2022-06-29 32 瀏覽
今晚揾食揾到黎大角咀, 無論天氣有幾熱, 我都係鍾意打邊爐。鋪頭距離西鐵站不算遠唔想食太多肉, 揀左海鮮餐。店員推介加錢轉椰子雞湯底兩個原個椰青即時倒在湯底, 仲可以起埋椰子肉, 之後加落去煲湯又或者就咁食都得滾起了, 先喝湯超清甜, 好香雞件亦非常滑, 多肉無碎骨,忍唔住差唔多食哂主菜海鮮拼盤好吸引鮑魚新鮮大隻又爽口蠔無雪味, 夠肥美仲有薄切魚及花枝片, 啱哂我依啲懶人。餐仲有安格斯牛, 手打丸, 餃子, 雞頸肉, 響鈴及蔬菜盤, 份量剛剛剛好, 唔駛成日食任食。
今晚揾食揾到黎大角咀,
無論天氣有幾熱, 我都係鍾意打邊爐。

鋪頭距離西鐵站不算遠

唔想食太多肉, 揀左海鮮餐。

店員推介加錢轉椰子雞湯底

滾起了, 先喝湯

超清甜, 好香

雞件亦非常滑, 多肉無碎骨,忍唔住差唔多食哂

主菜海鮮拼盤

好吸引
鮑魚新鮮大隻又爽口

蠔無雪味, 夠肥美
仲有薄切魚及花枝片, 啱哂我依啲懶人。

2022-06-27
最近和朋友聊了,想到太久沒有一起火鍋,看到大角咀這間評價不錯,而且裝潢又新穎,門口還方便泊車,就決定一試。除了一般單點,餐廳還有提供火鍋套餐。套餐食材都頗吸引,所以我們選擇先點一份套餐,如果分量不夠才加點一些其他配料。火鍋醬料與其他餐廳大同小異,最特別的是自家調配的XO醬,香氣四溢!【刺身拼盤】套餐可以加$108額外多一份刺身,沒想過份量竟然有四款之多,而且也很新鮮!特別是鯛魚刺身,魚肉非常鮮甜,性價比高~【賦湯蹈火清湯底】湯底雖然是清湯,但絕非淡而無味!清底的清甜完全來自蔬菜本身的甜味,沒有味精,配搭海鮮也不會蓋過海鮮本身的鮮味~【五式海鮮盤】拼盤裡面有廣島蠔、鮑魚、魷魚、脆肉鯇魚腩、蝦。廣島蠔雖然是急凍款式,但出奇地鮮味,一個人可以吃掉全部!(笑) 鯇魚肉質爽彈,沒有泥味~ 而朋友特別喜歡魷魚和鮑魚,因為彈牙之餘又不靭!【安格斯肥牛掛架】賣相漂亮,但份量可以略多一些會更滿足~【田園蔬菜盤】單看翠綠的賣相就知道蔬菜十份新鮮,跟清湯湯底非常合襯~【台式三寶】三寶包括滷大腸、滷牛肚和牛舌,這配料甚有驚喜呢~大腸和牛肚滷得非常入味,入口就帶陣陣滷汁、花椒、八角的香氣~【手打丸 餃子】手打丸

