2019-04-14 228 瀏覽
呢間豆漿大王深得我喜愛,全因好有人情味,性價比又高!.肉鬆奶醬饅頭🍞🍼完全無諗過肉鬆同煉奶呢兩樣嘢可以夾埋一齊,見到圖片幾吸引於是嗌黎一試。😱一咬落去簡直係顛覆左我對呢三種食材嘅配搭同想像。帶鹹香嘅肉鬆,以鬆散嘅質感依附喺甜甜嘅煉奶上,每咬一口外脆內軟嘅炸饅頭都品嚐到三層嘅滋味。🤤雖然一鹹一甜,但原來夾埋一齊食係咁爆咁好食架!🎉🎊.玉米漿 熱🌽研究左好耐究竟熱嘅玉米醬係咪即係粟米汁定係粟米湯?答案係,甜嘅粟米湯!超級大嘅一碗,有正常飯碗嘅兩碗咁多!🥣🥣口感係比較流質,裏面見到有啲粟米蓉/碎,食落就食唔到冇乜層次感。粟米fans可以一試🌽
呢間豆漿大王深得我喜愛,全因好有人情味,性價比又高!
肉鬆奶醬饅頭🍞🍼
玉米漿 熱🌽
肉鬆奶醬饅頭
粟米漿
肉鬆奶醬饅頭
粟米漿
2019-04-11 228 瀏覽
下晝同家人去咗呢間食lunch,我哋分別叫咗薑汁奶茶同熱咖啡,另外再叫咗酸辣麵同牛肉麵。但兩杯熱飲嚟到之後,正想攞起支匙羹搞吓杯嘢,竟發現支匙羹有d積,再用紙巾抺吓...真係好污糟,究竟有無洗嘅呢??
2019-04-07 391 瀏覽
今天和同事來到淘大食午飯,因為太耐沒有來這裡,故去到後在商場內外行一次,看看有什麼還未試過的餐廳,經過豆漿大王,這間店舖其實開了很久,但還未去過,看看餐牌見價錢都尚算便宜,即管入去試試。店舖分室外和室內,室外如果天氣涼都幾舒服,夏天就會比較熱了。見過餐牌,最後和同事點了一個酸辣上海麵餐和一個上海排骨泡飯,跟餐送一個豆漿,冷熱任選,因天氣有點熱,故我們都點了凍豆漿,這間店舖需要自行到櫃面點菜後,侍應會將你所點的食物送上,如一個人去就有點不便。_同事點了酸辣上海麵,見他臉口有點難看,問他好不好吃,他說上海麵太腍,酸辣湯底好糊口,不太好吃。而我點了的上海排骨泡飯,份量適中,泡飯算大碗,排骨就有一塊,唔算太大,但也不算小。排骨味道有點淡,好像沒有醃製過似的,炸得還算鬆化,但有點油膩,泡飯加入雪菜,味道還可以的,不過不失。跟餐有杯豆漿,豆漿不過不失,還可以,平民價錢包豆漿都算抵食的。這個價錢上海排骨泡飯尚算可以,酸辣上海麵就不試也罷!在九龍灣食飯,好難找到便宜的店舖,如果想平平的食一餐午飯,都可以考慮這一間。

_

酸辣上海麵

上海排骨泡飯

2019-04-04
2019-04-07 165 瀏覽
同朋友去開九龍灣,想食平小小,又想有選擇,可以order多幾款都唔覺貴,就揀左依間我之前係新蒲崗試過佢既咸粢飯,一試難忘,一定次次必食,我地花心樣樣都想試d,所以左4-5樣粢飯內油炸鬼香脆皮薄,肉鬆同炸菜岩岩好,飯香軟好熱,食落好暖紅油抄手皮薄內涵味道,多汁,有爽脆菜,可惜唔係正中紅油汁拌碟浸住炸銀絲卷香脆,外脆內軟煎讓豆腐香口, 有脆邊,上面肉就唔知係咩,只有少少襯托姜汁豆漿(熱)豆味濃郁,熱豆漿慢慢有豆皮,可惜姜味不足
粢飯
內油炸鬼香脆皮薄,肉鬆同炸菜岩岩好,飯香軟好熱,食落好暖

