今次我真係忍唔住要寫食評 我從未試過出街食飯仲要受氣 今日放工約埋屋企人去元朗金田食飯 大約9:15去到唔洗等位有得坐 可能係平日嘅關係無乜人 因為小朋友肚餓嘅關係 我一坐低就叫佐兩件蟹籽壽司俾小朋友食佐先 跟住待應講之後再落 之後我媽媽諗佐好耐都唔知食咩好 我就照顧緊小朋友 之後我見到金田一個著灰色衫嘅男經理唔知做咩用個好惡嘅眼光望住我哋 然後企係我哋隔離好唔耐煩咁幫我哋落order 仲要粗聲粗氣 我自己本身都係從事服務性行業 所以好明白員工都可以有脾氣 有心情唔好時候 所以我容忍然後我小朋友食嘢食到雙手都係 因為我哋張檯就係收銀前面所以我就好有禮貌咁問個經理: ''唔該 可唔可以俾幾張紙巾我丫?'' 個經理望一望我 一句都無聲都無出繼續做佢自己嘢 咁我就叫第二個待應拎俾我 原來啲紙巾就放你收銀旁邊佢咁都唔拎俾我 仲要同個待應講'依加啲真係好x煩' 我真係覺得好無奈 我拎幾張紙巾姐唔係攞你成副身家丫?跟住仲要踢我身後嘅椅子踢到'鵬鵬聲' 我唔知佢係咪認為我哋阻到佢收工所以啲態度咁差 因為有小朋友在場所以我無追究我哋兩個大人一個小朋友食 埋單要$419 食物如下:蟹籽 甜蝦壽司 各二
今次我真係忍唔住要寫食評 我從未試過出街食飯仲要受氣

我哋兩個大人一個小朋友食 埋單要$419 食物如下:
蟹籽 甜蝦壽司 各二
叉燒烏冬 $50 一碗
帶子刺生 $80 無味唔甜
細芒果蟹籽沙律 唔錯 芒果好甜
特級火山卷六件 $128 難食

服務態度十分差 如果用咁嘅質素換咁嘅價錢就不值 我已經list 佐呢間餐廳入black list!!!!!
2012-09-02 24 瀏覽
呢間金田真係差到無倫,食物已經差,服務直頭離x晒譜,幫襯簡直係貼錢買難受。講明先,唔係我主觀偏見,睇真啲最近幾十篇食評都係咁講架,都唔知果啲笑臉點「造」返黎! 笑臉搵食係靠唔住,一定要睇食評內文!呢間金田門口成日都有人等位,千祈唔好以為真係好食抵食所以有人等,其實係佢嘅造勢手法! 果晚我入到去,明明仲有唔少空檯,但就全部reserved唔畀人坐,夾硬要人搭檯。佢啲長檯係四五張二人木檯拍埋而成,一張長檯坐成八個或者十個,你真係唔會諗到長檯頭尾分別坐咗4位同2位兩組客,中間剩返兩個位,咁都要另一組客搭檯「slip」入去!重點係間舖根本唔滿! 最慘係佢啲長檯一邊係貼牆嘅、而且背貼背,靠牆果組客想出入,根本就要同檯以及背後果檯全部起身讓路先行到,逼到不知所謂! 去食平價日式放題咁逼就話啫,單點(仲要貴嘅)日本餐廳都咁,離譜到唔信!坐到咁逼都算,坐坐下覺得好熱,初時以為自己啱啱行完路兼飲咗佢杯熱茶所以熱,原來唔係個人問題,同檯搭檯食客忍唔住投訴,個疑似經理(西裝男、年約50、企門口帶位兼點人做嘢果個)拖拖拉拉最後先好唔情願咁叫人開分體冷氣。唔怪得之愈坐愈熱啦,原來三十幾度都唔開冷氣囉! 分明就係

坐到咁逼都算,坐坐下覺得好熱,初時以為自己啱啱行完路兼飲咗佢杯熱茶所以熱,原來唔係個人問題,同檯搭檯食客忍唔住投訴,個疑似經理(西裝男、年約50、企門口帶位兼點人做嘢果個)拖拖拉拉最後先好唔情願咁叫人開分體冷氣。唔怪得之愈坐愈熱啦,原來三十幾度都唔開冷氣囉! 分明就係想啲客怕熱速戰速決,佢就做多輪生意啦!