刺身拼盤】

【賦湯蹈火清湯底】

【五式海鮮盤】

【安格斯肥牛掛架】
賣相漂亮,但份量可以略多一些會更滿足~

【田園蔬菜盤】
單看翠綠的賣相就知道蔬菜十份新鮮,跟清湯湯底非常合襯~

【台式三寶】

【手打丸 餃子】
手打丸和餃子都用上真材實料,並非一般街巿貨色~

【自家製玫瑰普洱茶】
飲品方便除了一般酒精、汽水、王老吉外,老闆還特意推介了自家製的玫瑰普洱茶,的確清新解油膩,絕對可以一試!
2022-06-15 27 瀏覽
今日放假同太太到大角咀揾好嘢食,呢一帶舊區多處都重建,引入左唔少食肆之前朋友帶過我來食過飯,今次自己來發掘一下~ 喺嘉善街見依間[ 賦湯稻火 ]火鍋店名起得幾特別,裝修好雅氣,光線柔和整潔坐位濶落於是入左去試下。 睇餐牌啲火鍋套餐都幾豐富,太太喜歡食海鮮,於是點咗個~海鮮火鍋套餐 268元一位,清湯底~已有菜同豆腐個五式海鮮拼盆擺得好靚好新鮮!脆鯇片,大蝦,鮑魚,蠔,鮮尤片等。手工起肉日本無激素雞頸肉,依個要一讚!肉質鮮嫩好爽滑彈牙!再來一定要再食!手打丸同餃都好好味!爽彈新鮮!鬆化!係新鮮即炸架!喺三款肉類中我地揀咗~安格斯肥牛,用木架掛起好有型格!肉質好鮮甜,有質素!啲蔬菜都好新鮮!一個套餐份量我哋都好足夠!最重要係食物好質素,服務夠細心,食得舒服又開心!

睇餐牌啲火鍋套餐都幾豐富,太太喜歡食海鮮,於是點咗個~
海鮮火鍋套餐 268元一位,
[两位起]

清湯底~
已有菜同豆腐

個五式海鮮拼盆擺得好靚好新鮮!
脆鯇片,大蝦,鮑魚,蠔,鮮尤片等。

手打丸同餃都好好味!
爽彈新鮮!

鬆化!係新鮮即炸架!

喺三款肉類中我地揀咗~
安格斯肥牛,用木架掛起好有型格!
肉質好鮮甜,有質素!

啲蔬菜都好新鮮!

一個套餐份量我哋都好足夠!
最重要係食物好質素,服務夠細心,食得舒服又開心!
2022-06-15
2022-06-14 41 瀏覽
最近朋友推介了一間不錯的火鍋店給我。 今晚與朋友二人慕名來試試……位於大角咀嘉善街的"賦湯稻火",從西鉄奧運站出行幾分鍾就到,容易找到火鍋店·,這個老區隨着一些商住樓宇的落成,進駐了不少有風味和有特色的食店 其中這家火鍋店單看舖面以為座位不多, 卻原來裹面還有廂房設有卡拉OK,和麻雀房……等。 裝潢優雅大方,還有多個有心思的打咭點。座位也相當舒適。我們選了一份二人海鮮火鍋套餐$ 268/位包括;安格斯肥牛掛架賦湯稻火清湯底海鮮拼盤台式三寶手打丸 拼 餃田園什菜盤再點了一份油甘魚刺身先嚐一嚐鮮!$ 108擺盆漂亮,不同位置的油甘魚刺身都嫩滑甘香肥美。湯底清甜,配海鮮最適合。海鮮拼盆非常新鮮!花竹蝦,鮮尤,蠔和鮑魚。肥牛色澤鮮明,肉味鮮濃。手打丸爽口富彈性!水餃大蝦饀料彈牙!很不錯!還有雞頸肉,這道配料笫一次在這裡吃到,意想不到的肉質彈牙嫩滑,好味!熱辣辣的響鈴,即食超鬆化!蝦肉超爽甜!這份套餐的份量個人感到相當足夠!不用再加其他 澱粉質類了。整體相當不錯,食物質素高,服務殷勤,收費合理。大滿足!·
最近朋友推介了一間不錯的火鍋店給我。
今晚與朋友二人慕名來試試……
裝潢優雅大方,還有多個有心思的打咭點。
座位也相當舒適。

我們選了一份二人海鮮火鍋套餐
台式三寶
手打丸 拼 餃
田園什菜盤
再點了一份油甘魚刺身先嚐一嚐鮮!$ 108
擺盆漂亮,不同位置的油甘魚刺身都嫩滑甘香肥美。

湯底清甜,配海鮮最適合。

海鮮拼盆非常新鮮!
花竹蝦,鮮尤,蠔和鮑魚。

肥牛色澤鮮明,肉味鮮濃。

手打丸爽口富彈性!
水餃大蝦饀料彈牙!很不錯!