紅油抄手
皮薄內涵味道,多汁,有爽脆菜,可惜唔係正中紅油汁拌碟浸住

香脆,外脆內軟

煎讓豆腐
香口, 有脆邊,上面肉就唔知係咩,只有少少襯托

姜汁豆漿(熱)
豆味濃郁,熱豆漿慢慢有豆皮,可惜姜味不足

2019-03-21 151 瀏覽
本來想去九龍灣的豆漿大王食下午茶餐因為看過有食評話他們的牛肉幾林以為好野便走到收銀員處買單牛肉麵下午茶35$今日天氣奇熱27度見到外面無冷氣的戶外有位唯有勉為其難說坐出面不過一二分鐘我睇到室內有位立即向收銀美女表示真係不過二分鐘點知她掌櫃只是說:打左啦如果我真係好煩改完又改單我都會知衰但我真係只是告訴她而家室內有位想不通究竟點解不能改不准因為她打了單結果牛肉麵又蘇味非常鞋一些也不好只有個面還好食本來高高興興想讚賞到下炸菜但由於太熱豆漿也是熱的最後竟然食到興慶合合別人的食記經驗今日信了
本來想去九龍灣的豆漿大王

今日信了
2019-03-21
  • 熱豆漿
2019-03-16 1612 瀏覽
約左朋友聚一聚,佢就話想去食豆漿大王,好平又好食。甘我又無所謂就去試下啦。。我大概6點3到吾算好多人,餐廳分室內外,我揀左坐室外因為見到有卡位,不過好大風。枱面有齊各種調味料,甘就睇下有咩食啦。其實好似睇緊早餐甘,但我地夜晚食🤣最後揀左好多野食!咸豆漿:入面有油條,櫻花蝦,香菜。豆漿係熱既,飲落口咸咸地,味道好夾,好好飲!小籠包:一籠4粒,皮吾會太厚,肉質餡料鮮味,但入面係無湯汁!如果有湯汁真係100分!💯💯煎豆腐:豆腐中間釀左一舊肉,但豆腐吾係好香濃,都吾係好滑。炸雲吞:呢個炸得夠哂脆!吾算好大粒。。應該係白菜豬肉餡,炸野當然好食🤣栥飯:呢個好好食,入面包住油條炸菜肉鬆。材料吾要可以走。栥飯轉軟熟,食落口吾會好實好硬。五香牛肉加鴨腎麵:我中意食鴨腎所以加左,有好多吾同配料可以加。個湯吾會太濃味,但五香牛肉就好入味,加上香菜好好食!雖然麵底吾太好食,應該係話無特別。上海排骨泡飯伴油豆腐:油豆腐即係炸豆腐,又係額外加既。泡飯個湯好清好好食,吾會只係好咸。排骨份量都好多,簡單醃製過,吾會太濃味。不過炸野始終會油配泡飯就岩岩好啦!呢間真係好多人食好旺,我地平日去見到6點半左右已經要等啦。。。

最後揀左好多野食!

咸豆漿:

小籠包:

煎豆腐:
豆腐中間釀左一舊肉,但豆腐吾係好香濃,都吾係好滑。

炸雲吞:

栥飯:

五香牛肉加鴨腎麵:

上海排骨泡飯伴油豆腐:

呢間真係好多人食好旺,我地平日去見到6點半左右已經要等啦。。。不過價錢吾貴,我地食左好多野

2019-03-13
2019-03-15 1219 瀏覽
牛頭角「淘大花園」商場裡面原本的日本菜餐廳,曾經名稱叫做「大阪王將咖喱屋」。在「大阪王將咖喱屋」第一次關門結業之後,店名稍微被改變了,變成了主打日本拉麵的餐廳「大阪王將」。結果由咖喱屋改變了成為日本拉麵店的「大阪王將」,最後還是逃不了關門結業收場的命運,再次關門和進行大型裝修改動,變成現在的上海菜餐廳「豆漿大王」。如果閣下在新蒲崗工廠區裡面上班工作,又或者曾經在新蒲崗區裡面打滾的話,一定不會對「豆漿大王」這店名感到陌生,因為「豆漿大王」曾幾何時,是新蒲崗上班族午餐的理想選擇。但是新蒲崗跟很多工廠區食堂食店一樣,在工廠裡面開店營業的食堂,都會受制給工廠大廈的地契規例內容,不能夠在工廠大廈裡面經營非工業用途,在工廠大廈內經營食肆,或會影響所在工廈的契約在法律上的效力。所以某間位於荔枝角工廠大廈裡面的著名餐廳,才會先後多次兼且煞有介事地,在食店裡面張貼通告,勸告上門幫襯食店的食客們不要貿然拍照。「豆漿大王」本來位於新蒲崗的工廠大廈裡面,也是受制於工廠大廈裡面的條例規定,也抗拒食客在食堂裡面拍照。現在「豆漿大王」將分店業務伸延至到非工廠區的「淘大商場」,看來「豆漿大王」不用再限東限西吧?由於牛

