2021-08-15 21 瀏覽
特別,中式 mix 美式真係香港先揾到創新嘗試於醬汁配搭上,多元化漢堡比佢呢個新意吸引到❤️店舖用白色簡單設計,簡單而特出細細間,住要做外賣但都有位堂食。1. 川式麻辣漢堡醬汁適中,保持食到漢堡肉汁,呢個分量配合👍🏻 獨特風格2. BBQ醬和牛漢堡經典醬配和牛,牛味香,有肉汁,肉帶粉色我鍾意漢堡高度,一口咬唔辛苦唔會洗晒d汁😌另外配左薯條 同蕃薯條🍟血橙soda 同 lemon tea 店舖仲有自家釀茶 下次可以試
特別,中式 mix 美式
真係香港先揾到
創新嘗試於醬汁配搭上,
多元化漢堡
比佢呢個新意吸引到❤️

店舖用白色簡單設計,簡單而特出
細細間,住要做外賣
但都有位堂食。

1. 川式麻辣漢堡
醬汁適中,保持食到漢堡肉汁,呢個分量配合👍🏻 獨特風格

2. BBQ醬和牛漢堡
經典醬配和牛,
牛味香,有肉汁,肉帶粉色

我鍾意漢堡高度,一口咬唔辛苦唔會洗晒d汁😌

另外配左薯條 同蕃薯條🍟

血橙soda 同 lemon tea

店舖仲有自家釀茶 下次可以試

2021-08-11 19 瀏覽
最近香港開了很多不同的漢堡店,有很多都不便宜,性價比未必很高,只是因為開在中上環等一些比較多寫子樓的地方,食客消費能力高。今次見到這間Juicy Burger,價錢相對合理,見到店員新鮮幫客人準備食物,似乎十分新鮮! 今次外賣回家吃。芝士和牛堡 HKD 63 (套餐價) - 不是十分油的那種牛肉漢堡,相對負擔少一點,健康一點,我是比較喜歡,雖然說不是很油的那種,但牛肉質地也夠嫩,牛味夠,配上醬汁蕃茄等配料,已經十分滋味! 磨菇芝士雞堡 HKD 68 (套餐價) - 沒想到雞堡也不錯,我覺得比牛堡還推介,可能因為配上磨菇更香,雞肉惹味有層次感,配上醬汁十分好吃! 也是算一款比較健康的漢堡。鮮果盒 (套餐) - 套餐可以選鮮果十分讚,可以平衡健康。冷泡茶 (套餐+ HKD 15) - 帶有一些花香的茶,凍飲不錯,是代替汽水的好選擇。總括來說十分推介這間餐廳,味道很不錯,新鮮準備的漢堡,也是比較健康又好吃的選擇,餐單也有其他推介特別款式,下次我會再試試。

鮮果盒 (套餐) - 套餐可以選鮮果十分讚,可以平衡健康。

外賣自取
2021-08-10 26 瀏覽
喺奧運呢頭整完嘢,諗住買外賣返去同屋企人食,見到呢間餐廳嘅好評都幾多,就決定試一試啲裝修好有cafe嘅感覺餐廳唔係幾大,應該主要係做外賣生意,但係都有啲位置可以俾人坐低堂食咁呢間餐廳叫得醬堡,都預計咗係嚟食burger。餐廳burger嘅選擇唔係話好多,但好似全部都好吸引,最特別係有得揀每日廚師發板嘅burger外賣大概要等10分鐘左右,因為佢嘅食物全部都係即叫即製嘅蘑菇芝士雞堡套餐($63): 漢堡可以選擇單點或者轉套餐,咁轉套餐就會包埋一款小食加一款飲品。漢堡包面外脆內軟,塊芝士拎到返屋企半融化超級好食,芝士蘑菇雞扒夾埋一齊真係冇得輸洋蔥圈(套餐小食另外+$10): 呢個洋蔥圈非常有驚喜,雖然拎到返屋企已經唔係熱辣辣,但外皮仲會keep到鬆脆嘅口感!芝士和牛堡套餐($63): 和牛漢堡扒都幾夠厚,非常juicy日替沙律(套餐小食另外+$10): 沙律份量都幾多,食啲菜就唔會咁濟左邊係樽裝蘋果汁(套餐飲品另外+$8),右邊就係餐廳嘅自家製冷泡茶(套餐飲品另外+$15),都值得一試嘅,因為係食其他漢堡店少有嘅飲品選擇

