部屋咖啡室

homemadecafe
2022-07-24 31 瀏覽
香濃燒烤醬真係好入味!mong kok呢一間人氣cafe,除咗多野玩,野食得好唔錯!😍lunch一試,洋蔥,烤雞,蘑菇,🍄配料品種選擇豐富,令人讚不絕口。同普通店唔同,用嘅唔係求其加熱焗番嘅pizza,佢哋連披薩嘅餅底都係自己整❤食起身特別煙韌,帶有少少香脆之餘,都有意大利麵粉中小麥嘅煙韌感🥰因為係即叫即整,所以拎到嚟鐵盤都仲係熱辣辣,非常驚喜。😙口感厚薄適中,而且落料都幾足,我同朋友都好滿意。😋

2022-07-23 36 瀏覽
呢間都食過幾次,坐得舒服,食物又好味,有Board Game, Wi-Fi, 有啲位仲有插頭叉電,個日係夜晚食,所以係夜晚Menu:自家制手打牛肉漢堡 $118自己手打既牛肉係唔同啲🫶🏻 有肉質啲,而且無咁肥膩🙈 配埋洋蔥、蕃茄、芝士,簡簡單單,唔花巧,突顯埋牛肉👍🏻黑松露雜菇意大利飯 $152俾個Close Up 大家😂 啲飯粒粒分明之餘,啲忌廉係粒粒都包圍著,另外菇都多🙈 配埋啲香草,又係唔油膩🙌🏻小紅帽 $56係有士多啤梨、士多啤梨醬、同埋奶組成。好Creamy🙈 一眼到已經好開心八寶美顏花茶 $65 係有玫瑰、紅棗、枸杞、蓮花、茉莉。少有會有蓮花🫶🏻 佢Keep著下面有個蠟燭,一直都係暖笠笠😃

自家制手打牛肉漢堡 $118

黑松露雜菇意大利飯 $152

小紅帽 $56

八寶美顏花茶 $65
2022-07-20 34 瀏覽
呢間樓上cafe位於旺角,地點方便易去店鋪雖然不大,但座位舒適窗台位置擺放minion公仔,可以同公仔打卡,環境裝飾有種好warm既感覺☺️環境好好,適合三四個朋友gathering而且座位寛闊,坐得舒服,仲有大大個玻璃窗,採光度高👍🏻呢度仲有唔少board game可以三五知己一齊玩同朋友hea返個晏晝都好適合👍🏻食物:🍄黑松露意大利飯好香,意大利飯有咬口,黑松露味道唔會太濃唔會好漏,好食到停唔到口😋🍕Pizza 菠蘿好juice ,唔會因焗嘅時間太耐而乾哂!芝士味好香,仲有拉絲,好正!芝士又唔漏加埋火腿做配料,成個組合好吸引,餅皮薄身,唔會膩😋🦀炸蟹肉餅炸得金黃色,香脆可口,裏面嘅蟹肉餡好香,酸埋酸酸甜甜嘅醬好夾嘅味道💕
呢間樓上cafe位於旺角,地點方便易去
店鋪雖然不大,但座位舒適
環境好好,適合三四個朋友gathering
而且座位寛闊,坐得舒服,仲有大大個玻璃窗,採光度高👍🏻
呢度仲有唔少board game可以三五知己一齊玩
同朋友hea返個晏晝都好適合👍🏻

食物:

