2024-03-27 109 瀏覽
中午係葵興站靠工廠區附近食lunch 竟然有間特色佈置的西餐廳睇黎店主係踢開龍門和阿仙奴廠友除了有很不同的波衫連簽名(勁正)也有英倫風格的環境有電視播體育節目場內亦有WiFi提供食物方面喜出望外:同阿仙奴踢球一樣都很高質可惜漢堡己售清(是太受觀迎??原本與同事都不約而同想點⋯)最後朋友叫了牛扒 ,很大件配飯自己叫豬扒 有紫薯伴意粉有前湯連野飲都係around $70性價比算高份量亦很夠飲品可以快d出就更好
中午係葵興站靠工廠區附近食lunch
竟然有間特色佈置的西餐廳
睇黎店主係踢開龍門和阿仙奴廠友
除了有很不同的波衫連簽名(勁正)
也有英倫風格的環境
有電視播體育節目
場內亦有WiFi提供

食物方面喜出望外:
同阿仙奴踢球一樣都很高質
可惜漢堡己售清(是太受觀迎??原本與同事都不約而同想點⋯)
最後朋友叫了牛扒 ,很大件配飯
自己叫豬扒 有紫薯伴意粉
有前湯連野飲都係around $70
性價比算高
份量亦很夠
飲品可以快d出就更好

2024-01-30 149 瀏覽
西餐工房位於葵涌華星街1-7號美華工業大廈地下C號舖搭地鐵可以係葵興站E出口,行去KCC用扶手梯或電梯落地下向左手邊行見到過馬路既位置過馬路後見到Ok便利店再過馬路靠左行就到餐廳係入口牆身有幅阿仙奴場館的畫入到餐廳整個佈置都係焦點有阿仙奴的球員的波衫地方好大仲有電視播放體育節目餐廳有午餐大約六十零蚊左右仲有單點餐牌,可以加$30有餐湯同牛角包卡邦尼意粉$88有半熟蛋可以自己拌勻煙肉,洋蔥,菇炒得好香白汁掛滿意粉夠creamy美國雞扒$128炸薯角夠脆身乾身黑醋沙律 健康雞肉肉質嫰滑配上白汁更加滋味仲有菇做點綴
西餐工房位於葵涌華星街1-7號美華工業大廈地下C號舖

搭地鐵可以係葵興站E出口,行去KCC
用扶手梯或電梯落地下

仲有菇做點綴

2024-01-27
  • 卡邦尼
2024-01-21 96 瀏覽
西餐工房喺葵興,由葵興地鐵站行幾分鐘就到。我哋今次嚟試佢嘅晚餐,佢真係有好多選擇。一入去先吸引到我哋嘅係佢嘅裝修,原來係一間阿仙奴球迷餐廳。入面有好多珍藏嘅阿仙奴波衫,仲有電視可以睇波。座位間隔好大,真係一個可以放鬆嘅地方。原來夜晚仲可以帶狗仔過嚟食飯,而且有冷氣,好舒服。首先,我哋叫咗脆炸法國雜蘑菇做前菜。佢嘅粉漿好薄,但係食落去好脆,入面嘅菇多汁鮮甜,值得一試。主菜方面,我哋叫咗法國蘑菇黑松露海鮮意大利燴飯。佢嘅飯粒粒分明,而且海鮮種類好多,蝦都大隻,仲有魚柳等等,食落去可以感受到佢嘅鮮味。另外,我哋叫咗香烤紐西蘭頂級牛肉眼扒12安士。佢嘅牛扒好大塊,煎得香口,熟度啱啱好,仲配埋薯菜,而且薯仔外脆內軟,加埋新鮮嘅沙律菜,整餐飯都好平衡。我哋仲加咗$30轉套餐,原來套餐入面嘅野好多。首先有一碗精緻嘅雜菜湯,個牛角包油酥又脆,仲有一杯飲料,呢個價錢真係好抵食。