由於牛頭角「豆漿大王」店舖的前身,是日本菜餐廳的「大阪王將」,所以「豆漿大王」食店內部的樓面設計和格局,大致上都跟「大阪王將」十分相似,唯一分別只是「豆漿大王」還有戶外檯櫈座位。

牛頭角「豆漿大王」利用木材,在店外搭建出一個戶外用餐區域。看來牛頭角「豆漿大王」頗為懂得物盡其用,搭建出一個可以用盡樓面面積,安置大量食客的食店空間。

由於新蒲崗「豆漿大王」真正的招牌代表菜是「粢飯」,所以即使「豆漿大王」為下午茶套餐,設計了一個雲集大量上海菜美食的下午茶餐牌,小籠包、上海牛肉麵、煎菜肉包應有盡有。

但是「豆漿大王」真正的招牌菜「粢飯」,「粢飯」仍然被安置了在「豆漿大王」主餐牌裡面的當眼位置,連「粢飯」的售價也是顯而易見,只需要港幣十五元。

於是我選擇了一客「豆漿大王」的下午茶,包括一客「豆漿大王」的招牌食品「小籠包」,搭配一杯冰凍的「凍豆漿」飲品。牛頭角「豆漿大王」「小籠包」下午茶價錢頗為便宜,只需港幣二十八元。

結果我戚牛頭角「淘大」「豆漿大王」下午茶裡面,選舉了一客「小籠包」加一杯「凍豆漿」,另外加一客招牌「粢飯」,兩份食品加一杯飲品最後價錢,還只需要港幣四十三元而已。

「粢飯」果然還是「豆漿大王」裡面的招牌菜,所以「豆漿大王」眾多下午茶食品裡面,最快製作完成和送到上檯的食品,竟然還是「粢飯」。

至於「豆漿大王」裡面的招牌飲品「凍豆漿」,「凍豆漿」亦跟「粢飯」一樣,侍應很快就已經率先端着外賣膠杯盛載,味道很甜的「凍豆漿」送到我的面前。

「凍豆漿」是「豆漿大王」的招牌飲品,所以「凍豆漿」味道除了很甜之外,而且「凍豆漿」口感亦都非常之純淨,沒有含半點明顯的雜質。

由於傳統的鹹甜味道「豆漿」飲品,都是以無冰塊的狀態製作完成,所以「豆漿大王」製作的「凍豆漿」飲品,裡面連半塊冰塊都沒有,豆漿入口的口感純淨得,充滿了黃豆的濃厚香味。

至於「豆漿大王」的招牌食品「粢飯」,牛頭角「豆漿大王」侍應的做法亦跟新蒲崗一樣,在寫單的時候也會循例詢問食客,是否需要事先用剪刀為「粢飯」剪開,方便食客享用。
凍豆漿

我的做法仍然跟上次在新蒲崗的情況一樣,都是選擇先把「粢飯」剪開備用,然後才送到上檯,讓我慢慢享用「粢飯」,「粢飯」裡面的軟中帶硬豐富口感。

而且我發現享用「豆漿大王」的「粢飯」和「豆漿」,可以嘗試先飲一口「凍豆漿」,然後才咬一大口的「粢飯」,讓「豆漿」裡面的濃厚甜味,可以跟鹹味的「粢飯」融為一體。
粢飯

