2020-07-11 349 瀏覽
叫左個常餐(G)蕃茄濃湯肥牛稻庭烏冬 配煎蛋,火腿多士$54好睇唔好食湯好咸,烏冬煮到林晒,肥牛好韌最簡單既煎蛋都是臭的呢個常餐賣成$54,真係又貴又難食。不會再來。第一次給負評

叫左個常餐(G)蕃茄濃湯肥牛稻庭烏冬
配煎蛋,火腿多士$54

好睇唔好食
湯好咸,烏冬煮到林晒,肥牛好韌

最簡單既煎蛋都是臭的

呢個常餐賣成$54,真係又貴又難食。
不會再來。
第一次給負評

2020-05-16 307 瀏覽
點了一個牛肉粥,春卷,蝦饺牛肉粥的牛肉完全係D 下欄货,牛肉係咬唔到,粥底唔係粥。似水多D。春卷裡面的粉漿都唔熟,但春卷皮己炸到焦黑蝦餃裡肉霉的。大部分食物都吃不了痛苦經驗
點了一個牛肉粥,春卷,蝦饺
春卷裡面的粉漿都唔熟,但春卷皮己炸到焦黑
蝦餃裡肉霉的。

大部分食物都吃不了

痛苦經驗

2020-05-16
2020-04-05 264 瀏覽
未食已經比服務態度整到嬲爆嗌午餐肉番茄通粉,配多士。個啊姐dum個多士碟落張檯到,舊多士一野跌左落張檯到,一個唔好意思都無,好彩換多舊比我仲有啲野食唔好食,午餐肉又硬又凍仲要係藍店,睇TVB
未食已經比服務態度整到嬲爆

仲有啲野食唔好食,午餐肉又硬又凍
仲要係藍店,睇TVB
2020-01-18 283 瀏覽
見無咩人就行過就入,個menu 有一半都係無得落order, 叫野飲明明要少冰,但係俾左半杯冰,同服務員講,覆左句"哦,你覺得冰多"就無理過。服務零,態度亦零,價錢又唔係平
。服務零,態度亦零,價錢又唔係平
2019-11-21 323 瀏覽
我要蝦球粥俾咗皮蛋瘦肉粥我,咁我伸手叫人換啦,因為前面就有個姊姊,點知後面收銀個紅色頭髮女人黎咗,一黎到就好惡好大聲講:我咪應咗你lor?唔駛一直伸手既,落錯個粥啫又唔係唔換俾你,得個粥錯啫仲有無其它錯?佢啲語氣+大聲講嘢真係黑人憎到唔想食想即刻走,大佬你做錯嘢仲要西返我轉頭?一個落錯單一個上錯隔離台菜俾我,我都唔知佢係咪快執所以啲姊姊好似心不在焉咁,個紅頭髮女人就好似食咗炸藥咁,上錯菜又黎大聲叫又邊度錯呀?蝦球粥係小炒個種蝦球,個粥完全係白粥+蝦球,乜味都無,蝦球都係腥既。水煮魚係一堆唔關水煮魚事既配料再加廉價麻辣湯包整既,個底我可以當湯飲,啲魚無乜味,同埋我真係第一次見有人用魚柳整水煮魚,水煮魚不嬲係食面頭個啲魚加底下好多配菜,佢啲配菜係得幾粒青瓜,無錯係粒!同埋其它我唔記得係乜,總之都係幾條幾粒,我自己整都好食過佢唔知食乜好剛好路過哩間見到有水煮魚先入去試下,哩啲食物質素大家真係唔好去食,我食過最難食既水煮魚同粥都係齊度,都唔知係唔係將賣唔出既食物亂整~食物質素+服務態度=貼錢買難受

食物質素+服務態度=貼錢買難受

水煮魚
蝦球粥
水煮魚
2019-09-10 383 瀏覽
尖咀金巴利道這邊有不少茶餐廳,這間看上去比較乾淨企理,坐低感覺也是舒服的。餐具都放在桌上,有一壺熱水,比較方便。叫了一個普通沙爹牛肉麵早餐,和平時在隔離幾個鋪位的佳X一樣都是35蚊。不過質素呢……就相對低了。奶茶看色水已經感覺奶落得不夠,不滑。落一包糖還很苦。隻煎蛋薄得像張紙。腸仔OK,煎得香口。主要的沙爹牛肉麵,雖然都是公仔即食麵,但X記的沙爹醬是自家調配,具體就不說了,免得打廣告。這邊的很頹,湯底也較淡,混合沙爹醬後就是味精水而已。這家店人手和服務都不錯。如質素無法改善,競爭力會比位置接近的其他餐廳低很多呢。
餐具都放在桌上,有一壺熱水,比較方便。

