2012-09-23
今次我真係忍唔住要寫食評 我從未試過出街食飯仲要受氣 今日放工約埋屋企人去元朗金田食飯 大約9:15去到唔洗等位有得坐 可能係平日嘅關係無乜人 因為小朋友肚餓嘅關係 我一坐低就叫佐兩件蟹籽壽司俾小朋友食佐先 跟住待應講之後再落 之後我媽媽諗佐好耐都唔知食咩好 我就照顧緊小朋友 之後我見到金田一個著灰色衫嘅男經理唔知做咩用個好惡嘅眼光望住我哋 然後企係我哋隔離好唔耐煩咁幫我哋落order 仲要粗聲粗氣 我自己本身都係從事服務性行業 所以好明白員工都可以有脾氣 有心情唔好時候 所以我容忍然後我小朋友食嘢食到雙手都係 因為我哋張檯就係收銀前面所以我就好有禮貌咁問個經理: ''唔該 可唔可以俾幾張紙巾我丫?'' 個經理望一望我 一句都無聲都無出繼續做佢自己嘢 咁我就叫第二個待應拎俾我 原來啲紙巾就放你收銀旁邊佢咁都唔拎俾我 仲要同個待應講'依加啲真係好x煩' 我真係覺得好無奈 我拎幾張紙巾姐唔係攞你成副身家丫?跟住仲要踢我身後嘅椅子踢到'鵬鵬聲' 我唔知佢係咪認為我哋阻到佢收工所以啲態度咁差 因為有小朋友在場所以我無追究我哋兩個大人一個小朋友食 埋單要$419 食物如下:蟹籽 甜蝦壽司 各二
我哋兩個大人一個小朋友食 埋單要$419 食物如下:
蟹籽 甜蝦壽司 各二
叉燒烏冬 $50 一碗
帶子刺生 $80 無味唔甜
細芒果蟹籽沙律 唔錯 芒果好甜
特級火山卷六件 $128 難食
服務態度十分差 如果用咁嘅質素換咁嘅價錢就不值 我已經list 佐呢間餐廳入black list!!!!!