牛頭角「豆漿大王」的「粢飯」製成品,跟新蒲崗「豆漿大王」的「粢飯」一模一樣,「粢飯」連同膠袋被剪刀鋒利的刀鋒所狠狠剪成兩半。

結果我發現「豆漿大王」的「粢飯」,裡面已經被放入了一大片的「油條」,「油條」令到「粢飯」的實際口感,充滿了「油條」偏硬感覺。

至於「粢飯」裡面的「油條」,「油條」令到「粢飯」實際的口感變得外軟內脆,口感豐富的程度也因為「油條」的存在,而變得有豐富層次化口感。

至於「粢飯」裡面的味道,則因為「粢飯」裡面的豬肉肉鬆而變得比較甜,所以「豆漿大王」整體的味道,會偏向類似豬肉鬆的甜味,我覺得配凍豆腐的味道會比較合襯。

至於「豆漿大王」下午茶的真正食品主角,「小籠包」裡面的免治豬肉餡料,味道也是十分之甜,而且「小籠包」裡面的豬肉餡經過蒸煮的過程,而滲出大量鮮味湯汁出來。

或許「豆漿大王」下午茶裡面的「小籠包」,「小籠包」裡面的湯汁,未必及得上坊間上海菜「小籠包」湯汁那麼豐厚,所以享用「小籠包」還不用擔心會有「爆汁」的情況出現。
小籠包

雖然「豆漿大王」處理「小籠包」的過程,會跟很多上海菜餐廳都一樣,一樣會另外奉上,一碟有薑絲在內的濃厚酸甜味浙醋醬料,供食客用來為小籠包點醬享用。

「小籠包」裡面的豬肉餡料,雖然「小籠包」湯汁不是最豐富,不是最最多肉食餡料的「小籠包」,但是起碼「豆漿大王」「小籠包」還是餡料豐富而湯汁鮮甜。

而且「豆漿大王」下午茶「小籠包」,「小籠包」整體上的味道有鮮豬肉餡料的甜味,還有大量來自湯汁裡面的頻鮮味道,再點酸味浙醋就變成了錦上添花。

我意外發現位於牛頭角分店的「豆漿大王」,「豆漿大王」沒有因為店舖選址,去到大型購物商場裡面的食肆舖位,食店沒有把舖租裡面的成本,轉嫁至到食店食品的價錢身上。

結果我在牛頭角分店「豆漿大王」裡面,食到一份價錢便宜程度,便宜程度可以媲美位於新蒲崗工廠區裡面的「豆漿大王」,花上不到港幣五十元,就已經食到「小籠包」、「粢飯」跟「凍豆漿」。

所以我發現牛頭角分店「豆漿大王」,價錢不單只是便宜實惠,而且在店內的拍攝,彷彿有如一般食店一樣,氣氛比在新蒲崗分店輕鬆得多,新開的「豆漿大王」分店,是牛頭角的下午茶理想選擇之一。
2018-12-12
15 分鐘 (堂食)
2019-02-15 340 瀏覽
以前食開既粢飯都好好地, 油炸鬼脆, 最近又黎幫襯, 淋既!!粢飯即使係即叫即製, 都只係即刻包咁解, 但好明顯油炸鬼係擺耐左, 唔止我覺得係唔好食, 連同枱既兩位食客都係咁講不過除左粢飯外, 其他野都係好麻麻原本想叫每人一條粢飯既, 但因為唔好食, 所以唔再叫, 轉叫個麵填肚上海排骨担担麵, 係餐牌係寫上海排骨酸辣湯, 可以轉担担湯底可惜, 担担麵湯底係我食過最難食既, 無香辣味, 只有糊狀的花生湯而且麵質又係好淋, 無哂咬口熱豆漿, 無落糖既, 想要甜味就自己落, 味道OK 啦, 但豆香無想像中咁濃
不過除左粢飯外, 其他野都係好麻麻

而且麵質又係好淋, 無哂咬口

2019-02-14 206 瀏覽
牛頭角淘大花園地下發現到豆漿的專門店可惜下午茶時間沒有 豆漿配栥飯套裝我用正價叫一個無糖豆漿一栥飯9$加15$很可以接受豆漿好多熱得燙手栥飯要等五分鐘以上我有時間等到了:慢慢吃糯米粒粒安分守己有咬口口感對油條相對的脆多烤炸菜肉鬆比是我喜愛的酥鬆脆蓉的本人滿意是近年最合口味豆漿粢飯很少本港豆漿有他們那麼放心靈手巧去做很開心我沒有貪小便宜,將貨就價選一個下午茶如果不刻意在非繁忙時段要熱豆漿和鮮製粢飯就錯過了這豆漿誠品
牛頭角淘大花園地下發現到