不過質素呢……就相對低了。
奶茶看色水已經感覺奶落得不夠,不滑。落一包糖還很苦。
隻煎蛋薄得像張紙。
腸仔OK,煎得香口。

2019-09-10
$35 (早餐)
2019-08-15 289 瀏覽
好日唔黎尖沙咀,黎食個早餐就出事!叫左個沙嗲牛麵餐,跟炒蛋同丹麥多士,飲熱奶茶,42蚊,尖沙咀來講正常價位,冇收貴你。點知炒蛋黎就出事喇,一望落去,個面已乾,開始結塊,用手指背惦一惦,只有僅餘既微暖,只係未去到凍。再惦一惦塊多士,熱既,正常,新鮮即烘。叫姐姐來了解我話個蛋好似唔係咁新鮮喎,即時已經多一個姐姐圍埋黎姐姐:新鮮即炒架喎!我:我惦過,唔熱喎,我手指仲未抹走蛋跡姐姐拎起摸碟底:熱架喎我:咁換唔換?姐姐:我地唔會擺架d野我:咁即係唔換,ok喇,唔換無問題,ok架喇,唔該。姐姐散去最後食入口為準,果然係放左一輪,應該10分鐘度,表面既蛋已被吹到乾身同變硬,但未致於極差。沙嗲牛麵正常,跟餐係一丁底要讚。奶茶唔得,偏苦偏澀,落一包糖都減輕唔到苦澀,飲完鞋口。好少打食評,但真係嬲嬲地,咁就矛左個Good morning🤷🏼‍♂️
好日唔黎尖沙咀,黎食個早餐就出事!

叫姐姐來了解

我話個蛋好似唔係咁新鮮喎,即時已經多一個姐姐圍埋黎

姐姐:新鮮即炒架喎!

我:我惦過,唔熱喎,我手指仲未抹走蛋跡

姐姐拎起摸碟底:熱架喎

我:咁換唔換?

姐姐:我地唔會擺架d野

我:咁即係唔換,ok喇,唔換無問題,ok架喇,唔該。

姐姐散去

🤷🏼‍♂️
“炒滑蛋”
2019-08-15
$42 (早餐)
2019-05-25 300 瀏覽
等緊朋友,附近有呢間餐廳就入左去食,因為唔太肚餓,揀左西多士,滿心期待⋯⋯黎到好大塊,牛油都好大舊~諗住可以食得好開心,點知⋯⋯係冇咩味⋯⋯同埋西多士黎講,佢好薄⋯⋯⋯最後都冇食哂,都好少因爲食得唔好味而冇食哂,可想而知我真係好失望😂最後想讚賞下餐廳喺張單度有埋wifi名同密碼,雖然我差不多最後先發現😂但覺得自己一個食野時有wifi上網睇下野幾好。冇咩特別,但只能夠講⋯⋯應該唔會再食呢間餐廳😅😅

黎到好大塊,牛油都好大舊~

冇咩特別,但只能夠講⋯⋯應該唔會再食呢間餐廳😅😅
2019-05-18 213 瀏覽
我是一個台灣人這家應該是我在香港吃過服務最差最差第一名!!!!!!!!!!!!!我在附近返工,這天利用下午茶休息時間去吃個飯點了一個雞排煎蛋飯,過了15分鐘還沒來我就請店員幫我check一下餐點未到她回我說雞排要等比較久 好吧~我等結果過了25分...30分居然都還沒來我再次問了店員,(可能覺得我很煩吧)後來終於來了餐點,但是雞排煎蛋飯 沒蛋.......我再度問了店員,沒想到被她瞪了還有用非常不屑的態度說:我幫你拿送來後也用丟的丟在桌上付錢的時候,錢也丟的給我真的超級無言
我是一個台灣人
我在附近返工,這天利用下午茶休息時間去吃個飯
點了一個雞排煎蛋飯,過了15分鐘還沒來
我就請店員幫我check一下餐點未到

