2007-04-12 30 瀏覽
I and my friend went for afternoon.Ordered照燒鷄飯- 份量少少少. I asked waiter "is it too small?", he said "yes, that's small and all are same." (xyz#$#!$#%&*$&)滑蛋鷄飯, 鷄很"鞋"At the end, I asked bill please, the waiter answered "埋單出出面比" (很悔氣講)!No second chance!

Ordered

滑蛋鷄飯, 鷄很"鞋"

!No second chance!
2007-04-06 28 瀏覽
到青衣探一家剛生了bb的伉儷前,同女朋友係青衣城搵食,見第一次係apm食的印象不錯,要排一陣隊都想食多次,點知今次居然係失望而回! 叫了個滑蛋豬扒定食,散叫了客燒玉子,炸雞件和牛肉薯餅。滑蛋豬扒的滑蛋與豬扒都唔滑,飯是光乾無汁的,跟定食的烏冬也過於淋身,一點也不彈牙,燒玉子不見得吸引,見隔離枱叫的炸雞粒只是雞丁,於是自以為聰明的叫了客炸雞件,誰知炸雞件竟然係麥樂雞!我若是想要食麥樂雞我會識得去麥當勞叫的! 全餐最好味的只有個牛肉薯餅。
2007-03-27 4 瀏覽
放工又出來吃飯,是次為遷就朋友來了青衣,地膽帶路來了這小小的日本麵店。星期五的晚上也不是太多人,不用等位。但帶位很不識做地安排了吧檯,又沒有詢問我們意見,雖然我們沒所謂,但這服務是頗不妥的。豬扒飯定食、冷烏冬、燒玉子、腸等等,大家share食。最喜愛是冷烏冬,有點紫菜、蔥花、wasabi,和少少甜的湯,吃來清涼開胃,也有口感。腸沒什麼特別,就是點些少茄汁和芥辣,都不錯。燒玉子比較特別,只是輕輕的燒一燒,令表層更有口感,裡面仍是滑的。只試了少少豬扒飯,豬扒不算很鬆化,但也未至於好硬,接受得了。每人幾十蚊,食物不俗,收貨了!

每人幾十蚊,食物不俗,收貨了!
2007-03-15 14 瀏覽
同男友二人叫了:●中華冷麵-- 味道太淡,好怪。●燒辣豬頸肉-- 好似白灼咁,燒得唔夠乾身,所謂o既辣,只係點D類似麥記辣醬o既汁。(一口一; )●蝦天婦羅蛋撈烏冬-- 個天婦羅放o係濕淋淋o既烏冬上面!"林"哂!勁核突!佢應該分開上架嘛!(>.. < " )※總活黎講,差左,可能叫錯野食啦~下次都係叫湯拉麵穩陣D!埋單:$98/2人
同男友二人叫了:

●中華冷麵
-- 味道太淡,好怪。

●燒辣豬頸肉

●蝦天婦羅蛋撈烏冬

※總活黎講,差左,可能叫錯野食啦~
下次都係叫湯拉麵穩陣D!

埋單:$98/2人
2007-03-08 6 瀏覽
第一次來呢個集團食野,但遇到如此招乎,一定無下次.雖然抵食,但食到一肚氣,況且亦未見好味.何必呢????1.咖哩牛肉撈烏冬~ 牛肉是一小忽,我還以為是牛肉粒.味道一般2.年糕湯烏冬~ 年糕非常粘口,與平時食到的中式年糕很不同.而味道淡淡哋咁啦.3.碎海菭 ~
3.碎海菭 ~
2007-02-23 5 瀏覽
今日去玩旅行, 一家人返到香港有時間煮飯就去青衣城try o下依間新店la.我自己叫o左赤丸冷烏冬, 我覺得好煙"un",浸落d冷湯度, okok lei.媽咪叫日本年糕烏冬, 年糕好煙"un", 我覺得好味, 但好飽肚, 同埋會比較淡口.我覺得細佬個吉列豬烏冬唔得, d吉列豬放係湯度, 淋哂la.我建議叫赤丸冷烏冬同湯烏冬再小食會好d, 因為會平好多, 爸爸話$15平過食魚蛋河.
2007-02-20
兩公婆去青衣行街,跟住去赤丸食o野,叫左個冷烏冬,厚燒蛋,炸餅,炸冬菇,炸茄子,滑蛋豬扒飯,very good~!環境唔錯,同觀塘個間差唔多,值得一去~!
環境唔錯,同觀塘個間差唔多,值得一去~!
2007-01-28 3 瀏覽
早輪夜晚跑完步過來吃遲來的晚餐,接近晚上十時,不用等位(當然)。冷烏冬很有'咬口',比起平日常吃的冷麵soba(蕎麥麵),又是另一種風味。這次吃10蚊小的很吊癮,下次要叫個大的。
早輪夜晚跑完步過來吃遲來的晚餐,
接近晚上十時,不用等位(當然)。
2007-01-25 4 瀏覽
黎過兩次,兩次都OK...20/01/2007(六) 睇戲前去食海鮮拉麵- 個湯底好好味,好似係豉油湯底!真係好味!拉麵亦唔差!仲要好足料(青口/蟹柳/魷魚/帶子/蝦/魚蛋/海帶/紫菜)!食得過!滑蛋豬扒飯- BF食的,佢話都幾好味!八爪魚丸- 5粒,好大薑味,本人唔係咁鐘意。※上次食過炸雞翼好好味!十幾蚊就有4隻!真係好抵!
黎過兩次,兩次都OK...