熱辣辣的響鈴,即食超鬆化!

蝦肉超爽甜!

這份套餐的份量個人感到相當足夠!
不用再加其他 澱粉質類了。

整體相當不錯,食物質素高,服務殷勤,收費合理。
大滿足!·
2022-06-13
2022-06-12 402 瀏覽
天氣熱都無損我對火鍋的熱愛,經朋友介紹得知這家位於大角咀的火鍋店,環境非常舒服,除了有包廂的房間外,裝潢上亦花了不少心機,擺放了很多復古擺設,連洗手間亦用心設計,甚多打卡位!首先餐廳有兩款套餐,我跟友人都比較喜歡食海鮮,就選了每位$268的海鮮套餐,套餐包括有五式海鮮拼盤、一款肉、台式滷水小食、手打丸、餃子和雜菜盤。飲品就點了紫貝天葵及餐廳的手工茶-玫瑰普洱,手工茶的玫瑰味芳郁,值得一試!醬料的選擇很多,xo醬特別香~加$198可以加配整條魚的刺身,不過可惜今日售罄,就加了一份$129的雜錦刺身。包括有帶子、油甘魚、甜蝦及北寄貝,當中的油甘魚最出色,油份豐富,濃濃的魚油香。北寄貝亦非常清甜爽口。海鮮拼盤和雜菜盤首先送上,而海鮮拼盤亦非常豐富,有廣島蠔、鮑魚、花枝片、脆肉鯇及大蝦,份量非常足!花枝片大概有十大片,口感爽口,味道甘甜,而鮑魚同樣新鮮,入口柔軟又不失韌度~廣島蠔肥美鮮甜,脆肉鯇肉厚,口感紮實爽口。不得不讚其大蝦非常彈牙,味道鮮甜,不沾醬油已經好好味。雜菜盤的份量非常充足,娃娃菜跟這個清湯特別配,味道清甜而且完美地吸收了海鮮的鮮味。肉類選了安格斯肥牛,用一個好有氣勢的掛架擺放,

醬料的選擇很多,xo醬特別香~

肉類選了安格斯肥牛,用一個好有氣勢的掛架擺放,一上菜就忍不住拍照打卡了,肥牛的肥瘦得宜,口感柔嫩且牛味濃郁。

而台式滷水小食有三款,滷得非常入味,帶有淡淡藥膳味,本身最欣賞牛肚,口感彈牙細嫩。
手打丸是墨魚丸,帶有少少墨魚粒,口感豐富,貢丸的肉汁滿滿,餃子的皮夠薄,不錯!

單看餐廳的擺設和衛生情況已經感受到餐廳的精緻,海鮮的質素亦相當有保證,值得再來試其他湯底~
2022-05-30
2022-06-08 48 瀏覽
疫情放缓,到訪朋友家後,友人想吃火鍋,坐言起行到附近尋找食肆,見到「 賦湯稻火」, 單看招牌名好有氣勢呀😄,門面簇新又夠光猛,入內雅緻裝修,相當不錯,感覺令人舒服。 兩個人左揀右揀👉👈,最後揀精選套餐(每位$238)已有我❤心愛食材喔! 店主推介+HK$198活魚刺身😋😋😋,是時候好好善用消費卷,食好東西。🤭🤭🤭 活魚刺身(金鼓魚),賣相相當吸引,原條薄切爽口, 鮮味十足。 手切牛頸脊,上枱非常吸睛😍,牛頸脊油脂分佈平均,放入熱湯輕輕拖拖,入口軟滑,又多肉汁,濃郁牛味,真是停不了🥢🥢,超正! 日本雞頸肉,店主話無添加激素,咁就放心,食得夠健康,就算過熟肉質依然保持嫩滑可口。 台式三寶, 👀睇吓幾靚,灼熱後入口軟腍。手打丸拼餃子 - 墨魚丸彈牙;香茹貢丸夠爽彈;鳳城水餃, 皮薄餡靚, 足料製作,水準一流; 自家製作零舍不同👍。 吃罷活魚刺身,再把魚骨椒鹽處理只需$50就可,真的不要錯過喔!  味道非常香口,真是頂瓜瓜! 有魚有肉不少得田園蔬菜拼盤,幾款新鮮蔬菜,🥬🥬🌽爽甜😊,均衡飲食至重要! 今餐令人回味無窮,用火鍋相聚,絕對贊成喔!🙌