🍄黑松露意大利飯
好香,意大利飯有咬口,黑松露味道唔會太濃
唔會好漏,好食到停唔到口😋

🍕Pizza
菠蘿好juice ,唔會因焗嘅時間太耐而乾哂!
芝士味好香,仲有拉絲,好正!芝士又唔漏
加埋火腿做配料,成個組合好吸引,餅皮薄身,唔會膩😋

🦀炸蟹肉餅
2022-07-19 87 瀏覽
嚟過呢間cafe幾次 環境真係幾舒服😌兩個人傾下偈又得 成班人玩board game又得🫶🏻.📌BBQ烤雞蘑菇pizza $218 呢到嘅手拉pizza分左10吋同14吋 今次就叫左個10吋🍕批邊脆卜卜 又帶少少煙韌 而中間位就軟綿綿 口感好好👍🏻BBQ醬配埋烤雞好好食😋烤雞粒雖然好瘦 但食落就一啲都唔鞋🐔加埋芝士 食落好滋味🧀不過記得襯熱食 先拉到絲✨pizza仲有啲蘑菇同洋蔥 豐富左口感🍄🧅雖然係好食~不過就有少少貴🥺一定要叫套餐呀 平好多 建議店員可以提醒下‼️.📌芝士西蘭花 $48西蘭花焗得啱啱好 食落爽脆但唔乾🥦面頭加左啲芝士 不過唔算太多🙈反而就有好多白汁 個西蘭花索晒啲汁 正😽.📌綠茶紅豆奶茶 $58夏天熱辣辣 當然要飲番杯飲嘢啦😎綠茶紅豆奶茶唔會太甜 飲落好香滑🍵🧋而且加左紅豆落去多左咬口🫘不過紅豆就甜左啲🤏🏻再加埋面頭啲cream 好好飲🤤

📌BBQ烤雞蘑菇pizza $218

📌芝士西蘭花 $48

📌綠茶紅豆奶茶 $58
綠茶紅豆奶茶
綠茶紅豆奶茶
•部屋咖啡室旺角樓上Cafe🍝☕️🧡🧡🧡🧡🧡~~~~~~~~小編叫左個2人套餐,價錢抵食又有齊想食既野😌😌有1 個10吋既手拉pizza🍕、飯或者意粉🍝一客、炸蟹餅🦀小食一份同兩杯飲品($358)·1️⃣西西利pizza🍕*係部屋咖啡室🍴好受歡迎既pizza😌😌有茄醬、蘑菇、辣肉腸、腸肉粒同火箭菜🤤🤤🤤所有配料份量調配得剛剛好!熱辣辣新鮮出爐既pizza🍕🤤🤤拉哂絲咁,無得彈💯💯💯餅底係用意大利🇮🇹OOPizza麵粉制,軟硬適中💯💯(Score: 5/5)·2️⃣香辣虎蝦海鮮意粉🍝*都係部屋咖啡室既招牌菜,配料海鮮有虎蝦、青口、魷魚🦑等,仲有青椒、洋蔥🧅、茄醬等配料,味道調配適中,酸味可以多番啲更好,熱辣辣新鮮上♨️,意粉香味十足😌😌意粉既硬度都適中,唔會太硬或者太腍👏🏽👏🏽👏🏽👍🏽👍🏽👍🏽(Score: 4/5)·3️⃣炸蟹餅🦀*炸蟹餅又係新鮮熱辣上,入面除左蟹肉應該都有啲蝦肉,先做到彈口👍🏽👍🏽有點兒油膩,但有酸辣醬沾下,減少不少油膩感覺😌😌😌(Score: 4/5)·其他:*落單時有小白板寫俾職員,有咩需要就可以按鐘🔔,極大既空間度俾顧客,鋪內都有唔少board game俾顧客自行取用,係唔錯既

