃得好味既,只係太硬了,唔係爽口,食唔到...仲有D南瓜, 翠肉瓜平衡下。食完主菜緊係要食甜品啦~~~一大個雪糕櫃正呀!!可以自己整雪糕球~~有基本雲呢拿, 士多啤利, 朱古力, 最重要係有我最愛既抹茶同埋曲奇,仲要係DRYER'S既好味~~~個肚就爆了~~~哈哈有朋友選擇左食豆花, 又係一大個木筒可以自己片佢地表示OK~~~總括黎講,比預期好, 同D朋友
但位置都好大, 環境都幾亁淨
一坐低放低D野就緊係出去睇下有咩食啦~
前菜都已經有10幾樣, 試完都覺得好好味
推介青瓜,白菜,波菜
熟食亦都有10幾種,完全滿足晒咩都想試既慾望
推介清酒煮蜆及 燒三文魚骨
主要燒肉呀嘛,好冷門既護心肉都有,真係讚一下
極上牛肋骨WOW, 講到咁勁即刻夾左幾塊返去試下先,
仲有啲魷魚腳,同埋牛舌, 大蝦
我覺得佢醃得好食喎啲牛肉...
我最後食左10幾塊, 朋友們食得仲多...哈哈哈
蝦都爽口既, 但又唔好期望好鮮甜
牛舌正呀~~~~~~
護心肉醃得好味既,只係太硬

了,唔係爽口,食唔到...
仲有D南瓜, 翠肉瓜平衡下。
食完主菜緊係要食甜品啦~~~
一大個雪糕櫃正呀!!可以自己整雪糕球~~
好味~~~個肚就爆了~~~哈哈
有朋友選擇左食豆花, 又係一大個木筒可以自己片
佢地表示OK~~~
總括黎講,比預期好, 同D朋友坐奈D又舒服又唔貴, 我地會再黎~~~
題外話/補充資料: 我覺得可以提供燒烤夾夾, 鐵筷子都夾唔到野既......
2015-10-27 3144 瀏覽
今晚同一大班朋友黎試下,幾好,不會太嘈雜,食物比起想像中好,肉類好夠味,仲有我最鍾意既三文魚刺身,好新鮮,最意想不到竟然有蝦燒,食過咁多間韓燒,都係第一次有蝦燒,啲蝦又大隻又鮮甜,牛仔骨又夠淋又夠味,唔會太咸,飲品都多選擇,唔會只得1,2種比你選,我最鍾意飲C&C蘋果汁,甜品都多選擇,無諗過真係有Dreyer's雪糕,雪糕有Dreyer's同維記選擇,仲有涼粉,啫喱等等。試完之後,都唔係咁差姐,服務都OK,不時會埋黎問,需要換烤盤嗎? 火力夠嗎,會不會太大或太細,我地十幾人,分左2張枱,隔離枱朋友不停換盤,服務員都無黑面,仲好快就幫佢地換,值得一讚。

2015-10-26
  • 三文魚刺身,牛仔骨,蝦,Dreyer's雪糕,油菜
2015-09-30 3744 瀏覽
其實我覺得係因為成間野咁差所以公眾假期人都唔多吓,雖然係晏晝!入到去其實環境都唔差,坐低一望個爐,居然而家仲有燒肉放題無隔油紙……d油周圍都係,fine跟住拎野食,groupon上面張餐單晏晝都好多野架係無刺身,單係去到就得番d cheap野燒,牛助骨又無,扒又無,仲要唔係好新鮮(呢度指所有ge野食)! 野食放得耐,係得有蓋ge幾樣熟食好d(可能嗰度提供套餐堂食所以好少少)野飲,一隻手掌咁多款囉~壽司,唔新鮮,硬,難食~甜品,唔係話特別難食,但係算難食(個蛋糕仲衰過我樓下餅舖)~前菜類叫做麻麻我個friend真係燒到"滿足"到唔想食……明明團購$68,午食仲要收$37服務費@一人,個經理仲話"好抵架啦第二度食唔到"~我個心真係(*@^&$梗係啦第二度食唔到咁搵笨難食!計計埋埋成$105午市btw正價$118真係超搵笨食得咁cheap,咁ge價錢,去西九日韓燒無咁嬲!

野飲,一隻手掌咁多款囉~
壽司,唔新鮮,硬,難食~
前菜類叫做麻麻

我個friend真係燒到"滿足"到唔想食……

我個心真係(*@^&$梗係啦第二度食唔到咁搵笨難食!
計計埋埋成$105午市btw正價$118真係超搵笨
食得咁cheap,咁ge價錢,去西九日韓燒無咁嬲!
題外話/補充資料: 其實最唔chur係$37服務費,我睇唔q出邊度服務值$37,態度真係唔係好除左開過一次爐收過一次碟真係無幫過我手,經理仲超串。
2015-09-28
用餐優惠
團購
  • 豬肚
  • 魚蛋
2015-09-27 3273 瀏覽
水準未如理想,燒烤食物選擇基本的也有齊,然而沒有特別驚喜及令人回味的。至於魚生只得三文魚,壽司選擇不多,飯亦硬。此外,甜品選擇並不多,也欠質素,蛋糕不夠鬆軟,似雪了很久! 還有,當日我不見有宣傳中的Dreyer's 雪糕任食。總的而言,收費與食物質素不成正比,團購優惠不是優惠,令人失望。
題外話/補充資料: 最初選擇此店是見團購優惠,可惜一不留神,中伏,雖然細細字的細則有寫,但是需要再額外附加的費用是網上付費的一倍,最重要是本人發現,walk in也不過是貴$30左右, 一切都是跨大宣傳!!
2015-09-18
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
團購
  • 沒有
2015-09-05 3953 瀏覽
首先講下食物質訴,食物種類多,有熟食和凍食、甜品、自制綿花糖、肉類多達20種,飲品無限飲。肉類味道一般,牛仔骨同香辣豬肉比較好食,其他食物一般不太入味,一口牛不太建議大家食,因為脂肪比例不多幾乎冇肉質非常硬。甜品感覺很差蛋糕不新鮮,味道很差,值得一讚係可以自制綿花糖。服务態度較差。★生日前2日訂枱送生日蛋糕
★生日前2日訂枱送生日蛋糕
2015-09-05
慶祝紀念
生日
  • 牛仔骨
  • 綿花糖
2015-09-04 3623 瀏覽
女友為我慶祝生日請我食韓燒 未到前見到食評仲以為中伏 但係去到又唔係好差 相反又有驚喜 雞腎 魷魚都很好食 雞肉 護心肉 特別係牛肉 真係好好好好食 超多汁 燒緊既時候d肉汁多到滲出黎 仲有芋頭雪糕 雖然試唔到自制綿花糖 但我地都食到好鬼飽 而且服務都好好 我地遲到結果食到過鐘都冇比面色 好評!
  • 牛肉