她回我說雞排要等比較久 好吧~我等
結果過了25分...30分居然都還沒來

送來後也用丟的丟在桌上

付錢的時候,錢也丟的給我
真的超級無言

2019-05-18
30 分鐘 (堂食)
飲一杯奶茶,就可以睇到一間茶餐廳水準係尖沙咀行街行到攰,諗著搵間餐廳平平地食個下午餐,見到呢間,同一間連鎖米線,諗住食下港式下午茶,試下呢間我叫左一份西多士,加杯熱奶茶。西多士勉勉強強,但係杯熱奶茶竟然係苦肯定係個茶膽浸左好耐,咁基本既奶茶都做唔好,仲好意思叫自己做茶餐廳🤔之後,仲同朋友點左份酥皮叉燒包😬😬 同香港最出名果個就冇得比既啦但個酥皮面真係好奇怪,最多係叫有叉燒fillings既菠蘿包🤣 雖然價錢旺區黎講真係算平,不過食物水準... 對我黎講就可一不可再

飲一杯奶茶,就可以睇到一間茶餐廳水準

我叫左一份西多士,加杯熱奶茶。
西多士勉勉強強,但係杯熱奶茶竟然係苦

酥皮叉燒包

酥皮叉燒包

雖然價錢旺區黎講真係算平,不過食物水準...
對我黎講就可一不可再

2019-02-10 192 瀏覽
年初五的早上尖沙咀到處都是遊客這間茶餐廳也是佈滿了遊客好不容易找到一個人的座位點了香港人最喜歡吃的沙爹牛肉麵腸仔炒蛋早餐 在嘈吵的環境和服務員忙碌的情景下 獨自享受這份美味的早餐
年初五的早上尖沙咀到處都是遊客
這間茶餐廳也是佈滿了遊客
好不容易找到一個人的座位
點了香港人最喜歡吃的沙爹牛肉麵腸仔炒蛋早餐
在嘈吵的環境和服務員忙碌的情景下 獨自享受這份美味的早餐
2018-12-16 265 瀏覽
葵芳廣場出名多平、靚、正的衣服和飾物,裡面的餐廳和小食店倒也不少,要數我每次必去的餐廳,一定是輕鬆一下。如果只是逛街的過客,一定忽略了它的存在,皆因餐廳沒有漂亮的裝修、優質的服務員,以前的我也是一樣,至直有一次在這裡吃過一次午飯,它的炸雞肶令我再三回味。今日又去葵芳廣場逛街,當然要吃返次,今趟點了炸雞肶菜飯和炸雞肶麻辣肉醬米線,論炸雞肶,雞皮被炸得卜卜脆,上面灑上小少淮鹽,令雞肉的味道提升,要再刺激的,當然是要配上麻辣肉醬米線,複雜的麻麻辣辣味噌更能讓味蕾帶來衝擊。
2018-04-04 463 瀏覽
本身想食尖咀一間好出名既拉麵,但因為太多人排隊,所以就放棄咗,去咗呢間。呢到既食物中規中矩, 但醉雞的味道令人驚喜! 因為係香港,好難食到味道岩岩好既醉雞! 有酒香之餘又食到雞香味, 1d 都唔嗆鼻平時食個d 通常都太勁酒味,完全唔知自己係食緊雞。 唯一敗筆就係隻雞有點肥,同d 肉可以再嫩口d~ 但味道係絕對令人想再試其他食物係偏淡,但唔係無味, 但可以落多小小鹹。油亦落好少,喜歡食得清淡健康既人可以一試。 食完亦都唔太覺得口渴。服務態度都ok, 價錢合理,整體不錯。

服務態度都ok, 價錢合理,整體不錯。
醉雞菜飯
2018-04-04
第一次幫襯,今午朋友先到,等埋我先叫嘢,朋友話個餐牌都係自己去攞,一点鐘,客人不多大把枱,伙計見你舉起手都冇理當睇吾到,要叫多幾次先嚟……我叫普通常餐嘢~豬扒配午餐肉米粉,這樣為套餐但不包飲品,再加熱奶茶,另加8元~奄列,脆豬,這幾款夾埋盛惠64元……先嚟個豬扒午餐肉米粉,分開上,米粉湯底係蕃茄,少少甜甜的,但配米粉似怪怪……豬扒有少許咖哩味,味道一般,脆豬一面塗牛油一面塗煉奶沒有特別……伙計服務態度一般,有點hea 感覺,這間以呢啲價錢食呢啲餐真揾笨!No next time !

豬扒配午餐肉米粉
奄列,脆豬
2018-01-20 225 瀏覽
Waited 5 minutes until someone served me even though I was waving around. The food came 20 minutes later. I expected it to be fast food. Cashier woman was rude. Usually these type of food places would warn you if food was going to take longer than 10 minutes. Food was average. Expensive for Tsim Sha Tsui. Better options close by.