部屋咖啡室
旺角樓上Cafe🍝☕️
🧡🧡🧡🧡🧡
~~~~~~~~
小編叫左個2人套餐,價錢抵食又有齊想食既野😌😌
1️⃣西西利pizza🍕
(Score: 5/5)
2️⃣香辣虎蝦海鮮意粉🍝
(Score: 4/5)
3️⃣炸蟹餅🦀
(Score: 4/5)
其他:
*落單時有小白板寫俾職員,有咩需要就可以按鐘🔔,極大既空間度俾顧客,鋪內都有唔少board game俾顧客自行取用,係唔錯既傾計玩game既樓上cafe😌😌😌

評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅
價錢:💰💰💰
服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽
環境:🆒🆒🆒
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
炸蟹餅
炸蟹餅
  • 西西里Pizza
2022-07-18 89 瀏覽
好耐冇見嘅時候約出街 就出左旺角搵餐廳食lunch經話家樂坊睇到 以broad game 🃏🀄️作主打就上左去試下打開mean 睇到套餐平過單點就決心叫二人餐:1. 10吋pizza- -至尊辣肉腸pizza2. 1個意粉🍝- -香辣虎蝦海鮮意粉3. 1碟炸蟹件4. 2杯餐飲(包coffee☕️or Tea 🍵)由於唔吸引關係 最後額外加錢要特飲-小紅帽(草莓沙冰)−抹茶紅豆🫘10吋pizza同意粉都任意選擇pizza: 至尊辣肉腸pizza 🍕(寫明 “手工pizza”)約有6片 送到枱上即食有拉絲效果每件上都有1片辣肉腸 配料足夠 口感唔會偏硬意粉: 香辣虎蝦海鮮意粉🦐🍝外表都吸引 打卡一流1隻虎蝦+2-3件青口配上蘑菇等配料口感軟硬適中 味道都濃厚 醬汁足夠炸蟹件🦀: 約8件配上甜酸醬 以蟹肉釀製 正正常常 不過不失小紅帽(草莓🍓沙冰)&抹茶紅豆🫘cream:都清新 唔會太甜太膩但抹茶味略不足board game:款式都唔少 任君選擇 2-10人挽都有食埋挽埋都差唔多有3個鐘超時都冇趕你走 服務態度👩🏻‍🍳:服務員睇到凍飲滴水 都突意拎張紙巾 抹抹杯嘢飲環境:以4-5枱為一間房🏕可以
好耐冇見嘅時候約出街 就出左旺角搵餐廳食lunch
經話家樂坊睇到 以broad game 🃏🀄️作主打
就上左去試下

打開mean 睇到套餐平過單點
就決心叫二人餐:
1. 10吋pizza- -至尊辣肉腸pizza
2. 1個意粉🍝- -香辣虎蝦海鮮意粉
3. 1碟炸蟹件
4. 2杯餐飲(包coffee☕️or Tea 🍵)
由於唔吸引關係 最後額外加錢要特飲
-小紅帽(草莓沙冰)
−抹茶紅豆🫘

輕輕鬆鬆 就同朋友過一個下午🗣
特飲
炸蟹肉
至尊辣肉腸pizza
題外話/補充資料: 一大班fd黎挽board game 真係好選擇
2022-07-17 39 瀏覽
👭仲記得讀大學嗰時gathering 成日去旺角樓上Cafe👭今日一於懷念過去😂約埋三五知己一齊重溫🤣-2️⃣人套餐($358)👍🏻超抵食🦀炸蟹餅蟹餅炸得好香口👍🏻至少有6️⃣至8️⃣件-🍕千島夏威夷Pizza 💯即叫即焗♨️芝士配千島醬超級夾👍🏻-🍝辣肉腸意粉意粉十分掛汁🍝茄汁➕辣肉腸香香辣辣幾好食🌶-🥤跟餐配兩杯嘢飲🥭楊枝甘露其實係楊枝甘露沙冰🧊超多西柚同芒果肉🥭🍇八寶美顏茶養顏之選💁🏼‍♀️有紅棗嘅嘢飲一定養生😂-📍部屋咖啡室 (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場12樓-#hkfoodie #hkfoodblogger #旺角美食 #樓上cafe #widefacefoodie_food
2️⃣人套餐($358)
👍🏻超抵食
🥭楊枝甘露
其實係楊枝甘露沙冰🧊超多西柚同芒果肉🥭