搞完冷氣,個經理又畀出面等位嘅人嘈,望下先知原來出面企左十幾個人,但入面半間舖有一張10人檯一直「reserved」唔畀人入、有幾張細檯上組客走左又唔執檯! 親耳聽見個經理兇個待應話『你唔好畀人入,點都唔好畀佢地咁快入、咪由佢嘈囉』! 明晒啦,佢之所以有位都唔畀人坐,係想有班客響門口等位造勢,係咁畀人入門口無晒人,點扮旺場?

啲嘢好食就話無所謂啫,點知啲嘢食同服務一樣咁差劣,壽司仲要逐件計,所謂「特大北寄貝壽司」,其實咪即係平時食開果種,不過無切開兩邊(變成兩塊)之嘛! 收$18,『一件』! Openrice唔畀打粗口先打少幾隻字咋...

三文魚壽司啲三文魚又瘦又薄,重點係無魚味、舊飯又難食,無記錯係$8『一件』! 惠康賣果啲好食好多囉... 黃金墨魚壽司都十幾蚊一件,紫菜受晒潮咬極咬唔斷,簡直要畀垃圾評級。

叫多個豬扒稻庭烏冬配地獄湯底,個烏冬咪又係噹噹、福字牌或者壽桃牌「餐廳專用」來貨... 望下塊炸豬扒,薄到同兩塊壽司上嘅三文魚有得比,仲要呢個厚度有一半係炸漿! 有圖為證,炸到咁深色,除咗因為啲油用得耐無換之外,仲因為根本炸過龍,本來已經熱氣嘅炸物更加熱氣! 所謂地獄湯底,辣又唔係得個「紅」字,成份飲得出---色素+味精+水,講完。

每次有食物上檯、又或者侍應、帶位行過,都會伸手埋來拎走個上菜電腦單膠牌,望兩眼又大力「拍」返落張檯度。原來係check下上齊未,一上齊就搶走幫你埋單! 「吹」個客走定驚客走數呀? 啲嘢食啱啱放上檯,一半都仲未食,已經要人埋單,再無禮貌啲吖笨! 唔係一次半次,組組客都係咁,不知所謂!

好喇,既然間舖咁想趕客走,又唔開冷氣焗死你,而且啲嘢咁難食又貴,唔飽都唔會再加單,走人! 終於肯走個男經理都不知幾開心,出門口仲好大聲同好高音咁講句「多謝 晒~」... 但係有耳都聽得出呢句「多謝 晒」係有骨嘅,無心送客好心呢啲小人就慳返啦!

咁差嘅餐廳都可以開足四五年唔執,簡直元朗奇葩! 請都唔會再去食!
2012-06-26 12 瀏覽
見平日門口好多人排隊,今次一入去就食得,決定試下。價錢一d都唔平!壽司以件計,珍寶帶子要$39/件,海膽要$32/件,即$64先有1客,連北寄貝、甜蝦都要以件計,件件$15以上,其實都算貴..味道呢..壽司質素其實都可以既, 夠大件, 但係論味道...其實同出面普普通通的壽司貨色差唔多..好似北寄貝壽司咁... 北寄貝係厚身加大件過出面其他食店,但其實食落同人地$18/客的無乜分別....甜蝦如是....海膽就直情板長貨色,唔明點解可以叫價叫到$64/客卷物就普普通通,唔係好食到令我回頭,見隔離檯叫左火山卷,係,好巨型好搶眼,小朋友或者會好歡喜,不過其實只不過係飯多,入面d料都係玉子呀蟹柳呀咁..所以無叫到烏冬還不錯... 多味精..量少... 但質感可以!反而值得一讚的是伴烏冬的吉列豬扒,鬆脆,肥瘦均勻,非常好!!!!!其實..............貨色是新鮮的,味道亦是中上... 但同價錢唔太吻合......加上環境擠逼嘈吵(好似元朗d壽司店...係慣左要坐到人撞人先安樂)所以... 試過一次就好...........
見平日門口好多人排隊,今次一入去就食得,決定試下。

味道呢..