!

台式三寶, 👀睇吓幾靚,灼熱後入口軟腍。

今餐令人回味無窮,用火鍋相聚,絕對贊成喔!🙌

今天過來大角咀,主要陪朋友找房子👯‍♀️地理鄰近奧運站,朋友在中環上班,而且這區多了很多新樓盆,所以地區很就脚🦵🦵而且有配套👍😆行到夜就緊喺要醫肚,遠遠已看中了這火鍋店🫕門面新淨光猛,燈火通明。迎來的店員🤵‍♀️🤵‍♂️雖然隔著口罩,也感受到他們的笑容和恩切的聲音,相當受落,讚🥰先點了一份清雞湯火鍋套餐,每位$268,包湯底和醬料,價錢很公度,重點是有我最愛的牛頸脊🥓🥓,而且要係手切的,識食一定攔手切😍😛嘩😍😍😍牛頸脊顏色很鮮豔,証明夠新鮮,而且肉質很腍身,兼夾夠 juicy, 輕輕燙幾秒便行,顏色一轉便要吃,點少少醬汁,帶出更鮮甜,好好味呀😋😛這裡的牛頸脊是薄切,相比起機切,手切能夠順著牛肉本身的筋位紋理,這樣食落口感更佳👍😉日本雞頸肉🐥🐥店員說這日本雞是無激素的,不存在頸項儲存激素🐤🐥所謂打針雞的問題,放心放心享用啦😉😆 一於大口大口吃,咬落相當爽滑,好有咬感,嚼落竟然有驚喜,值得推薦💯店員亦推介了活魚刺身🐟今天美魚是金鼓,只需$198,相比我以往吃過的,價錢合理,快來一客吧☺好喜歡這個刺身擺盆,看見了,心中會莫明發出歡呼聲,哈哈,開心😆😜😃配上少許檸檬、醬油和山葵, 咬啦咬啦, Wow