🍇八寶美顏茶
養顏之選💁🏼‍♀️有紅棗嘅嘢飲一定養生😂
📍部屋咖啡室 (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場12樓
讀書的時候📖 總喜歡到又能滿足美食的慾望🍗又能玩board game🎲的cafe消磨時間☕️ 踏進社會大學後再次光顧這類型的cafe,令人滿滿的懷念🌟🌟ℂ𝕠𝕞𝕓𝕠 𝕗𝕠𝕣 𝕋𝕨𝕠: ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 𝕩 𝟙 + ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒/ ℝ𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠 𝕩 𝟙 + 𝕊𝕟𝕒𝕔𝕜 𝕩 𝟙 + 𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜 𝕩 𝟚🍕西西里pizza 面上舖滿火箭菜🥗、芝士🧀、辣肉腸🐖上碟時熱辣辣出爐🔥🔪切開時芝士更有拉絲的效果十分足料 滋味又飽肚✨🍝忌廉三文魚意粉意粉彈牙掛汁 creamy 如果有更多煙三文魚就更好🙈🦀炸蟹餅入口彈牙惹味配搭泰式酸辣醬即清新又能減少整體食物油膩感✨🫖熱水果茶主要包括火龍果、菠蘿🍍、香橙🍊及薄荷葉🌿 水果份量十足 滿滿的果香味 甜度適中浸泡時間更長 薄荷味道更突出🌟🥤朱古力沙漠朱古力味道濃郁🍫即使擺放較長時間 味道並沒有減淡🙈 朱古力迷不能錯過✨

ℂ𝕠𝕞𝕓𝕠 𝕗𝕠𝕣 𝕋𝕨𝕠:
ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 𝕩 𝟙 +
ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒/ ℝ𝕚𝕤𝕠𝕥𝕥𝕠 𝕩 𝟙 +
𝕊𝕟𝕒𝕔𝕜 𝕩 𝟙 +
𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜 𝕩 𝟚

🍕西西里pizza

面上舖滿火箭菜🥗、芝士🧀、辣肉腸🐖
上碟時熱辣辣出爐🔥

入口彈牙惹味
配搭泰式酸辣醬
即清新又能減少整體食物油膩感✨

🫖熱水果茶

主要包括火龍果、菠蘿🍍、香橙🍊及薄荷葉🌿
水果份量十足

慶祝紀念
生日
  • 西西里Pizza
2022-07-15 40 瀏覽
💛 HKG - 部屋咖啡室 💛ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 未入去之前就比啲minion 吸引到 哈哈 仲陪住你食飯 💛 想靜靜地傾計 玩下board game 都可以嘅 都幾有中學時期嘅回憶😆 今次係叫咗個二人套餐 有 smoke salmon pasta , sicilia pizza 🍕 which 係手打架! 唔係厚皮 我中意 跟住會有小食蝦餅 再跟兩杯野飲 我地加咗錢買fruit tea 同 choco milk shake 😎 fruit tea 浸耐少少個薄荷味會再出啲 👍🏻ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 🌼 Food二人combo 358🌼 Drink加30 fruit tea 加 22 choco milk shake ⭐️ Deal可以係 @openrice_hk book枱◇◇◇◇◇◇◇◇◇#cass_油麻地#cass_ymd#cass_cafe #eatwccinhk #部屋咖啡室
💛 HKG - 部屋咖啡室 💛

#cass_ymd
#cass_cafe

#eatwccinhk
#部屋咖啡室