2024-01-09 88 瀏覽
#葵涌美食#阿仙奴 #球迷 必訪 #cafe #西餐工房我心愛的女朋友帶我來食心愛的球隊主題餐廳⚽️好激動環境滿滿都是阿仙奴的球員球衣 連龍門球員也有 不少球衣都是已退役球員球衣 看得出老闆是鐵粉了😄我們吃了鹹蛋黃小食拼盤🍳有吉列蝦🍤洋蔥圈🧅雞翼🐥德國腸🌭和薯角🥔德國腸很有趣 用炸粉包裹著 外面很少這種做法香烤紐西蘭頂級牛肉眼扒 (12oz)🥩份量不少 薯角每一條都很巨大 我們兩個人食這兩份都飽了飲料有水蜜桃梳打🍑 跟凍榛子鮮奶咖啡☕️味道都很不錯店內還有電視 在球賽的時候 阿仙奴迷大伙兒一齊看一定很振奮🥳
#葵涌美食
#阿仙奴 #球迷 必訪 #cafe #西餐工房
我心愛的女朋友帶我來食心愛的球隊主題餐廳⚽️好激動
我們吃了
飲料有水蜜桃梳打🍑 跟凍榛子鮮奶咖啡☕️味道都很不錯
人均$150起|葵涌|鋸扒|西餐工房來到葵涌這個工廠區,除了葵涌廣場以外,發現了一間寶藏餐廳!西餐工房提供價廉物美的鋸扒套餐!是這裏上班一族的用餐好地方這次我點了:鮑魚白松露忌廉美國雞扒這個鋸扒餐實在太豐盛了!$138竟然可以吃上鮑魚、白松露、以及雞扒,實在難以找到性價比這麼高的餐廳了!鮑魚很是彈牙,儘管不是很大一隻,已經很滿意啦👍套餐還送上薯角,超級香脆,點上番茄醬🥫,開胃極了😭雞排是大大的兩塊,煎的油花很香白松露醬配上雞排,是意外的相配,如果加上麵條,肯定更好吃了。——————為食分界線——————📍 西餐工房 (葵涌)葵涌華星街1-7號美華工業大廈地下C號舖 (閣樓)人均消費: $150
人均$150起|葵涌|鋸扒|西餐工房
來到葵涌這個工廠區,除了葵涌廣場以外,發現了一間寶藏餐廳!

西餐工房提供價廉物美的鋸扒套餐!是這裏上班一族的用餐好地方

這次我點了:

鮑魚白松露忌廉美國雞扒
這個鋸扒餐實在太豐盛了!
鮑魚很是彈牙,儘管不是很大一隻,已經很滿意啦👍
套餐還送上薯角,超級香脆,點上番茄醬🥫,開胃極了😭
雞排是大大的兩塊,煎的油花很香

——————為食分界線——————
📍 西餐工房 (葵涌)

人均消費: $150
2023-12-17 83 瀏覽
老同學肥仔山有約,大家就選了周五一起去食dinner ,這位老同學,相識微時,讀中學時互相捉弄,但又會互相扶持對方。記得有一次老師稱因課堂秩序欠佳,要同學互相在記名制度下,在紙條列出心目中「全班最欠紀律的人」交給老師,藉以擒賊先擒王的心態去震攝班中小鬼。年少輕狂的我,不知好歹,竟然直接把肥仔山的名字寫上......老師問我為何選中肥仔山,我答因估計肥仔山會提名我,所以我就還以顏色.....舊事不須記,日後有機會再續。我們約了在肥仔山工作地點附近的葵興美華工業大廈~西餐工房。西餐工房店內空間寬闊,座位舒適,牆壁掛上多件英超球衣,全都是簽了名的珍藏,更有些隆而用之用玻璃裝飾箱裱起。我們選了兩個扒:香烤紐西蘭頂級肉眼扒($198)、意式蕃茄茸香草雙色焗羊扒($198)。餐廳氣氛悠閒,幾部電視在播英式桌球。我們兩人一邊享用高水準靚扒,一邊互相問好但又投訴對年的少年輕狂事。有經歷過、有爭執過,但仍有保持交往的就是老朋友。這頓晚飯,肥仔山因行動不夠迅速而由我請客,讓你欠我一餐飯一個人情。