啲裝修好有cafe嘅感覺

外賣大概要等10分鐘左右,因為佢嘅食物全部都係即叫即製嘅

外賣自取
2021-08-08 21 瀏覽
大角咀原來有間漢堡店。店子小小,座位有限,但純白色的裝修令人感到不侷促。加上枱下有鈎子掛袋,都坐得舒服。可單點或跟餐。套餐還可以加錢要多個配菜,抵食👍。川式麻辣醬堡,配水果盒,$68。中西合璧好有特色。麵包鬆脆,手打肉有質感,加上生菜、青瓜、蕃茄,中和了秘製麻辣醬的辣,但不減它的惹味,而且好juicy !吃完再吃新鮮水果,無罪惡感又健康😁。芝士和牛堡,配薯條,$63。即使有生菜、蕃茄、芝士和秘製醬,都掩蓋不了和牛的牛味,麵包同樣香口鬆脆,堅好味。薯條就比較鹹,但很香脆,忍不住KO了。好彩加配了日替沙律,$10,冷泡伯爵花茶,$15。日替沙律賣相已經好吸引,又大份又新鮮,好抵食。花茶清甜,剛好抵消薯條的鹹👍。這裏應該主打外賣,吃的時候已經有三個客人入來買外賣。原來還可以加錢轉素肉漢堡、大啡菇😍。下次可以外賣試吓。
大角咀原來有間漢堡店。

可單點或跟餐。套餐還可以加錢要多個配菜,抵食👍。

吃完再吃新鮮水果,無罪惡感又健康😁。

薯條就比較鹹,但很香脆,忍不住KO了。

2021-08-07
  • 川式麻辣醬堡
  • 日替沙律
  • 水果盒
2021-08-07 41 瀏覽
星期六同男朋友黎個休閑約會,下午茶時間經過大角咀有個白色嘅小店「Juicy Burger」,一間手作漢堡嘅店🧐價錢唔貴,一於試下😎川式麻辣醬堡:入面有生菜,番茄,青瓜同一塊好厚嘅牛肉扒😋牛肉食落好juicy😋又厚肉👍食到新鮮嘅牛肉味😋亦都有陣陣麻辣嘅味道🌶,令到成個漢堡好惹味😋面包表面有烘烤過,微脆暖暖的👍又鬆軟😋BBQ醬和牛堡:同樣的有生菜蕃茄青瓜👍唔同嘅係呢嗰有加芝士同埋係和牛!😋😋 芝士本食少少鹹味!和牛好厚身又好juicy😋😋😋味道調得岩岩好👍保留番本身嘅牛肉鮮味😋😋啖啖肉😋但因為有蔬菜嘅調和,食落一啲都唔覺得膩👍水果盒:有西瓜🍉同哈密瓜🍈兩種水果都好清甜👍食完burger再食番啲水果👍沙律🥗:用醋黎撈,酸酸地咁好開胃👍啲生菜都好新鮮👍薯條🍟:炸起熱辣辣,好脆身😋條條都有手指咁粗😋
一間手作漢堡嘅店🧐價錢唔貴,一於試下😎

川式麻辣醬堡:

BBQ醬和牛堡:

沙律🥗:
用醋黎撈,酸酸地咁好開胃👍啲生菜都好新鮮👍

薯條🍟:炸起熱辣辣,好脆身😋條條都有手指咁粗😋
2021-07-31
下午茶
- 又係大角咀發掘美食😍依間食Burger都幾吸引✨設計風格帶點文青又簡約🌿感覺很舒服😉-依間餐廳有幾款套餐,除左商務午餐之外😀仲有健康低卡沙律套餐或者夏日消暑限定香橙沙律💫-商務午餐($120)(2人份量)有一份沙律🥗沙律份量都不少,有青瓜🥒蕃茄🍅洋蔥🧄等等,好健康💫而且有一款配菜,今次就加$2要蕃薯條🍟(要普通薯條就不用加錢),蕃薯條好香脆🍠,可點茄汁食,不過唔點都好味👍🏻趁熱食最正╰(*´︶`*)╯♡最重要係2個🍔BBQ醬手打牛肉漢堡🍔生菜|蕃茄|洋蔥醬|秘製惹味BBQ醬其中一個Burger就加$5要水牛芝士🧀Burger真係好Juicy👅食果陣要好小心食✨個Burger 真係好惹味🤫加了芝士 仲可以拉絲~邪惡(*´∀`*)秘製醬汁和材料搭配得好好🤙🏻牛肉食落岩岩好😎不會太乾身(*´◒`*)整體而言,個Burger賣相吸引ヽ(*^ω^*)ノ口感豐富,足料,食過返尋味💫值得一試🤤-仲有2樽自家製釀冷泡茶✨低卡又健康,個人幾鍾意飲,淡淡的茶香🥰-另外,加多$20 要要一份蒜香炸雞👍🏻依個真係好抵食,推薦必加🤤炸雞外脆內軟,好Juicy外皮炸粉不會太厚🥰真係好正(*´ω`*)-Name