🧸🧸🦥🦥部屋咖啡室 🙏🏻🦥🧸🧸🫶🏻旺角登打士街43H號登打士廣場12樓🫶🏻————————————————————-喺家樂坊對面 旺角中心地帶搵到登打士街廣場坐lift上去就到好方便地點絕對唔難搵 幾方便上到去先知原來係一間board game主題嘅Cafe食物高質 環境氣氛feel幾好全部都係梳化枱 每張枱上面都有一盞吊燈今日係晏晝尼 日光充足夜晚感覺會更加warm😇👀想有一個舒適有feel嘅空間同朋友gathering玩下board game呢度係個好選擇辣虎蝦意粉🍝——唔會太油 蕃茄汁同辣汁啱啱好——虎蝦大隻口肉爽口蜜糖雞翼 $52——高溫炸過嘅香脆雞翼 配上清新甜口嘅蜜糖——相映成趣 食唔停口椒鹽魷魚鬚 $52——即叫即炸 大大條 肉質同樣爽口——份量唔係細雪糕香蕉朱古力厚多士——厚多士 厚到可以擋子彈👀😂🫶🏻——朱古力醬配新鮮嘅香蕉片——甜到啱啱好 唔遲又唔早朱古力沙漠——沙冰朱古力🍫 夏天飲——涼透心

🧸🧸🦥🦥部屋咖啡室 🙏🏻🦥🧸🧸

——甜到啱啱好 唔遲又唔早

朱古力沙漠
——沙冰朱古力🍫 夏天飲
——涼透心
炎炎夏日黎到旺角鬧市,想同朋友搵間cafe hea返個下午🌿就去咗呢間——🌟部屋咖啡室🌟食吓嘢傾吓計🥰呢度估唔到有好多Minions嘅公仔,好可愛😍仲有好多board games,可以三五知己一齊玩🌟._./ 二人套餐 /🍄|黑松露意大利飯|🤍呢個飯意想不到咁好食,上枱已經聞到好香嘅忌廉加黑松露味,食落口真係好Creamy,每粒飯都有滿滿嘅忌廉汁黏着,黑松露香濃,好食到停唔到口😋·🍕|千島夏威夷PIZZA · 10吋|🧀熱辣辣嘅Pizza材料都算多,芝士係拉絲嘅,芝士控最愛,Pizza餅底比較薄,唔會食到人好膩嘅感覺👍🏻·🦀|炸蟹餅|💛味道亦係唔錯嘅一款跟餐小食,蟹餅香濃味道唔會太鹹,點上酸酸辣辣嘅醬汁味道好夾🌟·/ 飲品 /🍋|凍檸茶|🧊🍊|熱柚子蜜|♨️._.📍部屋咖啡室📍旺角登打士街43H號登打士廣場12樓
._.
._.
📍部屋咖啡室
📍旺角登打士街43H號登打士廣場12樓
下午茶
Gathering首選係旺角,除左有board game 玩,呢度既食物都ok 。🍕BBQ醬雞肉pizza izza個麵包底好鬆軟,尤其是pizza邊唔會又乾又柴。芝士🧀多到拉絲,加埋甜甜地既BBQ醬,似日式pizza。🍝香辣虎蝦意粉:有青口、虎蝦及淡菜。無乜辣味,取而代之的係蕃茄酸甜味,係清新簡單既配搭 。🍤越南蝦餅:蝦餅好彈牙,加埋令人懷念既小食部甜辣醬,有種返學幫襯小食部既感覺。🍫鮮奶朱古力、榛子🌰朱古力:係甜蜜蜜的初戀滋味呀❤️。 味道 : 🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🍕BBQ醬雞肉pizza

🍫鮮奶朱古力、榛子🌰朱古力:係甜蜜蜜的初戀滋味呀❤️。

味道 : 🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
平時去開有得玩board game 既cafe 都會覺得野食係一般,竟然呢間位於#旺角 既#部屋咖啡室 令我有驚喜,好好食呀😋首先,環境呢到好好👍🏻👍🏻👍🏻座位好舒服,上到去望住個靚境好放鬆👍🏻👍🏻👍🏻其次,野食質素好好👍🏻👍🏻👍🏻以前去開既天貴又嚟好食,呢度岀奇地好食呀😋😋😋份量又唔小嫁👍🏻都食到好鬼飽👍🏻👍🏻👍🏻價錢又唔貴👍🏻食完之後,就可以拎d board game 玩下,佢既種類都唔小嫁,都有好多野玩,無論一大班朋友定係情侶,唔知去邊好,呢啲就岩曬啦👍🏻👍🏻👍🏻地方都唔細嫁,佢有2個舖位🫣部屋咖啡室 (旺角)地址:旺角登打士街43H號登打士廣場12樓

首先,環境呢到好好👍🏻👍🏻👍🏻
座位好舒服,上到去望住個靚境好放鬆👍🏻👍🏻👍🏻

其次,野食質素好好👍🏻👍🏻👍🏻
以前去開既天貴又嚟好食,呢度岀奇地好食呀😋😋😋