香烤紐西蘭頂級肉眼扒
香烤紐西蘭頂級肉眼扒
2023-12-07 51 瀏覽
《西餐工房》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪阿仙奴球迷主題嘅西餐廳~ 西餐工房餐廳入面有大量阿仙奴球星嘅簽名波衫同球星卡,又有大電視直播足球,好啱足球迷一試😍 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸 美國豬柳黑醋意大利扁麵($98)豬柳好有驚喜😍 食落唔「鞋」之餘又非常juicy~🥳 配合有啖啖黑醋味的意大利粉算係好唔錯既選擇!!😝🔸 鮑魚白松露忌廉美國雞脾扒($138)自己比較少食雞脾扒🫣🫣 去左骨既雞脾肉又香又軟~另外鮑魚同白松露配上忌廉汁非常入味🤣 完全食不停口🫰🔸 水牛城雞翼($58)食西式菜成日叫既水牛城雞翼🥰 醬汁調味過既雞翼同飲品好夾🥳 係好有水準既前菜~🤩另外加$30可以升級套餐,另有牛角包,餐湯餐飲~▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️不設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯📍西餐工房葵涌華星街1-7號美華工業大廈地下C號舖 (閣樓)#波比出沒葵涌 #Kwaichung #Kwaichungfood #葵涌美食 #西餐 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #h
《西餐工房》
今次到訪阿仙奴球迷主題嘅西餐廳~ 西餐工房

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸 美國豬柳黑醋意大利扁麵($98)

🔸 鮑魚白松露忌廉美國雞脾扒($138)

🔸 水牛城雞翼($58)

另外加$30可以升級套餐,另有牛角包,餐湯餐飲~
不設加一收費

今次幫襯📍西餐工房
葵涌華星街1-7號美華工業大廈地下C號舖 (閣樓)

#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處

2023-12-04 32 瀏覽
餐廳以足球⚽️做主題,牆上掛滿足球員的球衣,足球迷一定喜歡來這間餐廳!嗌左兩個下午茶餐:❤️鮮蝦雜菌海鮮焗意(粟米忌廉)有大大塊蟹柳,意粉拌微甜的粟米忌廉汁同吃倍感滋味~😋❤️去骨豬柳焗意(咖喱)豬柳同樣已預先切好一片片,吃起來很方便~👍🏻 咖喱汁甜甜地不會過辣。❤️香煎紐西蘭牛肉眼意大利扁麵有燈籠椒、雜菌、洋蔥等配菜,用料豐富。牛肉眼已預先切成一片片,吃起來很方便。❤️全日早餐十分豐富!有胡麻醬野菜沙律、英式炒蛋、煙三文玫瑰、紐倫堡腸、炒野菌、脆炸薯餅、茄汁焗豆、香草烤茄、焗牛角包🥐沙律菜十分爽口英式炒蛋呈金黃色,炒得滑溜~煙三文魚玫瑰真係卷到玫瑰花咁,好靚呀😍炒野菌入口好香~脆炸薯餅香脆可口😋香草烤茄🍅蕃茄又甜又多汁焗牛角包🥐又香又酥脆~❤️我加左$18(半價轉其他飲品)嗌左杯熱玫瑰朱古力咖啡☕️有心形🧡拉花,很美~🥰朱古力咖啡十分香濃~❤️朋友就加$3嗌左杯凍檸茶。

嗌左兩個下午茶餐:

❤️鮮蝦雜菌海鮮焗意(粟米忌廉)
有大大塊蟹柳,意粉拌微甜的粟米忌廉汁同吃倍感滋味~😋

❤️去骨豬柳焗意(咖喱)

❤️香煎紐西蘭牛肉眼意大利扁麵

❤️全日早餐
十分豐富!