手切牛頸脊

日本雞頸肉🐥🐥
日本雞頸肉

活魚金鼓刺身

配上少許檸檬、醬油和山葵, 咬啦咬啦, Wowww...入口清新,魚肉🐟爽滑鮮嫩, 厨司👨‍🍳刀工好👍不會咬到魚筋😻💋

感覺欠缺一些東西。。。呵呵😜原來是我的酒精類飲品,加上清甜 House wine 白酒🍷,整個口腔更到位呢😻💗

食淨條魚骨 ,千祈唔好嘥,加50蚊,可以椒鹽魚骨,送酒一流的香口配菜😝🤗

和店員談起天來,得知有個VIP獨立房間, 可以容納12至14人,仲有埋卡拉ok🎤🎧🎙🎶和隔音設備 ,又有獨立廁所,好啱私人派對用, 夠曬私隱💁‍♀️

另外有個日系房間,可容納20人,比較靈活,可間為細房的, 同樣有獨立洗手間 ,如果公司開會兼吃飯,呢個地方一流👫👬🧑‍🤝‍🧑👭
手切牛頸脊
日本雞頸肉
活魚金鼓刺身
2022-06-04 24 瀏覽
平時火鍋放題就食得多,次次都唔執輸食到飽到爆先走,今次轉下style食一下散叫既火鍋店,結果竟然十分有驚喜wo🥰🥰位於大角嘴既街頭,賦湯稻火依個名真係夠eye catching,佢地既精選套餐就更顯心思,估唔到佢地既招牌既係清湯湯底。清淡既湯頭配上簡單既配菜,最突顯食物既新鮮!安格斯肥牛以掛架掛上,既有視覺震撼,又可以保持其新鮮程度。自家製鹵水牛肚,牛根,真係鹵得非常入味,配埋獨有既清湯底,真係非常一絕。手打三寶都唔執輸架,大大粒,手工既果然同叫貨既冇得比啦。最後要講下個海鮮拼盤,真係超滿足,份量剛剛好又多款色,當中我最喜愛就係鮑魚,真係十分新鮮!

清淡既湯頭配上簡單既配菜,最突顯食物既新鮮!

安格斯肥牛以掛架掛上,既有視覺震撼,又可以保持其新鮮程度。

手打三寶都唔執輸架,大大粒,手工既果然同叫貨既冇得比啦。

2022-05-30 35 瀏覽
好姊妹帶我到賦湯稻火吃火鍋😋,位於大角咀嘉善街36號福祥樓地下6及13號舖。 餐廳環境舒適, 店員的服務都很好。 我們一行四人點了白酒、油甘魚刺身、賦湯稻火花膠雞湯翅鍋、 手切肥牛、 豚肉、羊肉片、鱔片、 鵝腸、 墨魚滑、 韮菜餃、 廣島蠔、 粉絲、 響鈴、 皇帝菜和出前一丁。 白酒易入口甜甜的, 油甘魚新鮮肥美, 花膠雞湯翅鍋足料美味又養顏。 ☺️眾多火鍋配料裏面我喜歡鱔片鮮嫩爽口 , 廣島蠔肥美飽滿, 羊肉片膻味很淡, 打邊爐又點少得肥牛、響鈴和出前一丁, 這三款每次必點✌🏻。 我推介這裏的賦湯稻火花膠雞湯翅鍋, 材料豐富又美味🤤。

我推介這裏的賦湯稻火花膠雞湯翅鍋, 材料豐富又美味🤤。

油甘魚刺身

鱔片
響鈴
皇帝菜
2022-05-25 322 瀏覽
今日去左大角嘴探朋友,探到咁上下時間,朋友話要盡地主之誼帶我係大角嘴覓食,仲話要請我食🙈🙈🙈-朋友帶左我黎呢間賦湯稻火,見到入面竟然滿哂座,好彩問一問店員話仲有2張2人枱,當然要即刻入去啦😉一入門口就聞到好香嘅湯底,個肚都即刻打鼓🤣🤣-由於我地兩個都係選擇困難症嘅人,所以店員推介我地可以試下二人餐,乜都有啲👍👍-今次就揀左個五式海鮮拼盤餐😉-1.賦湯稻火清湯底呢個清湯一開食落去平平無奇,但將啲食材淥下淥下之後,個湯底變得出奇地鮮甜,完全係想當湯咁飲🤣🤣細問店員之下,原來呢個清湯底都係佢地招牌之一,加左特別材料,用黎配海鮮最適合不過-2.五式海鮮拼盤五式拼盤有蝦、鮑魚、鯇魚片、魷魚同埋廣島蠔🥳🥳望落都好新鮮呀,鍾意食海鮮嘅我最滿意就係佢每樣海鮮都唔止得一舊,所以我都食得好滿足呀🥰😍特別推介魷魚,唔洗淥好耐,好易咬又好鮮甜👍-3.安格斯肥牛掛架個presentation好靚好chill🤣🤣🤣牛肉望落去雖然有少少肥,但淥完之後又唔覺得肥喎👍🙈食落去牛味好濃郁,食得出係高級嘅牛~-4.台式三寶台式三寶包括牛肚,牛根同埋豬腸。全部都被師傅滷得好入味,特別鍾意牛筋,淥一陣就變得好淋,好軟糯嘅口感👍

