2019-03-08 210 瀏覽
假日去完科學館,老公提議去很久沒有光顧的豚王拉麵吃晚餐!可能真的太久沒有光顧了吧!原本熟悉的裝修變成了黑色主題,差點以為自己去錯了餐廳😆店員解釋原來這裏變成了豚王香港的限定店,這裏只有限定拉麵售賣,如果想吃經典的黑王、翠王和赤王,要去其他的分店才有!一心衝着黑王去的老公有點失望😞由於大家都肚餓了,所以就隨便點餐吧!我們試了海老王,拉麵上枱時充滿了鹹香的蝦味,上面還有蝦粉和櫻花蝦,拉麵質素一如以往的掛汁力很好,可是個人覺得這個湯底雖然特別,但是味道偏鹹!吃完比較口渴!so sad😔 最後再次提醒各位想吃豚王拉麵經典口味的朋友記得要去其他分店了!

2019-03-07 150 瀏覽
第一次去有點期待😄見到網上評語好好所以試吓,叫咗個赤王,因為我好鍾意食辣🤤餐紙上面可以自己選擇淡味定濃味,麵硬定我覺得呢樣選擇好好,因為我本身鍾意食重口味,所以我全部都選擇濃味,真係好好食👍
餐紙上面可以自己選擇淡味定濃味,麵硬定
我覺得呢樣選擇好好,因為我本身鍾意食重口味,
所以我全部都選擇濃味,真係好好食👍
  • 赤王
2019-03-02 130 瀏覽
I used to be a regular at this branch in TST. They have apparently revamped the menu and all the “old” ramen dishes disappeared. I had the truffle oil ramen and it was really disappointing: tasteless soup, pork topping was paper-thin and overall really nothing to write home about. Just a low quality ramen with truffle oil added on top.It used to be really decent, too bad it changed so much. Will probably not visit again in the future.

2019-02-26 287 瀏覽
其實已經係豚王老顧客啦,其本上黎到K11附近唔知食咩好既時候都會過黎今日又係,突然想食拉麵就過左黎啦。平時都食開赤王,今日無端端想食清湯底,所以就叫豚王啦(雖然我最後都加左辣🙈)為左減底自己既罪惡感,今次就叫左肩肉,好似無咁肥仲有加左我最鍾意既葱!!今次係第一次加3辛,試下係咪真係辣先,之前試過1辛都唔覺辣,今次終於feel到少少辣,正下次都叫呢個辣度先麵身一如以往地要超硬,因為我最鍾意食硬身既麵條,比較有口感唯獨係湯底味精比較重,食完一定要飲水,但總括黎講都唔錯既,一定有下次

為左減底自己既罪惡感,今次就叫左肩肉,好似無咁肥
下次都叫呢個辣度先

麵身一如以往地要超硬,因為我最鍾意食硬身既麵條,比較有口感

豚王
豚王
2019-02-24 194 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀呢間食個拉麵 今次叫咗一個辛味既拉麵 一如既往佢嘅湯底都可以接受 但係個人覺得今次個面底就比較林左少少 同之前食開嘅有少少出入 可能係今日例外啦但係俾咗錢始終希望食嘢嘅質素有啲保證今日去食嘅時候都同店員反映過 希望下次你到佢哋嘅面底可以做返之前嘅質素啦 不過佢嘅湯底同埋豬肉叉燒都係抵讚嘅 剩係今次嘅面底差咗少少姐拉麵來講其實係香港都算唔錯 唔知係咪越來越多拉麵店嘅關係 呢間鋪頭有幾間分店已經開始執咗 希望佢嘅質素維持返先至可以喺香港站得住腳