沙律菜十分爽口

英式炒蛋呈金黃色,炒得滑溜~

煙三文魚玫瑰真係卷到玫瑰花咁,好靚呀😍

炒野菌入口好香~

脆炸薯餅香脆可口😋

香草烤茄🍅
蕃茄又甜又多汁

焗牛角包🥐又香又酥脆~

有心形🧡拉花,很美~🥰
朱古力咖啡十分香濃~

❤️朋友就加$3嗌左杯凍檸茶。

2023-11-12 75 瀏覽
西餐工房地點: 葵涌華星街1-7號美華工業大廈地下C號舖平時聽老公講約朋友黎呢間西餐工房睇波就多,但自已同老公食就真係第一次!等佢分享下對足球嘅熱愛😂,原來呢間餐廳主題都圍繞住英格蘭超級足球聯賽球隊-阿仙奴而設計,由餐廳入口開始,背景海報令你好似置身於阿仙奴球場嘅現場咁,未食野,已經令你眼前一亮。再當你踏入餐廳之後,一系列掛起牆嘅球隊嘅球衣,球隊名宿嘅相及簽名,令你身處一地引以為傲嘅地方,講嘅係起香港可以感受到身為阿仙奴球迷嘅驕傲。餐廳嘅環境好舒適,空間好大,可以同另一半或者約埋一班朋友一齊黎睇下,食下飯。餐廳嘅美食都係以西式為主,用料好新鮮,我地今次就點左幾樣野食,水準唔錯,唔黎試下就走寶喇。價錢都好合理。龍蝦湯,黑松露蘑菇湯 $48兩個湯都好好飲,龍蝦好爽口,黑松露味幾濃法國奶油煮青口 $88法國青口好肥美,難道係當做季節美國豬柳黑醋扁麵 $98份量充足,兩個人食岩岩好,豬柳唔會韌,同黑醋好夾雲尼拿鮮奶咖啡,烤杏仁鮮奶咖啡 $38好味道,好靚嘅心型拉花
西餐工房
地點: 葵涌華星街1-7號美華工業大廈地下C號舖

龍蝦湯,黑松露蘑菇湯 $48
兩個湯都好好飲,龍蝦好爽口,黑松露味幾濃

法國奶油煮青口 $88
法國青口好肥美,難道係當做季節

美國豬柳黑醋扁麵 $98
份量充足,兩個人食岩岩好,豬柳唔會韌,同黑醋好夾

雲尼拿鮮奶咖啡,烤杏仁鮮奶咖啡 $38
好味道,好靚嘅心型拉花
👭🏻呢間西餐廳喺葵涌嘅工業區入面,以足球為主題,掛滿好多有球星簽名嘅波衫,亦都有其他足球嘅擺設我同部大電視機比客人欣賞賽事㗎💪🏻餐廳提供多款意粉,扒類、甜品、前菜小食,仲有唔同特色嘅咖啡選擇,任何單點項目都可以以$30優惠價升級做套餐,包咗牛角包🥐餐湯、熱飲,好多元化⚽️球星波衫係老闆嘅珍藏,啱晒鍾意睇波或者係球迷嘅大家去㗎🤓🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢餐包 - 牛角包 (套餐)✨餐包喺迷你嘅牛角包仔,餐廳會預先將佢烘熱比客人,暖暖地,咬落有幾層酥皮都唔錯🥢餐湯 (套餐)✨今日係椰菜花湯,味道比較淡,份量比較少但豬肉味較重,較流質🥢雙層芝士和牛漢堡配薯角雜菜沙律💰98 ✨呢款漢堡簡直係超值!$100唔洗有兩層牛肉漢堡😍餡料好足勁高身,主要有厚肉和牛漢堡扒、片裝經典芝士、生菜、番茄、千島醬汁✨餐廳先加入牛油🧈將鬆軟麵包烤脆,味道口感同甜餐包接近,幾香牛油味,和牛漢堡形狀工整,以梅花間竹形式將片裝芝士+牛漢堡疊起,肉質肥瘦適中,調味料相互融合,配搭埋burger經配料芝士🧀生菜🥬嘅清爽同酸甜番茄片🥯比千島醬整濕左,千島醬少番啲會更好✨炸薯角香脆軟綿,雜菜沙律🥗有車厘茄、沙律菜,加左和風芝