又係大角咀發掘美食😍
依間食Burger都幾吸引✨
設計風格帶點文青又簡約🌿
感覺很舒服😉

依間餐廳有幾款套餐,除左商務午餐之外😀
仲有健康低卡沙律套餐或者夏日消暑限定香橙沙律💫

商務午餐($120)
(2人份量)

其中一個Burger就加$5要水牛芝士🧀
Burger真係好Juicy👅
食果陣要好小心食✨
個Burger 真係好惹味🤫
加了芝士 仲可以拉絲~邪惡(*´∀`*)
秘製醬汁和材料搭配得好好🤙🏻
牛肉食落岩岩好😎
不會太乾身(*´◒`*)
整體而言,個Burger賣相吸引ヽ(*^ω^*)ノ
口感豐富,足料,食過返尋味💫
值得一試🤤

仲有2樽自家製釀冷泡茶✨
低卡又健康,個人幾鍾意飲,
淡淡的茶香🥰
自家製釀冷泡茶

另外,加多$20 要要一份蒜香炸雞👍🏻
依個真係好抵食,推薦必加🤤
炸雞外脆內軟,好Juicy
外皮炸粉不會太厚🥰
真係好正(*´ω`*)
蒜香炸雞

Name🏠::醬堡 Juicy Burger @juicyburgerhk
Location📌: 大角咀角祥街70-76號中興樓地下1號舖(港鐵奧運站 B 出口, 步行約8分鐘)
價錢💰: 商務午餐($120)(2人份量)

沙律
蕃薯條
自家製釀冷泡茶
蒜香炸雞
2021-08-04 54 瀏覽
這天走到大角咀,胡亂走走逛逛期間,看到一間裝修很明亮的餐廳,看着餐牌原來是買漢堡包,正值晚飯時間,於是入內用膳。餐廳所售賣的漢堡包均很有特色,有一些可能在坊間會見過,例如和牛漢堡,但有一些非常有心思的配搭,例如黃金流沙醬蝦堡、川式麻辣醬堡、和風柚子照燒醬堡等等,迎合各類食客口味。今次點了一個芝士和牛堡,配搭血橙梳打和鮮果盒。和牛十分厚實,啖啖肉口感滿分;配搭生菜和車打芝士,營養更佳;以咸淡得宜的秘製醬汁調味,滋味十足。血橙梳打甜度適中,也不會酸,夾雜少許果肉,很能協助在炎炎夏日降溫。鮮果盒內有哈密瓜和西瓜,爽口清甜,也是另一解暑之選。

鮮果盒內有哈密瓜和西瓜,爽口清甜,也是另一解暑之選。
2021-07-30 20 瀏覽
Wow, can’t imagine this small shop selling this winderful and yummy burger !!! And the price is reasonable too 🥰The decoration is simple but comfortable. As many customers will choose take-away. I sit in this time 🙈Beef burger 🍔 with bbq sauce !!! Super yummy and juicy ~ give it a thump up 👍🏻Another one comes to the shrimp 🍤 burger, love it so much.Salad ordered~ healthy choice}the vinegar is perfect match with the burger 😋The French fries also crispy.We end with melon and watermelon 🍉 good

The French fries also crispy.

We end with melon and watermelon 🍉 good experience
A total hidden gem in Tai Kok Tsui, @juicyburgerhk definitely lives up to its name, offering super juicy burgers at affordable prices. In fact, we dare say that it’s one of the BEST burgers we’ve had in Hong Kong! Our only suggestion is that they could be more environmentally friendly by not using disposable cutlery. Set for Two $238 (1 daily salad, 2 burgers, 2 sides, 1 snack, 2 desserts, 2 drinks)There are two types of burgers - innovative twists and SRF American Wagyu classics. We got the Yuz

There are two types of burgers - innovative twists and SRF American Wagyu classics. We got the Yuzu Teriyaki Beef Burger ($58) and Bacon & Cheese Wagyu Beef Burger ($53). The unique secret sauces, thick beef patties and soft locally-sourced buns made the burgers stand out from standardized fast-food chains.
Yuzu Teriyaki Beef Burger

For sides, we had fries ($12) that came straight from the fryer and a small fruit box ($15) of sweet honey melon and orange slices. The refreshing daily salad ($25) was also included in our set. And of course we had to pair our burgers with fizzy soft drinks ($12). There’s also the option to upgrade to juices or other healthier beverages for an extra amount.

