2025-05-09
💯頭盤小食:炸蟹餅——外脆內鮮,蟹肉味爆棚一開場就先試咗佢哋嘅炸蟹餅,一上枱就聞到陣陣香氣,外層炸得金黃酥脆,雖然係小食,但份量十足,兩個人share啱啱好,絕對係必點之選! 💯主菜一:烤雞白汁闊條麵——濃郁creamy,雞肉嫩滑,平時食開白汁意粉,好多時都會覺得膩,但呢度嘅 烤雞白汁闊條麵完全打破我嘅刻板印象!白汁濃郁得嚟唔會漿住個口,仲有淡淡嘅蒜香同芝士味,層次豐富。烤雞份量慷慨,肉質嫩滑,皮微微焦香,仲有啲蘑菇同菠菜增加口感,整體味道平衡得恰到好處。如果鍾意creamy口感嘅朋友,呢道絕對係必試! 💯主菜二:意大利西西里薄餅——薄脆餅底,配料足料,佢哋嘅西西里薄餅一上枱就吸引晒全場目光!餅底係正宗意式薄脆風格,邊位微微隆起,咬落去香脆帶煙韌,麵粉香突出。toppings方面有辣肉腸、黑橄欖、洋蔥同車打芝士,辣肉腸鹹香惹味,黑橄欖帶少少酸味,平衡返芝士嘅濃郁,整體味道好有地中海風情。最驚喜係餅底夠薄,食多兩件都唔會滯,適合鍾意輕盈口感嘅朋友。 💯飲品:巨峰提子梳打——清新解膩,果香爆棚食完濃味嘢,當然要飲返杯清爽嘅嘢! 巨峰提子梳打*絕對係今餐嘅完美句號。一入口就係濃郁嘅巨峰
💯飲品:巨峰提子梳打——清新解膩,果香爆棚
食完濃味嘢,當然要飲返杯清爽嘅嘢! 巨峰提子梳打*絕對係今餐嘅完美句號。一入口就係濃郁嘅巨峰提子香甜,唔會假甜,氣泡感適中,仲有少少提子果肉增加口感,解膩一流。杯底仲有少少自家製提子果醬,飲之前撈勻,味道更加突出,夏天飲真係透心涼!
呢間Café雖然唔係咩五星級餐廳,但食物質素絕對拍得住高級西餐廳,而且價錢合理,人均$200左右就食到好滿足。服務亦唔錯,店員態度友善,上菜速度適中,環境又舒服,好適合同朋友傾偈或者一個人嚟Hea下,佢仲有好多唔同嘅board game玩!鍾意嘅朋友不能夠錯過!