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢餐包 - 牛角包 (套餐)

🥢餐湯 (套餐)

🥢雙層芝士和牛漢堡配薯角雜菜沙律💰98

✨炸薯角香脆軟綿,雜菜沙律🥗有車厘茄、沙律菜,加左和風芝麻醬幾開胃

🥢香煎紐西蘭肉眼意大利扁麵 💰128

✨👭🏻孖妹又想鋸扒又想食意粉,一於豪啲試下呢個牛肉眼扒意粉🙆🏻‍♀️廚師將紐西蘭肉眼用鹽、黑椒等調味,煎至兩面熟透,肉質稍腍身,肥瘦均勻,意大利扁麵煮熟後用橄欖油、切碎新鮮香草、鹽、洋蔥粒炒起,將煎好肉眼切成細條加埋杏鮑菇粒入意粉上碟,旁邊滲上紅椒粉裝飾,意粉軟硬適中,好香橄欖油味,惹味滿足🤓

🥢熱玫瑰鮮奶咖啡 + 💰16

✨👩🏻‍💼大孖好鍾意飲Rose Latte,見到有即刻以套餐半價優惠升級飲,西餐細細地估唔到有心形拉花💓咖啡豆杏仁味較重,好nutty ☺️ 酸度低啱晒👭🏻孖妹口味
✨外觀有淡淡地柔和粉紅色調,色彩相比👷🏻‍♀️細孖杯會淡啲,口感絲滑細膩、微甜的,聞到玫瑰花香,優雅愉悅,咖啡香氣同玫瑰芬芳相互交融
✨奶泡打得尚算綿滑,奶脂含算高,奶泡層做到少少掛杯,以加配16蚊價錢算抵飲👍

🥢熱蜂蜜鮮奶咖啡 + 💰16

✨👷🏻‍♀️細孖都升級嘆番杯,近日天氣轉涼一於試下滋潤嘅honey flavoured 🍯 咖啡杯底加入適量純蜂蜜,同厚感豐滿鮮奶+濃郁咖啡形造出一种香甜誘人味道
✨蜂蜜甜味有種天然而純淨甜味,溫暖舒適,外觀呈深啡色調,為👷🏻‍♀️細孖下晝閱讀時間帶黎温暖甜蜜感覺

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 香煎紐西蘭肉眼意大利扁麵
  • 熱玫瑰鮮奶咖啡
  • 熱蜂蜜鮮奶咖啡
2023-11-08 71 瀏覽
今日去開葵涌附近做嘢,做完同同事響附近搵間餐廳醫肚,比我發現到工廠內有呢間誠意西餐👍,下次會推薦埋比朋友再幫襯🤩店外門口細細,但入面空間非常之大😍裝修主要以球迷向,掛左好多波衫響牆度,有啲仲有簽名✍️應該係店主私伙😂前菜碎蛋牛角包+粟米忌廉湯西湯黎講我一向鍾意飲白湯多啲,成日聽人講白湯好肥🥹呢個粟米忌廉湯非常足料🫶🏻除咗濃郁粟米味仲嚼到打碎晒既粟米纖維,減低罪惡感😍碎蛋牛角包亦都用焗爐焗左一個香脆無比,頭盤已經充滿驚喜🧄🍝 香辣蒜片咸蛋黃意大利粉蒜香再加上辣椒乾和羅勒的香味,十分惹味,完完全全刺激我的味蕾,愈吃愈開胃!🐂香烤紐西蘭牛肉眼牛肉眼具有濃郁的牛肉香味和嫩滑的口感,五成熟則剛好😋,肉眼表面會形成美味的焦糖化外皮,內部保持鮮嫩的粉紅色💖🐓水牛城雞翼🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️本身以為今日最辣既大佬係香辣蒜片意粉🙂點知原來係水牛城雞翼‼️⚠️辣椒醬好似賦予咗佢生命咁,咬一啖已經係咁擊打你條脷👅偏偏酸爽嘅口感又令人非常上癮😂如果食得辣真係推薦嗌黎試吓👍