份量又唔小嫁👍🏻都食到好鬼飽👍🏻👍🏻👍🏻價錢又唔貴👍🏻

部屋咖啡室 (旺角)
地址:旺角登打士街43H號登打士廣場12樓
朋友同我慶祝生日🎂難得一見,想搵個可以坐得耐啲嘅地方食嘢傾吓計玩下#旺角 呢間#cafe 就岩矖啦👍🏻#部屋咖啡室 有得食,有得玩,仲可以坐得耐👍🏻👍🏻👍🏻一入到嚟我哋就覺得好舒服,座位夠晒大,環境又好舒適👍🏻👍🏻喺呢度relax就啱晒我地2個人去食~人均$150-$200自家製手打牛肉漢堡 $118味道唔錯👍🏻牛肉煎得幾香口,咬落仲有汁😋😋😋蛋黃汁卡邦尼意粉 $128蛋黃汁配上卡邦尼意粉簡直冇得頂😋呢個好得說👍🏻👍🏻蜜糖雞翼 $52呢個蜜糖雞翼好好食😋炸完叫雞翼咬落仲有汁出嚟嫁👍🏻👍🏻👍🏻美式炸薯條🍟$48我至愛嘅扭紋薯條啊🍟炸得啱啱好👍🏻唔會好乾😋巨峰提子🍇Q果梳打 跟餐+$12飲梳打我最怕會好甜或者好大梳打味,佢又唔會好甜,梳打味唔我👍🏻很好呀翡翠朱古力碎雪芭 跟餐 +$22好飲又好食😋又可以拎嚟打卡👍🏻飲落有啲薄荷味👍🏻好好飲啊食完仲可以同朋友喺出面拎d Game 玩下,啱晒我哋👍🏻繁忙時間佢都可以俾你坐2.5小時👍🏻👍🏻👍🏻部屋咖啡室 (旺角)📍地址:旺角登打士街43H號登打士廣場12樓我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
朋友同我慶祝生日🎂
難得一見,想搵個可以坐得耐啲嘅地方食嘢傾吓計玩下
#旺角 呢間#cafe 就岩矖啦👍🏻#部屋咖啡室
有得食,有得玩,仲可以坐得耐👍🏻👍🏻👍🏻

我地2個人去食~人均$150-$200

自家製手打牛肉漢堡 $118
味道唔錯👍🏻牛肉煎得幾香口,咬落仲有汁😋😋😋

蛋黃汁卡邦尼意粉 $128

巨峰提子🍇Q果梳打 跟餐+$12

翡翠朱古力碎雪芭 跟餐 +$22
好飲又好食😋又可以拎嚟打卡👍🏻
飲落有啲薄荷味👍🏻好好飲啊

食完仲可以同朋友喺出面拎d Game 玩下,啱晒我哋👍🏻
繁忙時間佢都可以俾你坐2.5小時👍🏻👍🏻👍🏻

部屋咖啡室 (旺角)
📍地址:旺角登打士街43H號登打士廣場12樓

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-07-05 31 瀏覽
旺角區搵食嘅選擇都唔少,而且有好多特別小店好啱同朋友聚會吹水。今次同朋友就pick 咗 Homemade Cafe 試吓。地方雖然比較細,但唔少位都好有心思。除咗食物選擇都豐富外,仲有埋broadgame 比你玩。啱晒一大班人Re-U 呀。而且好貼心裝咗鐘仔,需要時㩒一㩒,即刻有人嚟serve。服務真係唔錯🤙🏻。旺角區聚會List又可以多一個選擇。香辣虎蝦海鮮意粉 🦐酸酸辣辣嘅茄醬意粉拌上蝦、青口、蜆肉,青椒🫑同蘑菇粒。酸中帶少少tabasco 嘅辣,幾開胃下。意粉🍝亦啱啱好,唔會太淋身。黑松露雜菇意大利飯 🍚賣相雖然就一定冇啲大牌西餐廳咁靚,不過鐵兜上都幾特別。而且味道幾好(飯用咗castello嘅意大利米 食落口感唔錯)每一啖都帶埋忌廉🥛同芝士味🧀。最重要個米吸晒汁,啖啖濃味之外,食落亦唔會好膩!八寶美顏花茶 🌸透明茶壺配合蠟燭底座keep warm住,花茶就唔會怕攤涷咗。而且非常足料。入面有玫瑰、紅棗、枸杞、桂花、茉莉等等。飲落好清新,最啱食完嘢食飲返啖!炸蟹餅 🦀成份有成6件,啱些同朋友👫🏼share 食!炸物少不免有多少少油,店家都細心用吸油紙墊一墊,建議可以攤一攤涼再沾埋佢

香辣虎蝦海鮮意粉 🦐

黑松露雜菇意大利飯 🍚

八寶美顏花茶 🌸

炸蟹餅 🦀
成份有成6件,啱些同朋友👫🏼share 食!炸物少不免有多少少油,店家都細心用吸油紙墊一墊,建議可以攤一攤涼再沾埋佢個酸甜醬去食,咁樣食落去冇咁油膩🤙🏻
  • 黑松露雜菇意大利飯
  • 香辣虎蝦海鮮意粉