We decided on the Wagyu sausages ($32) for the snack. Super recommend as they were really crispy and flavoursome with a hint of black pepper!
Wagyu sausages

For desserts, only the chocolate cake ($25) and vanilla cream puffs ($23) were available that day. Not gourmet, but an appetizing treat to end off our meal.

2021-06-14
5 分鐘 (堂食)
Yuzu Teriyaki Beef Burger
Wagyu sausages
2021-07-25 28 瀏覽
今日去左大角咀,想食burger 上網搵下見到哩間醬堡,手打牛肉burger就入左去試啦!我地帶左狗仔去,但係原來只比貓貓入,店主好好人叫我地外賣拎走食,好有禮貌🤙🏻🌟而且鋪面好白淨好靚,經過一定望到!雖然入面吾大,有個廚房仔都坐到6-10 個人!我地一個叫左一個包配沙律(加$10)一個配水果盒!分別係川式麻辣醬堡同bbq醬和牛堡,再叫左檸檬茶($3)同血橙流打($18)!我第一次食辣既漢堡,估吾到又幾夾!特別係四川麻辣配酸菜,有小小酸辣! 個牛肉超級juicy, 層層分明,咬落好有口感!吾會得一隻味,有酸、辣、甜咸既味道!愈食愈開胃!就算外賣隔左一陣先食,個漢堡都無軟到,都係好好食😋水果盒仲係哈密瓜同西瓜🍉,好甜好當造,如果即場食凍冰冰更加正!係香港$200 吾使有飲品有漢堡食,性價比照高

係香港$200 吾使有飲品有漢堡食,性價比照高
2021-07-25
2021-07-21 27 瀏覽
𝙧𝙤𝙪𝙣𝙙 𝙩𝙬𝙤 𝙖𝙩 @juicyburgerhk 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙞𝙨 𝙖 𝙩𝙤𝙩𝙖𝙡 𝙝𝙞𝙙𝙙𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙢 𝙞𝙣 𝙩𝙖𝙞 𝙠𝙤𝙠 𝙩𝙨𝙪𝙞! 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧 𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙮 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙨 𝙖𝙩 𝙖𝙛𝙛𝙤𝙧𝙙𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙚𝙨! 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙨𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙧 𝙩𝙬𝙤 𝙥𝙖𝙭 𝙞𝙨 𝙨𝙪𝙘𝙝 𝙖 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙙𝙚𝙖𝙡💯.上次食完全港獨有嘅流沙黃金蝦堡見到佢哋出咗個二人餐,包咗兩個BBQ和牛漢堡、沙律、薯條、仲有兩支自家製冷泡茶仲要價錢幾抵,忍唔住加多$20要埋炸雞!自家製手打牛肉真係真材實料,肉味香濃又冇渣,配上酸甜又惹味嘅燒烤醬同新鮮爽脆嘅生菜同蕃茄,唔覺意幾啖就KO哂成個!薯條同炸雞新鮮炸起勁脆,呢個價錢呢個質素真係好抵😋 另外佢地除左全新嘅商務午餐,仲有沙律套餐同夏日消暑限定香橙沙律,沙律仲可以加配香煎雞扒或者和牛漢堡,健康得黎又有得嘆扒😋
自家製冷泡茶
自家製Juicy炸雞
  • BBQ醬和牛堡
2021-07-19 17 瀏覽
💖今晚食外賣,買漢堡包🍔返去做晚餐。網上見過呢間漢堡包店,聽講有秘製醬汁,好想試吓,所以今晚黎買。1⃣️黃金流沙醬蝦堡(套餐)🦐 $88💖最鍾意食蝦,今次要咗個蝦堡。餡料豐富,有齊生菜🥬、爽滑鮮蝦膠🦐、煙肉🥓、青瓜🥒同最重頭戲嘅手工釀製鹹蛋🥚流心醬。💖個鮮蝦膠咬落Q彈爽口,入面有鹹蛋流心醬。鹹蛋醬食落鹹香潤滑,鮮味突出,果然無試錯😋煙肉焦脆,配上清爽嘅生菜同青瓜,搭配特別又好味。2⃣️薯條🍟 $0💖薯條粗身,炸得外皮香脆,鹹香味重,配上茄汁🍅酸酸甜甜食最正!3⃣️鮮果盒🍊 $0💖有橙🍊同哈密瓜🍈,套餐有水果感覺健康啲💖呢度嘅漢堡包都幾好味,見Menu上其他選擇搭配都好特別,仲有omakase漢堡添!下次試吓🥰堂食都唔錯,餐廳入面有8個座位,純白嘅裝修都幾靚。

