2019-06-02
今晚同🙎🏻♂️黎食晚餐,👀呢度既水餃🥟五顏六色超靚又主打健康,所以一直都好想黎食🤤呢度除左招牌水餃🥟,亦都有冷盤小食、麵飯飲品都係自家鮮搾—->我見到杯鮮搾紫薯露好吸引,即刻要叫黎試下🙈我地叫左<招牌五福水餃🥟>彩色既餃子皮係用蔬菜汁整既,冇加人造色素,又靚又好健康😝餃子食落都有汁,皮夠薄一d都唔厚粉,而且餡料夠多👍🏻5款口味有冬菇豬肉、素菜同海鮮等,我最鐘意既係<海三鮮>味,有元貝、蝦🦐同蟹柳,好鮮味😋小食我地叫左3款,有<山東馳名醬豬蹄>、<上海熏魚>、同埋我好鐘意既<涼拌海蜇頭>haha3碟小食份量都幾多,海蜇大大粒,個汁係蒜汁都幾濃味,好開胃熏魚🐟就甜甜地,都算多肉豬蹄有4大舊,皮夠滑得黎唔會好多肥膏咁👍🏻我未食過山東地道既醬,不過我覺得似滷水味道,好入味,正呀😁麵飯我地叫左碗<麻辣牛肉麵>呢個麵好好食,夠辣得黎有少少麻,牛𦟌都好入味,麵有麵香,唔會易斷成碗麵仲有好多紅蘿蔔🥕粒,感覺好健康lol 蘿蔔粒食落就知有調過味煮過既,完全唔會係好似平時食一粒粒冇味又硬既蘿蔔粒,有心思
呢度除左招牌水餃🥟,亦都有冷盤小食、麵飯
我地叫左<招牌五福水餃🥟>
彩色既餃子皮係用蔬菜汁整既,冇加人造色素,又靚又好健康😝
餃子食落都有汁,皮夠薄一d都唔厚粉,而且餡料夠多👍🏻
五福水餃
3碟小食份量都幾多,海蜇大大粒,個汁係蒜汁都幾濃味,好開胃
熏魚🐟就甜甜地,都算多肉
涼拌海蜇頭
上海熏魚
山東馳名醬豬蹄
麵飯我地叫左碗<麻辣牛肉麵>
麻辣牛肉麵
最後仲有我杯<鮮搾紫薯露>🙈
鮮紫色好靚,飲落仲好綿綿咁,佢唔會好甜,所以我覺得係冇加糖既,特別又健康☺️
鮮搾紫薯露
總括黎講我覺得呢間小店好抵食,最重要係有好多健康既食物款式,賣相都好靚又唔貴(小食同飯麵都係$4x - $5x),個餃子超靚,好食又可以影相打卡🙈
呢度都坐得舒服😌,餐廳夠光猛仲有少少平和既背景音樂,所以都食得好開心😃會介紹朋友再黎食