所以... 試過一次就好...........
刺身好大有睇頭,但食落味道唔係好突出
2012-06-24
2012-06-23
當晚是慶祝我仔仔生日, 食物質數唔在講, 所謂推介嘅手卷, 紫菜是"UN"嘅, 唔知放左幾耐, 同待應反映, 竟然冇回頭, D間舖唔會有進步. 所謂推介, 唔好太信. 自帶生日蛋糕收$50冇所謂, 但又唔比碟同叉, 點食呀 ? 竟然要問先有, 真係收得唔順, 地方又坐得唔舒服, 絕不會再幫襯.
自帶生日蛋糕收$50冇所謂, 但又唔比碟同叉, 點食呀 ?

2012-06-22
5 分鐘 (堂食)
生日
2012-05-28 8 瀏覽
5/13媽媽節當晚,一家三口又再與婆婆及玉仔姨姨食飯;這晚去了金田吃婆婆最愛的刺身壽司,而這次埋單是玉仔,哈哈!金田與田中、一番、酒泉同列元朗超強人氣壽司店,七點半的門外超多人,訂了位也要等十分鐘! 店內,也一樣人頭湧湧,餐檯排得超密,絕不接受BB車內進,大家只有輪流抱著寶寶吃飯。可知七個月大的人兒已越來越活躍,地方又窄,真的很擔心他打爛碗碟、茶杯、玻璃,等等! 玉仔不吃生的食物,一來就為自己點了咖哩叉燒烏冬,份量很大也足料,媽媽分嗜了一點,味道普通,比起早前大門橫丁的專門店出品,是失色少些。由其他三人負責KO的蟹籽沙律,大家只點了細的,份量卻很驚人,幾乎吃不完;而除了沙律醬過份澎湃,吃來味道正常。花之戀,老實講賣相有點混亂,不太像花,可幸三文魚及蟹籽都算新鮮,味道OK,就獻給媽媽與婆婆兩位媽媽吧!三文魚及腐皮壽司,這兩個就給爸爸及婆婆分了。相比壽司,其實媽媽較愛吃卷物,一場來到當然不會放過著名的火山卷,不過當晚大家只點了半份(三件裝),因為,成品實在超巨大! 三文魚、蟹籽、沙律醬、炸蝦、青瓜絲、蟹柳、甜蛋一大堆,只吃一件都飽了三成,相信胃口小的兩件已可抵一頓了!炸軟殼蟹卷,與火山卷相
金田田中一番酒泉同列元朗超強人氣壽司店,七點半的門外超多人,訂了位也要等十分鐘! 店內,也一樣人頭湧湧,餐檯排得超密,絕不接受BB車內進,大家只有輪流抱著寶寶吃飯。可知七個月大的人兒已越來越活躍,地方又窄,真的很擔心他打爛碗碟、茶杯、玻璃,等等!
玉仔不吃生的食物,一來就為自己點了
由其他三人負責KO的
三文魚腐皮壽司,這兩個就給爸爸及婆婆分了。
相比壽司,其實媽媽較愛吃卷物,一場來到當然不會放過著名的
炸軟殼蟹卷,與火山卷相比,體積顯得十分袖珍,但體積相比一般食店還是頗大,而其中又以壽司飯的比例較高,味道中挺。由於玉仔又不吃,又是剛好三件三人分,真是吃卷物都吃飽啦!
西京燒銀鱈魚,母親節當晚有每位$120的最低消費要求,大家又不太好刺身類,就點了較貴價的銀鱈魚衝一衝數。可惜這魚味道實在太甜了,肉質也不夠細嫩,不太值呢!