1⃣️黃金流沙醬蝦堡(套餐)🦐 $88

2⃣️薯條🍟 $0

3⃣️鮮果盒🍊 $0
💖有橙🍊同哈密瓜🍈,套餐有水果感覺健康啲

2021-07-17 23 瀏覽
大角嘴出名多美食同小店,今日lunch就特登過嚟試試同事推薦嘅漢堡店。醬堡店面格調清新以白色為主,座位不多但地方整潔舒適。我地就叫咗二人份量嘅商務午餐,包括有沙律、配菜、2個BBQ醬手打牛肉漢堡、2瓶自家製冷泡茶,非常豐富,而且價錢合理。其中,配菜我揀咗蕃薯條,而漢堡亦加咗我最愛嘅水牛芝士🧀🍔 除咗商務套餐之外,佢哋仲推出左沙律套餐同夏日消暑限定香橙沙律🥗,仲可以加配香煎雞扒或和牛漢堡添呀,選擇非常多總有一款啱你~-漢堡係即叫即製嘅,夠曬新鮮。漢堡裡面嘅手打牛肉好厚肉,肉質唔會鞋,食落非常多汁好juicy🐮 BBQ醬汁亦好惹味,同牛肉好夾。最驚喜係外層嘅包食落竟然好脆口,帶點焦香味,味道仲帶點甜甜地幾特別👍🏻-配菜方面,蕃薯條炸得香脆可口,食落一啲都唔油膩,味道帶有番薯嘅香甜又有薯條嘅質感,食到停唔到口呀😋🍠 而沙律份量都幾多,有雜菜同蕃茄片,而醬汁就係油醋汁,食落清新解膩🥗-飲品方面都有好多選擇,有汽水、果汁、冷泡茶、咖啡等,款式包羅萬有。我今次就試咗佢哋自家釀嘅伯爵紅茶冷泡茶,紅茶十分解膩,果然係健康嘅不二之選。
2021-07-12 38 瀏覽
Juicy burger 係純白色店面好乾淨,餐廳得5/6個位,應該是做以外賣為主,除左burger set仲有2人餐會多左小食同甜品。野飲好特別有自家製的冷泡茶(伯爵花茶同綠茶)、冷泡咖啡,好值得一試。麵包係法式甜包,和牛漢堡夠juicy同香濃,生菜、番茄夠新鮮配上半溶既車打芝士好惹味~ 無諗過食burger 都可以有健康選擇可以唔要薯條而揀日替沙律盒(火龍果同哈蜜瓜兩隻野都好甜多汁),真係好岩女士們!冷泡伯爵花茶好清香我覺得好飲過日式綠茶而且可以中和返burger既濃味蘑菇芝士雞堡用左雞髀扒好大塊即叫即整而且麵包都有烤過,食落更加香口

2021-07-06 35 瀏覽
建議: 如果諗唔到食咩,可以考慮 Omakase burger如果想食啲一咬就爆汁既 Burger,醬堡未必係你既口味。但如果你想食Burger 肉唔乾身唔嚡,口感岩岩好,漢堡既醬真係同肉好夾。今次試左:▫️蜜糖芥末醬堡 (單點 HK$63/ 套餐HK$78)蜜糖芥末醬堡入面有:秘製蜜糖芥末醬x洋蔥醬x手打牛肉x水牛芝士 🍔 市面上有啲蜜糖芥末醬,會好嗆口。但係醬堡依隻秘製醬係甜甜酸酸,配肉好夾,而且好開胃👍 如果有就咁單點醬 加 薯條/炸野,一定好好味🤣▪️每日お任せ Omakase (單點 HK$73/ 套餐HK$88)本來今次想試牛油果醬漢堡🥑,可惜限量製作,最後揀左 每日お任せ 🥓 當日既配料係:秘製蒜香醬x手打牛肉x水牛芝士x煙肉x紫洋蔥 🍔 對比起蜜糖芥末醬,蒜香醬唔係好突出。不過煙肉煎到好脆口,配埋紫洋蔥,成個包既口感提升左。

今次試左:
▫️蜜糖芥末醬堡 (單點 HK$63/ 套餐HK$78)