(非會員)
2007-07-06 24 瀏覽
本人去過油麻地分店,但店有兩層,地方清潔,伙計有善,但我最鍾意吃蝦煲,煲D配菜有薯條,我朋友最鍾吃,我現在大約去過四五次,次次去都吃不同煲.
2007-07-02 16 瀏覽
I tried this restaurant as "Sudden Weekly" highly recommended. The place is small and dirty.I ordered the chicken pot as I assume it should be their best dishes. I waited for 20 minutes for this pot. When I opened the pot, I can only find lots of chikcen feet, necks, and bones. Can't even find a large piece of meet, dun even think of any chicken leg. Do not think I will go there again!

(非會員)
2007-06-24 18 瀏覽
今日係同男朋友無意中找到這間食店!d staff都唔係之前comment中咁差呀! staff都有禮貌同埋介紹d食物時都好詳細解釋呀!所以同男朋友食得都好開心呀!仲有有個chef好好人,由一入去已經幫我地安排個位同埋知道我地想轉位都幫我地安排呀!不過間鋪真係細左d!同埋d冷氣少左d呀!正體上都好滿意同埋個雞公煲好特別!下次會再去食呀!
今日係同男朋友無意中找到這間食店!

不過間鋪真係細左d!同埋d冷氣少左d呀!

正體上都好滿意同埋個雞公煲好特別!下次會再去食呀!
2007-06-17 4 瀏覽
昨晚同父母專登去食,要等成十分鐘,原因唔係冇位而係唔夠人手執枱,仲有d伙記手腳好慢同求其。我地隔離仲有人等緊4枱,total 7條友企係門口呆等,但企係門口個阿姐竟然係到招客話:「試下啦,唔洗等位,有枱」,攪到無端端有兩條友衝入去坐左係d waiter「千辛萬苦」執俾之前等緊位班人的枱,我同阿姐話:「咁都得!」阿姐就扮聽唔到。入到去坐低,見到d裝修、setting同waiter做事效率都覺得就算佢唔叫重慶雞公煲都會知佢係made in China,張枱用過左膠的宣傳單張做枱墊,但張墊就油淋淋,d枱又逼,我坐低時頂住左後面個人。環境唔得,好味都唔想再幫襯,或者灣仔店會好d。食物方面:雞煲(細)$58-雖然叫左特少辣,都feel到麻辣味,幾好味,d雞都滑,但d雞細件到係一粒粒唔係一件件辣蝦煲$88- 最好味,甜甜地少少辣,蝦細隻左d,但個煲的精髓係d吸汁的薯條同瓜,超正火鍋菜$5~$8 - 鳥冬、芋絲、秀珍菇同菜- 普通貨侍應服務態度ok,但有某部份戇居居。食物連飲品,埋單$205

食物方面:
火鍋菜$5~$8 - 鳥冬、芋絲、秀珍菇同菜- 普通貨

侍應服務態度ok,但有某部份戇居居。

食物連飲品,埋單$205
2007-06-14 8 瀏覽
星期一終於試左。門口有人龍。但門口係有著數,記得留意。火辣辣的天氣,吃這雞煲就是辛苦一點。但--值得!!!好油,但係好香辣。叫一個中煲,都只可夠兩個人吃。在加兩個白飯同兩碟打邊爐的小吃(冬菇+粉條),連加一$101,好滿足。下次會想試下灣仔店,呢間太迫。辣蝦煲同米線,我等著你。
星期一終於試左。
門口有人龍。
但門口係有著數,記得留意。
火辣辣的天氣,吃這雞煲就是辛苦一點。但--值得!!!
好油,但係好香辣。叫一個中煲,都只可夠兩個人吃。
下次會想試下灣仔店,呢間太迫。
辣蝦煲同米線,我等著你。
2007-06-06 21 瀏覽
聞名已久重慶雞公煲終於開左分店喇,不過實在令人太失望!! 去年特登去灣仔店食過, 需要地方太細,但食得開心,店員招乎亦滿意. 今年終於等到旺區開分店,當然第一時間去支持! 點知,地方隱蔽不在講,有心都可以搵到.但要等位,明明有空抬,無人執,仲戇居居要人係門口吸熱氣等餐死,有位喇,個侍應講明"無執架,坐住先"算! 照坐,估唔到出面既氣溫同入面既一樣,明知打邊爐食辣雞煲點解個冷氣係我風,D人食到慶合合...想死. 坐左10分鐘都無人理,仲有幾抬同時入坐都無人執抬,手腳慢都不得了.幾經辛苦終於叫到個嬸執,又倒瀉蘿蟹咁,唔係D湯彈到客,就係汽水罐跌哂落地,滿地垃圾都無人理,執抬又求其,抬都無抹就算.肥淋淋>_<.自己頂唔順用紙巾抹.全場4個侍應2個蒙查查,羅住張單唔記得邊張抬埋單周圍問客,行黎行去唔知執抬好定落單好,男既就戇居居唔知做咩!!!同灣仔店完全係兩回事,叫左個雞煲同新出品"恐龍骨煲"雞煲還好能保持水準,恐龍骨就真係超難食,好似食糖水骨,甜到不得了,唔係食送.好似食排骨糖水.我向來食得落口都唔會浪費,但係個恐龍骨真係頂唔順.賣相好似幾得,D肉仲好林.每人食左2舊就叫侍應羅走,佢仲問我地係唔係打包,我直情同佢講太甜好難食,換都費是.以前係灣仔店個美女會教人點食,先食D雞參唔多就會自動加上湯,再羅D菜,丸,魔芋加入去索D汁慢慢打邊爐,但係人手唔夠又唔得醒,個雞煲差不多"痴"底到就爆煲都無人理.最後先有人慢慢加湯,仲要倒到成抬都係,個湯底已經燶燶地,失哂真!叫汽水百無,攪到D人出去7仔買入黎飲.我覺得好似去左大排檔.又熱又無招乎.不過大排檔D伙計都識Bang Bang聲執野啦!救命...個人意見.D店一開分店就死,食個名遲早執!我發誓唔會再去,去都去灣仔店!