芝士糯米餅,金黃微脆外層下,是軟熟的糯米餅及豐富的芝士夾芯,看似吸引,然而媽媽嫌它芝士芯味道太淡了,不算推介。
最後點了份幾近滿瀉的
鰻魚蛋飯,這個真的很失望,味道麻麻都算了,當中的鰻魚又超多骨!

最後以一份清甜不錯的
自家製柚子果凍作句點,就快快埋單,離開擠逼的現場去吃雪糕了!
當晚食物水準參差,不過一家人吃得開心就是了。這頓埋單約$500,多謝玉仔了,飯後雪糕我地請啦!
2012-05-13
10 分鐘 (堂食)
母親節
  • 火山卷
  • 柚子果凍
2012-05-28 16 瀏覽
今日我同三個朋友(4個人)10:25pm去到金田打算食晚飯,見佢未閂門加仲有幾枱客一入到去就有個女侍應衝過黎話:我地last order左架喇喎!咁算啦我地都走喇,廢事阻住人收工,一出到門口原來個老闆娘坐左係度,問我地做咩,佢地有排都未收工,咁好啦我地入番去食個老闆娘好好招呼,話我地先係佢老細,我地唔幫襯邊有錢出糧比員工,好,佢就放底餐牌比我地叫我地慢慢點。個個女侍應過黎放餐紙,一句:睇住你地d餐牌(正常都放係枱面睇)我地全部拎起哂我地都淨係叫壽司,第一碟黎係唔知咩卷(我唔記得)我地叫左一客,一客六件,佢黎左半份,即三件又係個個個女侍應,一上左枱就劃番單,問:你地叫左幾多件,我地話六件,佢:轉頭比番三件你已經一肚火,唔好意思都冇句,而家我地錯咩?中間個四眼男經理不斷拎我地張單睇,睇下仲有咩未黎,一到餐就出單收錢,我地都明白,唔好阻人埋數。但當我地食到最後一舊,岩岩放入口放底筷子,個女侍應就收野執枱,完全冇問我地仲要唔要或者幫我地收左先之類。我隻手同部電話仲係張紙上面,一手就扯張紙示意我縮開!成程飯我地只係食左半個鐘,四百幾蚊錢唔係問題,呢d係咩服務態度?趕住收工就唔好叫番我地入黎啦,又
問我地做咩,佢地有排都未收工,咁好啦我地入番去食
我地全部拎起哂

已經一肚火,唔好意思都冇句,而家我地錯咩?
我隻手同部電話仲係張紙上面,一手就扯張紙示意我縮開!
成程飯我地只係食左半個鐘,四百幾蚊
錢唔係問題,呢d係咩服務態度?趕住收工就唔好叫番我地入黎啦,又要揾錢又要黑面!
不知所謂!!!!
臨走真係頂唔順同老闆娘講句,趕住收工就唔好叫我地食啦!你d staff咩態度呀?
倒你米!

就算野食幾好又點?貼錢受你氣呀?況且仲要唔好食!
以後都唔會再去,想去受氣既人就去試啦
題外話/補充資料: 不知所謂!!!!
2012-05-27
2012-03-21 5 瀏覽
已經聽聞過元朗既長壽司,終於有機會一試。聽人講依間日本料理常常都要排隊,幸好我們只有2人很快便入座。價錢看來都不太貴,只是地方不太乾淨,登都好細張,坐下都已經沒有空位放袋。叫了三文魚及劍魚腩長壽司、山火卷、鵝肝壽司、稻庭烏冬等。整體來說,壽司既體積很大件,飯很大舊,但比較乾,應該落多點醋較味;魚生斬算新鮮的,但由於環境唔係咁乾淨,感覺始終不是太良好。稻庭烏冬都幾滑,不是以日本雞蛋伴食,只是鵪鶉蛋,蛋味就不太夠了。如果要求不是太高,都不妨一試,因為種類選擇多,多人一齊叫野食,都不會太貴而又夠飽。
已經聽聞過元朗既長壽司,終於有機會一試。