今次就揀左個五式海鮮拼盤餐😉

1.賦湯稻火清湯底

2.五式海鮮拼盤

3.安格斯肥牛掛架

4.台式三寶

5.自家製餃子、蝦丸

餃子真係做到皮薄餡多👍入面係豬肉、木耳同埋蝦,略嫌得一隻唔夠喉🙈🙈蝦丸係我朋友至愛,成粒丸都係蝦,又真係幾鮮味🥰
6.田園雜菜盤

呢個雜菜盤有三種菜:皇帝菜、生菜、娃娃菜同埋粟米🌽建議可能食左海鮮先食菜,咁就可以索哂啲精華😍
2022-05-23
2022-05-22 26 瀏覽
疫情放緩,今日同friend食一餐先。我地去到大角咀果陣已經7點,決定打個邊爐。我地揀左個精選海鮮套餐,入面有安格斯肥牛掛架,海鮮拼盤,台式三寶,手打丸同埋餃子。而湯底係清湯,同埋有菜。海鮮拼盤黎到啦,幾靚,而且份量都唔錯。蝦幾新鮮,而鮑魚好好食,爽口。肥牛掛架肉質嫩,放落去好快就熟即刻食得。 台式三寶係牛肚,牛腩同牛筋,味道都夠味。牛肚較出色。而餃子就一般。不過手打丸都幾唔錯。最後我地加多個麵,食埋菜,就飽啦。希望下次同friend再聚!
而湯底係清湯,同埋有菜。
2022-05-21 233 瀏覽
今日天氣突然涼左好多,同老婆都好耐無去過大角咀搵食,在利奧坊附近都有不少食店,涼涼地到最後選擇打邊爐,路過這間店名都好特別,賦湯稻火係一間火鍋店,裡面格局都整潔坐得又幾舒服。到最後睇完餐牌,選左個海鮮套餐,$268己經包了醬料、茶介,咁都算幾抵,又有海鮮食。海鮮火鍋套餐【賦湯稻火清湯底】這個清湯有好多菜、豆腐等食材,湯底味道比較清淡,滾海鮮非常一流,令海鮮更加提升鮮味。【海鮮拼盤】美國桶蠔:肉身豐厚肥美,蠔味又濃。鮑魚:肉質鮮嫩帶點彈牙鮮甜。生蝦:雖然不算好大隻,但勝在肉質非常爽口彈牙,這個真係估不到,值得推介。花枝:口感好有彈性,這個真不錯。鮮脆鯇片:超脆超爽口,非常新鮮,魚肉鮮甜味美。【台式滷三寶】金錢肚、滷牛筋、豬大腸三款都用上濃郁滷水香味,放上清湯鍋都不會走失滷水的香氣,這三款原本已經熟的,所以放下都不需要滾太耐。【手打丸拼鳳城水餃】手打蝦丸 : 爽滑多汁的蝦膠,不失蝦的鮮味和彈性,不錯不錯。香菇貢丸 : 香菇味濃又有咬口彈牙。鳳城水餃 : 在咁多間店,這間店水餃最好食,勁多料,蝦又大隻,味道一流。【田園蔬菜拼盤】有不同蔬菜,非常新鮮鮮甜。

