2024-05-03
得閒冇事週圍捐下~總會搵到好嘢食!!🥰🤭今日同老細貢到嚟筲箕灣,竟然搵到間唔錯嘅越南菜~講真…門面就真係其貌不揚,不過估唔到真係有啲驚喜!!叫拼盤係我嘅習慣😅🤭因為唔使諗呀嘛~~越南老街小食拼盤($138):好豐盛!有越南春捲、雞串、牛串、素菜米紙卷同柚子沙律~全部都好美味,尤其牛肉串,非常juicy!!佢配埋花生沙嗲醬同埋酸甜汁,層次升呢!!😋👍🏻蝦餅(4件$48):係老細至愛!🥰佢竟然讚不絕口🤭因為蝦餅彈牙,但係口感綿密鬆軟,配上泰式甜辣醬,十分惹味!!火車頭金邊粉($98):食材非常豐富!!生熟牛肉、牛筋、牛丸、牛柏葉~仲有牛骨湯底~粒牛丸非常不得了!!爽口!彈牙!牛筋炆得好淋,好軟熟~仲有一陣鹵水香味,配金邊粉真係一流!!馬拉盞炒芥蘭苗:好似啫啫煲咁~非常香口惹味!!芥蘭苗好嫩,好爽脆!飲品:咸檸七+青檸荔枝梳打地點雖然比較隱秘,但係難得搵到美食~我都搵到嚟,街坊街里就一定要嚟幫襯啦!!
飲品:咸檸七+青檸荔枝梳打