就錯過了這豆漿誠品
2019-02-13
  • 無糖熱豆漿
2019-01-11 971 瀏覽
前排見雜誌講呢間店舖拎到米芝蓮推介,見九龍灣有分店,所以就食個晏試下。估唔到星期日晏就有咁多人等位,等左四五個字先入到去。咸粢飯 + 豆漿 $15 + $9呢個粢飯最好味,分量岩岩好,炸菜咸味夠,肉鬆配飯就點都正,油炸鬼最出色,平時出面食粢飯條油炸鬼唔係淋左就超硬,而呢個仍然好脆,又唔油膩,正 ! 如果想要多d配料可加錢。豆漿豆味香濃,而且,好大碗,9蚊好抵。煎餃子 $20味道正正常,有少許偏油,加埋豆瓣醬一齊食仲滋味。 脆香雞扒酸辣麵$40個雞扒整得唔錯,粉漿簿,炸到面鬆脆,入面雞肉唔鞋。 麵就酸味較重,無乜辣,分量中等。 秘滷肉碎拌麵 $32滷肉味道好,但偏乾,加上係拌麵,就更乾身,但係好味嘅。

咸粢飯 + 豆漿 $15 + $9

豆漿豆味香濃,而且,好大碗,9蚊好抵。
咸粢飯

煎餃子 $20
味道正正常,有少許偏油,加埋豆瓣醬一齊食仲滋味。
煎餃子

脆香雞扒酸辣麵$40

秘滷肉碎拌麵 $32
滷肉味道好,但偏乾,加上係拌麵,就更乾身,但係好味嘅。
秘滷肉碎拌麵

2019-01-06
20 分鐘 (堂食)
咸粢飯
秘滷肉碎拌麵
2018-12-21 450 瀏覽
呢期食得貴野多,荷包要抖抖😂晏晝唔去high tea去食下啲經濟野先🤔忽然想食粢飯豆漿就搵有乜邊間近近地😑原來成個區得一間仲要係連鎖店⋯⋯好喇~下午茶餐牌係無粢飯既😂原來響大men度,$15一隻加豆漿加$9🙄豆漿真貴。咁我就叫左下午茶酸辣麵上海餃子麵再加條豆漿兩份食好白痴掛住食無影相🤦🏻‍♀️齋講⋯⋯豆漿:覺得最好係佢,唔怪得叫豆漿大王,豆漿豆味濃,凍既都有豆味好難得,又唔甜真係好飲(平時啲街飲果啲豆漿開水勁淡架,得個甜字)粢飯:即整熱辣辣,個人覺得比我平時食開另一間貴啲細舊啲,不過個油炸鬼仲脆,炸菜同肉鬆都唔多,薄薄一浸~飯有啲硬不過整體都係好食既酸辣湯麵:上海麵太軟,湯太杰,料就唔多,豆腐木耳豬紅豬皮都有齊既上海餃子麵:餃子4隻,皮厚,肉比水餃細,正常味🤔總評,平,行過想食粢飯豆漿都可以接受,下午再無午休(聽街坊講佢地之前佢有落場時間,想接完小朋友落黎食都唔得)可以慢慢食
仲要係連鎖店⋯⋯
好喇~下午茶餐牌係無粢飯既😂
好白痴掛住食無影相🤦🏻‍♀️齋講⋯⋯

上海餃子麵:餃子4隻,皮厚,肉比水餃細,正常味

2018-11-03 578 瀏覽
淘大近年多了不少餐廳豆漿大王是其中一間 唔想食得咁重口熱氣 豆漿大王可以一試點餐要按鐘仔 晚上見到樓面有5個人手入坐時未放餐牌 要問先俾我仲有2人枱好細張 健碩的男士會坐得辛苦點講返食物餐廳推介栥飯 鹹豆漿職員會問你栥飯是否要分開一半 分量唔算多 但肉鬆油炸鬼都好好味即叫即包那上手還是熱的 熱辣辣米飯加上脆脆油炸鬼 配搭一流相反鹹豆漿飲落沒有大豆味蝦米一粒粒 口感很怪 還是普通豆漿更好飲其次叫了一個炸銀絲卷外皮夠脆 夠金黃 $16蚊都算是便宜合理一分為三 搞到我同朋友要搶食最後一件如果怕唔夠飽咪唔可以叫一碗上海麵又是炸物 沒有特別 但麵加了不少甜炸菜和肉絲食物不會太淡太清 好好味如果平日太多油膩煎炸食品唔想食咁貴的話可以選擇豆漿大王以$100內的消費 我覺得是抵的如果去豆漿大王 除了咸豆漿有少少伏其他都可接受 下次叫回普通熱豆漿就好了
淘大近年多了不少餐廳