• 赤王
2019-02-08 220 瀏覽
拉麵味道一點都比不上日本,員工素質又很囂張,座位分配又不好,,尖沙咀有大把的選擇,寧可去用心服務客人的店,也不會在給你們賺我口袋的錢,可以在繼續用這樣的態度做生意,希望貴店能夠保持住生意興隆
2019-02-08 198 瀏覽
棉登徑呢間分店變左限定店有四種限定王 再加本身原味豚王可以叫黎食限定王呢期有 黑松露王 海老王 蟹味增王同埋 麻醬王唔可以食海鮮住既我 唯有叫黑松露王黎試下!上枱已經覺得伏因為只係原味豚王加黑松露醬但已經要$108 一碗如果好食既 108都比得抵點知食落去 得第一啖有黑松露既香同味之後同原味冇分別真係一啲都唔好食!順帶提下 有個肥肥地戴黑色眼鏡既侍應 態度好差 做野完全唔識變通 仲要擺個老屎忽款出黎指指點點,唔掂!新年流流想人幫手開年咪出聲!
棉登徑呢間分店變左限定店
有四種限定王 再加本身原味豚王可以叫黎食
限定王呢期有 黑松露王 海老王 蟹味增王同埋 麻醬王
唔可以食海鮮住既我 唯有叫黑松露王黎試下!
上枱已經覺得伏
因為只係原味豚王加黑松露醬
但已經要$108 一碗
如果好食既 108都比得抵
點知食落去 得第一啖有黑松露既香同味
之後同原味冇分別
真係一啲都唔好食!
2019-02-08
2019-02-08 160 瀏覽
尖沙咀呢一間分店係小弟人生第一次食豚王嘅分店以前例牌超過十數人嘅人龍因為喺The One附近有嘅新分店而變短等咗大概3分鐘已經有位門面同裝修都做左大改裝但係Floor Plan同位數都冇大分別用黑色做基調 感覺典雅左但係同時失去左拉面店應有嘅和式風格小弟係覺得失望(以前係咪有籃放袋?而家冇嘅⋯⋯)咁一如既往都係叫豚王亦都小病初癒 叫左枝柚子汽水玩下😂😂拉面都到左外表一睇 冇退步嘅 豐盛足以形容但係一入口就感覺到面質比起第一次失去左驚喜 甚至失望小弟一定係叫最軟 但係仲係爽同硬變得冇咁吸湯同時湯固然係濃郁同偏油呢個係豚王特色不過食完勁口渴 令小弟懷疑用左唔少味精亦見其他客人叫左碗黑松露拉麵本身以為黑王仲係黑蒜油拜託 拉面豬骨湯底同黑松露 都咁重味 互相遮掩邊度配襯?又為左gimmick而犧牲固有標準?連鎖經營始終走唔甩呢個命運。。。
尖沙咀呢一間分店係小弟人生第一次食豚王嘅分店

但係Floor Plan同位數都冇大分別
用黑色做基調 感覺典雅左
但係同時失去左拉面店應有嘅和式風格
小弟係覺得失望

(以前係咪有籃放袋?而家冇嘅⋯⋯)

咁一如既往都係叫豚王

亦見其他客人叫左碗黑松露拉麵
本身以為黑王仲係黑蒜油
拜託 拉面豬骨湯底同黑松露 都咁重味 互相遮掩
邊度配襯?

