2021-04-25 72 瀏覽
真心推介  味道好  又唔貴  服務又好酸菜魚 虎皮尖椒 咕嚕肉 水煮牛肉 爽滑魚皮 七味豆腐 豉椒炒蜆 薑蔥蠔 環境唔錯 最緊要係有bb櫈 帶小朋友去都無有怕 全部餸都係有鑊氣 雖然係普通小菜但真係好好食!
真心推介  味道好  又唔貴  服務又好
酸菜魚 虎皮尖椒 咕嚕肉 水煮牛肉 爽滑魚皮
七味豆腐 豉椒炒蜆 薑蔥蠔

環境唔錯 最緊要係有bb櫈 帶小朋友去都無有怕
全部餸都係有鑊氣 雖然係普通小菜但真係好好食!
酸菜魚    虎皮尖椒
酸菜魚    虎皮尖椒
2021-04-20 97 瀏覽
本身想帶外家去火鍋撚。點知外父話唔想打邊爐。係Google search 到呢間新開,段估唔洗排隊。。。果然。去到即入。。四個人坐得幾舒服,叫左個幾特別嘅鹽水鵝,肉嫩,爽,昧道好!最緊要外父勁讚!再叫左6~7樣嘢。都真係好味。有個女仔又幾好招呼,又話下次去揾佢訂位。外父幾冧!整體呢間真係可以再試,臨走仲發現後面同兄弟劈酒一瑬!埋單我仲以為計錯,8~9樣嘢,埋單一千頭。。真心正。忍唔住要打食評!
本身想帶外家去火鍋撚。點知外父話唔想打邊爐。
再叫左6~7樣嘢。都真係好味。
有個女仔又幾好招呼,又話下次去揾佢訂位。外父幾冧!
整體呢間真係可以再試,臨走仲發現後面同兄弟劈酒一瑬!
  • 鹽水鵝
喺旺角做嘢好多年晚晚收工,都想搵一個地方幾個朋友聚聚,以往剩係得啲呃遊客嘅小廚....見到依間啱啱開即管試吓都唔好抱住太大期望⋯⋯入到去叫咗幾個小菜,阿姐送咗個小食點知出乎意料地好,傾開阿姐喺度sell原來嗰間大廚好似有啲料到...下次會去試吓私房菜,再者買單嘅時候價錢真係幾化算....四條友飲埋啤酒七八個餸兩個小食都係$300人頭唔洗買單⋯⋯都係果句唔使好似以前嗰啲呃遊客餐廳咁...又難食俾錢買難受....呢間都真係幾好食值得一試值得推介!
2021-04-17
  • 乜乜一口牛
踢完早波成班唔知食咩,行過見到試業中,又有位即管試下一坐低,侍應熟悉地問飲咩啤酒,即刻覺得啱曬「何車」!😂平有獅威,好的有朝日,我地聽佢介紹飲醇滑32/支...都可以叫左兩個小吃麻香魚皮同麻辣薰蹄,個薰蹄好食但唔夠麻;但個魚皮不得了!正到!成班食左兩三碟(btw阿姐好似送左一碟)可能見我地太癲!之後嚟齊人,阿姐介紹西澳龍蝦,我地無叫⋯但就要左兩個招牌菜:奇脆元貝,同鹽水鵝,呢兩樣真心堅!奇脆元貝(好似係咁上下名)味道好,特別都不在話下,口感亦好新鮮,用料亦新鮮,必叫⋯價錢好似都係百頭⋯人多可以加大!鹽水鵝:超滑,嫩,好味仲要抵食⋯8個大漢一隻食唔曬,打包翻到屋企都好食!其他餸都好味,鑊氣好夠,阿姐吹下,話大廚係行內有啲名氣,但低調,之前係某高級酒樓做大廚唔怪之得,餐牌的餸都幾特別!佢仲sell我話可以訂私房菜,我就覺得叫餸都已經好正!趁佢未出名n未洗排隊好快啲去😂😂😂8條友埋單十幾個餸,十幾支酒,人頭三百頭⋯都唔洗講嘢啦👍
之後嚟齊人,阿姐介紹西澳龍蝦,我地無叫⋯
但就要左兩個招牌菜:奇脆元貝,同鹽水鵝,呢兩樣真心堅!
唔怪之得,餐牌的餸都幾特別!
佢仲sell我話可以訂私房菜,我就覺得叫餸都已經好正!
趁佢未出名n未洗排隊好快啲去😂😂😂
8條友埋單十幾個餸,十幾支酒,人頭三百頭⋯都唔洗講嘢啦👍
奇脆元貝
題外話/補充資料: 佢分前後兩part,我地8人坐後面,幾喜歡佢前面有獨立洗手位! 又乾淨!客又唔洗走嚟走去! 整體好乾淨!好味道!性價比極高!
2021-04-05
奇脆元貝