前菜
碎蛋牛角包+粟米忌廉湯
🧄🍝 香辣蒜片咸蛋黃意大利粉

🐂香烤紐西蘭牛肉眼

🐓水牛城雞翼🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️
2023-11-02 80 瀏覽
老公係標準球迷,今日專程到西餐工房吃晚餐。餐廳以紅磚牆設計,裝修簡約。牆上放滿了不同的球衣和球員相片,令人彷如置身於球迷世界。我們點了兩份晚餐:餐湯是香濃粟米忌廉湯。粟米很甜,與忌廉融合在一起,非常濃郁Creamy。前菜是吞拿魚沙律牛角酥。牛角酥很酥脆,配上黑醋沙律,開胃清新。主菜是香草野菌忌廉大蝦意大利飯。野菌很入味,大蝦很新鮮,配上濃郁的忌廉汁,整道意大利飯很美味濃郁,十分好吃。另一道主菜是香烤紐西蘭牛肉眼配紅酒燒汁。紐西蘭牛肉眼充滿肉汁。配上濃郁的紅酒燒汁,鮮嫩可口。還有絕對令人驚喜的炸薯角,炸得很鬆脆,我們很快便吃光了!我們還加了鹹蛋黃小食拼盤,拼盤內有鹹蛋黃雞翼、薯角、洋蔥圈和德國腸。鹹蛋黃很鹹香,小食炸得酥脆。甜品是焦糖咖啡蛋糕和海鹽牛奶蛋糕。焦糖咖啡蛋糕結合了焦糖的甜味和咖啡的苦味,食落有一種獨特的平衡口感。而海鹽牛奶蛋糕那海鹽的微妙鹹味和牛奶的濃郁味道互相配合,也給人一種驚喜的味覺體驗。這間餐廳價錢親民,食物味道亦佳,身為標準球迷的老公十分喜歡。
老公係標準球迷,今日專程到西餐工房吃晚餐。
我們點了兩份晚餐:
餐湯是香濃粟米忌廉湯。
粟米很甜,與忌廉融合在一起,非常濃郁Creamy。
前菜是吞拿魚沙律牛角酥。
牛角酥很酥脆,配上黑醋沙律,開胃清新。
主菜是香草野菌忌廉大蝦意大利飯。
另一道主菜是香烤紐西蘭牛肉眼配紅酒燒汁。
甜品是焦糖咖啡蛋糕和海鹽牛奶蛋糕。
2023-10-31 41 瀏覽
今日黎到葵涌一間工廈中既西餐廳呢間餐廳係以阿仙奴球隊做主題餐廳每一個角落 都放左球星簽咗名嘅球衫,波鞋,簽名卡,鍾意足球嘅粉絲們 一定要黎見識下。晚餐我哋叫咗兩個套餐,性價比好高,好抵食。1)廚師推介是日餐湯係羅宋湯,味道好濃既蕃茄味,材料十足碎蛋沙律牛角酥配上新鮮嘅沙律菜,味道清新。香烤紐西蘭牛肉眼配上紅酒燒汁五成熟既肉眼,鮮嫩多汁,味道濃郁是日甜品每日都唔同,而今日呢個係伯爵茶蛋糕蛋糕有淡淡的茶香,唔會太甜👍🏻2)晚餐套餐吞拿魚沙律牛角酥,好鬆脆原隻香草燒春雞配薯菜即叫即燒 皮脆肉嫩,熱辣辣好好味,薯菜係以新鮮薯仔炸出嚟,好有口感。西餐工房 (葵涌)葵涌華星街1-7號美華工業大廈地下C號舖 (閣樓)
今日黎到葵涌一間工廈中既西餐廳
呢間餐廳係以阿仙奴球隊做主題

