2012-04-10
睇完tvb節目<靚人靚湯>被他們招牌~黑松露湯~所迷!而且看到是<新假期喜愛餐廳>即管去book位嘗試吧。一行6位入座時間7:30pm去到有vip房坐。廳就全院滿座點菜:當然試<黑松露湯>+<蕃茄蟹肉湯> 1)刺身拼盤 2)新鮮本地牛肉 3)一口鮑魚餃 4)鮮雞子 5)豬肚尖 6)炸響鈴 7)芝士墨魚丸 8)牛肉粒 9)黑松露帶子雲吞 10)聖子王食物還未來前,桌上都有花生炸白飯魚醫下肚加上他們自家製的<竹遮水>。正牙!第一道來的是刺身拼盤。還未食落口只是賣相已經吸引死人所有刺身超級新鮮同平時係日本餐廳度食既更鮮。不過嫌拖羅可能未完全解凍。仲有少少硬!接住2個湯底就來到。仲可以當湯甘飲!更係第一時間飲<黑松露鍋>真係名不虛傳。只係滾一滾全間房已經黑松露味。愛吃菌類朋友一定要試!而另一個<蕃茄蟹肉鍋>..鮮甜的蟹肉味+濃濃的蕃茄..正!兩者比較個人喜歡<黑松露鍋>多d2)新鮮本地牛肉:好新鮮.而且好重牛肉味!我自己係愛牛人士.我自己可以食一碟 3)一口鮑魚餃:出面未試過每粒雲吞有鮑魚..好香4)鮮雞子:估唔到可以食到真正的雞子.細細粒.....同平
而且看到是<新假期喜愛餐廳>即管去book位嘗試吧。
一行6位入座時間7:30pm去到有vip房坐。廳就全院滿座
點菜:當然試<黑松露湯>+<蕃茄蟹肉湯>
食物還未來前,桌上都有花生炸白飯魚醫下肚
加上他們自家製的<竹遮水>。正牙!
不過嫌拖羅可能未完全解凍。仲有少少硬!
3)一口鮑魚餃:出面未試過每粒雲吞有鮑魚..好香
4)鮮雞子:估唔到可以食到真正的雞子.細細粒.....同平時食既好大分別!
5)豬肚尖:未試過所以試下。咬落去好爽。
6)炸響鈴:岩岩炸起.唔使放落湯都好好味!可能平時好少火鍋店係即炸響鈴...呢點真係值得一讚!
7)芝士墨魚丸:墨魚丸本身就好彈牙.但芝士味唔夠.唔似食緊芝士墨魚丸
8)牛肉粒:這兒的牛肉無得嘆。
9)黑松露帶子雲吞 :可能已經飲左黑松露湯.再食黑呢個雲吞食唔到味道。但一咬開每粒都有粒帶子同黑松露
10)聖子王:話明聖子王真係好大隻。好鮮甜又爽!正
總括環境服務都非常好.間房入面仲要有個鐘叫服務員.唔使行出行飲!
每位要$380左右。但食物非常新鮮。食到一d特別食物真材實料。都抵既
臨走既時候見到好多明星相都曾經去過。下次一定會再去!正。