2012-01-21
15 分鐘 (堂食)
  • 長壽司
2012-01-16 1 瀏覽
下午3點3,下午茶餐時候,但亦係好多日本餐廳落場的時候,原本和女朋友想試一試元朗其他的日本菜餐聽,但不少也是準備中。心裡一直掛念著很多年前吃過的這間金田,是他的三文魚子軍艦把我的心留住了。今天沒有試他的9吋長壽司,倒是叫了價格比較相宜的4吋長2件壽司。雖然不及9吋來得有氣勢,但分量卻和其他壽司店有過之而無不及,絶對是足料之作。點了2件三文魚-新鮮,2件牛油魚-很嫩滑,都不錯。主要想吃的還是三文魚子,懷著滿心的期待,果然沒有令我失望,多年後一樣保持著水準!三文魚子夠大粒水潤,不會乾皺皺,味道夠,份量足,一口吃下,絻對不會覺得只有少少三文魚子,醋飯成了主角的感覺,反而是三文魚子作主去剌激我的味蕾,能令我感到幸福的食物可能就是這一口。令外我們亦點了豬軟骨泡菜湯底烏冬,雖然烏冬只是一般,不過湯底不會有太重的泡菜味,但也夠辣,這點很合我口味。值得強調的是這裡的豬軟骨,雖不是大大份的,但一小粒的也不錯,易入口嘛,最重要還是他的味道不賴,能令我特意的去和烏冬分開吃,慢慢細味他的味道。

題外話/補充資料: 我們吃了金田的壽司後,女朋友推介我吃店旁小食店的雲糕,她說以前中學時很愛吃的,而且$9有兩個球,真是價廉物美。下次大家光顧金田,不彷留個肚子空位再吃一球雪糕作飯後甜品吧!
2012-01-15
  • 三文魚子軍艦
2011-07-13 4 瀏覽
味道:食物質素係好好, D刺身大件都算幾新鮮, 價錢都唔算好貴, 所以味道我比最高分.環境:太擁擠, 同埋D凳坐得唔舒服, 一般日本料理都係噉)服務: book 左檯都要企街等足半個鐘先有檯, 無 book 檯就真係唔使幫襯.個侍應生已經唔係態度好啦, 都算, 最令人哭笑不得就是落單呢個程序. 話說我有11位(10位朋友與我), 叫既數量就當然比較多, 張餐紙都預左比人 tick 然後叫比侍應落單, 點知個侍應係都要我地朗讀張餐紙落 order, 話照抄會抄錯! (聽唔會錯囉~ 佢對耳真靈光!) 我朋友讀左 4 分鐘先讀完, 然後個侍應再讀一次. 你抄完再複述一次咪一樣, 你姊姊的!衛生:眼不見為乾淨, 地下滑汕汕, 但臺底黑媽媽睇唔到有乜. 抵食: 食物真係唔錯, 齋貪佢夠好食去食咪抵囉~ 少人去可能抵D, 起碼落單易D快D唔使未食已經一肚氣!
味道:

環境:

太擁擠, 同埋D凳坐得唔舒服, 一般日本料理都係噉)

服務:

然後個侍應再讀一次. 你抄完再複述一次咪一樣, 你姊姊的!

衛生:

眼不見為乾淨, 地下滑汕汕, 但臺底黑媽媽睇唔到有乜.

抵食:

2011-07-01
30 分鐘 (堂食)
生日
  • 刺身蝦
  • 帶子
  • 三文魚
2011-07-02 2 瀏覽
一心諗住入元朗試下D 九咁長嘅壽司 刺身架!!!!等位唔算太耐,不過勁多人等位,好彩早去如果唔係..閒閒地等個幾鐘唉......飯: 大嚿都算,仲要無醋味之餘硬個下死哂刺身: 一般,只是賣點長8.8吋而已另外叫左個冷烏冬,都算最好食架啦!第時請都唔會再去囉...
一心諗住入元朗試下D 九咁長嘅壽司 刺身架!!!!

唉......

飯: 大嚿都算,仲要無醋味之餘硬個下死哂

刺身: 一般,只是賣點長8.8吋而已

另外叫左個冷烏冬,都算最好食架啦!

