2004-12-28 7 瀏覽
只係係度食一碗米線,但係唔覺得好味,因為本來想食得清清地,但係卻頗油膩,香就幾香,但係料唔夠, 菜太少,只係多芽菜!米線質素非常普通!
2004-10-05 30 瀏覽
11點幾, 收工搵飯食...白菜豬肉餃, (相信係入現貨果種) 我唔評論佢係咪皮簿餡靚(我想個皮厚D 添, 因為我鍾意個皮~ heehee~~), 個餡唔錯, 雖然話係豬肉, 但一d都唔肥, 在冇上湯配合之下, 餃子餡料亦冇乾憎憎~ 味道亦好適中, 佢比左醋我, 但我覺得唔蘸醋淡淡地仲好食!魯肉飯, 都唔知係咪落錯野~~ 甜到唔似飯! 減甜味就會好好, 因為其實佢d飯煮得好食, 肉既份量又夠送飯, 魯肉質感都ok. 當中有黃色四方粒粒, 個樣好似南瓜但又食唔出係咩既野....唔甜就好了~~蚝仔xx湯飯, 唔記得左.....食落都覺得係可取既選擇, 蚝仔都唔仔架, 有d 仔得o黎都算大粒! 蚝仔份量比預期中多, 起碼唔洗"搵"佢出黎...唯一唔好就係有硬野lor(殼), 咬咬下"卡"一聲...好應~~味道同份量都滿意.上湯浸時菜, (揀左白菜), "上湯" 同湯飯既"湯" 好似係一樣既. 怕多油既朋友食呢個好, 味道都好~冇咩大要求, 是但趕住搵飯食既, 可以試下啦~
11點幾, 收工搵飯食...

冇咩大要求, 是但趕住搵飯食既, 可以試下啦~
星期日出來逛街,行到咁上下見有肚餓,諗住吃番碗麵,坐下後侍應問要吃甚麼,我點了一碗菜肉雲吞粗麵,然後麻煩他俾杯清水我,吃罷後結帳,竟然收我$30,我同個收銀理論。"碗麵$22咋喎,連埋加一都唔過$25啦,點解收我$30?'"你係咪飲杯水?""係。"'清水$5杯,餐牌寫得好清楚。"然後"隊"個餐牌俾我,"唔信自己睇,冇呃你!"我不忿氣,翻開餐牌,揭到飲品一頁,果然大大隻字寫住清水$5 一杯,我當堂啞口無言,乖乖俾錢。但我俾完錢那一刻,企o係我後面的一對情侶又同個收銀理論,不過佢要俾$10…我心諗︰都唔知有幾多人經歷過這個情況。只見那個收銀像司空見慣,氣定神閒的,真是予欲無言。
"你係咪飲杯水?"
"係。"
2004-09-10 9 瀏覽
野食已經唔係咁好食嫁啦仲要d 侍應既態度勁差!!以後都唔會再去食
野食已經唔係咁好食嫁啦
仲要d 侍應既態度勁差!!
以後都唔會再去食
2004-09-06 8 瀏覽
Totally agree with you. It is rediculous to ask customer pay HK$5 dollars for a glass of water(esp. they may just give you some tap water!)!! Do they think they are a decent hotel resturant or what? I was forced to order a cup of hot lemon tea, however, the tea is so bitter that tastes like Chinese medicine!!! Well, If you really have to eat here, you may probably choose to pay for the water, than a bitter suck leamon tea!!
2004-09-05 5 瀏覽
當日係星期三約九時半,我見佢裝修都好似好靚咁,未入去試下,其實尖沙咀邊到會小人呀,雖則係咁,但都唔好俾客人坐埋d出入口呀!無位未呀人等等囉.好喇叫野食,價錢都ok,但係服務態度極差!服務員水準差,水又要$5???有無搞錯呀???茶餐廳都唔駛錢啦,重要係我地唔係唔食野,白飲你地d水!講真,你d食物幾咁好食都死啦,一杯水的價錢要你幾多皮費呀?最基本要求都無!!?係唔係強迫人一定要飲你地d飲品???有糖尿病的人就死得,一定要買咗支水先去得食?定係話叫杯檸水走甜??

2004-07-15 10 瀏覽
水餃擔擔麵$30蚊唔算平, 但都好大碗, 有五大隻水餃, 水餃D菜就有D鞋口, 但係擔擔麵個汁好杰, 好正, 味道VERY GOOD!!係啊係啊, service好差, 我地叫佢比杯水, 佢即刻好似唔想比, 又打量下我地order咩食物, 我都見到餐牌寫明清水要$5, 不過有叫飯都要收錢就cheap d, 態度有問題啦!

2004-06-27 13 瀏覽
一定唔會再黎我同個friend,兩個都有叫飯,唔係齋坐,叫佢地比杯水或清茶我地,居然話要收返五蚊一杯喎,有無搞錯呀?!
一定唔會再黎
ok
2002-12-15 15 瀏覽
幾平﹐食物ok,大大碟。芒果布甸有好多芒果!
幾平﹐食物ok,
大大碟。
芒果布甸有好多芒果!
ok
2002-12-15 20 瀏覽
幾平﹐食物ok,大大碟。芒果布甸有好多芒果!
幾平﹐食物ok,
大大碟。
芒果布甸有好多芒果!
2002-11-18 29 瀏覽
以咁既价錢係尖沙咀來說,算是便宜啦,我吃了一碟炸鯪魚球有六大個只是$18元(味道不錯)!而且環境頗high,係一個行街行到累後的好的落腳地方。食物方面也不錯,而食既食品幾特別,同一般茶餐有D不同。總括這餐廳可以再食。
2002-11-14 6 瀏覽
我今朝去食過早餐, 環境都幾舒適, 好新淨~ 但我望望價錢牌, 卻發現價錢幾抵, 凍飲都只收$12, 魚旦河$17...以尖沙咀區既普通茶餐廳價格黎睇, 都要凍飲$14, 魚旦河$20啦~ 而且呢度既裝修有餐廳feel, 唔錯啦!! 我叫杯凍啡又大杯而且沖得算不錯, 好過有d茶餐廳好重奶味; 而出前一丁麵算普通...我相信呢度既食物美味程度屬一般, 不過如果想駛小d又有好既環境座, 呢個係不錯既選擇呀!
2002-11-06 14 瀏覽
以為係台式餐廳原來係茶餐廳,坐得都幾舒服,雖然食物選擇多,粥粉麵飯任擇,但味道一般。叫o左碗粥仲唔夠熱,而且服務態度又唔多好,我唔會再幫襯的。
以為係台式餐廳原來係茶餐廳,
坐得都幾舒服,雖然食物選擇多,粥粉麵飯任擇,但味道一般。
叫o左碗粥仲唔夠熱,而且服務態度又唔多好,我唔會再幫襯的。
2002-11-05 20 瀏覽
食物款式多,有很多選擇食物味道一般都很好而即拉腸粉就好好味!!
食物款式多,有很多選擇
食物味道一般都很好
而即拉腸粉就好好味!!