2007-12-18
旁晚六點幾,想食d熱辣辣同份量唔係太大o既嘢。在灣仔附近就去咗車仔麵之家。由於本人鍾意食餸多過食麵,所以就叫咗個小幼麵。店內有分大、中、小的麵size,份量比較有彈性。幼麵:好有彈性,亦有麵的香味,淥的時間控制亦啱啱好!very good.牛腩:味道ok,不過我覺得唔太淋。豬腸:有些小「壓」味,而且腸皮變成深色和乾,不知是否風乾,腸皮比較un。冬菇:味道唔錯,冬菇亦好香。籮白:蘿白切得好骨子,細細粒,有蘿白味,不過我個人就覺得太甜。尤魚片:調味的味道淡咗d,不過d尤魚片就有d怪味(化學),返屋企問呀媽,佢\話可能係d發魷魚o既水過得唔清。有d舖頭用鹼水,有d用蘇打水。豬紅:不是完全入味,好彩我對豬紅o既腥味都頂得住。豬皮:非常爽口,不過未入味。可能因為就o黎收市喇。豬粉腸:有粉腸味,不過調味料o既味就未入落d粉腸內。Overall,好味。有少少口渴,可能味精重咗d。下次會早d去,試吓d要入味o既餸會唔會更好味。
牛腩:味道ok,不過我覺得唔太淋。
冬菇:味道唔錯,冬菇亦好香。
豬紅:不是完全入味,好彩我對豬紅o既腥味都頂得住。
豬皮:非常爽口,不過未入味。可能因為就o黎收市喇。
豬粉腸:有粉腸味,不過調味料o既味就未入落d粉腸內。