第時請都唔會再去囉...
2011-06-30
20 分鐘 (堂食)
2011-06-21 23 瀏覽
今日係父親節,妹子當然要找爸子出來食飯慶祝這個偉大的節日耶!還有妹子的第二爸子阿伯呢~本身妹子想去酒樓打火鍋,無論到那裡都是這麼的多人,今天又是節日+假期麻,去那裡吃都貴~但姐子想食日本料理,所以伯娘和阿伯7時便到那裡排隊拿籌了。而妹子和妹妹子都差不多時間到達~可惜金田長要到齊人先可以入內,獨欠一人都不可以!都公平既,怨就怨那位吃親飯都遲大到的姐子吧!排到約大半小時,終於可以入座,但只有6人座位,那個話事人四眼店長(應該是最高級),看他點人做事的樣子~他說隔離枱吃完碗麵就會走,叫我們6人先行入座,唯有叫姐子在門口企企吧!但眼見隔離的情侶剛剛吃應該未有咁快離場?但見那個四眼店長經常趕命似的吹人走,雖然不是正面說,類似暗語法喇!又話遲些才替我們落單,擺明拖時間喇~見那對情侶A吃到口黑面黑就知不好受..巨大甜蝦(5隻),姐子指明要吃,妹子吃了一隻,其他的她獨吃,巨大又不是說得很大,四眼店長搭嗲說推介牡丹蝦皇~哈..耳朵挺靈敏耶!不過蝦頭的膏呈現黑色,好像不太新鮮耶!合共8件,三文魚已經被妹妹子一手搶去,哎呀~妹子只好吃八爪魚喇!還有鱆紅魚~鰻魚~立魚~吞拿魚~劍魚腩~牛油魚各一..那些魚都不
本身妹子想去酒樓火鍋,無論到那裡都是這麼的多人,今天又是節日+假期麻,去那裡吃都貴~

巨大甜蝦
八點八吋長壽司盛
牛油魚各一..那些魚都不知誰打誰,全是白白的,吃了才算吧~
鰻魚蛋飯
每次都會點給媽子吃的,因她不吃生食,但都不會討厭吃日本料理,雖然選擇少,飯粒不會太乾身,有少少濕潤度,
不會過咸,材料都很多!
芝士糯米糕
妹子點的,很有興趣試這個,但原來只有2件~其他人反而興趣不大,吃下又比想像的普通,不太推介!
特級火山卷
特級火山卷,店子的招牌菜,很多客人來到這裡都會點上一客,我們都不輸蝕來了6件份的,配料多到滿瀉..
有蛋~蟹柳~青瓜絲~酸瓜等等..一大pat沙拉醬,再加勁量蟹子,吃一件都已好飽肚,略嫌飯比較硬身..
蟹子沙律(小)
有過以往的經驗,來個小的已足夠..因點大份的話真的會嚇你一跳,用一個大如面盤的沙律盤載著,10人份都夠分呀
~有沙拉醬~青瓜絲~蟹柳絲~蟹子,附送一對木筷子比你自己撈~
豆腐什菜鍋
要了泡菜湯底,真的與豆腐鍋很mix,有什菜~金菇~日本魚蛋~豆腐等配料,熱辣好食!豆腐應該來自xx牌子,
見到有花紋的..另外可加錢配拉麵或烏冬!
豬軟骨拉麵
點少得來個拉麵耶,豬軟骨配豬骨湯底又是一個明智的選擇~不過豬軟骨份量偏少及細件,不夠喉!拉麵唔錯,夠彈牙~
妹子都只吃了2柱,因為實在太飽了!
生蠔
以前是$48/3隻,現在只有$52一隻裝,姐子叫了一隻獨吃~上枱時真的嘩嘩聲!真的未見過這麼大的生蠔!?
見她吃得非常滋味..妹子~妹妹子~阿伯分別各要一隻,加了少許檸檬汁..真的很肥美,內裡很像很帶子似的..
三二口就將它ko喇~真的200%讚呀~