以$100內的消費 我覺得是抵的
如果去豆漿大王 除了咸豆漿有少少伏
其他都可接受 下次叫回普通熱豆漿就好了
2018-11-03
5 分鐘 (堂食)
炸排骨麵
2018-10-30 471 瀏覽
初初新開嘅時候貪新鮮食過外賣一次 嗰時覺得個肉碎飯勁好味 如果外賣好味 堂食應該都唔會差今晚終於再有機會試(因為次次行過都勁多人🤷🏿‍♂️....)叫咗小籠包豆腐花暖豆漿同肉碎飯肉碎飯一食 咦點解個味好似唔同咗肉碎仍然好入味嘅 但好似少咗d口感同層次個汁少咗 飯亦偏硬小籠包有驚喜喎反而皮黎講唔算係薄嗰隻但呢種厚度你又唔會怕佢一夾即穿(穿咗幾多湯都無用啦🤷🏿‍♂️)望落好似好乾 但入口勁多湯汁 肉又唔削喎好足料一啖一粒啱啱好👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿其他都係正常啦不過呢度好搞笑嘅可以叫暖豆漿如果淨係想飲少少甜 暖豆漿就啱晒因為熱豆漿係自己落糖如果叫暖豆漿呢 佢會溝d凍嘅落去有豆味又唔會無晒甜味淡淡地但我甜王當然係要飲凍先覺得夠甜🤣🤣🤣🤣整體黎講就係都ok好味嘅不過無好似以前咁好味🤔
初初新開嘅時候貪新鮮
食過外賣一次
嗰時覺得個肉碎飯勁好味
如果外賣好味 堂食應該都唔會差
今晚終於再有機會試
(因為次次行過都勁多人🤷🏿‍♂️....)

叫咗小籠包豆腐花暖豆漿同肉碎飯

個汁少咗 飯亦偏硬

小籠包有驚喜喎反而
皮黎講唔算係薄嗰隻
但呢種厚度你又唔會怕佢一夾即穿
(穿咗幾多湯都無用啦🤷🏿‍♂️)
望落好似好乾 但入口

都ok好味嘅
不過無好似以前咁好味🤔

熱豆花
2018-10-10 414 瀏覽
好耐無食過豆漿粢飯啦, 今日係淘大本身想食土司工房,但行行下見到呢間裝橫新或小小既豆漿大王, 立馬入去試下啦。即叫即包,就係吸引左價位合理,但有小小取巧,佢嗌完一款野會建議你配不同豆漿, 一望以為無餐黎既, 但再睇餐牌,就咁叫杯都係一樣價錢。叫左一個餃子, 好食既,但反而覺得啲皮唔夠厚(因為佢有兩款,一款叫雲吞,一款叫餃子, 佢似雲吞皮多啲)我既粢飯, 仲加多肉鬆,加$2原味凍豆漿,$9蚊, 有其他新味豆漿,比如好立克豆漿,但我無試。朋友叫左呢個上海排骨擔擔麵, 我個賣相麻麻地,但食落個都ok既, 但可以辣小小, 而個排骨可以改1進, 因為唔夠 juicy, 柴左啲。兩個人埋單86蚊, 唔太餓食,就夠飽又平既。

即叫即包,就係吸引左

我既粢飯, 仲加多肉鬆,加$2

兩個人埋單86蚊, 唔太餓食,就夠飽又平既。
2018-10-08 355 瀏覽
熱豆漿:味道不錯,飲到黃豆味,而且味道偏淡,飲完唔會口渴。同埋都好大碗,基本上每次黎食,我有半杯都要外賣拎走。粢飯:好推薦依到既粢飯,因為唔太鐘意食肉鬆既關係,好多時都唔太想食粢飯。但依到既粢飯,因為係即叫即包,所以可以隨意加減配料。今次我走肉鬆,但無影響到粢飯既味道,飯同配料既比例係一半一半,所以每一啖除左食到飯之外,都可以食到配料。入面既榨茶食落爽口而且無渣。油炸鬼就非常香脆。唯一既缺點就整體唔夠實,建議食之前,可以用力禁一禁實佢先。環境:由於都係細鋪,所以環境都接幾逼。同埋如果一個人黎食既話,有時食食下,店員都會叫你搬去拎一張枱坐。不過我覺得可以接受既,因為店員都比較有禮貌,
熱豆漿:
粢飯: