2020-01-08 2607 瀏覽
點心夠熱,即叫即蒸,有誠意蝦餃皮冇蒸爛,其他點心都有水準燒味飯極力推介,試過燒腩仔/叉燒/油雞/燒鵝除咗叉燒間唔中好柴皮之外,其他都好有水準尤其是燒男仔同燒鵝試過一次炒飯,有鑊氣,好味仲耐唔耐會轉菜單,有誠意試過甜品都OK,但唔係話十分有驚喜但總括嚟講,比附近其他高水準作為消費者,覺得價錢都比較貴,但食物質素好,都合理的,下午茶抵食,大家可以留意下服務覺得幾好,一入去起碼有好多人招呼你,唔會係咁遞手冇人理你,這點加分的環境光猛乾淨,加分現在少有誠意店鋪,推介
點心夠熱,即叫即蒸,有誠意

蝦餃皮冇蒸爛,其他點心都有水準

燒味飯極力推介,試過燒腩仔/叉燒/油雞/燒鵝

除咗叉燒間唔中好柴皮之外,其他都好有水準

尤其是燒男仔同燒鵝

試過一次炒飯,有鑊氣,好味
仲耐唔耐會轉菜單,有誠意

試過甜品都OK,但唔係話十分有驚喜
但總括嚟講,比附近其他高水準

環境光猛乾淨,加分

現在少有誠意店鋪,推介
2020-01-01
  • 燒腩仔飯
  • 燒鵝飯
  • 油雞飯
  • 蝦餃
  • 燒賣
2019-11-17 2000 瀏覽
太和入面要飲茶得翠園,新開左譽小館平啲不過行過幾次都唔算好多人食,見新開同家人去試下佢有燒味,點心,炒粉麵飯我地每樣都叫左啲黎試燒味叫左叉燒 燒腩仔飯燒味份量唔算多,不過醬料就俾得好齊無叫雞都俾左薑蓉,撈飯一流叉燒幾入味,調味唔錯,惟蜜汁唔夠多肉質幾軟腍,微胖帶少少油脂香,唔錯燒腩仔皮唔算好脆,但個人鐘意佢唔會好肥有時啲肥膏同肉5:5 真係好油膩呢到有少少脂肪,肉質唔會硬或者柴👍🏻👍🏻👍🏻點心叫左金錢肚同埋蒸排骨金錢肚份量幾足,而且舊舊都厚切,但咬落唔會好韌,口感唔錯👍🏻醬汁唔會好結好稠,調味濃左少少,微辣蒸排骨幾好唔會有雪味偏乾幾好,唔會好似出面啲黏稠既排骨汁咁少量肥膏加番啲油脂香,底下既芋頭粉粉地,吸晒香味肉絲炒麵個醬汁無味,令到成個麵都好淡加番啲喼汁就好好多側邊啲麵好脆好好食配埋啲肉絲、香菇、芽菜、三色椒、蔥口感味道都幾豐富既☺️福建炒飯個汁都係偏稠,但味道唔錯,夠味但唔會太咸配炒都幾豐富,有蝦、雞肉、菜芯、菇、蘿蔔等等炒飯底幾香,成個撈埋一齊食幾好食
太和入面要飲茶得翠園,新開左譽小館平啲
不過行過幾次都唔算好多人食,見新開同家人去試下

佢有燒味,點心,炒粉麵飯
我地每樣都叫左啲黎試

燒味叫左叉燒 燒腩仔飯

燒味份量唔算多,不過醬料就俾得好齊
無叫雞都俾左薑蓉,撈飯一流
叉燒幾入味,調味唔錯,惟蜜汁唔夠多
肉質幾軟腍,微胖帶少少油脂香,唔錯
燒腩仔皮唔算好脆,但個人鐘意佢唔會好肥
有時啲肥膏同肉5:5 真係好油膩
呢到有少少脂肪,肉質唔會硬或者柴👍🏻👍🏻👍🏻

點心叫左金錢肚同埋蒸排骨

醬汁唔會好結好稠,調味濃左少少,微辣

蒸排骨幾好唔會有雪味
偏乾幾好,唔會好似出面啲黏稠既排骨汁咁
少量肥膏加番啲油脂香,底下既芋頭粉粉地,吸晒香味

肉絲炒麵
個醬汁無味,令到成個麵都好淡
加番啲喼汁就好好多
側邊啲麵好脆好好食
配埋啲肉絲、香菇、芽菜、三色椒、蔥
口感味道都幾豐富既☺️

福建炒飯
個汁都係偏稠,但味道唔錯,夠味但唔會太咸
配炒都幾豐富,有蝦、雞肉、菜芯、菇、蘿蔔等等
炒飯底幾香,成個撈埋一齊食幾好食
點心同普通茶樓差唔多,可能仲貴少少地方環境舒服啲嘢食都幾好食,推薦蝦餃!佢係有個套餐!!幾掋食!!百零蚊有碟菜,有湯,有炒飯,有兩籠點心!!飯都幾大碟!!唔會話係套餐就縮左水
2019-11-11 765 瀏覽
太和邨新開左間譽小館,諗住今日去飲個茶。譽小館啲職員嘅禮貌就一般,野食方面,點心都OK,湯麵小菜就真係麻麻。放個空水壺喺度打開蓋成10幾分鐘.............好多職員行過.....但都冇人裝水囉!好啦食完喇,埋單返歸~~~~~行去收銀處俾錢嘅時候。個收銀女人嘅表現真係一絕,黑口黑面不特止,仲全程一句說話都冇講,最基本嘅眼神接觸都冇。唔知以為佢有咩白事.........最後當然連句多謝都冇講。請問你間野學咩人收加一?
燒腩仔:睇到塊皮就知唔掂檔豉汁皇义燒炒麵:點會义燒切片唔係切絲,可見廚房基本功也...啫啫咩蝦什菜煲:竟然有生菜配椰菜,芥蘭,白菜,材料明顯烚完兜兩野,同個煲、啫啫煮法無關係有點心,但指定配普洱茶或清水,盛為$4位,若然是一盅兩件,茶嘅種類可以多一點選擇。晚市選擇不多,似有得堂食嘅燒味飯店,有幾款小菜、點心配搭下,試過一次就夠了。未能體會食肆有什麼招牌特色美食所吸引,要多加努力!不過,職員態度是有禮同殷誠,讚!
燒腩仔:
睇到塊皮就知唔掂檔
豉汁皇义燒炒麵:
點會义燒切片唔係切絲,可見廚房基本功也...
啫啫咩蝦什菜煲:

未能體會食肆有什麼招牌特色美食所吸引,要多加努力!

不過,職員態度是有禮同殷誠,讚!
2019-10-25
  • nil.....
  • na.....