今日行過見到這茶餐廳的下午茶價錢好抵, 有燒味又有多士粉麵等茶餐, 便入去試一下!環境可以, 有卡位. 位置闊落! 叫咗個星洲炒米, 熱燒檸茶. 等了一陣便送到來, 碟星洲米粉相信和午市的大小一樣, 沒有扣減份量! 义燒蝦仁洋蔥等份量充足! 覺得很抵食! 可能是千就了香港人口味, 咖哩完全唔辣, 香味亦較淡! 比較一般! 唔食得辣的應該覺得很好味!杯熱檸茶都很好, 檸檬有4片, 咬落去唔老! 茶亦濃淡適中! 不過這餐廰亦和很多餐廳一樣, 用隻保温杯載熱飲! 這個做法真係覺得好不合適! 保温杯應用在凍飲上, 而不應用在熱飲中! 一點覺得是外行人開的餐廳! 其他都可以!
2025-06-27
2025-05-03 119 瀏覽
呢一間茶餐廳晚市時間長期排長龍,原因除咗佢哋啲侍應服務好好之外,最重要亦都最實際就係佢啲嘢抵食夾大件,就好似今晚叫咗個四人餐,五個大人都食唔曬,嚴格嚟講個餐係有五個餸,豉汁蒸倉魚再加一個燒味就係緊腳,燒味你可以揀貴妃雞、豉油雞、燒腩仔或者燒鴨,跟住就可以揀多兩個餸,然後佢會送一碟菜,跟餐仲有四個湯同埋四個餐飲仲有四碗白飯。今晚條倉魚我哋揀咗豉汁蒸,燒味就揀咗貴妃雞,另外兩個餸就揀咗野菌紅燒豆腐煲同埋粉絲雜菜海鮮煲,三個中湯一個羅宋湯,三杯熱飲一杯凍飲,合共$345。個個餸都大碟而且味道唔錯,鹹甜適中而且又冇乜味精,抵食好食。