2015-01-24 1141 瀏覽
門面唔算係吸引,食物都食得落肚既;呢種餐廳不會無啦啦有興趣走去食,我去都為填飽肚啫。叫左個常餐,都好多野唔細份,有火腿奄列、湯意粉加牛丸,仲有杯奶茶。味道一般啦,自己都煮好容易煮到既質素,不過$22算好抵食。

味道一般啦,自己都煮好容易煮到既質素,不過$22算好抵食。

火腿蛋奄列+方包
牛丸湯意粉
奶茶
菜單
奶茶
2011-09-26 337 瀏覽
下午去遊樂之前,突然心血來潮好想好想吃一碟豉椒牛肉炒河粉。所以隨意的到了這間茶餐廳來。叫了牛河和凍檸茶。等了一會,牛河便到了。一夾之下,河粉是炒得水濕濕的,而且河粉沒有打散,一舊舊的,非常失望。牛肉相對較合我心意,沒有經過化學作用,但這個炒河的獻汁較油,也是敗筆。這個牛河,不合格。不過下次可以談談早餐的。

這個牛河,不合格。不過下次可以談談早餐的。
2011-09-10
2011-08-29 225 瀏覽
一向喜歡幫襯做街坊生意既舊式茶餐廳,由於唔係大集團出品,很多時都食出其專屬的味道。今日同朋友行完荃灣廣場,打算係附近搵間街坊茶餐廳食個tea先去下場,最後就去左香車街街市附近既超記。超記裝修衛生同一般街坊茶餐廳差唔多,亦同樣有個粗聲粗氣唔禮貌但無惡意既伙計(好似係default既設定咁),見下午茶A餐抵食,於是每人order一個。等左兩分鐘度,先來奶茶,繼而來奄列方飽,最後上沙牛通。奶茶一般,無乜好講。奄列偷工變炒蛋,仲要油多到滴出來咁滯,反而方飽意想不到的軟熟,用來夾蛋食落無咁油膩。最後食個沙牛通,真係未食過咁差既沙牛通,湯只有咸味,牛只有羶味,反而沙嗲味一d都食唔出... 如果夾硬要讚,就係d通粉煮得幾軟硬適中。係幫襯既時候發現真係有唔少街坊幫襯,但如果持續質素係咁,更有人情味都相信會好快絕跡。
下午茶餐牌
等左兩分鐘度,先來奶茶,繼而來奄列方飽,最後上沙牛通。
下午茶A
奶茶一般,無乜好講。
奄列...變火腿炒蛋
奄列偷工變炒蛋,仲要油多到滴出來咁滯
,反而方飽意想不到的軟熟,用來夾蛋食落無咁油膩。
如果夾硬要讚,就係d通粉煮得幾軟硬適中。
下午茶餐牌
2011-02-09 109 瀏覽
2010年8月15日 荃灣 ( 超記茶餐廳 - 1)( 首評:272 )早上來了一場勁大的失魂雨,行不得也哥哥,困擾在附近街頭,肚子又餓,環看四周,這間舊店還未來過,結果...就跟它結緣了...。選擇了沙嗲牛肉、雪菜肉絲公仔麵,沙嗲味道ok,牛肉沒驚喜,雪菜肉絲味道不錯,麵底就是一般的。飲品為凍奶茶,也是普普通通,不過不失...。早餐過後,雨過天清...喺時候起錨了...

飲品為凍奶茶,也是普普通通,不過不失...。

早餐過後,雨過天清...喺時候起錨了...
早餐
餐牌
2010-08-15
$24 (早餐)
餐牌