20/01/2007(六) 睇戲前去食

滑蛋豬扒飯- BF食的,佢話都幾好味!

八爪魚丸- 5粒,好大薑味,本人唔係咁鐘意。

※上次食過炸雞翼好好味!十幾蚊就有4隻!真係好抵!

2007-01-23 11 瀏覽
果日我地2個人睇完戲, 唔肚餓, 但又唔可以冇野落肚... 由於已經成10.20pm 啦, 去左試呢間新野...食左個手打烏冬, 餃子同右口魚...手打烏冬- "un" 既, 已經咩野都冇, 都有d覺得佢難入口... (都係葵芳既好食好多!)右口魚- 夠脆, 不過... 好腥...餃子- 都係好"un", d 皮好厚, 仲要凍.. 頂級唔掂!>.<真係....... 唔食好過食.. 唯一一樣要讚既, 服務幾好!ps: 如果真係去, 千祈唔好坐bar 檯, 檯底有燈, 個大脾好熱..

食左個手打烏冬, 餃子同右口魚...
右口魚- 夠脆, 不過... 好腥...

2007-01-04 7 瀏覽
那天約了女朋友去青衣, 大家連早餐也未吃, 當然是先找「食」啦!我們見到赤丸, 看看人們在外面排隊, 再看看餐牌, 是吃日式麵食, 既然不是太多人排隊, 就排隊試試!我們邊排隊, 經理已給我們餐牌看看吃什麼了!不多久, 我們就安排坐類似吧的位置, 女朋友點了日本湯年糕烏冬, 我則要了個赤丸冷烏冬!點冷烏冬主要是想試試這裡的烏冬的麵質, 所以叫淨烏冬試試其口感!女朋友的年糕湯烏冬很快到了, 先試過年糕, 很煙韌, 烏冬女朋友說很不錯!我的冷烏冬不久也到, 看上去, 冷烏冬看上去份量不少, 我迅即將Wesabi及蔥放進醬油, 再放一口烏冬沾上醬油, 一口吃去, 感覺很爽口, 很有質感, 配上冷冷的醬油, 很好吃, 唯一要「彈」的是烏冬較碎!雖然一個烏冬也覺飽肚, 但想試多個赤丸蛋烏冬, 蛋烏冬比冷烏冬份量少一點, 麵身較幼, 吃上去更煙韌。但我較愛一般烏冬較粗身, 吃來更有口感!環境很新淨, 侍應服務不錯, 在我們倠沒多久期間, 也加了幾次水, 唯本身格局不是預算各位慢慢「嘆」那種, 我和女朋友吃飽了就走!食物質素不俗, 價錢相宜, $15能吃一個相對有質素的冷烏冬(細吃的$10有交易,

環境很新淨, 侍應服務不錯, 在我們倠沒多久期間, 也加了幾次水, 唯本身格局不是預算各位慢慢「嘆」那種, 我和女朋友吃飽了就走!食物質素不俗, 價錢相宜, $15能吃一個相對有質素的冷烏冬(細吃的$10有交易, 因為烏冬也分了大細), 香港著實不多呢!
2007-01-02 6 瀏覽
飛前的晚餐,想清清口味,點了不理來霸位,開業一段時間,但人龍依然,排著隊tick紙仔也是特色之一,再看看內籠,幾趕客的是屬於吃完走那類。裝修唔知似乜,望望頭上圓形設計熟口熟面,同餐牌上的丸字有幾分相似。平食一客烏冬,不理嫌烏冬太「寡」,就點了一堆side dish,厚燒蛋、炸帶子、燒墨魚丸,笑說老闆捉正大家心理,平給你烏冬,賺返side dish,蝕粒糖賺間廠。如果三分鐘內在澱粉質未化開前吃得完這碟烏冬的話,是唔錯的,否則不吃也罷,但十五個大洋的價位,又是「無得彈」。其他的side dish,就如厚燒蛋,一件過無layer甜得要命,搞笑成分十足,悶的話叫件來笑下也不壞。

2006-12-08 1 瀏覽
每次都食冷烏東($10,小)和天婦羅蝦($12),勁好食,d烏東好彈牙,d汁好得!
2006-12-08 20 瀏覽
超唔掂,叫左個湯烏東+炸雞翼,炸餃子,薑汁豬肉定食,樣樣都唔好食,湯烏東d湯好似水加少少鹽,d烏東都算彈牙,炸雞翼要自己架辣椒鹽先有味,餃子仲衰過我自己煎果d,d飯都ok,不過個豬肉就勁咸,下次請我都唔會再去架喇
2006-11-27 8 瀏覽
睇完戲,晚上10點幾,這裡仲幾滿座二人點了冷烏冬真係抵食又好食牛肉著餅-無”琼”油,非常油膩,唔得炸餃子-脆得來有點韌,饀不是太熱炸蝦烏冬(?)-ok
睇完戲,晚上10點幾,這裡仲幾滿座

二人點了
冷烏冬真係抵食又好食
牛肉著餅-無”琼”油,非常油膩,唔得
炸餃子-脆得來有點韌,饀不是太熱
炸蝦烏冬(?)-ok