2018-10-25
星期三去完西貢灣仔露營出返嚟再搵嘢食,睇咗各大海鮮店四百幾蚊一位起跳,雖然都想食海鮮但係都係覺得貴,一行十一人行到呢間嘢門口見到已經爆曬諗住走,跟住姐姐話有位有位 嗰陣時先至下午三點幾,佢寫六點先有小菜我哋本身都諗住走,因爲想食小菜但係阿姐話連小菜都有,所以就入去試下。坐低叫嘢飲叫啤酒大羊腩煲,羊腩足料炆得好林,有支竹,蔥蒜,筍,冬菇,配料充足跟埋啲生菜薯仔黑椒雞翼,味道非常好,雞翼都好脆,我隱隱約約食到媽咪麵包粉嘅味道唔係好記得,因為非常肚餓,一黎到全部人狂風掃落葉,呢碟應該係黑椒排骨椒鹽鮮魷,好食啫啫雞煲,呢個普通,可以唔叫茄子排骨煲,好食,但都係普通蠔餅,非常多蠔,正嘅星洲炒米,呢度啲星洲炒米非常之辣,不過好食炒飯好食黑椒豬扒意粉,好食仲有個菠蘿油餐冇影出嚟,兩支啤酒,加好多汽水,埋單先1167,每人106蚊總括而言 抵食,好食,好耐未食過一啲咁有鑊氣嘅茶餐廳雖然真係有心入西貢應該就唔會食茶記但係如果去完露營,真係見餓又唔想嘥幾百蚊食海鮮呢間的而且確係不錯的選擇順帶一提,呢度服務非常非常非常非常非常好!!!
出返嚟再搵嘢食,睇咗各大海鮮店
四百幾蚊一位起跳,雖然都想食海鮮
但係都係覺得貴,一行十一人行到呢間嘢門口
見到已經爆曬諗住走,跟住姐姐話有位有位
嗰陣時先至下午三點幾,佢寫六點先有小菜
我哋本身都諗住走,因爲想食小菜
但係阿姐話連小菜都有,所以就入去試下。
坐低叫嘢飲叫啤酒
椒鹽鮮魷,好食
啫啫雞煲,呢個普通,可以唔叫
茄子排骨煲,好食,但都係普通
蠔餅,非常多蠔,正嘅
星洲炒米,呢度啲星洲炒米非常之辣,不過好食
炒飯好食
黑椒豬扒意粉,好食
總括而言
抵食,好食,好耐未食過一啲咁有鑊氣嘅茶餐廳
雖然真係有心入西貢應該就唔會食茶記
但係如果去完露營,真係見餓又唔想嘥幾百蚊食海鮮
呢間的而且確係不錯的選擇
順帶一提,呢度服務非常非常非常非常非常好!!!