埋單剛好$800,抵食喇!4隻生蠔都要$200喇,其他的都是$600左右,妹子簽visa好了!非常滿足又開心的一頓晚飯~

2011-06-19
父親節
八點八吋長壽司盛
特級火山卷
蟹子沙律(小)
豆腐什菜鍋
生蠔
2011-06-16 8 瀏覽
同位剛大學畢業的朋友吃一下飯, 見這裡有學生餐, 入黎前先問店員大學生算不算學生有優惠幸好都OK就來一食, 先即時叫 學生自選壽司餐, 一來來5件: 三文魚壽司, 熟蝦壽司, 蟹柳壽司, 蟹籽壽司, 櫻花卷飯幾香, 軟硬適中,又幾有肉味不會差, 五件共 $28, 價格合理日式牛肉飯, 飯大大粒, 質素OK,牛肉 , 雖然醬汁少, 但牛肉味十足埋單沒有折不緊, 味道OK值得的
幸好都OK就來一食,
先即時叫 學生自選壽司餐, 一來來5件:
三文魚壽司, 熟蝦壽司, 蟹柳壽司, 蟹籽壽司, 櫻花卷

埋單沒有折不緊, 味道OK值得的
飯大大粒
牛肉味十足
飯大大粒
牛肉味十足
2011-06-14 6 瀏覽
頂佢肺,間野真係好難食囉!仲要成五舊幾食左幾件唔新鮮既垃圾!真係火都黎呀~唔會有下次!!!!D鵝肝壽司我都未依過甘難食,好似食緊煎年糕甘,佢地係用蛋煎,我D FD話$28食依件西多,講真$28都俾多佢LA!仲要熄燈趕我地走~過份,不知所謂!~
仲要熄燈趕我地走~過份,不知所謂!~
2011-06-13
上次跟朋友去另一間日本餐廳唔得, 今次轉轉地方來金田試試, 雖然地方不及上次那間坐得舒服, 但食物質素這裡好好多長話短說直接來食物1. 鐵板燒魷魚軟硬適中十分可口, 記憶中好像只不過係三十多塊錢2. 中華冷麵幾爽, 料足, 湯味濃郁,值得一試3. 吞拿魚壽司肉比一般鋪頭大4. 芒果炸蝦卷也十分大5. 鰻魚壽司, 鰻魚很肥美6. 蕃薯天婦羅蕃薯很香, 而且入口不太油膩還有幾樣不記得餸名了, 有機會路過想再黎一次
長話短說直接來食物
2. 中華冷麵幾爽, 料足, 湯味濃郁,值得一試
3. 吞拿魚壽司肉比一般鋪頭大
4. 芒果炸蝦卷也十分大
5. 鰻魚壽司, 鰻魚很肥美
6. 蕃薯天婦羅蕃薯很香, 而且入口不太油膩

還有幾樣不記得餸名了, 有機會路過想再黎一次
2 分鐘 (堂食)
其實我都黎左2次食架la...今次係因為mami想食佢d什菌沙律so...先再黎但今次真係忍唔到個4眼經理so先上黎講..好講返正題~~今次唔駛10mins就入到去......今次都好似小左好多人去咁..都8點幾都未爆場但起等入坐期間個4眼經理對個個客d態度真係差到....又大聲..又冇禮貌...又黑面.......佢既壽司同埋個什菌沙律真係好好味...but個什菌沙律d水準真係麻麻地..呢個什菌沙律最好味就係d汁...今次黎食..乾到好似冇汁咁...唉....個4眼經理唔問就收左個餐牌..我又未叫野..我放低係想比我mami睇..佢一野就收...but..徐左個不知所謂既4眼經理之外其他侍應都好好態度既..最後..我真係唔會再去呢間野徐飛個4眼經理冇做la....
但今次真係忍唔到個4眼經理so先上黎講..好講返正題~~

今次唔駛10mins就入到去...
...今次都好似小左好多人去咁..都8點幾都未爆場
佢既壽司同埋個什菌沙律真係好好味

最後..我真係唔會再去呢間野徐飛個4眼經理冇做la....
2011-06-01
10 分鐘 (堂食)