晚餐我哋叫咗兩個套餐,性價比好高,好抵食。
1)廚師推介
是日餐湯係羅宋湯,味道好濃既蕃茄味,材料十足

碎蛋沙律牛角酥配上新鮮嘅沙律菜,味道清新。

香烤紐西蘭牛肉眼配上紅酒燒汁
五成熟既肉眼,鮮嫩多汁,味道濃郁

是日甜品每日都唔同,而今日呢個係伯爵茶蛋糕
蛋糕有淡淡的茶香,唔會太甜👍🏻

2)晚餐套餐
吞拿魚沙律牛角酥,好鬆脆

原隻香草燒春雞配薯菜

西餐工房 (葵涌)
2023-10-31
2023-10-21 43 瀏覽
這間位於葵興站附近的工廠大廈的餐廳,主打西餐,有午市、下午茶,都是$40起,還包飲品,晚市價錢都很便宜,有沙律、扒、意粉等,份量十足。晚市加$30可升級套餐,包湯、餐包及飲品。雜菜湯配多士多士烘至香脆微暖,有蒜蓉香,雜菜湯酸甜開胃。水牛城辣雞翼雞翼炸至金黃香脆,表面淋上酸辣的醬汁,十分惹味,雞翼外脆內嫩。脆燒原隻德國鹹豬手原隻豬手已切件,焗至皮脆肉嫩,豬手亦不會過咸,旁邊還配上炸薯角。意式香煎深海龍利魚柳意大利扁面茄汁扁麵爽口,配搭上雜菌,龍利魚柳煎至金黃,魚肉嫩滑。最後飲返杯咖啡及茶。

晚市加$30可升級套餐,包湯、餐包及飲品。

雜菜湯配多士
多士烘至香脆微暖,有蒜蓉香,雜菜湯酸甜開胃。

水牛城辣雞翼

脆燒原隻德國鹹豬手

意式香煎深海龍利魚柳意大利扁面
茄汁扁麵爽口,配搭上雜菌,龍利魚柳煎至金黃,魚肉嫩滑。

最後飲返杯咖啡及茶。

2023-09-28 125 瀏覽
📍 西餐工房(葵涌)如果您係球迷,必定要黎呢間餐廳🍴餐廳以不同球隊既波衫做主題,整個環境都充滿住足球氣氛,好似比足球包圍一樣,要睇足球比賽🏟️可以邊食飯,邊睇,簡直係享受~我地嗌左兩個套餐-1個主食+$30變套餐~套餐包餐湯(南瓜湯)好濃郁嘅南瓜味,忌廉味亦都好重(每日不同),熱飲品,香脆既牛角包🥐🔸All day breakfast 係晚上仲食到全日醒神早餐係一種幸福!野菜沙律(油醋汁)比較清新,帶岀新鮮蔬菜嘅鮮味。英式炒蛋 ,以牛油🧈炒過,好香。煙三文魚玫瑰,賣相己經好靚,成朵花,三文魚有鮮甜味👍紐倫堡腸,炒野菌。脆炸薯餅,炸嘅時間剛剛好,温度夠晒。茄汁焗豆,香草烤茄。焗牛角包🥐好香脆,好重牛油味👍🔸雙層芝士和牛漢堡配薯角雜菜沙律金黃色的漢堡搭配肉香濃郁的和牛,和牛的香味四溢,肉汁被麵包🥯吸收哂,中間夾住巨量蔬菜🥬食落好清爽,好邪惡~而且仲有半溶既芝士🧀️增添罪惡感😋
📍 西餐工房(葵涌)
如果您係球迷,必定要黎呢間餐廳🍴
我地嗌左兩個套餐-1個主食+$30變套餐~

🔸All day breakfast
係晚上仲食到全日醒神早餐係一種幸福!
野菜沙律(油醋汁)比較清新,帶岀新鮮蔬菜嘅鮮味。
英式炒蛋 ,以牛油🧈炒過,好香。
煙三文魚玫瑰,賣相己經好靚,成朵花,三文魚有鮮甜味👍
紐倫堡腸,炒野菌。
脆炸薯餅,炸嘅時間剛剛好,温度夠晒。
茄汁焗豆,香草烤茄。
焗牛角包🥐好香脆,好重牛油味👍

🔸雙層芝士和牛漢堡配薯角雜菜沙律