又為左gimmick而犧牲固有標準?
連鎖經營始終走唔甩呢個命運。。。
2019-02-07
2019-02-06 97 瀏覽
店內的拉麵選擇唔算多,簡左個豚王黎試下。湯底叫左普通份量的醬油、蒜,但都夠曬濃郁,豚王既自製唐辛醬都好過引,本身唔算食得辣,叫左2辛都可以接受。叉燒簡左腩肉,肥瘦適中。
2019-01-21 139 瀏覽
我最愛的豚王拉麵,以前就會叫赤王,但為左身體好d,我決定食豚王叫左3級辣。 而我會擇走油,因為感覺好肥,哈哈。但其實食落無咁膩,可以食哂,飲埋湯。枱面的芽菜,不能忽視。我每次都基乎食左1碗又辣又爽,加埋一齊,正!
叫左3級辣。 而我會擇走油,因為感覺好肥,哈哈。
又辣又爽,加埋一齊,正!
2019-01-14
2018-12-04 575 瀏覽
我本身不太好拉麵,不過班friend 去食就食啦,叫左蟹鉗湯豚肉拉麵,加左紫菜,個湯好鮮蟹味,個麵硬度我選左硬,好味既,紫菜好脆。個湯比較濃味,我就加左辣粉。叫左煎餃子,好juicy 同夠熱,所以好好味! 另外叫左個全麥啤酒同柚子啤酒,個麥味好濃,柚子啤酒好特別,柚子味都幾重,另外我個朋友叫左枝好特別的可樂。服務態度好一般,價錢都成$100碗拉麵,餃子就$28/5粒,好值得叫既。Definitely will go again!!👍🏻👍🏻
2018-11-23 420 瀏覽
去過幾次日本,食過唔少拉麵,豚王算得上好味嘅,價錢稍貴但可以接受 👌🏻.叫左豚王、赤王,豚王正常地好味.赤王叫左10辛,中大伏,因為10辛即係落左10倍辣椒粉,成碗麵變左糊仔,真係一場災難 💩 呢點我錯,唔關鋪頭事
叫左豚王、赤王,豚王正常地好味
2018-04-11
2018-11-18 451 瀏覽
「豚王」想當年算是人氣店,開了不少分店,已經好耐冇食過既我地,抽起條筋再黎食,唔知係咪平日關係,唔洗排隊了,但都有唔少人食,職員安排位置,就是要兩人坐一邊,客人之間背對背坐,環境沒有太舒適。坐底一人一張下單紙,可根據個人口味已自訂,我懶得㨂就直接選廚師推薦。拉麵🍜就是要食原味,我選了豚王。上枱先飲湯底,非常杰身,濃郁但不香,還有點流....有雲耳帶點爽口感,叉燒二塊算是正常分量。麵質感跟以前有點不一樣,還是錯覺了🤷🏼‍♀️就是沒有很好吃。我哋追加左溫泉蛋同餃子,蛋生熟度做得幾好,入味好食。餃子就一般沒有特別。連獨有既泡菜芽菜都冇埋,八十幾蚊一碗,尖沙咀可以選擇既真係有好多,再這樣只會比下去...我自己就相當失望...🤷🏼‍♀️

2018-11-17 260 瀏覽
係尖沙咀行行下突然想食日本野😯👀👀諗起係美麗華個邊有間豚王沙田個間成日都好多人排隊尖沙咀呢間條隊就冇咁長😀一入去簡直好似入左真係日本既餐廳咁好日式風格連水壺都係日本餐廳常用既凍水壺叫左最基本個款個湯底好正!😻😻同以前係日本食既湯底好似!如果想濃啲既佢仲有唔同份量既醬油比你揀個面底就唔係好多岩岩好夠飽埋單要加一就8 90蚊左右尖沙咀黎講都算ok ge!👍🏻Btw 想搵廁所個陣職員好好人咁提我地下面個廁所唔太建議去最好去番美麗華個個
係尖沙咀行行下突然想食日本野😯👀👀

好日式風格
連水壺都係日本餐廳常用既凍水壺
叫左最基本個款

個湯底好正!😻😻
同以前係日本食既湯底好似!
如果想濃啲既佢仲有唔同份量既醬油比你揀
個面底就唔係好多
岩岩好夠飽埋單要加一就8 90蚊左右
尖沙咀黎講都算ok ge!👍🏻

Btw 想搵廁所個陣職員好好人咁提我地下面個廁所唔太建議去
最好去番美麗華個個
2018-11-16
2018-11-14 170 瀏覽
嚟到豚王,就當然要試番碗豚王啦,真係好好食,兩片叉燒係薄切,湯嘅味道好濃好香,麵條夠滑,整體食後感覺唔錯,下次再嚟一定要試埋黑王同埋赤王先至得,價錢方面算係咁,無乜異議