海鮮火鍋套餐
【賦湯稻火清湯底】

【海鮮拼盤】

美國桶蠔:肉身豐厚肥美,蠔味又濃。

鮑魚:肉質鮮嫩帶點彈牙鮮甜。

花枝:口感好有彈性,這個真不錯。

鮮脆鯇片:超脆超爽口,非常新鮮,魚肉鮮甜味美。

【台式滷三寶】
金錢肚、滷牛筋、豬大腸

【手打丸拼鳳城水餃】

香菇貢丸 : 香菇味濃又有咬口彈牙。

【田園蔬菜拼盤】
有不同蔬菜,非常新鮮鮮甜。
2022-05-16
2022-05-17 35 瀏覽
今天約了朋友到大角咀吃飯聚一聚,來到這家餐廳的時候,外面下著雨,天氣都稍涼,火鍋正是很好的選擇。我們大概7點到,坐下之後店員向我們介紹推薦的套餐,我們也點了。順帶一提,這裡的裝修很舒適,有風格。我們調好醬料之後,湯底也來了,湯底是蔬菜清湯,隨後便是海鮮拼盤。 海鮮拼盤有蝦,鯇魚片,鮑魚和蠔。我自己最喜歡的食鮑魚和蠔,很肥美。之後,還有肥牛掛架,份量雖然不多,但也很好吃。 而手打丸很彈牙,餃子也正常發揮。台式三寶是牛腩,牛筋和牛肚,都不錯。 最後以一份蔬菜和麵作結,份量剛剛好。總的來說,下次也會和附近的朋友來這裡吃呢。

總的來說,下次也會和附近的朋友來這裡吃呢。
2022-05-17 162 瀏覽
早排叫朋友幫我買了美容產品,今晚約了在她公司附近提取順便晚飯,朋友提議到附近一間火鍋店,今晚就由她帶路去搵美食。火鍋店位置於利奧坊後街,位置有點不太顯眼,好在有朋友帶路。火鍋店除了散叫還有套餐,套餐也有2-3款供應,我跟好友比較喜歡海鮮,所以決定選擇了精選海鮮套餐,省卻了不少麻煩,最適合心大心細的我們。先上清湯湯底,店員說清湯跟海鮮比較匹配,因為可以帶出海鮮鮮味。清湯湯底有蔬菜、豆腐、紅蘿蔔等等,味道比較清淡,但反而可以食出蔬菜清甜味。台式三寶有滷牛肚、牛筋、大腸,師傅預先用滷水滷過,食時再放入湯底輕淖一淖,整體食落軟嫩而有淡淡滷水香氣,特別喜愛牛筋,膠質豐富,而且軟嫩入味。黑豚肉大大塊的黑豚肉片,色澤粉嫩,油脂均勻,入口肉味香濃而有咬口,不錯不錯。手打蝦丸-蝦味濃郁鮮美,入口爽口彈牙。自家製鳳城水餃-水餃外型脹卜卜,餡料豐富,蝦肉豬肉比例平均,加上木耳絲的爽口,入口鮮甜美味,而且充滿肉汁。香菇貢丸-香菇味香濃突出,口感爽彈。五式海鮮拼盤海鮮拼盤有齊鮑魚、桶蠔、海蝦、脆鯇片、花枝片,鮑魚爽口彈牙,味道鮮甜。海蝦肉質鮮嫩,鮮味十足。最喜愛花枝片,香滑爽嫩,味道鮮美,海鮮整體來說都非常新鮮
火鍋店位置於利奧坊後街,位置有點不太顯眼,好在有朋友帶路。

台式三寶

黑豚肉

手打蝦丸-蝦味濃郁鮮美,入口爽口彈牙。
香菇貢丸-香菇味香濃突出,口感爽彈。

五式海鮮拼盤
海鮮拼盤有齊鮑魚、桶蠔、海蝦、脆鯇片、花枝片,鮑魚爽口彈牙,味道鮮甜。海蝦肉質鮮嫩,鮮味十足。最喜愛花枝片,香滑爽嫩,味道鮮美,海鮮整體來說都非常新鮮鮮味。

2022-05-09 43 瀏覽
剛搬到奧運附近,唔打唔撞見到呢間有母親節套餐4人餐$628,就試試佢!之後先知係節日限定,估唔到有驚喜,色香味俱傳,價格相宜, 店內新裝修,食得好舒服。個湯同前菜墨魚餅無影到,都好好味既湯就好有雞味,又少油,老火湯咁;墨魚餅彈牙,調味有一手,黑松露比例啱啱好
個湯同前菜墨魚餅無影到,都好好味既
湯就好有雞味,又少油,老火湯咁;
墨魚餅彈牙,調味有一手,黑松露比例啱啱好

陳皮蒸鮑魚
花枝片蝦仁炒萵筍